,
Баффі - переможниця вампірів
Таємниці Ґравіті Фолз
І мертві підуть

Лілі Джеймс

Лілі Джеймс Лілі Джеймс Лілі Джеймс Лілі Джеймс Лілі Джеймс Лілі Джеймс Лілі Джеймс
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Lily James
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 5 квітня, 1989 | овен
Місце народження: Ешер, Суррей, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, мелодрама, бойовик

Біографія:

Лілі Джеймс (Lily Chloe Ninette Thomson) народилася 5 квітня 1989 року в місті Ешер (графство Суррей) в творчій сім'ї: батько, Джеймс - актор і музикант, а мати, Нінетт - актриса театру. Її бабуся, Хелен Хортон, також актриса (вона знималася у британських телесеріалах «Пуаро» і «Міс Марпл»). З дитинства Лілі демонструвала творчі нахили і чималий артистизм. Побачивши це, батьки віддали доньку в школу мистецтв міста Трінг, що в графстві Хартфордшир. Пізніше дівчина вчилася акторській майстерності в Ґілдхоллській школі музики і драми, яку закінчила в 2010 році.

Творча біографія Лілі Джеймс стартувала на театральних підмостках. У «Young Vic Theatre» вона грала Тейлор в адаптації роману П'єра Ді-Бі-Сі «Вернон - маленький бог», в «Southwark Playhouse» юна актриса стала Ніною в чеховській «Чайці», а в «Crucible Theatre» їй пощастило виконати роль Дездемони в «Отелло» Даніеля Еванса. Разом з Лілі в спектаклі були зайняті Домінік Вест і Кларк Пітерс, який так відгукнувся про гру колеги: «Поруч з нами - можливо, нова зірка. Вона закінчила театральну школу тільки в минулому році, але вже підкорює своєю врівноваженістю, дикцією, чарівністю, змітаючи все перед собою».

Паралельно з грою в театрі Лілі Джеймс знімалась на телебаченні. Молода актриса з'явилася в декількох епізодах сімейної мелодрами «Просто Вільям» і в одному з епізодів «Таємного щоденника дівчини за викликом».

Дебютом у кіно для Лілі стала роль Корріни в фентезі студії «Warner Brothers» «Гнів Титанів». Блокбастер з Семом Вортінгтоном, Ліамом Нісоном, Ральфом Файнсом і Розамунд Пайк вийшов у 2012 році і зібрав 305,2 млн. доларів. У тому ж році вийшла спортивна драма «Швидкі дівчата», в якій Лілі зіграла легкоатлетку Лізу.

Успіх і популярність прийшли до актриси після виходу на екрани мега-популярного серіалу «Абатство Даунтон». У Лілі тут виявилася досить помітна, хоча і не головна роль: вона перевтілилася в чарівну леді Роуз МакКлер. Спочатку її героїня була навіженою і здійснювала необачні вчинки, але до кінця серіалу перетворилася на справжню леді.

У 2015 році на екрани вийшла кіно-казка «Попелюшка», знята відомим режисером Кеннетом Брана. За роль Попелюшки боролися кілька актрис: Сірша Ронан, Алісія Вікандер, Габріелла Вайльд і Імоджен Путс. Але вибір припав саме на Лілі Джеймс. Разом з Джеймс у цій екранізованій казці зіграли такі метри британського кінематографа, як Кейт Бланшетт, Хелена Бонем Картер, Гейлі Етвел і Річард Медден. Не дивно, що проект мав приголомшливий успіх.

На початку 2016 року вийшов новий фільм з Джеймс у головній ролі - «Гордість і упередження і зомбі». Незважаючи на цікавий сюжет (ходячі мерці господарюють у вікторіанській епосі, а проти них борються героїні роману Джейн Остін), збори «романтичного фільму жахів» не відбили навіть витрат - 16 млн. доларів при бюджеті в 28 млн.

У 2016 році телеглядачі отримали чудову можливість подивитися ще одну екранізацію великого роману Льва Толстого «Війна і мир». Міні-серіал «ВВС» з Полом Дано, Джеймсом Нортоном і Лілі Джеймс отримав позитивні відгуки і критиків, і глядачів. Лілі дісталася роль Наташи Ростовой, і хоча Толстой описує улюблену героїню як «чорняву, тоненьку дівчину», Лілі каже, що образ це набагато більше, ніж зовнішність. «Люди з тих пір не змінилися. Любов досі є рушійною силою нашого життя, люди живуть почуттями, в цьому сенсі фільм абсолютно сучасний», - говорить актриса.

Не так давно стало відомо, що режисери Роб Ешфорд і Кеннет Брана запросили Лілі на роль Джульєтти у спектакль лондонського «Garrick Theatre» «Ромео і Джульєтта». З огляду на, що Брана - шекспірознавець і шекспіролюб, повинно вийти цікаво.

27-річна актриса вважає за краще не поширюватися про особисте життя, але шанувальники дізналися, що вже 2 роки Лілі зустрічається з 33-річним колегою Меттом Смітом. Поки - це романтичні відносини, які ще не переросли в законний шлюб. Але думки про майбутнє торжество вже відвідують красуню. Вона каже, що одна її половина мріє про пишне весілля в Лас-Вегасі, а друга вимагає скромної шлюбної церемонії в колі родичів і близьких друзів. Яка половина Лілі переможе - скоро стане відомо.

Фільмографія:

2017 Юний водій / Baby Driver ... Deborah
2016 Останній поцілунок кайзера / The Kaiser's Last Kiss ... Mieke de Jong
2016 Війна і мир / War and Peace (міні-серіал) ... Natasha Rostova
2016 Гордість і упередження і зомбі / Pride and Prejudice and Zombies ... Elizabeth Bennet
2015 Шеф Адам Джонс / Burnt ... Sara
2015 Попелюшка / Cinderella ... Cinderella
2014 Текст Санта / Text Santa (ТВ) ... Lady Rose MacClare
2013 Silent Treatment (короткометражний) ... The Girl
2012 Швидкі дівчата / Fast Girls ... Lisa Temple
2012 Зламані / Broken ... Older Skunk
2012 Гнів Титанів / Wrath of the Titans ... Korrina
2012 Chemistry (короткометражний) ... Ines
2010 Просто Вілльям / Just William (серіал) ... Ethel Brown
2010 - ... Абатство Даунтон / Downton Abbey (серіал) ... Lady Rose MacClare
2007 - 2011 Таємний щоденник дівчини за викликом / Secret Diary of a Call Girl (серіал) ... Poppy

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2016 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Абатство Даунтон»)

Премія Гільдії акторів, 2015 рік
Переможець: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Абатство Даунтон»)
9059
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Чорні вітрила
Хороший лікар
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.