,
Сини Анархії
Розчарування
Футурама

Сірша Ронан

Сірша Ронан Сірша Ронан Сірша Ронан Сірша Ронан Сірша Ронан Сірша Ронан Сірша Ронан
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Saoirse Ronan
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 12 квітня 1994 | овен
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, фентезі, пригоди

Біографія:

Сірша Ронан (Saoirse Una Ronan) народилася навесні 1994 року в родині акторів Пола і Моніки Ронан. Вона - єдина дитина в сім'ї, виросла в графстві Карлоу в Ірландії. З дитинства дівчинка супроводжувала батька на світських заходах, наприклад, під час його роботи над фільмом «Власність диявола».

Її кінодебют відбувся в багатосерійних проектах «Клініка» і «Доказ» на ірландському телебаченні. Одночасно вона брала участь у кастингу на роль Луни Лавгуд в картині «Гаррі Поттер та Орден Фенікса», але роль дісталася Еванні Лінч.

У 2007 році дванадцятирічна Сірша Ронан отримала роль Бріоні Талліс в екранізації роману «Спокута». Її героїня - юна письменниця, звинувачує коханця своєї старшої сестри у злочині, якого він не скоював. Після виходу фільму на екрани Сірша Ронан була представлена в номінаціях на премії BAFTA, «Золотий Глобус» і «Оскар» у категорії «Краща жіноча роль другого плану».

Потім Сірша Ронан знялася в романтичній комедії «Я ніколи не буду твоєю», де актриса зіграла закохану дівчинку Іззі Гросман, дочку сценариста телевізійного шоу.

У 2008 році Сірша Ронан з'явилася в романтичному трилері «Смертельний номер» і отримала премію Ірландського кіно і телебачення за роль Бенджі МакГарві. У фантастичному фільмі Джіла Кенана «Місто Ембер: Втеча» вона зіграла підлітка , яка повинна врятувати людей у вигаданому підземному місті .

У 2009 році режисер Пітер Джексон доручив їй виконати головну роль в екранізації однойменної книги «Милі кості», поряд з Рейчел Вайс і Стенлі Туччі. Сірша Ронан зіграла чотирнадцятирічну Сьюзі, яка була вбита. Душа дівчинки допомагає своїй родині знайти і покарати вбивцю. За свою роботу Сірша була відзначена нагородами Асоціації критиків, «Сатурн» і була вдруге номінована на премію BAFTA.

У 2010 році актриса зіграла осиротілу польську дівчинку у стрічці «Шлях додому», що приєднується до групи ув'язнених, які вирвалися з полону ГУЛАГА в Сибіру в 1940 році. Сірша Ронан працювала на майданчику разом з Коліном Фарреллом і Едом Гаррісом. Зйомки військової картини проходили в Болгарії, Індії та Марокко. Вона віддала перевагу участі у картині «Шлях додому», незважаючи на пропозицію режисера Рідлі Скотта знятися в його версії «Робіна Гуда».

Актриса виконала головну роль у бойовику «Ханна», співпрацюючи з режисером фільму «Спокута» Джо Райтом. Восени 2011 року Сірша Ронан брала участь в акції фонду архівів Ірландського інституту кінематографії, переводячи в цифровий формат легендарні ірландські фільми: «Одного разу», «Моя ліва нога» і документальні кадри про прибуття Джона Кеннеді в аеропорт Дубліна.

У 2012 році Сірша Ронан зіграла підлітка-вбивцю в дебютній картині режисера Джеффрі Флетчера «Віолет і Дейзі» та з'явилася у фільмі жахів «Візантія».

У 2013 році Сірша виконала головну роль Мелані Страйдер в екранізації однойменного роману Стефані Майер «Гостя».

Сірша Ронан підтримує ірландський благодійний центр Blue Cross, після того як співробітники компанії допомогли їй знайти втікача улюбленця - собаку на прізвисько Сессі.

Популярність Сірши в останні роки з швидкістю набирає обертів в Голлівуді і взагалі в усьому світі. Юна ірландська зірка любить свою роботу, обожнює зніматися і завжди із задоволенням спілкується з шанувальниками: проте її особисте життя залишається під замком від папарацці і широкої публіки. «Моє особисте життя нікого не стосується, мені достатньо того, що люди знають мене по моїй участі у фільмах. Але в той же час я не збираюся повністю відгороджуватися. Розумію, людям цікаво, хто я така, що я за людина Все це зрозуміло. Але я, звичайно, не буду розголошувати сімейні таємниці або щось на зразок того...» - каже акторка.

Фільмографія:

Марія - королева шотландська / Mary Queen of Scots ... Mary
2015 Стокгольм, Пенсильванія / Stockholm, Pennsylvania ... Leia
2015 Бруклін / Brooklyn ... Ellis Lacey
2014 Як спіймати монстра / How to Catch a Monster ... Rat
2014 Готель «Гранд Будапешт» / The Grand Budapest Hotel ... Agatha
2013 Джастін і лицарі доблесті / Justin and the Knights of Valour ... Talia, озвучення
2013 Як я тепер кохаю / How I Live Now ... Daisy
2013 Гостя / The Host ... Melanie / Wanda
2012 Візантія / Byzantium ... Eleanor
2012 Віолет і Дейзі / Violet & Daisy ... Daisy
2011 Ханна / Hanna ... Hanna
2010 Шлях додому / The Way Back ... Irena
2010 Позичайка Аріетті / Kari - gurashi no Arietti ... Arrietty, озвучення
2009 Милі кості / The Lovely Bones ... Susie Salmon
2008 Місто Ембер: Втеча / City of Ember ... Lina Mayfleet
2007 Смертельний номер / Death Defying Acts ... Benji McGarvie
2007 Спокута / Atonement ... Briony Tallis, aged 13
2007 Різдвяне диво Джонатана Тумі / The Christmas Miracle of Jonathan Toomey ... Celia Hardwick
2007 Я ніколи не буду твоєю / I Could Never Be Your Woman ... Izzie
2004 - 2005 Доказ / Proof (серіал) ... Orla Boland
2003 - 2006 Клініка / The Clinic (серіал) ... Rhiannon Geraghty

Нагороди та премії:

Сатурн, 2012 рік
Номінації: Кращий молодий актор / актриса («Ханна»)

Британська академія, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Милі кості»)

Сатурн, 2010 рік
Переможець: Кращий молодий актор / актриса («Милі кості»)

Оскар, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Спокута»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Спокута»)

Британська академія, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Спокута»)
11924
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Царство
Пуаро Агати Крісті
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.