,
Царство
Теорія великого вибуху
Цілком Таємно
Загрузка...

Ед Гарріс

Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист
Ім’я (лат.): Ed Harris
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 28 листопада 1950 | стрілець
Місце народження: Тенафлай, Нью-Джерсі, США
Жанри: Драма, трилер, кримінал
Дружина: Емі Медіган ... одна дитина

Біографія:

Американський актор Ед Гарріс (Edward Allen Harris) народився 28 листопада 1950 року в місті Тенафлай, штат Нью-Джерсі, США.

У дитинстві захоплювався бейсболом і американським футболом, завдяки чому вступив до престижного Колумбійського університету. Але спортивна кар'єра швидко набридла Еду і він разом з батьками їде в Оклахому, де вступає до Оклахомського університету. Там він захоплюється театром і незабаром кидає навчання заради сцени. У Лос-Анджелесі, куди незабаром переїхав Ед, йому дістаються невеликі ролі на телебаченні і через деякий час його починають запрошувати у кіно, паралельно він грає у театрі.

Науково-фантастичний фільм Джеймса Камерона «Безодня» приносить Еду Гаррісу світову популярність і пропозиції зніматися сиплються як з рогу достатку.

Актор чотири рази був номінований на «Оскар»: за ролі у фільмах «Апполон 13», «Шоу Трумена», «Поллок» і «Годинники». Також його фільмографія налічує більше 70-ти картин, серед яких такі видатні, як «Скеля», «Ігри розуму», «Ворог біля воріт», «Скарб нації: Книга таємниць».

У 2000 році дебютував як режисер оскароносного фільму «Поллок». Стрічка розповідає про життя американського художника Джексона Поллока, простежує основні етапи його життя і закінчується трагічною загибеллю у автокатастрофі. Ед Гарріс займав не тільки крісло режисера, але й був виконавцем головної ролі.

У 1983 році на зйомках картини «Місце в серці» познайомився з актрисою Емі Медіган, яка незабаром вийшла за нього заміж. Десять років потому у подружжя народилася дочка Лілі. За словами Гарріса, він дуже хотів би зіграти Ісуса в «Страсті Христові» і Ганнібала Лектора в «Мовчанні ягнят».

У 2001 році журнал «People» включив його в список 50-ти найкрасивіших людей світу.

Фільмографія:

Географія надії / The Geography of Hope
2013 Look of Love / Look of Love
2013 Sweetwater / Sweetwater ... Sheriff Jackson
2013 Кров'ю і потом / Pain and Gain ... Ed Du Bois
2012 Фантом / Phantom ... Demi
2012 Гра змінилася / Game Change (ТБ) ... John McCain
2012 На межі / Man on a Ledge ... David Englander
2011 Ось я який / That ... Mr. Simon
2011 Бульвар порятунку / Salvation Boulevard ... Dr. Paul Blaylock
2010 Wildfires: LA / Wildfires: LA (відео) ... озвучення; короткометражка
2010 Одноразово занепалий / Once Fallen ... Liam
2010 Шлях додому / The Way Back ... Mr. Smith
2010 Що трапилось з Вірджинією? / Virginia ... Sheriff Dick Tipton
2008 Аппалуза / Appaloosa ... Virgil Cole
2008 У рідного порога / Touching Home ... Charlie Winston
2007 Скарб нації: Книга Тайн / National Treasure: Book of Secrets ... Mitch Wilkinson
2007 Чистильник / Cleaner ... Eddie Lorenzo
2007 Бувай, дитинко, бувай / Gone Baby Gone ... Remy Bressant
2006 Переписуючи Бетховена / Copying Beethoven ... Ludwig van Beethoven
2006 Два квитки в рай / Two Tickets to Paradise ... Melville
2005 Проживаючи зиму / Winter Passing ... Don Holden
2005 Емпайр Фоллс / Empire Falls (ТБ) ... Miles Roby
2005 Виправдана жорстокість / A History of Violence ... Carl Fogarty
2003 Радіо / Radio ... Coach Jones
2003 Заплямована репутація / Human Stain, The ... Lester Farley
2003 T-20 Years and Counting (відео) ... John Glenn
2003 Шоу століття / Masked and Anonymous ... Oscar Vogel
2002 Годинники / The Hours ... Richard Brown
2002 Тибет: Плач сніжного лева / Tibet: Cry of the Snow Lion ... Tibetan Voiceovers
2001 Enemy at the Gates: Through the Crosshairs (відео) ... Major Konig
2001 Ігри розуму / A Beautiful Mind ... Parcher
2001 Солдати Буффало / Buffalo Soldiers ... Col. Berman
2001 Ворог біля воріт / Enemy at the Gates ... Maj. Kоnig
2000 Поллок / Pollock ... Jackson Pollock
2000 Шахраї / Prime Gig, The ... Kelly Grant
2000 Пробуджуючи мерців / Waking the Dead ... Jerry Charmichael
1999 Третє диво / Third Miracle, The ... Frank Shore
1998 Мачуха / Stepmom ... Luke Harrison
1998 Шоу Трумана / The Truman Show ... Christof
1997 Абсолютна влада / Absolute Power ... Seth Frank
1996 Скеля / The Rock ... Brigadier General Francis X. Hummel, USMC
1996 Вершники полинових прерій / Riders of the Purple Sage (ТБ) ... Jim Lassiter, Milly Erne's Brother
1996 Око за око / Eye for an Eye ... Mack McCann
1995 Ніксон / Nixon ... E. Howard Hunt
1995 Аполлон 13 / Apollo 13 ... Gene Kranz
1995 Справедливий суд / Just Cause ... Blair Sullivan
1994 Кишенькові гроші / Milk Money ... Tom Wheeler
1994 Протистояння / Stand, The (серіал) ... General Starkey, в титрах не вказаний
1993 Потрібні речі / Needful Things ... Sheriff Alan J. Pangborn
1993 Фірма / The Firm ... Wayne Tarrance
1992 Удачливі партнери / Running Mates (ТБ) ... Hugh Hathaway
1992 Гленгаррі Глен Росс / Glengarry Glen Ross ... Dave Moss
1991 Фарфорова місяць / China Moon ... Kyle Bodine
1991 Періс Траут / Paris Trout ... Harry Seagraves
1990 Стан несамовитості / State of Grace ... Frankie Flannery
1989 Безодня / Abyss, The ... Virgil 'Bud' Brigman
1989 Стилет / Jacknife ... David 'High School' Flannigan
1988 Вбити священика / To Kill a Priest ... Stefan
1987 Волкер / Walker ... William Walker
1987 Останній невинний / Last Innocent Man, The (ТБ) ... Harry Nash
1985 Солодкі марення / Sweet Dreams ... Charlie Dick
1985 Кодове ім'я «Ізумруд» / Code Name: Emerald ... Gus Lang
1985 Затока Аламо / Alamo Bay ... Shang
1984 Зелений спалах / A Flash of Green ... Jimmy Wing
1984 Місце в серці / Places in the Heart ... Wayne Lomax
1984 Перезмінка / Swing Shift ... Jack Walsh
1983 Під вогнем / Under Fire ... Oates
1983 Хлопці, що треба / Right Stuff, The ... John Glenn
1982 Калейдоскоп жахів / Creepshow ... Hank Blaine
1981 Dream On!
1981 Лицарі-наїзники / Knightriders ... Billy
1980 Прикордонна смуга / Borderline ... Hotchkiss
1980 Прибульці йдуть / Aliens Are Coming, The (ТБ) ... Chuck Polchek
1979 Seekers, The (ТБ) ... Lieutenant William Clark
1979 - 1984 Подружжя Харт / Hart to Hart (серіал) ... Doug Harmon
1978 Кома / Coma ... Pathology Resident # 2
1977 - 1982 Лу Грант / Lou Grant (серіал) ... Ralph Cooper
1977 - 1983 Каліфорнійський дорожній патруль / CHiPs (серіал) ... Lonny
1977 Дивовижний Говард Г'юз / Amazing Howard Hughes, The (ТБ) ... Russ
1976 Gibbsville (серіал) ... Steve
1974 - 1980 Досьє детектива Рокфорд / Rockford Files, The (серіал) ... Police Officer Rudy Kempner
1973 - 1980 Барнабі Джонс / Barnaby Jones (серіал) ... Glenn Morgan

Режисер:

2008 Аппалуза / Appaloosa
2000 Поллок / Pollock

Продюсер:

2008 Аппалуза / Appaloosa
2002 Inside Base Camp: Laurie Garrett (ТБ)
2000 Поллок / Pollock
1996 Вершники полинових прерій / Riders of the Purple Sage (ТБ)

Сценарист:

2008 Аппалуза / Appaloosa

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Емпайр Фоллс»)

Оскар, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Годинники»)

Золотий глобус, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Годинники»)

Британська академія, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Годинники»)

Оскар, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Поллок»)

Оскар, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Шоу Трумена»)

Золотий глобус, 1999 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Шоу Трумена»)

Британська академія, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Шоу Трумена»)

Оскар, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Аполлон 13»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Аполлон 13»)

Золотий глобус, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Стилет»)
4113
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Брати по зброї
Чорні вітрила
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.