,
Хороший лікар
Баффі - переможниця вампірів
Секс і Каліфорнія

Мішель Докері

Мішель Докері Мішель Докері Мішель Докері Мішель Докері Мішель Докері Мішель Докері Мішель Докері Мішель Докері Мішель Докері
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Michelle Dockery
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 15 грудня, 1981 | стрілець
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, кримінал, детектив

Біографія:

Мішель Докері (Michelle Suzanne Dockery) народилася 15 грудня 1981 року в Лондоні. Вона наймолодша з трьох доньок аналітика Майкла Докері і домогосподарки Лорен Віттон. Середня з сестер Докері Джоанна також стала актрисою, а старша Луїза працює вчителькою в лінгвістичній школі у Барселоні. Мішель Докері навчалася у школі «Chadwell Heath Foundation School», в східному Лондоні. У старших класах дівчина перейшла у школу сценічного виховання Фінча. Після її закінчення Докері вступила до відомої Ґілдхолської школи музики та театру, яку закінчила у 2004 році. Під час навчання Мішель Докері отримала найпрестижнішу шкільну нагороду - золоту медаль за акторську майстерність.

У студентські роки Докері виступала в Національному Молодіжному театрі. У 2004 році відбувся професійний театральний дебют Мішель Докері, вона зіграла у виставі «Темні матерії» на сцені Королівського Національного театру. Мішель продовжила співпрацю з театром, зігравши у виставі «Стомлені сонцем». Ця роль принесла їй номінацію на престижну премію імені Лоуренса Олів'є в категорії «Краща жіноча роль». У 2006 році Мішель Докері номінувалася на премію Яна Чарльсона за роль Діни Дорф у виставі Національного театру «Стовпи громади».

У 2000 Мішель Докері з'явилася драмі BBC «Воскрешаючи мертвих». У 2005 році вона отримала свою першу велику роль на телебаченні - в серіалі «Оксамитові пальчики». У 2006 році Мішель зіграла одну з ролей в екранізації роману Террі Пратчетта «Санта-Хрякус». У 2008 Мішель Докері почала зніматися в трилогії «Червоний райдинг». Через рік вона з'явилася в різдвяному епізоді костюмного міні-серіалу «Кренфорд» і отримала головну роль у телевізійній адаптації роману Генрі Джеймса «Поворот гвинта» на BBC.

Проте справжню популярність Мішель Докері приніс телесеріал «Абатство Даунтон». Серіал, дія якого відбувається на початку двадцятого століття, розповідає про життя аристократичної сім'ї і численної прислуги у родовому маєтку Даунтон. Мішель втілила образ леді Мері Кроулі - старшої дочки британського графа Ґрентема і його американської дружини. Після виходу в ефір другого сезону Докері була номінована на «Еммі» як краща актриса в драматичному серіалі. Ця роль також принесла їй дві номінації на премію «Золота німфа» міжнародного телефестивалю в Монте-Карло. В одному з інтерв'ю Мішель пожартувала, що її персонаж - леді Мері, швидше за все, навіть не заговорила б з нею, адже в жилах актриси не тече «блакитна кров», але це не заважає їй пишатися своїми предками: одна з прабабусь актриси Мод Маліон, яка народилася в 1910 році в Лондоні, була домашньою прислугою, а дідусь Артур Віттон займався продажем шкіргалантереї.

Талант молодої британської актриси був помічений голлівудськими режисерами і її стали запрошувати на ролі по інший бік Атлантики. У 2011 році Докері знялась у гостросюжетному бойовику режисера Джо Райта «Ханна». У 2012 році актриса з'явилася в ролі княгині М'ягкої в черговій екранізації роману Льва Толстого «Анна Кареніна». У 2014 році Мішель зіграла стюардесу Ненсі в бойовику «Повітряний маршал», головні ролі в якому виконали зірки Голлівуду Ліам Нісон і Джуліанна Мур. У 2017 році Мішель Докері постала в образі вдови Еліс Флетчер у семисерійному епічному серіалі про Дикий Захід «Знебожені» від Netflix.

Докері також відома як джазова співачка. Вона виступала на 50-річчі джазового клубу Ронні Скотта в Лондоні. Мішель брала участь в запису другого альбому фолк-групи «Sadie and the Hotheads», що організувала Елізабет Макговерн, яка грає матір її героїні в серіалі «Абатство Даунтон». «Звичайно, я думала про те, щоб займатися музикою серйозно. Я співаю з великим задоволенням. Це абсолютно не схоже на акторську гру, адже коли я співаю, я залишаюся собою», - говорить Мішель Докері про свою музичну кар'єру.

Про особисте життя актриси відомо, що вона живе у Лондоні зі своєю собакою Арчі. З 2009 по 2012 рік Докері зустрічалася з актором Трентом Дейвісом. У 2013 році колега по «Абатству Даунтон» актор Аллен Ліч познайомив Мішель з власником піар-агентства Джоном Дайніном. Мішель і Джон планували одружитися, але їх роман закінчився трагічно: після важкої хвороби Джон помер.

Мішель Докер активно співпрацює з благодійними організаціями, наприклад з «Changing Faces».

Фільмографія:

2017 Знебожені / Godless (міні-серіал) ... Alice Fletcher
2017 Передчуття кінця / The Sense of an Ending
2016 - ... Енджі Трайбека / Angie Tribeca (серіал) ... Victoria Nova
2016 - ... Хороша поведінка / Good Behavior (серіал) ... Letty Dobesh
2015 Self/less. Ціна безсмертя / Self/less ... Claire
2014 Текст Санта / Text Santa 2014 (ТВ) ... Lady Mary Crawley
2014 Повітряний маршал / Non-Stop ... Nancy
2014 Tough Justice (відео, короткометражний)
2012 Неспокійна / Restless (ТБ) ... Ruth Gilmartin
2012 Анна Кареніна / Anna Karenina ... Princess Myagkaya
2012 Порожня корона / The Hollow Crown (міні-серіал) ... Kate Percy
2012 Поза часом / Out of Time (короткометражний) ... Woman
2011 Downton Abbey: Behind the Drama (ТБ)
2010 Shades of Beige (короткометражний) ... Jodie
2010 Ханна / Hanna ... False Marissa
2010 - 2015 Абатство Даунтон / Downton Abbey (серіал) ... Lady Mary Crawley
2010 Spoiler (короткометражний) ... Goth Girl
2009 Поворот гвинта / The Turn of the Screw (ТБ) ... Ann
2009 Ghost Story: The Turn of the Screw ... Ann
2009 Хоробре серце Ірени Сендлер / The Courageous Heart of Irena Sendler (ТБ) ... Ewa Rozenfeld
2009 Кривавий округ: 1983 / Red Riding: In the Year of Our Lord 1983 (ТВ) ... Kathryn Tyler
2009 Кривавий округ: 1974 / Red Riding: In the Year of Our Lord 1974 (ТБ) ... Kathryn Tyler
2008 Поппі Шекспір ​​/ Poppy Shakespeare (ТБ) ... Dawn
2007 - 2009 Кренфорд / Cranford (серіал) ... Erminia Whyte
2006 Санта-Хрякус / Hogfather (ТБ) ... Susan, Death of Rats
2005 Оксамитові пальчики / Fingersmith (міні-серіал) ... Betty
2001 - 2012 ТВ-відрижка / TV Burp (серіал) ... Lady Mary Crawley
2000 - 2011 Воскрешаючи мертвих / Waking the Dead (серіал) ... Gemma Morrison
1996 - 2007 Делзіл і Пескоу / Dalziel and Pascoe (серіал) ... Aimee Hobbs
1992 - ... Биття серця / Heartbeat (серіал) ... Sue Padgett

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів 2017 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Абатство Даунтон»)

Премія Гільдії акторів, 2016 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Абатство Даунтон»)

Премія Гільдії акторів, 2015 рік
Переможець: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Абатство Даунтон»)

Еммі, 2014 рік
Номінації: Краща жіноча роль в драматичному серіалі («Абатство Даунтон»)

Премія Гільдії акторів, 2014 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Абатство Даунтон»)

Золотий глобус, 2013 рік
Номінації: Краща жіноча роль на ТВ (драма) («Абатство Даунтон»)

Еммі, 2013 рік
Номінації: Краща жіноча роль в драматичному серіалі («Абатство Даунтон»)

Премія Гільдії акторів, 2013 рік
Переможець: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Абатство Даунтон»)
Номінації: Краща актриса драматичного серіалу («Абатство Даунтон»)

Еммі, 2012 рік
Номінації: Краща жіноча роль в драматичному серіалі («Абатство Даунтон»)
1220
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Безсоромні
Помаранчевий - хіт сезону
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.