,
Вейворд Пайнс
Поліція Парадайз
Кохання напрокат

Емілія Кларк

Емілія Кларк Емілія Кларк Емілія Кларк Емілія Кларк Емілія Кларк Емілія Кларк
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Emilia Clarke
Зріст: 1.57 м
Дата народження: 26 жовтня, 1986 | скорпіон
Місце народження: Лондон, Велика Британія
Жанри: Драма, фантастика, трилер

Біографія:

Емілія Кларк (Emilia Clarke) з'явилася на світ 26 жовтня 1986 року в Лондоні. Її мама займалася бізнесом, а батько працював в одному з невеликих лондонських театрів звукооператором. Все дитинство дівчинка провела далеко від галасливого міста, в провінційному Беркширі. Маленька Емілія вибрала свою майбутню професію в 3 роки, коли потрапила до батька на роботу. Чарівний світ куліс зачарував її, і вона вирішила зв'язати своє життя зі сценою. Трохи пізніше вона переїхала до Оксфорда і почала ходити в школу Святого Едварда, де опановувала основи акторської майстерності і навіть отримала роль в кількох спектаклях.

Після закінчення школи юна Емілія Кларк повернулася в рідне місто і вступила до Лондонського центру драми.

Хоча Емілія Кларк зараз відома в основному завдяки своїй ролі в серіалі «Гра престолів», головні її акторські досягнення все ж припадають на театральну сцену. У 2007 році дівчина стала однією з провідних актрис театру драми, після того як її роль в п'єсі Чехова «Дикий мед» отримала дуже гарні відгуки критиків. У тому ж році вона зіграла головну роль у п'єсі «Пігмаліон». Юну актрису помітили режисери різних театрів і почали запрошувати в свої постановки.

Наступні 2 роки для Кларк були дуже завантаженими - вона брала участь відразу у восьми виставах, серед яких «Сон в літню ніч», «Прокинься і співай», «Емілія Галотті».

Після закінчення навчання в Лондонському центрі драми Емілія Кларк переїхала в Лос-Анжелес, де влаштувалася на роботу в Company Of Angels, один з найстаріших театрів Голлівуду. П'єса «Почуття» стала для дівчини успішним дебютом в театрі, але виявилася єдиною. У цей час актриса серйозно почала замислюватися про кіно.

Вперше Емілія Кларк з'явилася на телеекрані у 2009 році - її дебютом стала роль в серіалі «Лікарі». І хоча роль була відносно вдалої, популярності та успіху вона не принесла.

Через рік актриса знову спробувала пробитися на телебачення і знялася у фільмі «Атака з Тріасового періоду». Її героїня Савана - смілива дівчина, що потрапила в фантастичну ситуацію, протистоїть динозаврам. Ця роль не зробила її успішної, але дівчину помітили і запропонували роль Дейенеріс Таргарієн.

Спочатку роль матері Драконів повинна була зіграти інша актриса, але вона відмовилася від зйомок буквально за кілька тижнів. Емілія Кларк успішно скористалася таким шансом і блискуче зіграла свою роль. Після перших кількох серій режисер запропонував їй підписати контракт на другий і третій сезони серіалу.

Успіх, який Емілії Кларк приніс серіал «Гра престолів», був просто приголомшливий - критики її обожнювали, не кажучи вже про глядачів. Актриса отримала нагороду EWwy Award, а у 2012 році, згідно з результатами «Ask men», увійшла в сотню найбільш привабливих жінок світу.

Останніми роботами Кларк стали ролі у фільмах «Дом Хемінґвей», «Термінатор: Генезис», «Голос з каміння», «До зустрічі з тобою».

Емілія Кларк не любить говорити про своє особисте життя і не афішує його. У 2012 році дівчина почала зустрічатися з Сетом МакФарлейном, відомим аніматором і режисером. Роман був дуже бурхливим, і спільні знайомі пророкували весілля, але менше ніж через рік пара розлучилася. Кажуть, що причиною цього став роман актриси з колегою по фільму «Гра престолів», актором Кітом Герінґтоном (Джон Сноу), але ні Емілія, ні Кіт ніяк не коментують цю інформацію.

Фільмографія:

Сад останніх днів / The Garden of Last Days ... April, чутки
Last Christmas
2018 Поза підозрою / Above Suspicion ... Susan Smith
2018 Соло: Зорянi вiйни. Iсторiя / Solo: A Star Wars Story ... Qi'ra
2016 Голос з каміння / Voice from the Stone ... Verena
2016 До зустрічі з тобою / Me Before You ... Louisa Clark
2015 Термінатор: Генезис / Terminator Genisys ... Sarah Connor
2013 Гра престолів: Сезон 2 - Опис персонажів / Game of Thrones: Season 2 - Character Profiles (відео) ... Daenerys Targaryen
2013 Дом Хемінґвей / Dom Hemingway ... Evelyn
2012 Закута в ланцюзі / Shackled (короткометражний) ... Malu
2012 Гра престолів: Сезон 2 - Запрошення на знімальний майданчик / Game of Thrones: Season 2 - Invitation to the Set (відео, короткометражний) ... Daenerys Targaryen
2012 Спайк Айленд / Spike Island ... Sally
2011 - ... Гра престолів / Game of Thrones (серіал) ... Daenerys Targaryen
2010 Атака з Тріасового періоду / Triassic Attack (ТБ) ... Savannah
2005 - ... Робоцип / Robot Chicken (серіал)
2000 - ... Лікарі / Doctors (серіал) ... Saskia Mayer
1999 - 2013 Футурама / Futurama (серіал) ... Marianne, озвучення

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2016 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Гра престолів»)

Сатурн, 2015 рік
Номінації: Краща актриса другого плану в телесеріалі («Гра престолів»)

Еммі, 2015 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в драматичному серіалі («Гра престолів»)

Премія Гільдії акторів, 2015 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Гра престолів»)

Премія Гільдії акторів, 2014 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Гра престолів»)

Еммі, 2013 роки рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в драматичному серіалі («Гра престолів»)

Премія Гільдії акторів, 2012 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Гра престолів»)
17306
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Закон і порядок. Спеціальний корпус
Якось у казці
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.