,
Як козаки...
Царство
Картковий будинок

Сем Вортінгтон

Сем Вортінгтон Сем Вортінгтон Сем Вортінгтон Сем Вортінгтон Сем Вортінгтон Сем Вортінгтон Сем Вортінгтон Сем Вортінгтон Сем Вортінгтон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Sam Worthington
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 2 серпня 1976 | лев
Місце народження: Годалмінг, Суррей, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, бойовик, трилер
Дружина: Лара Бінгл ... одна дитина

Біографія:

Сем Вортінгтон (Samuel Henry J. Worthington) народився 2 серпня 1976 року в місті Годалмінг, графство Суррей (Англія). Його батько був електриком, а мати - домогосподаркою. Родина переїхала в Перт (Західна Австралія), коли Сему було шість місяців. Після закінчення школи Сем выдправився до Сіднея, де працював простим будівельником. У 19 років він поступив до Національного інституту драматичного мистецтва (NIDA), який успішно закінчив через три роки.

Його перша професійна роль, зіграна на сцені вуличного театру Belvoir Street Theatre у виставі «Поцілунок Іуди», відразу ж отримала схвальні відгуки критиків. Потім, як і більшість початківців акторів, Сем почав зніматися в серіалах: «HBO: Перший погляд», «Військово-юридична служба», «Водяні щури».

Дебютом у великому кіно стала для Вортінгтона роль талановитого танцюриста Мітча в комедійній мелодрамі Дейна Перрі «Каблуки», де також знявся Адам Гарсіа, який зіграв старшого брата Сема. За цим послідували другорядні ролі у «Війні Харта» і «Питанні життя», а потім і головна роль у схваленій критиками австралійській драмі 2002-го року «Брудні справи» з Тоні Коллетт і Джоном Гудменом. За роль Дарсі - наївного племінника місцевого короля гральних автоматів Баррі Райна, Сем удостоюється номінації на премію Австралійського інституту Кінематографії (AFI).

У 2003 році він знявся в кримінальному трилері «Я зав'язав». Режисер фільму, Джонатан Теплицькі, спочатку підбирав акторів, які були на 8-10 років старше, ніж 27-річний Сем. Режисер не був упевнений, що Сем зможе переконливо зіграти крутого хлопця, але врешті-решт таки зважився взяти його. І він не розчарувався - гра Сема була фантастичною.

У 2004 році Сему була запропонована роль Джо у відомій австралійській артхаусній драмі «16 років. Любов. Перезавантаження», сценаристом і режисером якої став Кейт Шортланд. Фільм переміг у всіх 13 категоріях на премію AFI у 2004 році - вперше в історії вручення цієї премії. Сем тоді отримав премію за найкраще виконання головної чоловічої ролі.

Сема часто висміювали за манеру не йти із знімального майданчика і спостерігати за грою відомих зірок. «Я завжди хвилююся про те, щоб люди, які заплатили свої 12 доларів за сеанс у кінотеатрі, виходячи із залу, хотіли б подивитися фільм зі мною ще раз. За великим рахунком, мені все одно, що думають люди про мене як особистість, але мені зовсім не все одно, що думають люди про мою роботу, і чи досить добре я викладаюся для цього».

У 2006 році Сем, разом з Генрі Кавіллом і Деніелом Крейґом, пробувався на роль британського супер-агента в картині Мартіна Кемпбелла «Казино Рояль», проте режисер і кастинг-директор не побачили в ньому «того самого» Джеймса Бонда.

Акторові пощастило рік потому, коли новатор Джеймс Камерон, який змінює світовий кінематограф кожною новою роботою, схвалив Сема на роль Джейка Саллі в свій чудовий фільм «Аватар». Не без допомоги творця «Аватара» актор отримав роль Маркуса Райта в картині «Термінатор: Спасіння прийде». Потім його стали запрошувати в успішні блокбастери: наприклад, він втілив Персея в «Битві титанів»

Крім серіалів, повнометражних фільмів і театру, Вортінгтон озвучує героїв комп'ютерних ігор: його голосами говорять персонажі відомого шутера «Call of Duty: Black Ops», крім того, він є обличчям промокампанії третій частині гри, вихід якої призначено на 6 листопада.

Актор знімається не тільки в блокбастерах: він зіграв разом з Кірою Найтлі в романтичному фільмі «Минулої ночі в Нью-Йорку», за яким послідували трилери «Розплата» і «Поля», який був номінований на «Золотого лева» Венеціанського фестивалю. Також Сему довелося попрацювати з Хелен Міррен під час зйомок фільму «Обов'язок» про розвідників Ізраїлю.

Як зізнався Вортінгтон австралійським журналістам, на майданчику він завжди прислухається до порад більш досвідчених акторів. Він також зазначив, що для нього дуже важлива підтримка колег з Австралії. Невипадково факультет, який він закінчив, був першим кроком до успіху таких акторів, як Кейт Бланшетт і Мел Гібсон.

У 2015 році Сем з'явився в ролі Гая Поттера у фільмі «Еверест», в основі якого лежать реальні події, що мали місце в Гімалаях у травні 1996 року. Незабаром Вортінгтон візьме участь у продовженні «Аватара». Як відомо, Джеймс Камерон готує ще три частини про синьошкірих жителів чужої планети.

З лютого 2014 року Сем Вортінгтон одружений на моделі Ларі Бінгл, з якою зустрічався рік до їхнього весілля. У подружжя є син: Рокет Зот Вортінгтон (2015).

Фільмографія:

Хатина / The Shack ... Mack
Життя - самотність / Alive Alone ... Murphy
Гроза починається / Thunder Run ... Colonel David Perkins
2019 Аватар 4 / Avatar 4 ... Jake Sully
2018 Аватар 3 / Avatar 3 ... Jake Sully
2017 Аватар 2 / Avatar 2 ... Jake Sully
2016 Титан / The Titan
2016 З міркувань совісті / Hacksaw Ridge ... Captain Glover
2016 Небезпечна близькість / Danger Close ... Harry Смітх
2015 Час псів / Hunter's Prayer ... Stephen Lucas
2015 Еверест / Everest ... Guy Cotter
2015 Галліполійська історія / Deadline Gallipoli (міні-серіал) ... Phillip Schuler
2014 Викрадення Фредді Хайнекен / Kidnapping Mr. Heineken ... Willem Holleeder
2014 Вітальня / The Keeping Room ... Moses
2014 Торт / Cake ... Roy Collins
2014 Паперові літачки / Paper Planes ... Jack
2013 Саботаж / Sabotage ... James 'Monster' Murray
2012 На гребені / Drift ... JB
2012 Гнів Титанів / Wrath of the Titans ... Perseus
2012 На межі / Man on a Ledge ... Nick Cassidy
2011 Поля / Texas Killing Fields ... Mike Souder
2010 Розплата / The Debt ... Young David (Berlin 1965)
2010 Любов і зрада / Love & Distrust ... Miles
2010 Битва Титанів / Clash of the Titans ... Perseus
2009 Минулої ночі в Нью-Йорку / Last Night ... Michael
2009 Аватар / Avatar ... Jake Sully
2009 Термінатор: Спасіння прийде / Terminator Salvation ... Marcus Wright
2007 Крокодил / Rogue ... Neil Kelly
2006 Казка міста / A Fairytale of the City (короткометражний) ... The Artist
2006 Макбет / Macbeth ... Macbeth
2005 - ... Плутанина / Two Twisted (серіал) ... Gus Rogers
2005 Хірург / The Surgeon (серіал) ... Dr. Sam Dash
2005 День розплати / Fink! ... Able
2005 Великий рейд / The Great Raid ... PFC Lucas
2004 - 2007 Люби, як я хочу / Love My Way (серіал) ... Howard Light
2004 Сині стовпи / Blue Poles (короткометражний) ... Miles
2004 убитих наповал / Thunderstruck ... Ronnie
2004 16 років. Кохання. Перезавантаження / Somersault ... Joe
2003 Я зав'язав / Gettin 'Square ... Barry' Wattsy 'Wirth
2002 Брудні справи / Dirty Deeds ... Darcy
2002 Війна Харта / Hart's War ... Cpl. B.J. 'Depot' Guidry
2001 Питання життя / A Matter of Life (короткометражний) ... Our Hero
2000 Каблуки / Bootmen ... Mitchell
2000 Life in a Volkswagen (короткометражний)
1996 - 2001 Водяні щури / Water Rats (серіал) ... Phillip Champion
1995 - 2005 Військово-юридична служба / JAG (серіал) ... Dunsmore
1994 - 2006 Блу хілери / Blue Heelers (серіал) ... Shane Donovan
1992 - ... HBO: Перший погляд / HBO First Look (серіал) ... Perseus

Нагороди та премії:

2016 Небезпечна близькість / Danger Close ... виконавчий продюсер
2015 Час псів / Hunter's Prayer
2015 Галліполійська історія / Deadline Gallipoli (міні-серіал)
2013 - ... Чистильники / Cleaners (серіал)
2012 Scratch
10126
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Таємниці Ґравіті Фолз
Гра престолів
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.