,
11.22.63
Гострі козирки
Гра престолів

Алісія Вікандер

Алісія Вікандер Алісія Вікандер Алісія Вікандер Алісія Вікандер Алісія Вікандер Алісія Вікандер Алісія Вікандер Алісія Вікандер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Alicia Vikander
Зріст: 1.66 м
Дата народження: 3 жовтня 1988 | терези
Місце народження: Гетеборг, Швеція
Жанри: Драма, трилер

Біографія:

Алісія Вікандер (Alicia Vikander) народилася в Швеції, в місті Гетеборг, 3 жовтня 1988 року, в сім'ї відомої актриси Марії Фаль Вікандер. Майбутня актриса виросла в оточенні п'яти братів і сестер. З юних років, завдяки мамі, виховання Алісії було зосереджено навколо творчих професій. Дівчинка займалася танцями, вокалом, драматичним мистецтвом. Впродовж дев'яти років вона навчалася в Королівській Шведській школі балету в Стокгольмі. З 2001 року 13-річна Вікандер почала зніматися на телебаченні, а також виступати в різних мюзиклах на сцені Ґетеборзької опери.

Алісія двічі намагалася вступити до Академії драматичного мистецтва в Швеції. І обидва рази безуспішно. Тож у підсумку вона вивчилася на юриста. «Мені здавалося, це моя єдина можливість просунутися вперед. Але театр завжди залишався моєю головною метою» - згадує актриса.

З 19 років Алісія Вікандер стала частіше з'являтися в різних телесеріалах і кінофільмах. У 2007 році юна актриса знялася в шведському серіалі «Єва Хеєк», де зіграла другорядний персонаж - дівчину Катарину. Алісія бралася за будь-які пропоновані їй ролі в надії підкорити великий екран. Так, вона знялася в короткометражці маловідомого шведського режисера Понтуса Лідберга «Дощ». Потім була епізодична роль в драматичному телесеріалі «Другий напрямок».

У 20 років Алісія зіграла в короткометражці режисера Девіда Фардмара - «Моє ім'я - Любов», що розповідає про двох хлопців, які випадково зустрічаються на вулиці літньої ночі і закохуються один в одного.

У 2008 році Алісія Вікандер, нарешті, блиснула в головній ролі у великому кіно - в дебютній драмі режисера-початківця Лізи Лангсет «До чогось прекрасного». У цьому фільмі Алісія зіграла сором'язливу провінціалку на ім'я Катарина, яка безрадісно живе зі своїм другом в бідному передмісті Гетеборга. Одного разу на YouTube їй попадається фрагмент великого твору «Реквієм» Моцарта, який кардинально змінює життя героїні. В цілому фільм був тепло прийнятий критиками, які відзначили дебют Вікандер як вельми успішний.

У 2011 році після цієї роботи відомий шведський режисер Елла Лемхаген запрошує Алісию у свій фільм «Королівські коштовності». Вікандер втілює роль дівчини Фраганціі, яку заарештовують і звинувачують у замаху на вбивство свого ровесника Річарда Перссонa, синa впливового власника взуттєвого заводу. Під час її допиту відкривається дивовижна і чудова історія її життя. Для Алісії її друга велика робота в кіно стає проривом, адже фільм отримує овації і приз Берлінського кінофестивалю.

Через рік вона отримує головну роль юної королеви Кароліни Матильди у драмі Миколи Арселя «Королівський роман» - і фільм знову отримує нагороди Берлінського кінофестивалю.

Широку популярність актрисі приносить робота в амбітному британському проекті Джо Райта «Анна Кареніна» з Кірою Найтлі і Джудом Лоу в головних ролях. У цій адаптації знаменитого твору Алісія грає безневинну російську дворянку Кітті. Прем'єра стрічки відбулася на кінофестивалі в Торонто в 2012 році і отримала позитивні відгуки критиків.

У 2013 році Алісія знялася у компанії відомих акторів - Бенедикта Камбербетча, Даніеля Брюля і Керіс ван Гаутен у драматичному трилері Білла Кондона «П'ята влада». Заснований на реальних подіях, фільм розповідає про засновника WikiLeaks австралійського інтернет-журналіста і телеведучого Джуліана Ассанжа. В цьому ж році Вікандер зіграла головну роль у драмі Лізи Ланґсет «Готель», за яку вона отримала нагороду в категорії «Найкраща актриса» на Міжнародному кінофестивалі у Марракеші.

У 2014 році актриса знову отримує головну роль у британській військовій драмі «Спогади про майбутнє» режисера Джеймса Кента. Фільм є екранізацією мемуарів «Заповіти юності» Віри Бріттен, однією з перших жінок-пацифісток, яка виступала проти війни в будь-яких проявах. Також, в цьому році вийшов на екрани фантастичний трилер Алекса Гарленда «Ex Machina», в якому Вікандер дісталася роль спокусливої жінки-робота зі штучним інтелектом нового покоління.

Найближчим часом за участю актриси вийдуть відразу три картини. Серед них - драма про знайду «Світло в океані» Дерека Сіенфранса, де чоловіка Алісії зіграв Майкл Фассбендер, кулінарний байопік «Шеф Адам Джонс» Джона Веллса з Бредлі Купером і «Дівчина з Данії» з переодягненим в жінку Едді Редмейном.

Про своє особисте життя Алісія Вікандер намагається не поширюватися. Відомо, що вона зустрічається з Майклом Фассбендером - актори познайомилися на зйомках картини «Світло між двох океанів», і розігране на екрані кохання перенеслося в реальне життя. У вільний від роботи час актриса любить готувати для друзів і влаштовувати звані вечері.

Фільмографія:

2016 Безіменний проект про Джейсона Борна / Untitled Matt Damon / Bourne Sequel
2015 Тюльпанова лихоманка / Tulip Fever ... Sophia
2015 Світло між двох океанів / The Light Between Oceans ... Isabel Sherbourne
2015 Дівчина з Данії / The Danish Girl ... Gerda Wegener
2015 Шеф Адам Джонс / Burnt ... Anne Marie
2015 Агенти А.Н.К.Л. / The Man from U.N.C.L.E. ... Gaby
2015 Інгрід Бергман: У її власних словах / Jag är Ingrid ... Ingrid Bergman, озвучення
2014 Екс Махіна / Ex Machina ... Ava
2014 Сьомий син / Seventh Son ... Alice
2014 Спогади про майбутнє / Testament of Youth ... Vera Brittain
2013 Молода кров / Son of a Gun ... Tasha
2013 Готель / Hotell ... Erika
2013 П'ята влада / The Fifth Estate ... Anke Domscheit
2012 Анна Кареніна / Anna Karenina ... Kitty
2012 Королівський роман / En kongelig affære ... Caroline Mathilde
2011 Королівські коштовності / Kronjuvelerna ... Fragancia Fernandez
2009 До чогось прекрасного / Till det som är vackert ... Katarina
2009 Туга Сьюзан / Susans längtan ... Girl in Apartment; короткометражка
2008 Моє ім'я - Любов / Love ... Fredrika; короткометражка
2007 - 2010 Другий напрямок / Andra Avenyn (серіал) ... Jossan Tegebrandt Björn
2007 Дощ / The Rain ... Dancer; короткометражка
2007 - 2008 Єва Хеєк / Höök (серіал) ... Katarina
2007 Темрява істини / Darkness of Truth ... Sandra Svensson; короткометражка
2005 En decemberdröm (серіал) ... Tony
2002 Min balsamerade mor (ТБ) ... Ebba Du Rietz

Нагороди та премії:

Оскар, 2016 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Дівчина з Данії»)

Золотий глобус, 2016 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Дівчина з Данії»); Краща жіноча роль другого плану («Ex Machina»)

Британська академія, 2016 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Дівчина з Данії»); Краща жіноча роль другого плану («Ex Machina»)

Премія Гільдії акторів, 2016 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Дівчина з Данії»)

Європейська кіноакадемія, 2015 рік
Номінації: European Film Award ~ European Actress («Ex Machina»)

Британська академія, 2013
Номінації: Зірка, що сходить
13440
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Нарко
Лютер
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.