,
Касл
Цілком Таємно
Нарко

Едді Редмейн

Едді Редмейн Едді Редмейн Едді Редмейн Едді Редмейн Едді Редмейн Едді Редмейн Едді Редмейн Едді Редмейн
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Eddie Redmayne
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 6 січня 1982 | козоріг
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, мелодрама
Дружина: Ханна Бекшейв

Біографія:

Едді Редмейн (Edward John David Redmayne), народився 6 січня 1982 року в Лондоні, в сім'ї Річарда і Патрісії Редмейн. Його батько працював керуючим банку, а мати займалася бізнесом - вона була власницею компанії вантажоперевезень. Едді виріс у великій дружній родині, де крім нього росло ще четверо дітей - три брати: Джеймс, Чарльз, Томас і сестра Юджина.

Едді Редмейн почав проявляти інтерес до театру з раннього дитинства, і у 8 років, після перегляду постановки Шекспіра «Сон в літню ніч», хлопець вирішив стати театральним актором. Батьки з ентузіазмом підтримали захоплення сина і навіть записали його в дитячий театральний клуб у Хай-Вайкомбі. У віці 12 років відбувся його сценічний дебют у мюзиклі «Олівер!» Сема Мендеса, в якому Едді отримав невелику роль.

Протягом декількох років Редмейн провчився в Ітонському коледжі, йому навіть пощастило навчатися з самим принцом Вільямом, правда, після закінчення навчання спілкування з королівською родиною припинилося. В Ітоні Едді продовжував грати в шкільних спектаклях і співав у хорі.

Едді продовжив освіту, вступивши в Трініті-коледж при Кембриджі на факультет історії мистецтв. Там він почав грати в університетському театрі, а паралельно з навчанням підробляв моделлю.

У 2002 році відбувся дебют Редмейн на великій сцені у виставі «Дванадцята ніч». І допоміг йому в цьому керівник ітонського театру Саймон Дорманді, який представив Едді кастинг-директору «Глобуса». Через постановки Редмейн відпустили на півроку з Кембриджу, але рівно через шість місяців артистові довелося наганяти програму, писати дипломну роботу і здавати випускні іспити.

У 2004 році Едді Редмейн отримав роль в постановці «Коза, або Хто така Сильвія?» За мотивами п'єси Едварда Олбі. За цю акторську роботу він був номінований на премію «Laurence Olivier Award» а також отримав дві нагороди в категоріях «Кращий дебют» і «Кращий актор другого плану». Не менш успішною була його роль у виставі «Червоне», поставленому за новою п'єсою Джона Логана. На цей раз він зумів взяти премію «Олів'є», а потім і американську «Тоні» - «Оскар» театрального світу.

Ще навчаючись у Кембриджі, Едді отримував пропозиції знятися в серіалах. Його можна побачити в епізодах телевізійних шоу «Театр шедеврів» і «Лікарі». Під час роботи в театрі Едді продовжив зйомки на телебаченні: в 2005 році він потрапив в міні-серіал «Єлизавета I», в 2008-му - в «Тесс з роду д'Ербервіллів», в 2010-му - в «Стовпи Землі», у 2012-му - у серіал «Пташині пісні».

Але справжню славу Редмейну принесло кіно. У 24 роки Едді дебютував у детективі «Читаючи думки», де зіграв 17-річного Алекса - учня коледжу, звинуваченого у вбивстві однокласника. Робота в кіно принесла Едді співпраця з багатьма зірками Голлівуду: в «Хибній спокусі» він знявся разом з Анджеліною Джолі і Меттом Деймоном; в «Золотому столітті» - з Кейт Бланшетт; в «Жовтій хусточці кохання» - з Крістен Стюарт.

Зірка Редмейн засяяла після участі в мюзиклі «Знедолені» за однойменною книгою Віктора Гюго в 2012 році. Цей проект повністю розкрив театральний талант актора і його тягу до історичних сюжетів. Мюзикл і акторський склад зібрав безліч престижних нагород, а Едді довелося задовольнятися номінацією «Прорив року» від каналу MTV.

2012 рік у цілому став дуже вдалим в кар'єрі Редмейн. Крім голлівудської прем'єри «Знедолених», він отримав новий контракт з модною маркою Burberry Group Plc. А журнал Vanity Fair включив його в список найбільш стильно одягнених чоловіків.

Завдяки успіху в «Знедолених» Едді отримав головну роль в байопіку «Стівен Хокінг. Теорія всього». Фільм був тепло прийнятий критиками і відзначений на багатьох міжнародних кінофестивалях. За роль знаменитого вченого-фізика Стівена Хокінга Едді Редмейн отримав свій перший «Оскар».

Останнім фільмом актора, який вийшов на великі екрани, стала фантастична стрічка Енді і Лани Вачовскі «Піднесення Юпітер».

15 грудня 2014 Едді Редмейн розпрощався зі статусом холостяка. 32-річний актор і його дівчина Ханна Бекшейв одружилися. Весільна церемонія пройшла в розкішному особняку графства Сомерсет в Англії.

Фільмографія:

2018 Фантастичні звірі і де їх шукати 2 / Fantastic Beasts and Where to Find Them 2 ... Newt Scamander
2018 Останні дні ночі / The Last Days of Night ... Paul Cravath
2018 Перша людина / Early Man ... Dug, озвучення
2016 Фантастичні звірі і де їх шукати / Fantastic Beasts and Where to Find Them ... Newt Scamander
2016 Дівчина з Данії / The Danish Girl ... Einar Wegener / Lili Elbe
2015 Піднесення Юпітер / Jupiter Ascending ... Balem
2014 Стівен Хокінг. Теорія всього / The Theory of Everything ... Stephen Hawking
2012 Знедолені / Les Misérables ... Marius
2012 Пташина пісня / Birdsong (ТБ) ... Stephen Wraysford
2011 Чудесний рік / The Miraculous Year (ТБ) ... Connor Lynn
2011 7 днів і ночей з Мерилін / My Week with Marilyn ... Colin Clark
2011 Провінціалка / Hick ... Eddie Kreezer
2010 Стовпи Землі / The Pillars of the Earth (міні-серіал) ... Jack
2010 Чорна смерть / Black Death ... Osmund
2009 1939 /Glorious 39 ... Ralph
2008 Окис / Powder Blue (відео) ... Qwerty Doolittle
2008 Тесс з роду д `Ербервілль / Tess of the D'Urbervilles (міні-серіал) ... Angel Clare
2008 Ще одна з роду Болейн / The Other Boleyn Girl ... William Stafford
2008 Жовта хусточка щастя / The Yellow Handkerchief ... Gordy
2007 Золотий вік / Elizabeth: The Golden Age ... Thomas Babington
2007 Дика грація / Savage Grace ... Antony Baekeland
2006 Хибна спокуса / The Good Shepherd ... Edward Wilson Jr.
2005 Читаючи думки / Like Minds ... Alex Forbes
2005 Єлизавета I / Elizabeth I (міні-серіал) ... Southampton
2000 - ... Лікарі / Doctors (серіал) ... Rob Huntley
1971 - 2012 Театр шедеврів / Masterpiece Theatre (серіал) ... Stephen Wraysford

Нагороди та премії:

Оскар, 2015
Переможець: Краща чоловіча роль («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Золотий глобус, 2015
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Британська академія, 2015
Номінації: Краща чоловіча роль («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Премія Гільдії акторів, 2015
Переможець: Краща чоловіча роль («Стівен Хокінг. Теорія всього»)
Номінації: Кращий акторський склад («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Премія каналу «MTV», 2013
Номінації: Прорив року («Знедолені»)

Премія Гільдії акторів, 2013
Номінації: Кращий акторський склад («Знедолені»)

Британська академія, 2012 рік
Номінації: Зірка, що сходить
12294
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Маніяк
Американці
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.