,
Край «Дикий Захід»
Теорія великого вибуху
Гра престолів
Загрузка...

Фелісіті Джонс

Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Felicity Jones
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 17 жовтня 1983 | терези
Місце народження: Бірмінгем, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Фелісіті Джонс (Felicity Rose Hadley Jones) народилася 17 жовтня 1983 року в англійському містечку Борнвілль (в передмісті Бірмінгема). Її батьки познайомилися, працюючи у вечірній газеті «Wolverhampton Express and Star» - батько був журналістом, а мати займалася рекламою. Незабаром після того, як Фелісіті виповнилося три роки, пара розлучилася і сім'я розпалася. Дівчинка і її брат залишилися під опікою матері. Після навчання в школі для дівчаток «Кінгс Нортон» Джонс поступила в школу «Едвард VI Хендсворт».

Вперше дівчинка отримала пропозицію про зйомки від свого рідного дядька актора Майкла Хедлі. Так як її мати теж була захоплена театром і кінематографом, вона повністю підтримала цю идеею. Маленька Фелісіті почала грати з одинадцяти років. Спочатку вона займалася на підготовчих акторських курсах, які проходили після шкільних занять і фінансувалися центральним телебаченням. Її першою телевізійної роботою став сімейний фентезійний пригодницький телесеріал Ендрю Моргана і Алекса Кірбі «Найгірша відьма», знятий за мотивами однойменного повнометражного фільму 1986 року. Джонс виконала роль учениці школи відьом Етель Хеллоу.

У 2001 році стартували зйомки серіалу «Найгірша відьма в Коледжі чарівників», який продовжив історію серіалу. У цьому проекті Джонс знову повернулася на екран в образі все тієї ж Етель Хеллоу. Під час зйомок Фелісіті виповнилося всего лише сімнадцять. До цього моменту вона вже самостійно жила в Річмонді і займалася з приватним репетитором, так як постійні зйомки наносили навчанню серйозної шкоди.

У 2007 році Джонс зіграла головну роль старшої дочки сім'ї Морланд в повнометражній любовній історії «Нортенгерске абатство», знятої за романом Джейн Остін. Актриса отримала роль після першого ж прослуховування, ледь закінчивши навчання в Оксфорді. Згодом актриса зізналася, що дуже хотіла отримати цю роль. Критики назвали гру актриси чудовою.

Рік по тому глядачі побачили Джонс в драмі Бейллі Волша «Спогади невдахи». Стрічка розповідала про життєві спогади голлівудського актора Джо Скотта. Головну роль у фільмі виконав Деніел Крейґ.

У 2008 році актриса поповнила свою фільмографію мелодрамою Джуліани Джаррольд «Повернення до Брайдсхеду» і епізодом в культовому телесеріалі «Доктор Хто».

У 2009 році Фелісіті знялась в мелодрамі Стівена Фріза «Шері», головну роль в якій зіграла Мішель Пфайффер. Стрічка розповідала про складні стосунки розбещеного юнака і старіючої куртизанки на тлі Парижа 20-х років.

У 2010 році на екрани вийшла комедійна драма Джулі Теймор «Буря», поставлена за однойменною п'єсою англійського літературного класика Вільяма Шекспіра. Партнерами Фелісіті по зйомках були Хелен Міррен, Девід Стретейрн і Альфред Моліна. Наступним проектом за участю Джонс була романтична комедія «Як вийти заміж за мільярдера».

2011 рік розпочався з роботи над мелодрамою Дрейка Доремуса «Як божевільний», де партнерами дівчини стали Антон Єльчін і Дженніфер Лоуренс. За цю роль Фелісіті отримала нагороду кінофестивалю «Санденс». Потім послідували ролі в комедії «Дорослі іграшки» і драмі «Восьма сторінка».

Серед останніх робіт актриси, які вже вийшли на екрани, роль Феліції у фантастичному бойовику Марка Вебба «Нова Людина-Павук 2: Висока напруга» та роль Джейн Хокінг в байопіку «Стівен Хокінг. Теорія всього» Джеймса Марша, за яку актриса може отримати «Оскар 2015» в категорії «Краща жіноча роль».

Фелісіті Джонс мешкає на околиці лондонського Іст-Енду, разом зі своїм бойфрендом, художником Едом Форнілесом, з яким вона познайомилась під час навчання в Оксворді. Все в її житті складається вдало: «Було б чудово піти по стопах Меріл Стріп або Кейт Вінслет. Це просто неймовірно, як їм вдається робити правильний вибір, в їх фільмографії тільки видатні картини! І мені хотілося б так».

Фільмографія:

Розаліна / Rosaline ... Rosaline
The Chelsea
2016 Untitled Star Wars Project
2016 Голос монстра / A Monster Calls ... Mum
2016 Інферно / Inferno ... Sienna Brooks
2015 Правдива історія / True Story
2014 Стівен Хокінг. Теорія всього / The Theory of Everything ... Jane Hawking
2014 Автобан / Autobahn ... Juliette
2014 Нова Людина-Павук 2: Висока напруга / The Amazing Spider-Man 2 ... Felicia
2014 Солоне полі бою / Salting the Battlefield (ТБ) ... Julianne Worricker
2013 Emily (короткометражний) ... Emily
2013 Have not We Met Before? (короткометражний) ... Woman
2013 На повні груди / Breathe In ... Sophie
2012 Невидима жінка / The Invisible Woman ... Nelly
2012 Відкриваємо Шекспіра / Shakespeare Uncovered (міні-серіал) ... Miranda
2012 - ... Дівчата / Girls (серіал) ... Dot
2011 Хороший день для весілля / Cheerful Weather for the Wedding ... Dolly Thatcham
2011 Альбатрос / Albatross ... Beth
2011 Восьма сторінка / Page Eight (ТБ) ... Julianne Worricker
2011 Як божевільний / Like Crazy ... Anna
2010 Дорослі іграшки / Hysteria ... Emily Dalrymple
2010 Як вийти заміж за мільярдера / Chalet Girl ... Kim
2010 Буря / The Tempest ... Miranda
2010 Хлопець з душею / SoulBoy ... Mandy Hodgson
2010 Городок Семетрі / Cemetery Junction ... Julie
2009 'Доктор Хто': Найкращі моменти / Doctor Who Greatest Moments (міні-серіал) ... Ada Mullins
2009 Шері / Chéri ... Edmée
2009 Щоденник Анни Франк / The Diary of Anne Frank (міні-серіал) ... Margot Frank
2008 Повернення до Брайдсхеду / Brideshead Revisited ... Cordelia Flyte
2008 Спогади невдахи / Flashbacks of a Fool ... Young Ruth
2007 Медоуленд / Cape Wrath (серіал) ... Zoe Brogan
2006 Нортенгерске абатство / Northanger Abbey (ТБ) ... Catherine Morland
2005 - ... Доктор Хто / Doctor Who (серіал) ... Robina Redmond
2004 Hearing Things (короткометражний) ... Madi
2003 Слуги / Servants (серіал) ... Grace May
2001 - ... Найгірша відьма в Коледжі чарівників / Weirdsister College (серіал) ... Ethel Hallow
1998 - 2001 Найгірша відьма / The Worst Witch (серіал) ... Ethel Hallow
1996 Шукачі скарбів / The Treasure Seekers (ТБ) ... Alice
1971 - 2012 Театр шедеврів / Masterpiece Theatre (серіал) ... Margot Frank


Нагороди та премії:

Оскар, 2015
Номінації: Краща жіноча роль («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Золотий глобус, 2015
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Британська академія, 2015
Номінації: Краща жіноча роль («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Премія Гільдії акторів, 2015
Номінації: Краща жіноча роль («Стівен Хокінг. Теорія всього»); Кращий акторський склад («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Санденс, 2011 рік
Переможець: Спеціальний приз журі в категорії «Драматичний фільм» («Як божевільний»)
2945
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Брати по зброї
Чорні вітрила
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.