,
Дві дівчини без копійчини
Гра престолів
Величне століття. Нова володарка

Метт Деймон

Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист
Ім'я (лат.): Matt Damon
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 8 жовтня 1970 | терези
Місце народження: Кембридж, Массачусетс, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Дружина: Лючіано Баррозо ... троє дітей

Біографія:

Метью Пейдж Деймон народився в сім'ї податкового інспектора і викладачки коледжу. У родоводі Деймона є шотландські, англійські і фінські коріння.

Перші два роки хлопчик жив в облаштованому районі Бостона в Ньютоні разом з батьками і своїм братом Кайлом, який був старшим за нього на три роки. У 1973 році батьки актора вирішили розлучитися. Діти з матір'ю, Ненсі Карлссон-Пейдж, були змушені переїхати до Кембриджу і оселитися в одному будинку разом з п'ятьма іншими сім'ями. Будучи восьмирічним хлопчиком, Метт знайомиться зі своїм майбутнім кращим другом і колегою Беном Аффлеком, який жив у сусідньому кварталі. У 16 років Метью вирішує поїхати до Нью-Йорку на один з акторських кастингів. Родичі не схвалюють дії Деймона-молодшого, відпускаючи його тільки за умови, що він сам зможе заплатити собі дорогу. На той момент в скарбничці Мета було двісті американських доларів, на які він і відправився за своєю мрією.

Свої перші ролі Деймон грає ще в студентські роки. Він починає з епізодичних ролей з однією фразою. Але рухається вперед упевнено.

Натхненний акторством, Метт залишає навчання в Університеті. У 1996 році його чекала головна роль у фільмі «Мужність в бою» в парі з Мег Райан. Щоб підготуватися до зйомок, Метт втратив 20 кг, пробігаючи 18 км в день і підтримуючи строгу дієту: 1 яйце, парений броколі і запечена картопля на день.

У 1997 році виходить фільм «Розумник Вілл Хантінг», який зібрав 225 мільйонів доларів у світовому прокаті і приніс Деймону і Аффлеку статуетку «Оскар» за кращий сценарій, який Бен і Метт створювали, ще студентами.

У 1995 році актор відмовляється від ролі Фі Ірода у фільмі Сема Реймі «Швидкий і мертвий». Згодом роль дістанеться Леонардо ДіКапріо. Актором також була втрачена роль у стрічці «Померти в ім'я». З 1998 по 1999 рік Деймон задіяний в таких картинах, як «Врятувати рядового Райана», «Догма», «Талановитий містер Ріплі». До речі, для зйомок в останньому Деймону довелося знову сісти на дієту (актор схуднув на 13,5 кілограма), а також навчитися грі на піаніно.

У Метта були романи з моделлю Карою Сендс, актрисами Клер Дейнс, Мінні Драйвер, Вайноною Райдер і Пенелопою Крус.

Зі своєю майбутньою дружиною, Лючіаною Баррозо, Деймон познайомився в 2003 році в Маямі. Весілля відбулося через два роки після знайомства. Метт Деймон став вітчимом дочки Баррозо від попереднього шлюбу. У 2006 році Лючіано народила Метту дочку Ізабеллу, а у 2008-му на світ з'явилася Джіа Завала. «Це величезне щастя бути батьком. Ви не уявляєте, що твориться в душі! Коли мої діти сміються, радіють щиро, мені здається, найчерствіший і цинічний татусь зможе розплакатися в цей момент».

Фільмографія:

Несс / Ness ... Eliot Ness
2018 Вісім подруг Оушена / Ocean's Eight ... Linus Caldwell, чутки
2017 Субурбікон / Suburbicon ... Gardner
2017 Зменшення / Downsizing ... Paul Safranek
2016 Велика стіна / The Great Wall ... William Garin
2016 Джейсон Борн / Jason Bourne ... Jason Bourne
2016 Ares III: The Right Stuff (відео) ... Mark Watney; короткометражка
2016 Ares III: Farewell (відео) ... Mark Watney; короткометражка
2015 Марсіянин / The Martian ... Mark Watney
2014 Інтерстеллар / Interstellar ... Mann
2014 Мисливці за скарбами / The Monuments Men ... James Granger
2013 Теорема Зеро / The Zero Theorem ... Management
2013 Елізіум / Elysium ... Max
2013 За канделябрами / Behind the Candelabra (ТБ) ... Scott Thorson
2012 Земля обітована / Promised Land ... Steve Butler
2012 - ... Оселя брехні / House of Lies (серіал) ... Matt Damon
2011 Ми купили зоопарк / We Bought a Zoo ... Бенджамін Мі
2011 Веселі ніжки 2 / Happy Feet 2 in 3D ... Krill, озвучення
2011 Зараза / Contagion ... Томас Емхоф
2011 Міняючи реальність / Adjustment Bureau, The ... Девід Норріс
2010 Справжня мужність / True Grit
2009 Людський фактор / Human Factor, The ... Франсуа Пієнаар
2009 Не брати живим / Green Zone ... офіцер Рой Міллер
2009 Інформатор / Informant, The ... Марк Вітекер
2008 Че: Частина друга / Che: Part Two ... Шварц
2007 Молодість без молодості / Youth Without Youth ... Магазинний репортер, у титрах не зазначений
2007 Ультиматум Борна / Bourne Ultimatum, The ... Джейсон Борн
2007 Тринадцять друзів Оушена / Ocean's Thirteen ... Лайнус Колдвелл / Ленні Пепперідж
2006 Хибна спокуса / Good Shepherd, The ... Едвард Вілсон
2006 Відступники / Departed, The ... Колін Салліван
2005 Сиріана / Syriana ... Брайан Вудман
2005 Брати Грімм / Brothers Grimm, The ... Вільгельм Грімм
2004 Дванадцять друзів Оушена / Ocean's Twelve ... Лайнус Колдвелл
2004 Перевага Борна / Bourne Supremacy, The ... Джейсон Борн
2004 Говард Зінн: Як зберегти нейтралітет у поїзді / Howard Zinn: You Can't Be Neutral on a Moving Train ... голос
2004 Дівчина з Джерсі / Jersey Girl ... співробітник піар-агентства
2004 Євротур / EuroTrip ... Донні
2003 Застряг у тобі / Stuck on You ... Боб Тенор
2003 Saltlake Van Sant (відео) ... Метт Деймон
2002 Визнання небезпечної людини / Confessions of a Dangerous Mind ... Метт
2002 Ідентифікація Борна / Bourne Identity, The ... Джейсон Борн
2002 Третій зайвий / Third Wheel, The ... Кевін, в титрах не вказаний
2002 Джері / Gerry ... Джеррі
2001 Одинадцять друзів Оушена / Ocean's Eleven ... Лайнус Колдвелл
2000 Нестримні серця / All the Pretty Horses ... John Grady Cole
2000 Знайти Форрестера / Finding Forrester ... Стівен Сандерсон
2000 Легенда Багера Банса / Legend of Bagger Vance, The ... Раннульф Джуну
2000 Титан А.Е. / Titan A.E. ... Кейл Такер, озвучення
1999 Талановитий містер Ріплі / Talented Mr. Ripley, The ... Том Ріплі
1999 Догма / Dogma ... Локі
1998 - 2006 Вілл і Грейс / Will & Grace (серіал) ... Овен
1998 Шулера / Rounders ... Майк Макдермот
1998 Врятувати рядового Райана / Saving Private Ryan ... рядовий Джеймс Раян
1997 Розумник Вілл Хантінг / Good Will Hunting ... Вілл Хантінг
1997 Благодійник / Rainmaker, The ... Руді Бейлор
1997 У гонитві за Емі / Chasing Amy ... Шон Оран
1996 Блиск слави / Glory Daze ... Едгар
1996 Мужність в бою / Courage Under Fire ... Спеціаліст Іларіо
1995 Гарні старі хлопці / Good Old Boys, The (ТБ) ... Коттон Калловей
1993 Джеронімо: американська легенда / Geronimo: An American Legend ... другий лейтенант Бріттон Девіс
1992 Шкільні узи / School Ties ... Чарлі Діллон
1990 Син - висхідна зірка / Rising Son (ТБ) ... Чарлі Робінсон
1988 Хороша мати / Good Mother, The ... Екстра
1988 Містична піца / Mystic Pizza ... Стімер

Нагороди та премії:

Оскар, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Нескорений»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Інформатор!»), Краща чоловіча роль другого плану («Нескорений»)

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Номінації: Краща бійка («Ультиматум Борна»); Краща чоловіча роль («Ультиматум Борна»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Перевага Борна»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Краща екранна команда («Одинадцять друзів Оушена»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Талановитий містер Ріплі»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Кращий музичний виступ («Талановитий містер Ріплі»); Кращий лиходій («Талановитий містер Ріплі»)

Оскар, 1998 рік
Переможець: Кращий сценарій («Розумник Вілл Хантінг»)
Номінації: Краща чоловіча роль («Розумник Вілл Хантінг»)

Золотий глобус, 1998 рік
Переможець: Кращий сценарій («Розумник Вілл Хантінг»)
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Розумник Вілл Хантінг»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Розумник Вілл Хантінг»); Кращий поцілунок («Розумник Вілл Хантінг»); Краща чоловіча роль («Розумник Вілл Хантінг»)

Берлінський кінофестиваль, 1998 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за видатні особисті досягнення («Розумник Вілл Хантінг»)
27864
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коментарі для сайту Cackle
Картковий будинок
Хроніки Шаннари
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.