,
Чорний список
Шанс
Пригоди Джекі Чана
Загрузка...

Вілл Сміт

Вілл Сміт Вілл Сміт Вілл Сміт Вілл Сміт Вілл Сміт Вілл Сміт Вілл Сміт Вілл Сміт Вілл Сміт Вілл Сміт
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист, композитор
Ім’я (лат.): Will Smith
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 25 вересня 1968 | терези
Місце народження: Філадельфія, Пенсільванія, США
Дружина: Джада Пінкетт Сміт ... двоє дітей; Ширі Сміт (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Народився Віллард Крістофер «Вілл» Сміт молодший у Філадельфії (Пенсильванія, США) 25 вересня 1968 року, в американській сім'ї з середнім достатком. Віллард Сміт старший був власником рефрижераторної компанії, мати, Керолайн Сміт, працювала в школі. За своє уміння вирішувати виникаючі проблеми чарівністю і словами, Вілл заробляє собі прізвисько «Принц», яке в майбутньому стане частина його псевдоніма. Талановита дитина, що володіє чудовим почуттям ритму, вже в дитинстві досягає значних успіхів, читаючи реп разом зі своїм другом Джефом Таунсом. Два альбом отримують статут платинових, а роботи "I'm the Rapper" та "He's the DJ" удостоюються «Греммі». Проте зароблені гроші Вілл встигає розтринькати вже до 18 років. Залишилися з купою боргів і без копійки в кишені хлопця, рятує пропозицію зіграти роль в одному з телевізійних серіалів «Принц з Беверлі-Гіллз». У серіалі юному реперу пропонують грати практично самого себе - непростого чорношкірого хлопця. Робота в цьому серіалі, що дозволила реперу розрахуватися з боргами, народжує світу «Сміта-кіноактора».

Три роки потому Сміт робить спробу пробитися на великий екран, зігравши кілька ролей в повнометражних картинах. Гра актора у фільмі «Шість ступенів відчуження», була досить високо оцінена критиками. Слава приходити до Сміта після фільму «Погані хлопці». У наступні кілька років удача незмінно супроводжувала актора. У 1996 році він грає головну роль в комерційному суперхіті «День Незалежності». Менш ніж через рік, свій успіх актор закріплює бездоганною грою в кінокомедії «Люди в чорному», що потрясла всю Америку.

У ці роки не стоїть на місці і особисте життя актора. Зі своєю першою дружиною, Ширі Зампіно, актор розлучається не проживши й чотирьох років, в 1995 році. Син Трей залишається з матір'ю. У 1997 році актор одружується вдруге.

У 1998 році на екрани виходить черговий суперхіт від Вілла Сміта - «Ворог Держави». Спуститися з небес на землю акторові довелося після повного провалу стрічки «Дикий дикий Вест», неймовірна суміш вестерну і фантастики не окупає свій бюджет і удостоюється «Золотої малини» в номінації найгірший фільм року. Проте довго топтатися по грішній землі актору не довелося, вже в 2004 році актор знову злітає на вершину зоряного олімпу, після виходу на екрани «Люди в чорному 2», де і продовжує перебуває донині, час від часу радуючи нас чудовими фільмами: «Я, робот», «Метод Хітча», «Я - легенда», «Хенкок», «Сім душ».

Фільмографія:

Таймшер / Time Share
2019 Погані хлопці 4 / Bad Boys 4 ... Mike Lowrey
2018 Погані хлопці 3 / Bad Boys for Life ... Detective Mike Lowrey
2017 Яскравість / Bright ... Scott Ward
2016 Прихована краса / Collateral Beauty ... Howard
2016 Загін самогубців / Suicide Squad ... Deadshot
2015 Захисник / Concussion ... Dr. Bennet Omalu
2015 Фокус / Focus ... Nicky
2014 Зимова фантазія / Winter ... Judge
2013 Телепартач: І знову здрастє / Anchorman 2: The Legend Continues ... ESPN Reporter
2013 Земля після нашої ери / After Earth
2012 Люди в чорному 3 / Men in Black III ... Agent J
2008 Сім душ / Seven Pounds ... Ben Thomas
2008 Хенкок / Hancock ... John Hancock
2007 Я – легенда! / I Am Legend ... Robert Neville
2006 У пошуках щастя / Pursuit of Happyness, The ... Chris Gardner
2005 Метод Хітча / Hitch ... Alex 'Hitch' Hitchens
2004 Підводна братва / Shark Tale ... Oscar, озвучка
2004 Я, робот / I, Robot ... Del Spooner
2003 Погані хлопці 2 / Bad Boys II ... Detective Mike Lowrey
2003 A Closer Walk ... оповідач
2002 Люди в чорному 2 / Men in Black II ... Agent Jay
2001 Алі / Ali ... Cassius Clay / Cassius X / Muhammad Ali
2000 Легенда Баггера Ванса / Legend of Bagger Vance, The ... Bagger Vance
2000 Люди в чорному: Атака чужого / Men in Black Alien Attack ... Agent J
1999 Дикий, дикий Захід / Wild Wild West ... Capt. James West
1998 Ворог держави / Enemy of the State ... Robert Clayton Dean
1997 Люди в чорному / Men in Black ... James Edwards, Agent J, 'Slick'
1996 День незалежності / Independence Day ... Captain Steven Hiller
1995 Погані хлопці / Bad Boys ... Det. Mike Lowrey
1993 Шість ступенів відчуження / Six Degrees of Separation ... Paul
1993 Зроблено в Америці / Made in America ... Tea Cake Walters, Zora's Boyfriend
1992 День у місті ангелів / Where the Day Takes You ... Manny
1995 - 2000 Казкові історії для всіх дітей / Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child ... Pinocchio
1991 - 1995 Блоссом / Blossom ... Fresh Prince, в титрах не вказаний
1990 - 1996 Принц із Беверлі-Гіллз / Fresh Prince of Bel-Air, The ... William 'Will' Smith
1972 - 1995 ABC Afterschool Specials ... Hawker

Продюсер:

2013 Земля після нашої ери / After Earth
2013 Ток-шоу Куін Латіфа / Untitled Queen Latifah Talk Show (серіал)
2013 Таймшер / Time Share
2013 Мисливець на монстрів / Monster Hunter
2013 Додатковий захист / Extra Protection
2012 Значить, війна / This Means War
2010 Карате кід / The Karate Kid
2008 Сім душ / Seven Pounds
2008 Ласкаво просимо в Лейкв'ю! / Lakeview Terrace
2008 Людський контракт / The Human Contract ... виконавчий продюсер
2008 Таємне життя бджіл / The Secret Life of Bees
2008 Хенкок / Hancock
2006 У пошуках щастя / The Pursuit of Happyness
2005 Вілл Сміт: Живий концерт / Will Smith: Live in Concert ... виконавчий продюсер
2005 Метод Хітча / Hitch
2004 Рятуючи особа / Saving Face
2004 Масовка / The Seat Filler ... виконавчий продюсер
2004 Я, робот / I, Robot ... виконавчий продюсер
2003 Роби або здохни / Ride or Die (відео) ... виконавчий продюсер
2003-2007 Все про нас / All of Us (серіал) ... виконавчий продюсер (88 епізодів, 2003-2007)
2002 Шоу починається / Showtime ... виконавчий продюсер
1990 - 1996 Принц із Беверлі-Гіллз / Fresh Prince of Bel-Air, The (серіал) ... виконавчий продюсер (24 епізодів, 1994-1996)

Сценарист:

2003-2007 Все про нас / All of Us (серіал)
1989 Jim Henson's Dog City: The Movie / Jim Henson's Dog City: The Movie (відео) ... короткометражка

Композитор:

1993 Зроблено в Америці / Made in America

Нагороди та премії:

Сатурн, 2009 рік
Номінації: Кращий актор («Хенкок»)

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Я - легенда»)

Оскар, 2007 рік
Номінації: Кращий актор («У пошуках щастя»)

Золотий глобус, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («У пошуках щастя»)

Премія каналу «MTV», 2007 рік
Номінації: Кращий актор або актриса («У пошуках щастя»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Краща комедійна роль («Метод Хітча»); Краща чоловіча роль («Метод Хітча»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Краща екранна команда («Погані хлопці 2»)

Оскар, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Алі»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Алі»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Алі»)

Золота малина, 2000 рік
Переможець: Найгірша екранна пара («Дикий, дикий Захід»)

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ворог держави»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Переможець: Краща пісня («Люди в чорному»); Краща бійка («Люди в чорному»)
Номінації: Кращий екранний дует («Люди в чорному»); Краща комедійна роль («Люди в чорному»)

Премія каналу «MTV», 1997 рік
Переможець: Кращий поцілунок («День незалежності»)
Номінації: Краща чоловіча роль («День незалежності»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Погані хлопці»)

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Принц із Беверлі-Гіллз»)

Золотий глобус, 1993 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Принц із Беверлі-Гіллз»)
14378
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Уламки щастя
Гострі козирки
Cпільнота
  • Facebook
  • ВКонтакте
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.