,
Поліція Парадайз
Дві дівчини без копійчини
Флінстоуни

Хелена Бонем Картер

Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер Хелена Бонем Картер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Helena Bonham Carter
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 26 травня, 1966 | близнята
Місце народження: Голдерс-Грін, Лондон, Велика Британія
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік Тім Бертон ... двоє дітей

Біографія:

Хелена Бонем Картер народилася 26 травня 1966 року на півночі Лондона у Великобританії. Сім'я Хелени Картер - одна з найстаріших та видатних родин Великобританії, що мала серед недалеких і далеких предків «коріння» справжніх аристократів: лордів, баронів і лицарів. Прадідом Хелени Бонем Картер був прем'єр-міністр Англії 1908-1916 років Лорд Аскуит, а бабуся Віолет Бонем Картер була відомим політичним діячем і членом Палати Лордів, а її дядьком був Ентоні Аскуит - англійська директор «Carrington VC».

Батько Хелен - Реймонд Бонем Картер був відомим Лондонським банкіром і виховував крім дочки ще двох старших синів - Едварда Бонема Картера і Томаса Бонема Картера. Мама Олена Бонем Картер, до заміжжя Олена Проппер Де Калледжон, справила величезний вплив на життя дочки. Коли дочці було п'ять років, у Олени трапився серйозний нервовий зрив, після якого вона одужувала цілих три роки, а через п'ять років після одужання, у матері Хелени трапився ще один удар. Після відпустки в Греції, батько дівчинки теж повернувся додому із захворюванням - глухотою на одне вухо, йому зробили серйозну операцію зі зняття пухлини, після якої Реймонд Бонем Картер став паралізованим і прикутим до інвалідного візка. Мати була в розпачі, тому Хелен і її двом старшим братам довелося кинути коледж, щоб допомагати матері.

Акторська кар'єра Хелени Картер почалася в п'ятирічному віці, коли вона знялася на задньому плані в телевізійній мильній опері «Там, де вмирають мрії». Об одинадцятій ж років дівчинка вперше подивилася бродвейський мюзикл Стівена Сондема «Суїні Тодд», де головні ролі виконували знамениті актори: Анжела Ленсбері і Лен кару. Хелена Картер була просто зачарована головною героїнею мюзиклу Місіс Лаветт, і в великому серці маленької дівчинки оселилася заповітна мрія коли-небудь зіграти саме цю роль.

Коли Хелена Бонем Картер вчилася в Хемстед у Школі для дівчаток, вона виграла поетичний конкурс із поемою «Виноградна лоза», а винагорода, отримана в якості премії, дівчина витратила на зйомку портфоліо для кастинг-каталогу. У тринадцять років Картер почала грати на сцені і однією з її значимих ролей була роль чарівної Джульєтти.

Хелена Картер успішно поступила до Кембриджського університету на відділення драматичного театру. Творча ж кар'єра Хелени Картер у світі кіно почалася в 1984 році в картині «Поліція Майамі: Відділ моралі», де вона отримала епізодичну роль.

Гра молодої акторки привернула увагу режисера Джеймса Айворі і в 1986 році Хелена Картер блискуче зіграла в одному з найбільш вдалих своїх фільмів геніального режисера «Кімната з видом», створеного за романом Є.М. Форстера. Картина була висунута на премію «Оскар» за 8 категоріям, включаючи номінацію «Кращий фільм» і «Найкращу режисуру». Головні ролі нарівні з Хеленою Бонем Картер виконали такі актори як: Меггі Сміт, Денхолм Елліотт і Джуліан Сендз.

Мелодрама Джеймса Айворі «Кімната з видом» прославила Хелену Бонем Картер. Вже в цьому ж році Хелена Картер отримала головну роль леді Джейн Грей в історичній картині «Леді Джейн» режисера Тревора Нанна. Знімальний майданчик з п'ятнадцятирічною актрисою розділили талановиті актори: Сара Кестелман, Джил Беннетт, Джейн Лапоте.

Наступні 13 років свого життя Хелена Бонем Картер згадувала із здриганням. Роль у мелодрамі «Леді Джейн» принесла актрисі величезну популярність, але при цьому надовго закріпила за талановитою актрисою амплуа «аристократки з минулого». Спеціально для актрис, що застрягли в «корсетних» ролях був навіть винайдений термін «синдром Бонем Картер».

І все ж акторська кар'єра Хелен Картер досить успішно продовжувалася. І в 1987 році Хелена Картер разом з Дайаною Рігг, Крістофером Пламмером і Едвардом Фоксом з блиском відпрацювали в мелодрамі «На волосок від загибелі»

Хелена Бонем Картер зуміла професійно створити образ сильної, яскравої і чарівної жінки в цьому ж 1987 році в роботі над стрічкою «Моріс», де блискуче зіграла яскраву роль другого плану. У подальшому 1988 номінант на нагороду «Оскар» - Хелена Бонем Картер взяла участь у зйомках незвичайно красивою і зворушливої історії, проникаючу в саму глиб душі, «Маска» режисера Фіорелла Інфасчеллі

Героїні Хелени Бонем Картер були грайливі, кокетливі, капризні і навіть інколи схильні до авантюри і все ж головним у її героїнь були справжня, а не святенницька чистота і гідність людини. У наступному році Хелена Картер взяла участь у двох проектах: спробувала сили в картині «Садиба Хауардс-Енд» і в стрічці режисера Боба Спірса «Розпусниці». В екранізації однойменного роману Едварда Моргана Форстера «Садиба Хауардс-Енд» Хелена Картер чудово зіграла роль Хелен Шлегель за допомогою актриси Ванесси Редгрейв. Фільм отримав 3 премії «Оскар» і приз МКФ у Каннах.

Поворотною подією у кар'єрі Хелени Бонем Картер, безсумнівно, стала й екранізація культового роману Чака Паланіка «Бійцівський клуб», де Хелена правдоподібно виконала роль наркоманки з суїцидальними нахилами Марли Сінгер. Спочатку на ту ж роль претендувала панк-співачка і вдова Курта Кобейна - Кортні Лав, яка знає про наркотики не з чуток, але режисер Девід Фінчер зробив вибір на користь Картер і не прогадав. Талановита актриса чудово передала образ емоційної, істеричної і ранимою Марли.

І сталося диво! Ярлики відчепилися і Картер назавжди позбулася від обридлого амплуа «англійської троянди». У фільмі головні ролі також чудово зіграли Бред Пітт і Едвард Нортон. Фільм був поставлений на 14 місце в списку кращих фільмів всіх часів - «250 кращих фільмів за версією IMDb» і увійшов до списку «50 фільмів, які потрібно переглянути, перш ніж померти».

У 2001 році Хелені Картер пощастило зіграти в блокбастері - дітище головного казкаря Голлівуду Тіма Бертона «Планета мавп». Роль симпатичною мавпочки Арі стала знаковою у кар'єрі і житті актриси. Знімальний майданчик з Хелен Картер розділили такі актори як: Марк Волберг, Тім Рот і Естела Воррен.

Хелена Бонем Картер завжди вважала себе дуже везучою у кіно. Її першим знаменитим фільмом був «Кімната з видом», так вийшло, що картина вийшла вчасно і всі ці костюмні драми увійшли в моду. Картер грала в них, поки Тім Бертон не дав їй такі можливості, яких у актриси не було раніше. У 2003 році Хелена Картер, вагітна від свого цивільного чоловіка Тіма Бертона, з блиском зіграла відразу три ролі: Анну Болейн в історичній мелодрамі «Генріх VIII» режисера Піта Тревіса у партнерстві з акторами: Рей Уїнстон і Джосс Екленд.

Другою і третью роллю для Хелени Картер стали роль Дженні і роль Відьми одночасно в екранізації твору Деніела Воллеса «Велика риба».

Неможливо повірити, що колись Хелена Бонем Картер боялася заштампованності, адже вона вважалася однією з найбільш оригінальних, самобутніх, неординарних та унікальних актрис Голлівуду. Немає нічого дивного в тому, що саме Хелена Картер - трошки дивна, трохи божевільна, але як магніт притягує своєю харизмою - змогла стати музою для короля жахів Тіма Бертона. Чудова актриса народила своєму чоловікові двох дітей, а він на подяку продовжував дарувати їй нескінченну любов і прекрасні ролі.

У 2005 році Тім Бертон зняв різдвяну казку «Чарлі і шоколадна фабрика» з Хелен Картер у ролі місіс Бакет і за участю знаменитих акторів: Джонні Деппа, Фредді Хаймор і Девіда Келлі. Ця картина захоплююче оповідала про захоплюючі пригоди ексцентричного шоколадного магната Віллі Вонки і добродушного хлопчика Чарлі з бідної сім'ї, який проживає неподалік від незвичайної фабрики.

У 2007 році Тім Бертон почав займатися екранізацією мюзиклу «Суїні Тодд: демон-перукар з Фліт-стріт», де головну роль Місіс Лаветт запропонував, звичайно ж, зіграти Хелені Бонем Картер. Щоб виконати заповітну роль у цьому мюзиклі Хелені доводилося потай від чоловіка займатися вокалом і мистецтвом випікання англійських пиріжків, адже акторів вибирав творець мюзиклу Стівен Сонда. Придбавши необхідні вміння, талановита актриса пройшла проби і звичайно ж, отримала роль Місіс Елеонор Лаветт, про яку вона мріяла з одинадцяти років. Її партнером по картині став кращий друг сім'ї Джонні Депп, який блискуче виконав роль самого Суїні Тодда. Всі музичні номери виконані були самими акторами, без подальшого переозвучення дублерами.

У 2007 році Хелена Бонем Картер взяла участь в екранізації знаменитої саги про Гаррі Поттера режисера Девід Йетс. Чудова актриса зіграла злісну відьму Белатриси Лестранж, закохану в темного лорда Волан-де-Морта. Цікавий той факт, що Хелена Бонем Картер замінила вагітну Хелен МакКорі, щоб зіграти цю роль.

Коли Картер вперше прочитала сценарій, вона була розчарована, побачивши, що у неї лише кілька сцен з Деніелом Редкліффом і Ральфом Файнсом, який грав Волан-де-Морта. Але автор «Гаррі Поттера» втрутилася, запевнивши її, що роль буде розвиватися і стане більш значимою. У результаті Хелена Бонем Картер взяла участь у зйомках чотирьох частин поттеріани: «Гаррі Поттер і орден Фенікса», «Гаррі Поттер та напівкровний принц», «Гаррі Поттер та Смертельні реліквії: Частина 1», «Гаррі Поттер і Дари смерті: Частина 2».

У 2009 році почалися зйомки екранізації однойменної повісті Люїса Керролла «Аліса в країні чудес» геніального режисера Тіма Бертона за сценарієм Лінди Вулвертон. Звичайно ж, Хелена Картер виконала головну роль Червоної дами. На роль Аліси було переглянуто безліч претенденток, але тільки у Міа Васиковська знайшовся той тип емоційної міцності, завдяки якому актриса проявила твердість у рішеннях. Джонні Депп з'явився у фільмі в ролі Божевільного Капелюшника, який за сюжетом картини став улюбленим Аліси.

Крім зіграних ролей голос Хелени Бонем Картер можна почути при озвучуванні відразу двох мультфільмів: «Уоллес і Громіт: Прокляття кролика-перевертня», де голосом акторки говорила Леді Кампанала Тоттінгтон і анімаційний фільм «Труп нареченої» режисера Тіма Бартона, де Картер брала участь разом з Джонні Деппом. Цей мультфільм номінувався на «Оскар» в 2006 році в категорії «Кращий анімаційний повнометражний фільм».

Приватне життя актриси «вирувало» завжди. У Хелени Бонем Картер були близькі стосунки з актором Кеннетом Браном, з яким актриса знімалася в декількох фільмах, з 1994 року до літа 1999 року. Потім знаменита актриса зустрічалася з такими акторами як Руфус Сьюел і Стів Мартін.

У жовтні 2001 року Хелена Картер на зйомках фільму «Планета мавп» познайомилася з режисером Тімом Бертоном, з яким у актриси зав'язалися близькі стосунки. Тендітна, бліда дівчина з великими сумними очима і не менш великими дивацтвами тягнула до себе Бертона як магніт. Великий і жахливий Тім Бертон закохався. Ці почуття виявилися взаємними і творчий союз вилився в союз сімейний.

Відтепер жоден фільм великого майстра не обходився без його прекрасної супутниці життя. Їх будинки з'єднувалися один з одним за допомогою підземного коридору. У січні 2004 року помер батько Хелени, а 4 жовтня 2004 року у закоханої пари народився їхній перший син Біллі-Рей. Кращий друг сім'ї голлівудський актор Джонні Депп став хрещеним батьком хлопчика, а через два роки, в грудні 2007 року, у щасливої пари народилася друга дитина - донька Нелл.

Фільмографія:

2012 Самотній рейнджер / Lone Ranger, The ...
2012 Великі надії / Great Expectations ... Miss Havisham
2012 Похмурі тіні / Dark Shadows ... Dr. Julia Hoffman
2011 Гаррі Поттер та Смертельні реліквії: Частина 2 / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II ... Bellatrix Lestrange
2010 Промова короля / The King's Speech ... Queen Elizabeth
2010 Гаррі Поттер та Смертельні реліквії: Частина 1 / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I ... Bellatrix Lestrange
2010 Тост / Toast ... Mrs. Potter
2010 Аліса в країні чудес / Alice in Wonderland ... The Red Queen
2009 Гаррі Поттер та напівкровний принц / Harry Potter and the Half-Blood Prince ... Bellatrix Lestrange
2009 Lorelei ... Gillian Livingston
2009 Термінатор: Спасіння прийде / Terminator Salvation ... Serena
2007 Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт / Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street ... Mrs. Lovett
2007 Гаррі Поттер і орден Фенікса / Harry Potter and the Order of the Phoenix ... Bellatrix Lestrange
2006 Чемпіонат 1966 / Sixty Six ... Esther Reubens
2005 Magnificent 7 ... Maggi
2005 Труп нареченої / Corpse Bride ... Corpse Bride
2005 Воллес і Громіт та прокляття кролика-перевертня / Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit ... Lady Campanula Tottington, озвучення
2005 Порочні зв'язки / Conversations with Other Women ... Woman
2005 Чарлі і шоколадна фабрика / Charlie and the Chocolate Factory ... Mrs. Bucket
2003 Велика риба / Big Fish / Jenny - Young & Senior ... The Witch
2003 Генріх VIII / Henry VIII ... Anne Boleyn
2002 З Багдаду у прямому ефірі / Live from Baghdad ... Ingrid Formanek
2002 Поки голоси не розбудять нас / Till Human Voices Wake Us ... Ruby
2002 Серце моє / Heart of Me, The ... Dinah
2001 Футбол / Football ... Mum
2001 Новокаїн / Novocaine ... Susan Ivey
2001 Планета мавп / Planet of the Apes ... Ari
2000 Carnivale ... Milly, озвучення
1999 Nearly Complete and Utter History of Everything, The ... Lily
1999 Жіночі плітки / Women Talking Dirty ... Cora
1999 Бійцівський клуб / Fight Club ... Marla Singer
1998 Теорія польоту / Theory of Flight, The ... Jane Hatchard
1998 Месники / Revengers 'Comedies, The ... Karen Knightly
1998 Великий Мерлін / Merlin ... Morgan Le Fey
1997 Petticoat Expeditions, The / оповідач
1997 Квіти любові / Keep the Aspidistra Flying ... Rosemary
1997 Крила голубки / Wings of the Dove, The ... Kate Croy
1996 Portraits chinois ... Ada
1996 Дванадцята ніч або що завгодно / Twelfth Night: Or What You Will ... Olivia
1995 Велика Афродіта / Mighty Aphrodite ... Amanda
1995 Margaret's Museum ... Margaret MacNeil
1994 A Dark Adapted Eye ... Faith Severn
1994 Butter ... Dorothy
1994 Франкенштейн / Frankenstein ... Elizabeth
1993 Правила сексу / Good Sex Guide, The / серіал
1993 Fatal Deception: Mrs. Lee Harvey Oswald ... Marina Oswald
1993 Dancing Queen / Pandora ... Julie
1992 Садиба Хауардс-Енд / Howards End / Helen Schlegel
1991 Там, де навіть ангели бояться з'явитися / Where Angels Fear to Tread ... Caroline Abbott
1990 Гамлет / Hamlet ... Ophelia
1989 Arms and the Man ... Raina
1989 Все як треба / Getting It Right ... Lady Minerva Munday
1989 Франциск / Francesco ... Chiara
1988 Маска / Maschera, La ... Iris
1987 На волосок від загибелі / A Hazard of Hearts ... Serena Staverley
1987 Vision, The ... Jo Marriner
1987 Моріс / Maurice ... Lady at Cricket Match
1986 Леді Джейн / Lady Jane ... Lady Jane Grey
1985 Кімната з видом / A Room with a View ... In Florence - Lucy Honeychurch, Miss Bartlett's cousin and charge
1983 A Pattern of Roses ... Netty, The Past
1992 - 2008 Красиво жити не заборониш / Absolutely Fabulous ... Dream Saffron
1984 - 1989 Поліція Майамі: Відділ моралі / Miami Vice ... Dr. Theresa Lyons / серіал
1965 - 2008 Jackanory ... Reader / серіал

Нагороди та премії:

Оскар, 2011 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Король каже!»)

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Король каже!»)

Британська академія, 2011 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Король каже!»)

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Кращий лиходій («Аліса в країні чудес»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт»)

Золотий глобус, 2003 рік
Номінації: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТВ («З Багдада в прямому ефірі»)

Золотий глобус, 1999 рік
Номінації: Краща актриса другого плану міні-серіалу або фільму на ТВ («Великий Мерлін»)

Оскар, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Крила голубки»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Крила голубки»)

Британська академія, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Крила голубки»)

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТВ («Фатальна брехня: Місіс Лі Харві Освальд»)

Британська академія, 1993 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Садиба Хауардс-Енд»)
24684
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Абатство Даунтон
Всі жінки відьми
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.