,
Кохання Мер′єм
Захисники
КітПес

На кінофестивалі в Торонто переміг фільм «Дванадцять років рабства»

На кінофестивалі в Торонто переміг фільм «Дванадцять років рабства» На кінофестивалі в Торонто переміг фільм «Дванадцять років рабства» На кінофестивалі в Торонто переміг фільм «Дванадцять років рабства»
Драма британського режисера Стіва Макквіна «Дванадцять років рабства» («12 Years a Slave») отримала BlackBerry People's Choice Award, головний приз на міжнародному кінофестивалі в Торонто (TIFF).

«Дванадцять років рабства» - третя повнометражна стрічка Стіва Макквіна. Фільм, події якого розгортаються у середині XIX століття в США, заснований на автобіографічній книзі Соломона Нортупа, опублікованій у 1853 році. Нортуп був вільним афроамериканцем з Нью-Йорка, але у 1841 році його викрали та продали в рабство. Звільнитися він зміг тільки через 12 років. Ролі в картині виконали Чіветель Еджіофор, Майкл Фассбендер, Бенедикт Камбербетч, Пол Дано, Пол Джаматті, Сара Полсон і Бред Пітт.

На відміну від інших великих кінофестивалів, в Торонто фільми-лауреати вибираються не за рішенням журі, а на основі глядацького голосування.

Кращою документальною стрічкою фестивалю глядачі визнали роботу єгипетського режисера Джехена Нуджейма «Площа» («The Square»). Кращою картиною з програми Midnight Madness, в якій показують хоррори, бойовики і фантастичні фільми, відвідувачі TIFF визнали японську стрічку «Чому ти не граєш в пеклі?» («Jigoku de naze warui»).

Переможець був оголошений у неділю, 15 вересня (фестиваль проходив з 5 по 15 вересня).
3586
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Леді Баг та Супер-Кіт
Знебожені
Статус стосунків: усе складно
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
В категорії новини кіно Ви завжди знайдете гарячі новини про нові фільми. Новини російського та зарубіжного кіно, новини фільмів, акторів Головні події світового кінематографа: фестивалі, презентації, вручення нагород. Нові фільми в прокаті на найближчий час і в наступному сезоні. Детально про кіно новинки, всі новинки і прем'єри фільмів 2017 і 2018 року онлайн, найцікавіші новини світу кіно. Постійне оновлення новин. Ви можете дізнатися все про останні події з життя Ваших кумирів кіно