,
Шерлок
Американці
Брати по зброї

Аннабелль Волліс

Аннабелль Волліс Аннабелль Волліс Аннабелль Волліс Аннабелль Волліс Аннабелль Волліс Аннабелль Волліс Аннабелль Волліс
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Annabelle Wallis
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 5 вересня, 1984 | діва
Місце народження: Оксфорд, Англія
Жанри: Драма, бойовик, трилер

Біографія:

Аннабелль Волліс (Annabelle Wallis) народилася 5 вересня 1984 року в місті Оксфорд (Англія). Більшу частину свого дитинства Аннабелль провела в Португалії, куда вона переїхала разом з батьками. Аннабелль закінчила міжнародний ліцей Святого Домініка, де одночасно вчилися представники відразу 42 різних національностей. Волліс вільно володіє декількома мовами: португальською, французькою та іспанською.

Змалечку вона знала, що буде актрисою, адже її родичі мали безпосереднє відношення до кінематографа. Її рідний дядько - відомий актор Річард Харріс, який зіграв роль Албуса Дамблдора у двох перших фільмах кіноепопеї про Гаррі Поттера. По материнській лінії Аннабелль є родичкою британської зірки естради початку ХХ століття Марі Ллойд.

Після закінчення ліцею Волліс переїхала до Лондона і вступила до акторської школи. Щоб не втрачати часу дарма, Аннабелль відразу ж розпочала зніматися в невеликих проектах. Перша значна роль у великому кіно дісталася їй у 2005 році в боллівудському фільмі «Як серце підкаже», головну роль в якому зіграв один із найвідоміших індійських акторів кіно Амітабх Баччан. У тому ж році на екрани вийшла американська картина за участю Волліс «Інспектор Джеріко». Через рік Аннабелль знялася в кінострічці «Правда, правда, брехня».

У 2009 році Аннабелль Волліс пройшла кастинг на роль Джейн Сеймур, третьої дружини короля Генріха VIII, в ірландському телесеріалі «Тюдори» режисера Майкла Херста. Волліс замінила ісландську актрису Аніту Брієм, яка вже почала працювати в першому сезоні проекту. Всі сцени з королівською дружиною довелося відзняти заново. Робота на одному майданчику з Джонатаном Різом-Майєрcом, Джосс Стоун, Генрі Кавіллом мала важливе значення для творчої біографії Аннабелль.

У 2010 році разом з акторами Андреа Райзборо, Джеймсом Д'Арсі, Наталі Дормер Аннабелль знялася у фільмі «МИ. Віримо в кохання», режисером якого стала співачка Мадонна. Потім актриса взяла участь в зйомках чотирьох епізодів серіалу «Пен Американ», перевтілившись в стюардесу-шпигунку Бріджит Пірс.

У 2013 році фільмографія Волліс поповнилася роботою в гангстерському серіалі «Гострі картузи», який знімався для каналу ВВС. Британська кримінальна драма Стівена Найта описує життя родини Шелбі в Бірмінгемі в 1920-і роки. На одному знімальному майданчику разом з Аннабелль, яка грала агента під прикриттям Грейс, працювали британські зірки Кілліан Мерфі, Сем Нілл, Том Харді.

У 2014 році актрису запрошують на головну роль у фільм жахів «Анабель». Стрічка американського режисера Джона Р. Леонетті зібрала в світовому прокаті $256 млн при бюджеті всього $6,5 млн. У тому ж році Волліс бере участь в проектах каналу ВВС: серіалі «Мушкетери» і біографічній драмі «Флемінг».

У 2016 році Аннабелль знімається відразу у декількох фільмах: комедії «Брати з Ґрімзбі» та трилерах «Міна» і «Знайди мене, якщо зможеш».

Останні роботи Аннабелль Волліс - невелика роль покоївки Меггі у фільмі-фентезі Гая Річі «Король Артур: Легенда меча» та одна з провідних ролей, археолога Дженніфер Геслі, в пригодницькому бойовику Алекса Куртцмана «Мумія», де також зіграли Том Круз, Рассел Кроу і Софія Бутелла.

Довгий час Аннабелль Волліс зустрічалася з британським манекенником і музикантом Джеймсом Руссо, а також була кілька разів помічена на побаченні з Джаредом Лето. З серпня 2015 року актриса зустрічається з фронтменом британської рок-групи «Coldplay» Крісом Мартіном. За словами друзів актриси, Аннабелль - дуже весела, добродушна дівчина, любить фастфуд і не гребує «міцним слівцем».

Фільмографія:

2017 Мумія / The Mummy ... Jenny Halsey
2017 Король Артур: Легенда меча / King Arthur: Legend of the Sword ... Maggie
2016 Знайди мене, якщо зможеш / Come and Find Me ... Claire
2016 Міна / Mine ... Jenny
2016 Брати з Ґрімзбі / Grimsby ... Lina Smit
2015 Меч помсти / Sword of Vengeance ... Anna
2014 Аннабелль / Annabelle ... Mia
2014 Флемінг / Fleming (міні-серіал) ... Muriel Wright
2014 - ... Мушкетери / The Musketeers (серіал) ... Ninon de Larroque
2013 Привіт, Картер / Hello Carter ... Kelly
2013 - ... Гострі картузи / Peaky Blinders (серіал) ... Grace Burgess
2011 Пен Американ / Pan Am (серіал) ... Bridget Pierce
2011 МИ. Віримо в кохання / W.E. ... Arabella Green
2011 Люди Ікс: Перший клас / X-Men: First Class ... Co-Ed
2010 Втрачене майбутнє / The Lost Future (ТБ) ... Dorel
2010 - ... Удар у відповідь / Strike Back (серіал) ... Dana Van Rijn
2009 Right Hand Drive ... Ruth
2009 Прокляття міста привидів / Ghost Town (ТБ) ... Serena
2008 Тiло Брехнi / Body of Lies ... Hani's Girlfriend in Bar
2007 Сталева пастка / Steel Trap ... Melanie
2007 Діана: Останні дні принцеси / Diana: Last Days of a Princess (ТБ) ... Kelly Fisher
2007 - 2010 Тюдори / The Tudors (серіал) ... Jane Seymour
2006 True True Lie ... Paige
2005 Інспектор Джеріко / Jericho (серіал) ... Lizzie Way
2005 Як серце підкаже / Dil Jo Bhi Kahey ... ... Sophie Besson, Savirti Pradhan

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2015 рік
Номінації: Краща роль в стилі «Найбільш лякаюче виконання» («Аннабелль»)
7598
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Леді Баг та Супер-Кіт
Абатство Даунтон
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.