,
Відьми Іст-Енду
Злюки бобри
Царство

Джаред Лето

Джаред Лето Джаред Лето Джаред Лето Джаред Лето Джаред Лето Джаред Лето Джаред Лето Джаред Лето Джаред Лето Джаред Лето
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, співак, продюсер
Ім'я (лат.): Jared Leto
Зріст: 1.77 м
Дата народження: 26 грудня 1971 | козоріг
Місце народження: Боссон Сіті, Луїзіана, США
Жанри: Драма, трилер, комедія

Біографія:

Джаред Лето з'явився на світ 26 грудня 1971 року в Боссон Сіті, штат Луїзіана. Все дитинство Джаред з матір'ю і братом Шенноном постійно переїжджали з місця на місце (встигли пожити в Нью-Йорку, Каліфорнії, Флориді, Пенсільванії, Массачусетсі, на Алясці, у Вайомінгу, Вірджинії, Гаїті і Вашингтоні; в якийсь момент сім'я влаштувалася в комуні в Колорадо). З самого дитинства Джаред і його старший брат Шеннон були оточені духом творчості. Його мати, Констанс, була художницею і хіпі, деякий час навіть виступала в цирку, а навколо нього завжди були творчі люди, теж художники і фотографи, друзі його матері. Батька в нього не було, той кинув сім'ю, коли його сини були ще малюками, проте пізніше він знову одружився. Джаред не любить говорити про свого батька, оголошуючи лише, що зараз він мертвий.

Джаред ріс досить самостійним юнаків, вже в 12 років влаштувався на першу роботу - мив посуд в невеликому кафе. Зараз актор заявляє, що в той час часто жив на вулиці і практично не ходив до школи, в старших класах навіть кинув її на деякий час. Після закінчення школи Джаред вступив до Університету мистецтв у Філадельфії, де вивчав історію мистецтв, зокрема, живопису. За його словами, він був зацікавлений, у прямому сенсі, у великомасштабних картинах, висотою до 18 метрів.

Однак через деякий час він перевівся до Університету образотворчих мистецтв у Нью-Йорку, де планував навчатися акторської майстерності. Ще будучи студентом, Лето написав сценарій і зіграв одну з головних ролей у своєму власному фільмі «Crying Joy».

У 1992 році Джаред переїхав до Лос-Анджелесу, щоб впритул зайнятися своєю акторською кар'єрою. Якийсь час він жив у гуртожитку, навіть спав на пляжі, але зумів знайти агента.

Він зіграв пару крихітних ролей в другосортних серіалах і ось доля піднесла йому виграшний квиток. Нікому не відомий Лето отримує роль Джордана Каталано в успішному молодіжному серіалі 90-х «Моє так зване життя».

Джаред потрапив у список 50 найкрасивіших людей світу на думку журналу «People» і придбав масу шанувальників, заодно і зарекомендувавши себе для майбутніх робіт.

Роль в серіалі «Моє так зване життя» залишила глибокий відбиток на подальшій кар'єрі Джареда. Усі наступні роки він намагався позбавитися від слави ідола для дівчаток-підлітків та статусу «черговою гарненькою мордочки».

Після закінчення серіалу Джаред став брати участь в повнометражних фільмах. Першими були зйомки у незалежному кіно «Круті і чокнуті» з Алісією Сільверстоун, проте фільм так і не вийшов у прокат. Наступною стала роль у картині «Клаптикова ковдра», де його партнеркою стала Вайнона Райдер.

За нею послідували невеликі ролі в цілому ряді картин, де він грав з такими зірками, як Крістіна Річчі, Денні Гловер і Денніс Квейд.

Як про серйозного актора заговорили про Джаред після фільму «Префонтейн». Спочатку роль призначалася Тому Крузу, але він не зміг взяти участь у зйомках. Картина розповідає про життя легендарного бігуна Стіва Префонтейна.

У тому ж 1998 році Джаред з'явився в картині «Тонка червона лінія», в якому його партнерами по знімальному майданчику стали Джордж Клуні, Шон Пенн та Нік Нолті. Крім того, він зіграв головну роль у фільмі жахів «Міські легенди».

Ще одна робота Джареда, що вийшла на екрани в тому ж році, драма «Безіл» піддалася нищівній критиці і незважаючи на чудовий акторський склад, з тріском провалилася в прокаті.

1998 вважається офіційною датою народження альтернативної рок-групи «30 Seconds to Mars», заснованої Джаредом і його братом Шенноном.

Спочатку група замислювалася як невеликий сімейний проект, проте зростаюча популярність розширила початкові рамки. До групи прийшли басист, клавішник і другий гітарист, і в такому складі група почала активно виступати в клубах і на невеликих майданчиках.

Незважаючи на початок музичної кар'єри, Джаред не забував і про кіно. 1999 рік ознаменувався двома невеликими ролями у вельми успішних картинах: «Бійцівський клуб» та «Перерване життя».

У наступному році Джаред знявся у двох психологічних трилерах - «Американський психопат» та «Реквієм за мрією».

У першому фільмі у нього була невелика роль, проте в другому він зміг проявити весь свій акторський талант. Роль молодого хлопця, який все більше і більше грузне в пристрасті до героїну, стала настільки яскравою, що досить довгий час самого актора підозрювали в наркотичній залежності. Роль далася Джаред дуже нелегко, більше року після цього проекту він ніде не знімався.

Джареда визнали в Голлівуді, він став зіркою і шановним актором, але в популярності є зворотний бік - постійна увага з боку папарацці і жовтої преси. Він навідріз відмовляється говорити про особисте життя в інтерв'ю, але так чи інакше весь світ знає, з ким він крутить романи. Так, він чотири роки зустрічався з актрисою Кемерон Діаз. Через деякий час після розриву у нього був роман зі Скарлет Йоганссон. Йому приписували інтрижки з Брітні Спірс, з Ешлі Олсен, та з Ліндсі Лохан. Втім, сумніватися в тому, що чоловік із зовнішністю Джареда користується у жінок успіхом, сумніватися не доводиться. А сам Лето в цей час більше цікавиться музикою ...

У 2002 році побачив світ дебютний альбом його групи, який був прийнятий публікою без особливого захоплення. Всього було продано близько 100 тисяч копій платівки, що є досить низьким показником. Незабаром після релізу група вирушила в турне, яке тривало майже три роки. У процесі гастролей група значно поліпшила своє звучання і приступила до запису нового альбому з абсолютно новими ідеями.

У 2002-му році він отримує роль дивакуватого грабіжника в у фільмі Девіда Фінчера «Кімната страху».

У тому ж році він знімається в епізодичній ролі у фільмі «Телефонна будка». Однак сцену вирізають з фільму і тільки зовсім недавно вона з'явилася в Інтернеті. У цій сцені він грає в парі з Коліном Фарреллом. І з Фарреллом їх доля зводить знову дуже скоро. Фаррелл отримує роль Олександра Македонського у фільмі Олівера Стоуна «Олександр».

Претендентів на роль близького друга і по всій видимості, коханця великого полководця так багато, що прийняти рішення продюсери ніяк не можуть. Тоді Колін бере ініціативу в свої руки: «Я буду цілуватися з хлопцем у фільмі? Тоді я сам його виберу!», і з легкої руки ірландського актора Джаред Лето отримує не головну, але важливу роль Гефестіона.

Навколо Літо і Фаррелла піднімається галас. В Інтернеті з подвійною швидкістю повзуть чутки про гомосексуальність Джареда. Він не моргаючи оком відповідає: «Ви знаєте, людина стає знаменитою тоді, коли з'являються чутки про його нетрадиційну сексуальну орієнтацію». Судячи з кількості розбитих голлівудських сердець, про які говорилося вище, його орієнтація цілком очевидна ...

Вихід другого музичного альбому групи Джареда, платівки «A Beautiful Lie», двічі відкладався через те, що група дописувала додаткові треки. Реліз відбувся в 2005 році і нову роботу групи з великим інтересом прийняли як публіка, так і критики. Незабаром після виходу платівки група вирушила в нове турне.

У 2007 році Джаред знявся в трилері «Збройний барон» і фільм «Розділ 27», що розповідає про вбивцю Джона Леннона - Марка Чепмена (для цієї ролі Літо не злякався видужати і постати перед прихильницями в спотворив його гримі).

У 2008 році Джаред зосередився на своїй групі «30 Seconds to Mars». На музичній церемонії MTV Europe Music Awards-2008 Джаред і його група забрали призи у номінаціях «найкраща рок-група» і «кліп року» (A Beautiful Lie).

Фільмографія:

2013 Далласький клуб покупців / Dallas Buyers Club ... Rayon
2009 Містер Ніхто / Mr. Nobody ... Nemo Nobody
2007 Розділ 27 / Chapter 27 ... Mark David Chapman
2006 Самотні серця / Lonely Hearts ... Ray Fernandez
2005 Збройний барон / Lord of War ... Vitaly Orlov
2004 Олександр / Alexander ... Hephaistion
2002 Кімната страху / Panic Room ... Junior
2002 Шосе / Highway ... Jack Hayes
2001 Любов все змінює / Sol Goode ... Rock Star Wannabe, в титрах не вказаний
2000 Секс, наркотики і Сансет Стріп / Sunset Strip ... Glen Walker
2000 Реквієм за мрією / Requiem for a Dream ... Harry Goldfarb
2000 Американський психопат / American Psycho ... Paul Allen
1999 Перерване життя / Girl, Interrupted ... Tobias 'Toby' Jacobs
1999 Бійцівський клуб / Fight Club ... Angel Face
1999 Чорне і біле / Black and White ... Casey
1998 Тонка червона лінія / Thin Red Line, The ... 2nd Lt. Whyte
1998 Міські легенди / Urban Legend ... Paul Gardener
1998 Безіл / Basil ... Basil
1997 Американські гірки / Switchback ... Lane Dixon
1997 Префонтейн / Prefontaine ... Steve Prefontaine
1996 Останній з великих королів / Last of the High Kings, The ... Frankie Griffin
1995 Лоскутное ковдру / How to Make an American Quilt ... Beck
1994 Круті і чокнуті / Cool and the Crazy (ТБ) ... Michael
1994 - 1995 Моя так звана життя / My So-Called Life (серіал) ... Jordan Catalano
15930
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Маніяк
Майстри сексу
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.