,
Флінстоуни
Пригоди Джекі Чана
Величне століття. Нова володарка
загрузка...

Рассел Кроу

Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер
Ім'я (лат.): Russell Crowe
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 7 квітня 1964 | Овен
Місце народження: Веллінгтон, Нова Зеландія
Жанри: Драма, документальний, бойовик
Дружина: Даніель Спенсер ... двоє дітей

Біографія:

Рассел Кроу народився 7 квітня 1964 року в Веллінгтоні (Нова Зеландія) в сім'ї Алекса та Джоселін Кроу, ставши другою дитиною в сім'ї після старшого брата Террі Кроу.

Сім'я майбутньої зірки була пов'язана з шоу-бізнесом: дід, наприклад, був лауреатом кінематографічної премії Другої світової війни. - «Я був на зйомках фільмів і на зйомках телевізійних передач з 5 і до 9 років», - розповідає Рассел. Сім'я переїжджає до Сіднея, потім знову повертається до Нової Зеландії.

Доходів сім'ї постійно не вистачає. Щоб допомогти, Рассел кидає навчання у школі та починає працювати. Йому доводиться мити посуд у ресторанах, працювати офіціантом і грати зі старими в бінго.

У той же час він активно займається музикою: пише пісні, створює власну рок-групу «Roman Antix», яка пізніше повним складом переходить в «The Ordinary Fear of God». Нарешті Рассел вирішує, що пора почати сольну кар'єру.

Акторська кар'єра в Рассела починається в ранньому дитинстві. Вже в п'ять років малюк з'являється в епізоді австралійського телесеріалу «Spyforce». Щоправда, другий раз він опиняється на знімальному майданчику тільки через 15 років.

Після роботи в кількох серіалах Кроу вдається отримати головну роль у фільмі - «Перехрестя». У 1992-му на екран виходить картина - «Бритоголові» про життя підліткової банди, за цю роль Рассела Кроу нагороджують національної кінопремією Австралійського інституту кіно. З моменту виходу фільму молодого актора помічають не тільки глядачі, але і режисери. Починають надходити пропозиції з Голлівуду.

Потім Кроу двічі був номінований на - «Оскар» - за фільми - «Ігри розуму» та - «Своя людина» (де він працює в парі з Аль Пачіно). І у 2000 році Рассел нарешті отримує цю престижну нагороду за кращу чоловічу роль - він зіграв полководця Максимуса в фільмі - «Гладіатор». Щоб привести свої м'язи в порядок після фільму - «Своя людина», довелося напружено тренуватися в спортзалі і в перервах між зйомками.

В даний час роботи в актора хоч відбавляй. Практично кожного року в прокат виходять картини з його участю, а частенько і не одна. Рівно через 10 років після - «Гладіатора», в травні 2010 року, вийшов - «Робін Гуд» з Расселом Кроу в головній ролі.

У 2003 році в свій день народження Рассел Кроу одружився на актрисі та співачці Денієль Спенсер. Вони познайомилися ще на зйомках фільму - «Перехрестя», але довгий час залишалися тільки друзями.

Якщо раніше Рассел був відомий своїми буйними витівками, то тепер він зразковий чоловік і зразковий сім'янин. У нього росте двоє синів: Чарлі та Тенісон. Заради дітей після 36 років куріння, Рассел кинув палити.

Не так давно Кроу: взявши приклад з Кіану Рівза і Джонні Деппа, зайнявся музикою. У 19 років він вже робив спробу стати рок-зіркою та навіть записав декілька пісень.

Фільмографія:

2016 Славні хлопці / The Nice Guys ... Jackson Healy
2015 Батьки і дочки / Fathers and Daughters ... Jake Davis
2014 Шукач води / The Water Diviner ... Connor
2014 Ной / Noah ... Noah
2014 Зимова фантазія / Winter's Tale
2013 Місто пороку / Broken City ... mayor
2012 Західний світ / Westworld ... чутки
2011 Людина із залізним кулаком / Man with the Iron Fists, The
2010 Три дні на втечу / The Next Three Days ... John Brennan
2010 Робін Гуд / Robin Hood ... Robin Hood
2009 Брудна музика / Dirt Music
2009 Велика гра / State of Play ... Cal McAffrey
2008 Ніжність / Tenderness ... Detective Cristofuoro
2008 Тiло Брехнi / Body of Lies ... Ed Hoffman
2007 Гангстер / American Gangster ... Det. Richie Roberts
2007 Потяг до Юми / 3:10 to Yuma ... Ben Wade
2006 Хороший рік / A Good Year ... Max Skinner
2006 50 premios Sant Jordi de cinematografía (ТБ) ... Jim Braddock, хроніка, у титрах не зазначений
2005 Нокдаун / Cinderella Man ... Jim Braddock
2003 Господар морів: На краю Землі / Master and Commander: The Far Side of the World ... Capt. Jack Aubrey
2003 Celebrity Naked Ambition (ТБ) ... хроніка
2002 Кращі сцени єдиноборств у фільмах / Ultimate Fights from the Movies (відео) ... Maximus Decimus Meridius, хроніка
2001 Ігри розуму / A Beautiful Mind ... John Nash
2000 Доказ життя / Proof of Life ... Terry Thorne
2000 Гладіатор / Gladiator ... Maximus
1999 Своя людина / Insider, The ... Jeffrey Wigand
1999 Таємниця Аляски / Mystery, Alaska ... John Biebe
1 998 70-а церемонія вручення премії «Оскар» / 70th Annual Academy Awards, The (ТБ) ... Officer Wendell 'Bud' White, хроніка, у титрах не зазначений
1997 На грані розриву / Breaking Up ... Steve
1997 Небеса у вогні / Heaven's Burning ... Colin
1997 Таємниці Лос-Анджелеса / LA Confidential ... Officer Wendell 'Bud' White
1995 Магія / Rough Magic ... Alex Ross
1995 Віртуальність / Virtuosity ... SID 6.7
1995 Немає шляху назад / No Way Back ... FBI Agent Zack Grant
1995 Швидкий і мертвий / Quick and the Dead, The ... Cort
1994 Чого ми стоїмо в життя / Sum of Us, The ... Jeff Mitchell
1993 Миттєвості любові / For the Moment ... Lachlan
1993 Молоти над ковадлом / Hammers Over the Anvil
1993 Срібний вітер / Silver Brumby, The ... The Man
1993 Любов у ритмі лімбо / Love in Limbo
1992 - 1993 Late Show, The (серіал) ... Shirty, the Slightly Aggressive Bear
1992 Скіни / Romper Stomper ... Hando
1992 Експерт / Spotswood ... Kim Barry
1991 Доказ / Proof ... Andy
1991 Наречені Христа / Brides of Christ (серіал) ... Dominic Maloney
1991 - 1996 Поліцейський загін порятунку / Police Rescue (серіал) ... Constable Tom 'Bomber' Young
1990 Перехрестя / Crossing, The
1990 Кривава клятва / Blood Oath ... Lt. Jack Corbett
1985 - 2009 Сусіди / Neighbours (серіал) ... Kenny Larkin

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Нокдаун»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Хазяїн морів: На краю Землі»)

Оскар, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ігри розуму»)

Золотий глобус, 2002 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Ігри розуму»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ігри розуму»)

Британська академія, 2002 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Ігри розуму»)

Оскар, 2001 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Гладіатор»)

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Гладіатор»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Краща бійка («Гладіатор»); Краща чоловіча роль («Гладіатор»)

Британська академія, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Гладіатор»)

Оскар, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Своя людина»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Своя людина»)

Британська академія, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Своя людина»)
13837
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гріфіни
Сліпа зона
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.