,
Сімпсони
Кохання Мер′єм
Друзі

Рассел Кроу

Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер
Ім'я (лат.): Russell Crowe
Зріст: 1.82 м
Дата народження: 7 квітня 1964 | Овен
Місце народження: Веллінгтон, Нова Зеландія
Жанри: Драма, документальний, бойовик
Дружина: Даніель Спенсер (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Рассел Кроу народився 7 квітня 1964 року в Веллінгтоні (Нова Зеландія) в сім'ї Алекса та Джоселін Кроу, ставши другою дитиною в сім'ї після старшого брата Террі Кроу.

Сім'я майбутньої зірки була пов'язана з шоу-бізнесом: дід, наприклад, був лауреатом кінематографічної премії Другої світової війни. - «Я був на зйомках фільмів і на зйомках телевізійних передач з 5 і до 9 років», - розповідає Рассел. Сім'я переїжджає до Сіднея, потім знову повертається до Нової Зеландії.

Доходів сім'ї постійно не вистачає. Щоб допомогти, Рассел кидає навчання у школі та починає працювати. Йому доводиться мити посуд у ресторанах, працювати офіціантом і грати зі старими в бінго.

У той же час він активно займається музикою: пише пісні, створює власну рок-групу «Roman Antix», яка пізніше повним складом переходить в «The Ordinary Fear of God». Нарешті Рассел вирішує, що пора почати сольну кар'єру.

Акторська кар'єра в Рассела починається в ранньому дитинстві. Вже в п'ять років малюк з'являється в епізоді австралійського телесеріалу «Spyforce». Щоправда, другий раз він опиняється на знімальному майданчику тільки через 15 років.

Після роботи в кількох серіалах Кроу вдається отримати головну роль у фільмі - «Перехрестя». У 1992-му на екран виходить картина - «Бритоголові» про життя підліткової банди, за цю роль Рассела Кроу нагороджують національної кінопремією Австралійського інституту кіно. З моменту виходу фільму молодого актора помічають не тільки глядачі, але і режисери. Починають надходити пропозиції з Голлівуду.

Потім Кроу двічі був номінований на - «Оскар» - за фільми - «Ігри розуму» та - «Своя людина» (де він працює в парі з Аль Пачіно). І у 2000 році Рассел нарешті отримує цю престижну нагороду за кращу чоловічу роль - він зіграв полководця Максимуса в фільмі - «Гладіатор». Щоб привести свої м'язи в порядок після фільму - «Своя людина», довелося напружено тренуватися в спортзалі і в перервах між зйомками.

В даний час роботи в актора хоч відбавляй. Практично кожного року в прокат виходять картини з його участю, а частенько і не одна. Рівно через 10 років після - «Гладіатора», в травні 2010 року, вийшов - «Робін Гуд» з Расселом Кроу в головній ролі.

У 2003 році в свій день народження Рассел Кроу одружився на актрисі та співачці Денієль Спенсер. Вони познайомилися ще на зйомках фільму - «Перехрестя», але довгий час залишалися тільки друзями.

Якщо раніше Рассел був відомий своїми буйними витівками, то тепер він зразковий чоловік і зразковий сім'янин. У нього росте двоє синів: Чарлі та Тенісон. Заради дітей після 36 років куріння, Рассел кинув палити.

Не так давно Кроу: взявши приклад з Кіану Рівза і Джонні Деппа, зайнявся музикою. У 19 років він вже робив спробу стати рок-зіркою та навіть записав декілька пісень.

Фільмографія:

2021 Проект "Джорджтаун" / The Georgetown Project ... Anthony Miller
2020 Безжальний / Unhinged ... Tom Cooper
2019 Найгучніший голос / The Loudest Voice (серіал) ... Roger Ailes
2019 Правдива історія банди Келлі / True History of the Kelly Gang ... Harry Power
2018 Стерта особа / Boy Erased ... Marshall Eamons
2018 Данді: Син легенди повертається додому / Tourism Australia: Dundee - The Legend Returns Home (відео, короткометражний) ... J.P. Steele
2017 Мумія / The Mummy ... Henry Jekyll
2017 The Nice Guys: Word of the Day (короткометражний) ... Jackson Healy
2016 Круті чуваки / The Nice Guys ... Jackson Healy
2015 Батьки і доньки / Fathers and Daughters ... Jake Davis
2014 Шукач води / The Water Diviner ... Connor
2014 Ной / Noah ... Noah
2014 Зимова фантазія / Winter's Tale
2013 Людина зі сталі / Man of Steel ... Jor-El
2013 Гниле місто / Broken City ... mayor
2012 Знедолені / Les Misérables ... Javert
2011 Людина з залізними кулаками / Man with the Iron Fists, The
2010 Три дні на втечу / The Next Three Days ... John Brennan
2010 Робін Гуд / Robin Hood ... Robin Hood
2009 Брудна музика / Dirt Music
2009 Ігри влади / State of Play ... Cal McAffrey
2008 Ніжність / Tenderness ... Detective Cristofuoro
2008 Тiло Брехнi / Body of Lies ... Ed Hoffman
2007 Гангстер / American Gangster ... Det. Richie Roberts
2007 Потяг до Юми / 3:10 to Yuma ... Ben Wade
2006 Хороший рік / A Good Year ... Max Skinner
2006 50 premios Sant Jordi de cinematografía (ТБ) ... Jim Braddock, хроніка, у титрах не зазначений
2005 Нокдаун / Cinderella Man ... Jim Braddock
2003 Володар морів: На краю світу / Master and Commander: The Far Side of the World ... Capt. Jack Aubrey
2003 Celebrity Naked Ambition (ТБ) ... хроніка
2002 Кращі сцени єдиноборств у фільмах / Ultimate Fights from the Movies (відео) ... Maximus Decimus Meridius, хроніка
2001 Ігри розуму / A Beautiful Mind ... John Nash
2000 Доказ життя / Proof of Life ... Terry Thorne
2000 Гладіатор / Gladiator ... Maximus
1999 Своя людина / Insider, The ... Jeffrey Wigand
1999 Таємниця Аляски / Mystery, Alaska ... John Biebe
1 998 70-а церемонія вручення премії «Оскар» / 70th Annual Academy Awards, The (ТБ) ... Officer Wendell 'Bud' White, хроніка, у титрах не зазначений
1997 На грані розриву / Breaking Up ... Steve
1997 Небеса у вогні / Heaven's Burning ... Colin
1997 Таємниці Лос-Анджелеса / LA Confidential ... Officer Wendell 'Bud' White
1995 Груба магія / Rough Magic ... Alex Ross
1995 Віртуальність / Virtuosity ... SID 6.7
1995 Зворотнього шляху немає / No Way Back ... FBI Agent Zack Grant
1995 Швидкий та мертвий / Quick and the Dead, The ... Cort
1994 Чого ми стоїмо в життя / Sum of Us, The ... Jeff Mitchell
1993 Миттєвості любові / For the Moment ... Lachlan
1993 Молоти над ковадлом / Hammers Over the Anvil
1993 Срібний вітер / Silver Brumby, The ... The Man
1993 Любов у ритмі лімбо / Love in Limbo
1992 - 1993 Late Show, The (серіал) ... Shirty, the Slightly Aggressive Bear
1992 Скіни / Romper Stomper ... Hando
1992 Експерт / Spotswood ... Kim Barry
1991 Доказ / Proof ... Andy
1991 Наречені Христа / Brides of Christ (серіал) ... Dominic Maloney
1991 - 1996 Поліцейський загін порятунку / Police Rescue (серіал) ... Constable Tom 'Bomber' Young
1990 Перехрестя / Crossing, The
1990 Кривава клятва / Blood Oath ... Lt. Jack Corbett
1985 - 2009 Сусіди / Neighbours (серіал) ... Kenny Larkin

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2020 рік
Переможець: Найкращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Найгучніший голос»)

Премія Гільдії акторів, 2020 рік
Номінації: Найкраща чоловіча роль у телефільмі або мінісеріалі («Найгучніший голос»)

Золота малина, 2018 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Мумія»)

Премія Гільдії акторів, 2013 рік
Номінації: Найкращий акторський склад («Знедолені»)

Премія Гільдії акторів, 2008 рік
Номінації: Найкращий акторський склад («Потяг до Юми»); Найкращий акторський склад («Гангстер»)

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Нокдаун»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Володар морів: На краю світу»)

Оскар, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ігри розуму»)

Золотий глобус, 2002 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Ігри розуму»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ігри розуму»)

Британська академія, 2002 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Ігри розуму»)

Оскар, 2001 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Гладіатор»)

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Гладіатор»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Краща бійка («Гладіатор») ; Краща чоловіча роль («Гладіатор»)

Британська академія, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Гладіатор»)

Оскар, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Своя людина»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Своя людина»)

Британська академія, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Своя людина»)
29003
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Тихий океан
Флінстоуни
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.