,
Сімпсони
Останнє королівство
Розчарування

Наталі Дормер

Наталі Дормер Наталі Дормер Наталі Дормер Наталі Дормер Наталі Дормер Наталі Дормер Наталі Дормер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, Сценарист
Ім’я (лат.): Natalie Dormer
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 11 лютого, 1982 | водолій
Місце народження: Редінг, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, трилер, мелодрама

Біографія:

Наталі Дормер (Natalie Dormer) народилася 11 лютого 1982 в місті Редінг, графство Беркшир, Велика Британія. Мати актриси - домогосподарка, вітчим - будівельник, про свого біологічного батька вона вважає за краще уникати розмов. Наталі - одна з трьох дітей в сім'ї: у неї є сестра Саманта і брат Марк. Дормер вчилася в школах Chiltern Edge School і Reading Blue Coat School, отримувала високі оцінки і була віце-капітаном команди по нетболу. Також Наталі Дормер активно займалася танцями, відвідувала школу Allenova School of Dancing, а потім навчалася акторській майстерності в Академії драматичного мистецтва Веббера Дугласа. Серед випускників цієї театральної школи - такі зірки як Мінні Драйвер, Х'ю Бонневіль і Руперт Френд.

Після закінчення академії у 2005 році Наталі Дормер отримала свою першу роботу в кіно. Вона зіграла невелику роль в пригодницькій мелодрамі режисера Лассе Халлстрема «Казанова», де її партнерами по знімальному майданчику стали Хіт Леджер, Джеремі Айронс і Сієнна Міллер.

У 2007 році актриса почала зніматися в успішному історичному телесеріалі «Тюдори». Наталі Дормер дісталася роль Анни Болейн, другої дружини короля Генріха VIII і матері королеви Єлизавети I. Серіал «Тюдори» користувався великою популярністю у глядачів і висувався на безліч престижних нагород. Роль Болейн стала зірковою для Наталі Дормер - її героїня була одним з ключових персонажів перших двох сезонів проекту. Цікаво, що серед предків актриси - леді Джейн Дормер, фрейліна королеви Марії I Тюдор.

Після появи в «Тюдорах» зірка Наталі Дормер нарешті засяяла. У 2007 році актриса з'явилася у фільмах «Місто життя» і «Без вади», попрацювавши разом з Демі Мур і Майклом Кейном. Потім була головна жіноча роль у проекті «Привиди» і епізод в серіалі «Міс Марпл».

У 2010 року Наталі дебютувала як театральна актриса, з'явившись на сцені лондонського театру Янг-Вік в трагікомедії «Ніжності» за п'єсою Артура Шніцлера. Дівчина не зупинилася на досягнутому: Дормер також підкорила сцену Бродвею і театру Хемпстеда в постановках «Книжковий клуб», «Школа лихослів'я», «Після міс Джулі», «45» і «Комедія помилок».

У 2011 році актриса почала співпрацю з Мадонною і зіграла ключову роль в спродюсованому співачкою історичному фільмі «МИ. Віримо в кохання». Її персонажем стала Елізабет Боуз-Лайон, дружина короля Великобританії Георга VI і мати королеви Єлизавети II. Паралельно Наталі з'явилася в супергеройському бойовику «Капітан Америка: Перший месник». Головну роль Капітана Америки зіграв Кріс Еванс, Дормер ж постала перед глядачами як рядовий Лоррейн. Також актриса приєдналася до складу телесеріалу «Гра престолів», де їй належало зіграти роль Маргері Тірелл, дочки одного з найвпливовіших лордів королівства.

У 2013 році глядачі побачили Наталі Дормер в ролі Ірен Адлер в детективному серіалі «Елементарно». Крім цього фільмографія актриси поповнилася роллю Крессіди в двох частинах «Голодних ігор».

У 2016 році на екрани вийшов фільм жахів «Ліс привидів», в якому Дормер виконала головну роль.

Наталі Дормер ніколи не була зіркою скандальних хронік. З 2006 року актриса зустрічається з ірландським актором Ентоні Бірном, з яким познайомилась на кастингу серіалу «Тюдори». Пара живе в Твікенхемі, на південному заході британської столиці.

Наталі - відома шанувальниця покеру, вона навіть брала участь в онлайн турнірі, де стала володаркою другого місця серед відомих особистостей.

Фільмографія:

Професор і безумець / The Professor and the Madman
Держтаємниця / Official Secrets
2017 У темряві / In Darkness ... Sofia
2017 Пацієнт Зеро / Patient Zero ... Dr. Gina Rose
2016 The Roof ... A Fan; короткометражка
2016 Ліс привидів / The Forest ... Sara / Jess Price
2015 Голодні ігри: Переспівниця. Частина ІI / The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 ... Cressida
2015 Скандальна леді У / The Scandalous Lady W (ТБ) ... Seymour Worsley
2014 Голодні ігри: Переспівниця. Частина І / The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 ... Cressida
2014 Клуб бунтарів / The Riot Club ... Charlie
2013 Кругообіг кільця / The Ring Cycle (короткометражний) ... Millie
2013 Снідати / The Brunchers (короткометражний) ... Her
2013 Радник / The Counselor ... Blonde
2013 Гонка / Rush ... Nurse Gemma
2013 Далеко від дому / A Long Way from Home ... Suzanne
2012 Грати престолів: Сезон 2 - Запрошення на знімальний майданчик / Game of Thrones: Season 2 - Invitation to the Set (відео) ... Margaery Tyrell
2012 Електричне кіно: Як поводитися / Electric Cinema: How to Behave (короткометражний) ... Lauren Bacall
2012 - ... Елементарно / Elementary (серіал) ... Jamie Moriarty
2011 Шляхом / Poe (ТБ) ... Celeste Chevalier
2011 Привиди / The Fades (серіал) ... Sarah
2011 МИ. Віримо в кохання/ W.E. ... Elizabeth
2011 Капітан Америка: Перший месник / Captain America: The First Avenger ... Pvt. Lorraine
2011 - ... Гра престолів / Game of Thrones (серіал) ... Margaery Tyrell
2011 - ... Шовк / Silk (серіал) ... Niamh Cranitch
2009 Місто життя / City of Life ... Olga
2007 Без вади / Flawless ... Cassie
2007 - 2010 Тюдори / The Tudors (серіал) ... Anne Boleyn
2005 Казанова / Casanova ... Victoria
2005 - 2008 Далекі берега / Distant Shores (серіал) ... Mobile Woman
2004 - 2013 Міс Марпл Агати Крісті / Agatha Christie's Marple (серіал) ... Moira Nicholson
2000 - 2004 Ребус: Символ із сад / Rebus (серіал) ... Phillippa Balfour

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2015 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Гра престолів»)

Премія Гільдії акторів, 2014 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Гра престолів»)
10065
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коломбо
Нарко
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.