,
Абатство Даунтон
Відьми Іст-Енду
Кохання проти долі
Загрузка...

Марк Руффало

Марк Руффало Марк Руффало Марк Руффало Марк Руффало Марк Руффало Марк Руффало Марк Руффало Марк Руффало Марк Руффало Марк Руффало
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист
Ім’я (лат.): Mark Ruffalo
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 22 листопада 1967 | скорпіон
Місце народження: Кеноша, Вісконсін, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Дружина: Санрайз Коіні... троє дітей

Біографія:

Марк Алан Руффало (Mark Alan Ruffalo) народився 22 листопада 1967 року в місті Кеноша, штат Вісконсін. У Марка італійські та франко - канадські корені. Його мати, Марія Роуз, працювала перукарем, а батько, Френк Лоуренс Руффало мол., - маляром. У нього є дві сестри - Таня і Ніколь. Його старшого брата Скотта було застрелено в Беверлі-Гіллз у грудні 2008 року.

Своє дитинство Марк Руффало згадує як «щасливий час у великій італійській сім'ї». Сім'я часто переїжджала - спочатку до Вірджинії, потім у Сан-Дієго і, нарешті, в Лос -Анджелес. Там Марк пішов в акторську школу Стели Адлер, де його одногрупником був Бенісіо дель Торо. Визначившись з покликанням, Руффало організував театральну компанію «Орфей», в якій виступав у ролі автора п'єс, режисера та актора. Бурхлива театральна діяльність, однак, не приносила великого доходу, і Марк впродовж дев'яти років підробляв в якості бармена.

Перші ролі Марк Руффало отримав на телебаченні в таких фільмах, як «Дантист» (1996 ) і «Погоня з Дияволом» (1999). Наприкінці 90-х випадкове знайомство Руффало зі сценаристом Кеннетом Лонерганом призвело до дуже плідної співпраці. Зігравши в декількох п'єсах Лонергана, Марк отримав роль у його фільмі «Можеш розраховувати на мене» (2000). Драма була відзначена «Оскаром», і Марка Руффало нарешті помітили в Голлівуді. Ця роль принесла Руффало приз Асоціації критиків Лос-Анджелеса і премію Міжнародного кінофестивалю у Монреалі.

Незабаром після цього Марк був затверджений на роль у трилері «Знаки», але був змушений відмовитися від роботи, так як лікарі виявили у нього пухлину мозку, яка призвела до часткового паралічу обличчя. На щастя, пухлина виявилася доброякісною, і Руффало повністю відновився після операції. «Досвід близькості смерті змінив мій погляд на роботу. До того я не отримував задоволення від акторської гри: у мене було відчуття , що моя кар'єра від мене не залежить. Я думав, що заслуговую більшого, і відчував гіркоту, не розуміючи, що повинен бути вдячний за все, що зі мною сталося. Завдяки хворобі я зрозумів, що люблю грати, і завжди любив, і що у мене може більше не бути шансу знову займатися цим» - каже Марк Руффало про вплив хвороби на його життя.

Вже у 2002 році на екрани вийшла мелодрама «Логіка зради» з його участю. Марк Руффало зіграв ролі другого плану в комедіях «Вид зверху краще» (2003) і «Із 13 в 30» (2004) , драмах «Моє життя без мене» (2003), «Темна сторона пристрасті» (2003), «Вічне сяйво чистого розуму» (2004), детективі «Співучасник» (2004). У 2005 році він брав участь у мелодрамі «Ходять чутки», ще через рік - у драмі «Уся королівська рать».

У 2006 році Руффало був номінований на премію «Тоні» за роль у виставі «Прокинься і співай!» в нью-йоркському театрі «Беласко». У 2007 році Марк Руффало зіграв одну з головних ролей у трилері «Зодіак», а також у драмі «Заборонена дорога».

У 2008-му Руффало, Едріан Броуді і Рейчел Вайс знялися разом у авантюрній комедії «Брати Блум». У тому ж році Марк з'явився у фільмі-катастрофі «Сліпота» і кримінальній драмі «Що тебе не вбиває». У 2010 році він зіграв напарника Леонардо ДіКапріо в блокбастері «Острів проклятих».

У 2010 році Марк Руффало дебютував в якості режисера з фільмом «Співчуття до смачного». Фільм користувався великим успіхом на фестивалі в Санденсі, де був номінований на головну премію і отримав спеціальний приз журі.

Марк був близьким другом Хіта Леджера. Дружні стосунки пов'язують його з ще одним колегою по акторському цеху - Гаелем Гарсія Берналем.

У США добре відома активна громадянська позиція Марка Руффало. Актор виступав на телебаченні з осудом війни в Іраку, із закликом відкрити для громадськості матеріали з катувань військовополонених і покарати винних. Він також брав участь у кампанії з проведення імпічменту президенту Джорджу Бушу.

У 2000 році Марк одружився на американській актрисі французького походження Санрайз Коіні. Подружжя виховує трьох дітей: сина Кіна (2001) і дочок Беллу Ноче (2005) та Одетт (2007).

Фільмографія:

2015 Месники: Ера Альтрон / The Avengers : Age of Ultron ... Bruce Banner / The Hulk
2014 Звичайне серце / The Normal Heart ( ТБ) ... Ned Weeks
2014 Нескінченно білий ведмідь / Infinitely Polar Bear
2013 Мисливець на лисиць / Foxcatcher ... David Schultz
2013 Чи може пісня врятувати тобі життя ? / Can a Song Save Your Life ? ... Dan
2013 Ілюзія обману / Now You See Me ... Dylan Rhodes
2012 Дякуємо за обмін / Thanks for Sharing ... Adam
2012 Месники / The Avengers ... Bruce Banner , The Hulk
2011 Маргарет / Margaret ... Maretti
2010 Божевільне побачення / Date Night ... Brad Sullivan
2010 Дітки в порядку / The Kids Are All Right ... Paul
2010 Співчуття до прекрасного / Sympathy for Delicious ... Father Joe
2009 Острів проклятих / Shutter Island ... Chuck Aule
2009 Там, де живуть чудовиська / Where the Wild Things Are ... The Boyfriend
2008 Що тебе не вбиває / What Doesn't Kill You ... Brian
2008 Брати Блум / The Brothers Bloom ... Stephen
2008 Сліпота / Blindness ... Doctor
2007 Заборонена дорога / Reservation Road ... Dwight Arno
2007 Зодіак / Zodiac ... Inspector David Toschi
2006 Уся королівська рать / All the King's Men ... Adam Stanton
2005 Ходять чутки / Rumor Has It ... ... Jeff Daly
2005 Між небом і землею / Just Like Heaven ... David
2004 Співучасник / Collateral ... Fanning
2004 Із 13 в 30 /13 Going on 30 ... Matt Flamhaff
2004 Вічне сяйво чистого розуму / Eternal Sunshine of the Spotless Mind ... Stan
2003 Ми тут більше не живемо / We Don't Live Here Anymore ... Jack Linden
2003 Темна сторона пристрасті / In the Cut ... Detective Giovanni A. Malloy
2003 Вид зверху краще / View from the Top ... Ted Stewart
2003 Моє життя без мене / My Life Without Me ... Lee
2002 Ті, що говорять із вітром / Windtalkers ... Private Pappas
2002 Логіка зради / XXq2q2XY ... Coles
2001 You Can Count on Me : A Look Inside (відео , короткометражний )
2001 Останній замок / The Last Castle ... Yates
2001 Апартаменти 12 / Lifeq2q2Drawing ... Alex
2000 Удар / The Beat (серіал ) ... Zane Marinelli
2000 Можеш розраховувати на мене / You Can Count on Me ... Terry Prescott
2000 Шалено вірна дружина / Committed ... T- Bo
1999 Риба у ванні / A Fish in the Bathtub ... Joel
1999 How Does Anyone Get Old ? ( короткометражний ) ... Johnnie
1999 Погоня з Дияволом / Ride with the Devil ... Alf Bowden
1999 - ... Незалежна лінза / Independent Lens (серіал ) ... Jerry Rubin
1998 Гудіні / Houdini ( ТБ) ... Theo
1998 Студія 54 / 54 ... Ricko
1998 Ведмежатники / Safe Men ... Frank
1997 На другий день різдва / On the 2nd Day of Christmas ( ТБ) ... Bert
1997 Брудні гроші / Blood Money ... Attorney
1996 Доля Марті Файна / The Destiny of Marty Fine ... Brett
1996 The Last Big Thing ... Brent Benedict
1996 Дантист / The Dentist ... Steve Landers
1995 Дзеркало , дзеркало 3: Підглядаючий / Mirror , Mirror III : The Voyeur ... Joey
1995 Подарунок небес / A Gift from Heaven
1994 - 1999 Строго на південь / Due South (серіал ) ... Vinnie Webber
1994 А ось і моя крихта / There Goes My Baby ... J.D.
1994 Дзеркало , дзеркало 2 : Танець ворона / Mirror , Mirror 2: Raven Dance ... Christian
1993 Пісня для тебе / A Song for You ... Gus Davison
1992 Rough Trade ( короткометражний ) ... Hank
1987 - 1989 Літня сцена CBS / CBS Summer Playhouse (серіал ) ... Michael Dunne

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2013
Переможець: Краща бійка («Месники»)
Номінації: Кращий екранний дует («Месники»)

Оскар, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Дітки в порядку»)

Британська академія, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Дітки в порядку»)

Сатурн, 2011 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Острів проклятих»)

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Дітки в порядку»); Краща чоловіча роль другого плану («Дітки в порядку»)

Санденс, 2010 рік
Номінації: Гран-прі в категорії «Драматичний фільм» («Співчуття до прекрасного»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Кращий музичний виступ («Із 13 в 30»)
4419
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Люцифер
Безсоромні
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.