,
Флінстоуни
Південний Парк
Злюки бобри

Дейв Франко

Дейв Франко Дейв Франко Дейв Франко Дейв Франко Дейв Франко Дейв Франко Дейв Франко
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, продюсер, режисер
Ім’я (лат.): Dave Franco
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 12 червня 1985 | близнята
Місце народження: Пало-Альто, Каліфорнія, США
Жанри: Комедія, драма

Біографія:

Дейв Франко (David John «Dave» Franco) народився влітку 1985 року в Пало-Альто, штат Каліфорнія. Його мати Бетсі Верне була поетесою, письменником і працювала в редакції, а батько, Дуглас Франко - мав власний бізнес у всесвітьовідомій «Кремнієвій долині». Батьки познайомилися під час навчання в університеті Стенфорда. Бабуся Дейва - співробітниця арт-галереї Verne в Клівленді. Дейв Франко має португальське та шведське коріння по лінії батька, а також є нащадком російських євреїв по лінії матері.

Дейв виріс в Каліфорнії в компанії братів - Тома і Джеймса. Він не мріяв про акторську кар'єру, але змінив думку, коли його старший брат досяг успіхів у Голлівуді. Майже п'ять років акторської кар'єри Дейв залишався в тіні іменитого брата. «Всі знали мене тільки як молодшого брата Джеймса Франко. Я вирішив, що мені потрібно дистанціюватися від того, що він робить. Я люблю і поважаю брата, але мені потрібно було самому стати на ноги», - згадує актор.

У 2006 році Дейв Франко дебютував у багатосерійної драмі «Сьоме небо» на каналі The CW. Потім він з'явився в телевізійних проектах «Не турбувати» і «Юна Ліга Справедливості». Популярність Дейву Франко принесла роль Саллі у фантастичній мелодрамі «Подвійне життя Чарлі Сан-Клауда».

У 2007 році Дейву вдалося зіграти в молодіжній комедії «Супер Перці», яка дозволила йому закріпитися в амлпуа комедійного актора. Також він зіграв у фільмі «Мілк», де головна роль дісталася його старшому братові.

У травні 2008 року Дейв Франко пройшов кастинг і взяв участь у зйомках серіалу «Розпещені». У центрі сюжету картини - дві примхливі спадкоємиці величезного статку в Палм-Біч. Дейв Франко зіграв невеличку роль молодика Закарі. Прем'єра серіалу відбулася восени 2008 року, але через низькі рейтинги історія так і не отримала продовження.

У серпні 2009 року актор зіграв в дев'ятому сезоні ситкому «Клініка» на каналі ABC. Франко втілив образ студента-медика Коула Аронсона, чия родина заплатила велику суму грошей, щоб інтерн проходив практику саме в госпіталі Sacred Heart.

У 2011 році портал NextMovie.com назвав актора одним з найбільш багатообіцяючих. У серпні Дейв Франко знявся в комедійному хоррорі «Нічка жахів» разом з Коліном Фаррелом, Антоном Єльчіним і Тоні Коллетт. Ця картина - ремейк однойменного твору 1985 року, в центрі сюжету якого історія підлітка та його сусіда-вампіра.

У травні 2011 року Дейв Франко отримав роль школяра і наркодилера у комедії «Мачо і ботан» з Джоном Хіллом і Ченнінг Татум у головних ролях. Сценарій фільму заснований на телевізійному серіалі, прем'єра якого відбулася в 1987 році.

У вересні 2011 року Дейв Франко зіграв головну роль у фільмі жахів «Тепло наших тіл» - екранізації однойменного бестселера про історію кохання зомбі і людини. Крім того, актор з'явився в кримінальному трилері «Ілюзія обману» в зірковій компанії акторів - Марка Руффало, Джессі Айзенберга, Вуді Гаррельсона, Моргана Фрімена, Майкла Кейна і Айли Фішер. Фільм зібрав в прокаті більше 200 мільйонів доларів. Тоді Франко заявив, що нарешті глядачі побачать величезну різницю між ним, і його братом.

Дейв також пробується в ролі режисера і сценариста. У 2012 році з'явився його короткометражний фільм «Р.М». Крім цього, актор пише сценарії і для інших проектів.

Серед останніх робіт актора - роль віце-президента молодіжного браства Пета у комедії Ніколаса Столлера «Сусіди» та озвучення персонажа Валлі в анімаційній стрічці «Леґо фільм».

Що стосується приватного життя актора, Дейв зустрічався зі своїми колегами по знімальному майданчику Діанною Агрон і Шеней Граймс. На даний момент серце голлівудського красеня зайнято ще однієї актрисою - Елісон Брі.

Фільмографія:

2016 Nerve ... Ian
2016 Ілюзія обману: Другий акт / Now You See Me: The Second Act ... Jack Wilder
2015 Зеровілль / Zeroville ... Montgomery Clift
2015 - ... Other Space (серіал) ... Chad Sampson
2015 Неочікуваний бізнес / Unfinished Business ... Mike Pancake
2014 You're So Hot: Vol. 3 with Dave Franco and Chris Mintz-Plasse ... Beatrix Kiddo; короткометражка
2014 Сусіди / Neighbors ... Pete
2014 Леґо фільм / The Lego Movie ... Wally
2013 Real Life H-O-R-S-E! With Dave Franco & DeAndre Jordan (короткометражний) ... Dave Franco
2013 Ілюзія обману / Now You See Me ... Jack Wilder
2013 Dream Girl w / Dave Franco & Alison Brie (відео, короткометражний)
2013 Тепло наших тіл / Warm Bodies ... Perry
2012 You're So Hot: Part Deux with Dave Franco & Chris Mintz-Plasse (короткометражний)
2012 Ви б / Would You (короткометражний) ... Dave
2012 Мачо і ботан / 21 Jump Street ... Eric Molson
2011 Тухле м'ясо / Bad Meat ... Tyler
2011 Нічка жахів / Fright Night ... Mark
2010 Catblock (The Ultimate Co% kblock) (відео)
2010 Подвійне життя Чарлі Сент Клауда / Charlie St. Cloud ... Sully
2009 A Fuchsia Elephant ... Michael
2009 Грінберг / Greenberg ... Rich
2009 Короткий шлях / Shortcut, The ... Mark
2008 Не турбувати / Do Not Disturb (серіал) ... Gus
2008 - 2009 Розпещені / Privileged (серіал) ... Zachary
2008 Мілк / Milk ... Telephone Tree
2007 - 2011 Університет / Greek (серіал) ... Gonzo
2007 Супер Перці / Superbad ... Greg the Soccer Player
2007 Після сексу / After Sex ... Sam
2006 Frat Bros. ... A.J.
2001 - 2010 Клініка / Scrubs (серіал) ... Cole Aaronson
1996 - 2007 Сьоме небо / 7th Heaven (серіал) ... Benjamin Bainsworth

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2015
Переможець: Кращий екранний дует («Сусіди»)

Премія каналу «MTV», 2012 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Мачо і ботан»)
9557
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Краще подзвоніть Солу
Тихий океан
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.