,
Секс і Каліфорнія
Статус стосунків: усе складно
Вейворд Пайнс

Едріан Броуді

Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді Едріан Броуді
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, Продюсер, Композитор
Ім'я (лат.): Adrien Brody
Зріст: 1.85 м
Дата народження: 14 квітня 1973 | овен
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Едріан Броуді народився 14 квітня 1973 року в американському мегаполісі Нью-Йорк, в родині знаменитої угорської фотожурналістки Сільвії Плачі і викладача історії Еліота Броуді. Все своє дитинство хлопчик провів у Вудхейвені, в Квінсі.

Незвичайну зовнішність сина популярна мама використовувала у своїх знаменитих фотороботах. Пізніше сам Едріан з гордістю зізнавався, що саме вона навчила його правильно поводитися перед камерою. Едріан Броуді був "дикою", неслухняною дитиною, і у нього було вражаюча уява. Будь-який життєвий досвід, який він отримував, хлопчик намагався використовувати у грі. У ньому завжди жив актор. І вже в дванадцять років за підтримки матері хлопчина став успішно виступати з фокусами на дитячих вечірках. Програма, яку він демонстрував, називалася "Дивовижний Едріан".

Це й було його першим знайомством із шоу-бізнесом. У шкільні роки Едріан відвідував Вищу школу виконавчого мистецтва Ла Гардія. Едріан Броуді деякий час навіть відвідував заняття гри на фортепіано, але згодом воно йому набридло і він покинув навчання, про що він дуже пошкодував у майбутньому, ставши знаменитим. Професійну майстерність Броуді здобував в Американській академії драматичного мистецтва і у Вищій школі сценічних мистецтв.

Успішно закінчивши навчання, Едріан отримав свої перші ролі в декількох постановках позабродвейських театрів і паралельно з'явився в епізодах у двох-трьох фільмах. Творчий шлях Едрієна потихеньку починав набирати обертів. Пішли численні ролі на телебаченні. Актор знявся у фільмі «Нарешті вдома», відпрацював роль другого плану непоказного хлопчини Мела на одному знімальному майданчику з Ніком Нолті, Розанною Аркетт і Стівом Бушемі в кінопроекті «Нью-Йоркські історії» 1989 року, який складався з частин, так чи інакше присвячених Нью -Йорку, знятих трьома геніальними режисерами: Мартіном Скорсезе, Френсісом Фордом Копполою і Вуді Алленом.

Паралельно актор встигав засвітитися і в повсякденних рекламних роликах, які забезпечували Едріану зовсім не бідне існування. По закінченню Американської академії кінематографічних мистецтв і наук актор деякий час працював у театрі, не забуваючи при цьому відвідувати різні кінопроби і кастинги.

Першою значною кінороботою двадцятирічного Броуді на початку 1990-х стала участь в екранізації твору великого Хочнера, у драматичній стрічці геніального Стівена Содерберга «Цар Гори». У фільмі про часи Великої американської депресії, акторові дісталося роль прикладного характеру, яку, однак, помітили і глядачі, і кіноцензори. Едріан Броуді відтворив на екрані яскравий кінообраз винахідливого хлопця Ерона, дитинство якого припало на неспокійні тридцяті роки минулого століття. Однак нещастя, які випали на його долю не змогли зломити характер головного героя Едріана, а навпаки загартували його. Завдяки кмітливості, Ерону вдалося багато в чому досягти успіху і багато чого зрозуміти в навколишньому його не простому світі.

Роль непомітного хлопчини була високо оцінена критиками і відкрила акторові нові кіно можливості. Чималу роль у кар'єрі Едрієна Броуді зіграло і увага в'їдливої преси і фотографів. Кіногерої Броуді часто здійснювали безглузді, а часом і небезпечні вчинки, на які їх штовхав вічне нерозуміння оточуючих, їх невміння розглянути за дивним виглядом трепетне і чутливе нутро. Саме в таких, щоправда, часом епізодичних ролях і постав починаючий актор перед досвідченим глядачем спочатку в кінострічці 1994 року «Втікачі».

Едріану "пощастило" зіграти на екрані злочинців всіх мастей і рангів. Трохи кримінальним був його Доктор Білл Стюарт у мелодраматичної картині «Соло» в 1996 році. І слідом ж роль молодшого брата Рубі, вихідця з єврейської родини середнього класу, Бутч Стайн на прізвисько "Куля", він же неперевершений актор Міккі Рурк, якого не відпускало вуличне минуле: кримінальний авторитет Танк, в чудовому виконанні відомого репера Тупака Шакура, який шукав його, щоб розквитатися за старі справи в культовому кримінальному фільмі «Куля». І роль дрібної недолугої "шістки" Арні в гостросюжетному фільмі «Кров з молоком» вже в 1997 році. І в цьому ж році актор успішно зіграв в фільмі «Самогубець», а також в мелодрамі з елементами трилера «Нічого втрачати».

Епізодичні і ролі другого плану у великомасштабних проектах однозначно підтвердили справедливість виданих фахівцями творчих кредитів Едріану Броуді. У 1998 році Броуді знявся у величному військовому шедеврі Терренса Маліка «Тонка червона лінія». І нехай після довгого болісного монтажу від фільму залишилося чи не третина відзнятого матеріалу, капрал Файф у виконанні Едріана Броуді був безнадійно зведений до мінімуму. Військова драма про другу світову війну, історія про битву за острів Гуадалканал в Тихому океані. За роль бармена Кріса Калловей у фільмі режисера Еріка Бросса «Ресторан» Едріан був вже номінований на кінематографічну нагороду "Independent Spirit Award".

Едріан Броуді зазвичай прагнув вибирати ролі, які кидали йому виклик, захоплювали його в глибину людської натури. Ролі, які він раніше не досліджував або про які не підозрював. Актор навмисно брався за складні і суперечливі кіно образи.

Драма Спайка Лі «Криваве літо Сема» - це зачаровуюча кіноісторія про маніяка Девіда Берковіца, що здійснював вбивства в Нью-Йорку. Даремні пошуки поліції не дали ніяких результатів. Місто в паніці, всі бачать один в одному маніяка ... І цього разу Броуді виявився більш ніж досконалий в ролі маргінала Річі, панк аутсайдер з характерним "прикидом". Він і став першою жертвою нью-йоркців, які збожеволіли від нестерпної спеки й страху перед нічним маніяком Семом. У фільмі Спайка Лі, знятому в 1999 році, Броуді разом з Дженніфер Еспозіто, Джесікою Галдбрес, Дерілом Гіралдом, Джорджем Табом, Майклом Харпером та Івеном Коеном чудово виконали пісню "Hello from the Gutters", яка увійшла в саундтрек до фільму.

Не менш талановито був відтворений актором і подальший кінообраз. Броудінскій жорстокий вбивця Гаррі в історії про холоднокровного соціопата у фільмі жахів «Кисень», намагаючись достукатися до чужих сердець і вимагаючи його прийняти, творив тільки зло.

Початок століття Едріан Броуді зустрів у всю зброю. Він був затребуваний іменитими режисерами. Завдяки кінострічкам Маліка, Лі, Баррі Левінсона, на початку 2000 року як раз завершувалися зйомки оригінальному кіношедевру «Висота Свободи», в ній актор з'явився в кадрі в ролі розважливого Ванна, Едріан Броуді став відомою кіноперсоной.

Кен Лоач запросив у свій кінопроект «Хліб і троянди». Саме тоді про Едріана Броуді заговорили, як про великий талант. Колеги, яким доводилося працювати з ним, стверджували, що у нього на рідкість поганий характер. Актриса Олена Антоненко, що знімалася разом з Броуді у фільмі «Хліб і троянди» пригадувала: "Він був дуже агресивно налаштований по відношенню до інших. Абсолютно ні з ким не спілкувався. Навіть не вітався. Так ми з ним і не поспілкувалися і не поговорили ні разу".

Участь у картині «Хліб і троянди» зробило Едріана Броуді відомим в світі кіно. Актор успішно відзначився у мелодрамі «Історія з намистом», заснованої на реальних історичних подіях роману геніального Дюма. Незважаючи на те, що картина була не найвищого класу, робота Едріана Броуді отримала тільки позитивні відгуки від суворих критиків. Актор був неперевершений у ролі чоловіка авантюристки Жанни де Сен-Ремі де Валуа, вона ж чарівна Хіларі Суонк. Такий собі паризький хлюст, лукавий спокусник, мерзенний негідник. Едріан "класно зіграв", його типаж виглядав абсолютно переконливим, проте при цьому не був позбавлений і симпатичних рис.

У тому ж році порадував глядачів і фільм режисера Петера Сірка «Гіркота кохання», де Едріан в дуеті з Шарлоттою Айан виконав романтичного шахрая Джека Грейса.

У мелодрамі режисера Романа Поланскі «Піаніст», створеного за мотивами автобіографії прославленого польського музиканта Владислава Шпільмана, Едріан Броуді отримав найбільш зоряну роль. Владислав Шпільман був одним з кращих піаністів Польщі 30-х років минулого століття. Кіногерой Броуді, займався мистецтвом до тих пір, поки життя євреїв на окупованій фашистами території Польщі стало нестерпним. У картині яскраво і правдиво представлено життя єврея в цей страшний час саме зсередини, очима головного героя, який постійно змушений був вести прихований спосіб життя, не привертаючи до себе зайвої уваги. Шпільман - національна знаменитість, йому кожен був би радий допомогти, проте популярність не захистила його від зрадництва. Головну ж роль гауптмана Вільма Хозенфельда в цій гостросюжетної стрічці не менш яскраво відпрацював Томас Кречманн.

Актора стали частіше запрошувати в серйозні фільми. Так у 2002 році на широкі екрани вийшла обмеженим тиражем мелодраматична комедія «Лялька», де його партнеркою по знімальному майданчику стала чарівна Мілла Йовович.

Броуді завжди прагнув грати кардинально - вдумливо протилежні ролі, з властивою собі природністю вписуючись в характери соромливих добрих диваків. Під час підготовки до будь-якої ролі актор домагався повної ідентичності свого героя з самим собою як у фізичному, так і в емоційному плані. Саме в цьому ракурсі і постав перед глядачами його наступний образ у фільмі «Співаючий детектив» 2003 року. На цей раз Едріан знявся разом з відомими акторами Мелом Гібсоном і Робертом Дауні молодшим.

Для кіноактора були дуже важливі заповіти великого Станіславського. "Головне у професії актора, - за словами Броуді, - бути правдивим, щоб йому вірили глядачі. Приємно, коли в тобі бачать щось інше, абсолютно відрізняється від того, що ти грав раніше". І саме в цьому плані Едріан Броуді не був схожий на справжню голлівудську зірку. Він був неймовірно високий, довготелесий і злегка незграбний, чубчик постійно спадав на обличчя й очі, відволікаючи увагу співрозмовника. Але за цією неординарною зовнішністю, що виріс серед вуличних хуліганів Манхеттена, переховувався один із самих зрілих та професійних акторів сучасності. Едріан Броуді після мелодрами «Піаніст» хвилювався, що йому будуть пропонувати виключно драматичні ролі. Але і режисери, і продюсери бачили в ньому на рідкість різнопланового актора.

2004 рік ознаменувався для актора колоритними ролями у фільмах «Таємничий ліс» М. Найта Шьямалана і «Піджак» Джона Мейбері. Едріан Броуді у фільмі «Таємничий ліс» грав недоумкуватого жителя селища Ноа Персі - божевільного, але забавного і безневинного хлопця. Зіграв просто відмінно, незважаючи на те, що сама картина отримала досить таки посередню оцінку критиків. У фільмі, який розповідає про життя небезпечних істот - Ті, чиє ім'я не можна згадувати, і жителів селища повністю відрізаних від міст. При цьому не відчувають себе ущемленими, так як, за твердженням старійшин, міста потопають у гріхах і розпусті, знялися Брайс Даллас Ховард, Хоакін Фенікс і незрівнянна Сіґурні Вівер.

У американо-німецькому трилері «Піджак» Едріан представив гнітючу роль колишнього військовослужбовця, який повернувся на батьківщину після участі у війні в Перській затоці і страждаючого втратою пам'яті внаслідок вогнепального поранення в голову. Незабаром ветерана ще помилково звинуватили й у вбивстві, визнали винним і відправили до психіатричної лікарні. Критики захлинаючись захоплювалися грою актора. Вони дружно відзначали, що "тільки його особа могла виражати такий страх і таке страждання". Під час зйомок сцени в шухляді з фільму «Піджак» актор просив залишати його замкненим під час перерви, щоб чітко відчути стан людини, що знаходиться в замкнутому просторі. Перебуваючи в цьому "ящику" Броудінскій герой зміг несподівано для себе зазирнути у своє майбутнє на кілька років вперед, дізнався про свою швидку смерть. Єдиною ж зачіпкою у цій неординарній ситуації для нього стала героїня Кіри Найтлі.

Критики яскраво описували акторські особливості Едріана Броуді. "Його амплуа, за їхніми словами, - був, звичайно, не героїчним, але Броуді міг однозначно зробити роль цікавою, пронести в неї загадку. Йому легко було зробити характер персонажа гостріше, більш небезпечним". Зовнішність Едріана, а саме "пронизливий погляд великих і вічно сумних очей", нагадували критикам молодого Аль Пачіно. Вони не раз порівнювали молодого актора і з Робертом Де Ніро за нестандартні акторські навички і унікальний зовнішній вигляд.

У 2005 році Едріан Броуді зіграв роль Джека Дрісколла в картині «Кінг Конг». Режисер Пітер Джексон поставив за мету створення знаменитого рімейка 1933 року. Для фільму був написаний новий сценарій, який однак, сюжетно в цілому вірний першоджерела. Броуді підписав контракт на зйомки у фільмі ще до того, як був написаний сценарій, він був єдиним кандидатом на роль. У багатьох сценах актор відмовився від послуг дублера. Наприклад, в ході зйомок епізоду, в якому його персонаж намагався відвернути увагу Кінг-Конга, їдучи від нього на таксі.

За сюжетом, дія фільму відбувалося в Нью-Йорку в 1933 році в розпал Великої депресії. Головна героїня фільму на ім'я Енн Дарроу, вона ж незрівнянна Наомі Воттс, втратила роботу актриси водевілю. Її врятувало запрошення взяти участь в новому фільмі Джека Блека, він же актор Карл Денем, і сценариста фільму - її улюблений драматург на ім'я Джек Дрісколл, герой Едріана Броуді. Згодом Броуді озвучив свого персонажа для комп'ютерної гри "King Kong: The Official Game of the Movie", випущеної за мотивами фільму 2005 року.

У детективі «Голлівудлен» у цьому ж році Едріан представилася можливість зіграти головну роль приватного детектива Луїса Сімо, який розслідував загибель актора Джорджа Рівза. Луїс Сімо з'ясував, що актор Джордж Рівз, що став знаменитим завдяки головній ролі в телесеріалі про Супермена, був коханцем дружини одного з голлівудських продюсерів і привертав увагу преси до дивних обставин загибелі актора. Партнерами Едріана Броуді на знімальному майданчику були Дайан Лейн, Бен Аффлек і Боб Хоскінс.

2008 рік приніс Едріан Броуді дві головні ролі. У гостро захоплюючому «Кадилаку Рекордс», актор зіграв роль засновника звукозаписної кампанії "Чесс рекордс" - Леонарда Чесса, який просунув "расову музику" на ринок. Ця яскрава кіноісторія про секс, Кадилак, рок-н-ролі, чиказькому блюзі і самому Чикаго в 1950-их роках. «Кадилак Рекордс» простежував захоплююче, але кипуче буття таких музичних легенд США, як Мадді Вотерс, Леонард Чезз, Літтл Волтер, Хоулін Уолф, Ета Джеймс. За цей фільм актор отримав премію "Black Reel" в номінації "Кращий ансамбль" разом з Бейонсе Ноулз, яка виконала роль Ета Джеймса.

Едріан Броуді позиціонує себе як відкриту і веселу людину: "У мене всього потроху. Не можна ж бути кимось одним - або лицарем сумного образу, або блазнем. Просто втомлюєшся від вічного іміджу чарівного розумника. З пильним поглядом і блідим обличчям. Я веселун за натурою, і мені хочеться в житті, так би мовити, компенсувати свої серйозні ролі.

До акторської популярності і до своєї, зокрема, Едріан Броуді в принципі відноситься лояльно. Популярність, на його думку, змінювала життя на краще. "Але є в ній і негатив, пов'язаний з тим, що всі ми живемо в культурі знаменитостей, у світі глянцю, але я, чесно кажучи, радий тому, що люди впізнають мене з моїх робіт, а не по тому, як часто я миготять у світських тусівках".

Крім зйомок у повсякденному житті Едріан Броуді важливо і його особистий час - простір, коли він може брати короткочасні паузи, присвячуючи їх саме особистого життя. Достеменно відомо, що на початку творчої діяльності Едріан Броуді зустрічався з моделлю Скай Неллор, пізніше, коли прийшов у світ кіно, з актрисою Моне Мазур. На церемонії вручення "Оскара" в 2003 році пристрасно поцілував Холлі Беррі, що послужило приводом для пліток у ЗМІ про роман між ними.

Після ж зйомок у фільмі «Піджак» Броуді всі приписували, і небезпідставно, роман з чарівною Кірою Найтлі. Далі в 2007 році під час зйомок у фільмі «Манолете» в Іспанії він познайомився з іспанською актрисою Ельсен Патакі. Вона стала його офіційною нареченою, але не більше. Актор Едріан Броуді ніколи не був одружений, і дітей у нього поки не має.

Фільмографія:

Канни / Cannes
Імператор / Emperor
2014 Банківський рахунок містера Тода / Banking on Mr. Toad ... Kenneth Grahame
2014 Backtrack ... Peter Bower
2014 Manhattan Nocturne ... Porter Wren
2014 Пограбування по-американськи / American Heist ... Frankie
2014 Гудіні / Houdini (міні-серіал) ... Houdini
2013 Третя персона / Third Person ... Sean
2014 Готель «Гранд Будапешт» / The Grand Budapest Hotel ... Dmitri
2013 Непрістойная комедія / InAPPropriate Comedy ... Flirty Harry
2012 Згадуючи 1942 / Yi jiu si er ... Theodore Harold White
2011 Опівночі в Парижі / Midnight in Paris ... Salvador Dalí
2011 Аварія / Wrecked ... Man
2011 Тимчасове призначення / Detachment ... Henry Barthes
2010 A Director's Playground: Vincenzo Natali on the Set of Splice / A Director's Playground: Vincenzo Natali on the Set of Splice (відео)
2010 Експеримент / Experiment, The ... Travis
2010 Хижаки / Predators ... Royce
2010 Середня школа / High School ... Psycho Ed
2009 Фантастичний містер Лис / Fantastic Mr. Fox ... Rickity the Field Mouse, озвучення
2009 Химера / Splice ... Clive Nicoli
2009 Джалло / Giallo ... Inspector Enzo Avolfi
2008 Брати Блум / Brothers Bloom, The ... Bloom
2008 Кадилак Рекордс / Cadillac Records ... Leonard Chess
2007 Манолете / Manolete ... Manuel Rodríguez Sánchez "Manolete"
2007 Поїзд на Дарджилінг / Darjeeling Limited, The ... Peter
2006 Смерть супермена / Hollywoodland ... Louis Simo
2005 Кінг Конг / King Kong ... Jack Driscoll
2004 Піджак / Jacket, The ... Jack Starks
2004 Таємничий ліс / Village, The ... Noah Percy
2003 Співаючий детектив / Singing Detective, The ... First Hood
2002 Піаніст / Pianist, The ... Wladyslaw Szpilman
2002 Лялька / Dummy ... Steven
2001 Історія з намистом / Affair of the Necklace, The ... Count Nicolas De La Motte
2001 Гіркота кохання / Love the Hard Way ... Jack Grace
2000 Врятувати Херрісон / Harrison's Flowers ... Kyle Morris
2000 Хліб і троянди / Bread and Roses ... Sam Shapiro
1999 Висоти свободи / Liberty Heights ... Van Kurtzman
1999 Криваве літо Сема / Summer of Sam ... Richie
1999 Кисень / Oxygen ... Harry
1998 Тонка червона лінія / Thin Red Line, The ... Cpl. Fife
1998 Ресторан / Restaurant ... Chris Calloway
1997 Весілля трунаря / Undertaker's Wedding, The ... Mario Bellini
1997 Кров з молоком / Six Ways to Sunday ... Arnie Finklestein
1997 Самогубець / Last Time I Committed Suicide, The ... Ben
1996 Bullet Hearts / Bullet Hearts (ТБ) ... Chuckie Bragg
1996 Куля / Bullet ... Ruby Stein
1996 Соло / Solo ... Dr. Bill Stewart, Solo's Designer
1995 Милий Джерсі / Nothing to Lose ... Ray Diglovanni
1994 Втеча з в'язниці / Jailbreakers (ТБ) ... Skinny
1994 Ангели у кромки поля / Angels in the Outfield ... Danny Hemmerling
1993 Цар гори / King of the Hill ... Lester Silverstone
1991 До чортів собачих / Boy Who Cried Bitch, The ... Eddie
1989 Нью-Йоркські історії / New York Stories ... Mel
1988 Home at Last / Home at Last (ТБ) ... Billy
1975 - .... Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Host

Нагороди та премії:

Оскар, 2003 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Піаніст»)

Золотий глобус, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Піаніст»)

Британська академія, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Піаніст»)

Сезар, 2003 рік
Переможець: Кращий актор («Піаніст»)

Європейська кіноакадемія, 2002 рік
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Піаніст»)
13446
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Таємниці Ґравіті Фолз
Майстри сексу
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.