,
Теорія великого вибуху
11.22.63
Південний Парк
Загрузка...

Кейт Вінслет

Кейт Вінслет Кейт Вінслет Кейт Вінслет Кейт Вінслет Кейт Вінслет Кейт Вінслет Кейт Вінслет Кейт Вінслет Кейт Вінслет Кейт Вінслет
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Kate Winslet
Зріст: 1.69 м
Дата народження: 5 жовтня 1975 | терези
Місце народження: Редінг, Беркшир, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, мелодрама, комедія
Жанри: Джим Тріплтон (розлучення) ... одна дитина; Сем Мендес (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Кейт Вінслет (Kate Elizabeth Winslet) народилася 5 жовтня 1975 року в англійському містечку Редінг графства Беркшир в сім'ї акторів Роджера Вінслет і Саллі Бріджес, кар'єру яких складно назвати блискучою. У Кейт є дві сестри, які теж стали актрисами. З дитинства Кейт мріяла про сцену і в 11 років стала навчатися в школі акторської майстерності «Redroofs Theatre School», де здобувала освіту шість років.

Після трирічних зйомок в телесеріалах і рекламі, вже в 19 років Кейт заявила про себе як про серйозну драматичну актрису, зігравши в драмі Пітера Джексона «Небесні створення». В цій стрічці лесбійське кохання школярки, яку грає Кейт, до своєї однокласниці призводить до фатального вбивства. Картина отримала Срібного Лева на фестивалі у Венеції, а грі юної Кейт Вінслет аплодували імениті кінематографісти.

У 1995 році Кейт з'явилася в ролі принцеси Сари у фільмі «Перший лицар при палаці короля Артура» та ролі романтичної Маріанни Дешвуд в мелодрамі Енга Лі «Розум і почуття», знятої за відомим романом Джейн Остін. За роль у цій стрічці на 20-річну Кейт Вінслет посипалися серйозні кінонагороди, про які інші, більш дорослі її колеги, могли тільки мріяти, - номінація на премію «Оскар», «Золотий глобус» і переможний приз від Британської академії - премія BAFTA.

Після такого тріумфу у 1996 році Кейт зіграла в мелодрамі «Джуд» і екранізації «Гамлета». А через рік Вінслет обійшла тисячі претенденток і отримала роль в запаморочливо масштабному, високобюджетному проекті Джеймса Кемерона «Титанік». Фільм-катастрофа оповідає про велике кохання дівчини з вищого суспільства Рози, яку зіграла Кейт, і волелюбного волоцюги Джейка (Леонардо Ді Капріо) під час першого й останнього круїзу лайнера «Титанік». Стрічка побила всі фінансові рекорди і стала класикою кіно, а 22-річна актриса вдруге номінувалася на «Оскар» і цілий ряд інших премій, в тому числі на «Приз за видатні досягнення в світовому кіно» Європейської академії.

Кінозірку Вінслет завалили пропозиціями, але актриса відхиляла занадто прості для неї ролі. Так, актриса відмовилася від романтичних мелодрам «Закоханий Шекспір» і «Анна і король», щоб знятися в ролі матері-одиначки в стрічці «Експрес в Марракеш». На зйомках вона познайомилася з помічником режисера Джимом Тріплтоном і вийшла за нього заміж. Після народження дочки в жовтні 2010 року шлюб розпався.

Фільмографія Кейт вражає - кожна картина демонструє неперевершену майстерність актриси. На цьому наголошували і кіноакадеміки. Кейт шість разів номінувалася на «Оскар», причому тричі ще до свого 30-річчя. Третій «Оскар» вона ледь не отримала в 2002-му за роль письменниці Айріс Мердок в драмі «Айріс».

Незабаром Кейт вийшла заміж за режисера Сема Мендеса і 22 грудня 2003 року другий раз стала мамою (пізніше шлюб розпався). У 2004 році Кейт зіграла одну із своїх найкращих ролей у стрічці відомого режисера Мішеля Гондрі «Вічне сяйво чистого розуму», за що знову вирушила на «Оскар».

У 2009 році за роботу в стрічці «Читець» вона, нарешті, завоювала статуетку «Оскар», а трохи пізніше, за фільм з Леонардо ДіКапріо «Життя спочатку» вона отримала черговий «Золотий глобус».

Фільмографія:

2017 Колесо Чудес / Wonder Wheel ... Ginny
2017 Між нами гори / The Mountain Between Us ... Ashley Knox
2016 The Lost Letter ... короткометражка
2016 Buttons ... оповідач
2016 Прихована краса / Collateral Beauty ... Claire
2016 Daisy Chain ... Buttercup Bree, озвучка; короткометражка
2016 Три дев'ятки / Triple 9 ... Irina Vlaslov
2015 Кравчиня. Помста від кутюр / The Dressmaker ... Tilly Dunnage
2015 Стів Джобс / Steve Jobs ... Joanna Hoffman
2015 Дивергент, розділ 2: Інсургент / Insurgent ... Jeanine
2014 Версальський роман / A Little Chaos ... Sabine De Barra
2014 Bringing «Divergent» to Life / Bringing 'Divergent' to Life (відео)
2014 Дивергент / Divergent ... Jeanine
2013 День праці / Labor Day ... Adele
2013 Фільм 43 / Movie 43 ... Beth (segment 'The Catch')
2011 Зараза / Contagion ... Dr. Erin Mears
2010 Мілдред Пірс / Mildred Pierce (міні-серіал) ... Mildred Pierce
2008 Життя спочатку / Revolutionary Road ... April Wheeler
2008 Читець / Reader, The ... Hanna Schmitz
2006 Відпочинок за обміном / Holiday, The ... Iris Simpkins
2006 Уся королівська рать / All the King's Men ... Anne Stanton
2006 Як малі діти / Little Children ... Sarah Pierce
2006 Таємниці підводного світу 3D / Deep Sea ... Narration, озвучка
2005 Кохання і цигарки / Romance & Cigarettes ... Tula
2004 Чарівна країна / Finding Neverland ... Sylvia Llewelyn Davies
2004 Вічне сяйво чистого розуму / Eternal Sunshine of the Spotless Mind ... Clementine Kruczynski
2003 Plunge: The Movie ... Clare
2003 Життя Девіда Гейла / Life of David Gale, The ... Bitsey Bloom
2001 Айріс / Iris ... Young Iris Murdoch
2001 Код «Енігма» / Enigma ... Hester Wallace
2000 Перо Маркіза де Сада / Quills ... Madeleine 'Maddy' LeClerc
1999 Священний дим / Holy Smoke ... Ruth Barron
1998 Експрес у Марракеш / Hideous Kinky ... Julia
1997 Титанік / Titanic ... Rose DeWitt Bukater
1996 Гамлет / Hamlet ... Ophelia
1996 Джуд / Jude ... Sue Bridehead
1995 Розум і почуття / Sense and Sensibility ... Marianne Dashwood
1995 Перший лицар при палаці короля Артура / A Kid in King Arthur's Court ... Princess Sarah
1994 Небесні створення / Heavenly Creatures ... Juliet Hulme
1992 Anglo Saxon Attitudes (серіал) ... Caroline Jenington
1991 Чорний сезон / Dark Season (серіал) ... Reet
1991 Shrinks (ТБ)
1986 - 2009 Катастрофа / Casualty (серіал) ... Suzanne

Нагороди та премії:

Оскар, 2009 рік
Переможець: Краща актриса («Читець»)

Золотий глобус, 2009 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) ("Дорога змін"); Краща жіноча роль другого плану («Читець»)

Британська академія, 2009 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Читець»)
Номінації: Краща жіноча роль («Дорога змін»)

Оскар, 2007 рік
Номінації: Краща актриса («Як малі діти")

Золотий глобус, 2007 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Як малі діти")

Британська академія, 2007 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Як малі діти")

Оскар, 2005 рік
Номінації: Краща актриса («Вічне сяйво чистого розуму»)

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Вічне сяйво чистого розуму»)

Британська академія, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Чарівна країна»); Краща жіноча роль («Вічне сяйво чистого розуму»)

Оскар, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Айріс»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Айріс»)

Британська академія, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Айріс»)

Оскар, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Титанік»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Титанік»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Титанік»); Кращий поцілунок («Титанік»); Краща жіноча роль («Титанік»)

Оскар, 1996 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Розум і почуття»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Розум і почуття»)

Британська академія, 1996 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Розум і почуття»)
13657
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Американці
Стародавні
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.