,
Чужоземка
Абатство Даунтон
Безсоромні
Загрузка...

Бенісіо дель Торо

Бенісіо дель Торо Бенісіо дель Торо Бенісіо дель Торо Бенісіо дель Торо Бенісіо дель Торо Бенісіо дель Торо Бенісіо дель Торо
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист
Ім'я (лат.): Benicio Del Toro
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 19 лютого 1967 | водолій
Місце народження: Сан-Хуан, Пуерто-Ріко
Жанри: Драма, комедія, трилер

Біографія:

Бенісіо Дель Торо народився 19 лютого 1967 року в столиці Пуерто-Ріко Сан-Хуан в сім'ї юристів. У 1980 році після трагічної смерті дружини від гепатиту батько сімейства приймає рішення надіслати сина до родичів у США, в невелике місто Месербург, штат Пенсильванія, де хлопчик вирушає на навчання до місцевої школи-інтернат.

Після школи Дель Торо вступає до Університету Каліфорнії в Сан-Дієго, де вивчає основи бізнесу. Проте вже тоді юний Бенісіо вирішує, що його покликання в іншій сфері. Він записується на акторські курси і незабаром кидає навчання в університеті, щоб повністю присвятити себе професії актора. Спочатку Дель Торо відправляється в Нью-Йорк і вступає до школи драматичного мистецтва, а потім їде в Лос-Анджелесу, де бере уроки у знаменитих театральних педагогів.

У Лос-Анджелесі і відбувся дебют початківця актора. У 1987 році Бенісіо отримує роль у серіалі «Поліція Маямі», а вже через рік - в комедії «Коротун - велика шишка». У 1989 році Дель Торро стає наймолодшим лиходієм бондіани, взявши участь у фільмі про Джеймса Бонда «Ліцензія на вбивство».

Проте справжній прорив відбувся в 1995 році в картинах «Звичайні Підозрювані» та «Баскія». Обидва фільми принесли Бенісіо премію «Незалежний дух».

На наступний рік актор з'являється відразу в трьох картинах: «Викрадення по-американськи», «Похорон» і «Фанат», що закріпили за Дель Торо статус одного з найталановитіших акторів Голлівуду.

У 1998 році Бенісіо знову звертає на себе увагу своєю шикарною грою у фільмі «Страх і ненависть у Лас-Вегасі». Акторові доводиться поправитися на 20 кг заради ролі, однак ця жертва окупає себе сповна. Фільм дійсно стає культовим і лише збільшує славу ненаситного актора.

Після дворічної перерви, у 2000 році, Бенісіо знімається відразу в декількох фільмах: «Шлях зброї», «Трафік», «Великий куш». Всі були відзначені високими преміями. У списку видатних ролей Дель Торо значаться і ролі в картинах «Місто гріхів», «Загнаний», «21 грам». За останній Бенісіо Дель Торо отримав нагороду Венеціанського кінофестивалю і був номінований на «Оскар».

Бенісіо Дель Торо ніколи не відчував нестачі в жіночому уваги. Його непересічна зовнішність штовхали у його обійми найбажаніших красунь Голлівуду: Шарліз Терон, Скарлет Йоганссон, Алісію Сільверстоун. Проте всі ці зоряні стосунки швидко закінчувалися.

Особливе місце в низці його романів посіла К'яра Мастрояні, дочка Катрін Деньов і Марчелло Мастрояні, а потім італійська актриса Валерія Голіно, з якою Бенісіо познайомився на зйомках свого самого першого фільму. З 1988 по 1992 рік серце голлівудського донжуана належало тільки їй. Але й ці на перший погляд ідеальні відносини незабаром розпалися. Так що на даний момент серце знаменитого ловеласа, мабуть, вільно.

Фільмографія:

Луна-парк / Lunar Park ... Bret Easton Ellis, чутки
Агент: Століття 21-е / Agent: Century 21 ... Gilberto 'El Padre' Duran
2017 Пастка / The Trap ... Slim
2017 Зоряні війни: Епізод 8 / Star Wars: Episode VIII
2017 Вартові галактики 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2 ... The Collector
2016 Невагомість / Untitled Terrence Malick Project
2015 Маленький принц / The Little Prince ... The Snake, озвучка
2015 Сікаріо / Sicario ... Alejandro
2015 Ідеальний день / A Perfect Day ... Mambrú
2014 Вроджена вада / Inherent Vice ... Sauncho Smilax, Esq
2014 Втрачений рай / Escobar: Paradise Lost ... Pablo Escobar
2014 Вартові галактики / Guardians of the Galaxy ... The Collector
2013 Джиммі Пікард / Jimmy P. ... Jimmy Picard
2012 Особливо небезпечні: Допити / Savages: The Interrogations (відео) ... Lado; короткометражка
2012 Дикуни / Savages ... Lado
2010 - ... Спеціальне колекційне видання / Edición Especial Coleccionista (серіал) ... Dario
2009 Людина-Вовк / Wolf Man, The ... Lawrence Talbot
2008 Че: Частина друга / Che: Part Two ... Ernesto Che Guevara
2008 Че: Частина перша / Che: Part One ... Ernesto Che Guevara
2007 Те, що ми втратили у вогні / Things We Lost in the Fire ... Jerry Sunborne
2005 Ромовий щоденник / The Rum Diary
2005 Че / Che: Part One ... Ernesto Che Guevara
2005 Місто гріхів / Sin City ... Jackie Boy
2003 21 грам / 21 Grams ... Jack Jordan
2003 Загнаний / Hunted, The ... Aaron Hallam
2002 Julia, toda en mi
2001 Обіцянка / Pledge, The ... Toby Jay Wadenah
2000 Трафік / Traffic ... Javier Rodriguez
2000 Шлях зброї / Way of the Gun, The ... Longbaugh
2000 Великий куш / Snatch. ... Franky Four Fingers
1998 Страх і огида в Лас-Вегасі / Fear and Loathing in Las Vegas ... Dr. Gonzo / Oscar Z. Acost
1997 Зайвий багаж / Excess Baggage ... Vincent Roche
1996 Похорони / Funeral, The ... Gaspare
1996 Фанат / Fan, The ... Juan Primo
1996 Баскьят / Basquiat ... Benny Dalmau
1996 Розважальна поїздка / Joyride ... Detective Lopez
1995 Звичайні Підозрювані / Usual Suspects, The ... Fred Fenster
1994 Плавання з акулами / Swimming with Sharks ... Rex
1994 Порцеляновий місяць / China Moon ... Lamar Dickey
1993 Безстрашний / Fearless ... Manny Rodrigo
1993 Золоті яйця / Huevos de oro ... Bob, the friend from Miami
1993 Гроші ні за що / Money for Nothing ... Dino Palladino
1993 - 1995 Занепалі ангели / Fallen Angels (серіал) ... Paco
1992 Христофор Колумб: Відкриття / Christopher Columbus: The Discovery ... Alvaro Harana
1991 Індіанець-утікач / Indian Runner, The ... Miguel
1990 Madonna: The Immaculate Collection
1990 Нарковійни / Drug Wars: The Camarena Story (серіал) ... Caro Quintero
1989 - 1996 Байки зі склепу / Tales from the Crypt (серіал) ... Bill
1989 Джеймс Бонд: Ліцензія на вбивство / Licence to Kill ... Dario
1988 Коротишка - велика шишка / Big Top Pee-wee ... Duke
1987 - 1988 Private Eye (серіал)
1984 - 1989 Поліція Майамі: Відділ моралі / Miami Vice (серіал) ... Pito

Продюсер:

2010 Людина-вовк / Wolfman, The
2008 Че: Частина перша. Аргентинець / Che: Part One
2008 Че: Частина друга / Che: Part Two
2007 Maldeamores / Maldeamores ... виконавчий продюсер
1995 Submission

Режисер:

2012 Сім днів у Гавані / 7 Days in Havana
1995 Submission

Сценарист:

1995 Submission

Нагороди та премії:

Каннський кінофестиваль, 2008 рік
Переможець: Срібна премія за кращу чоловічу роль («Че: Частина перша. Аргентинець»)

Оскар, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («21 грам»)

Британська академія, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («21 грам»)

Венеціанський кінофестиваль, 2003 рік
Переможець: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («21 грам»)

Оскар, 2001 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Трафік»)

Золотий глобус, 2001 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Трафік»)

Британська академія, 2001 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Трафік»)

Берлінський кінофестиваль, 2001 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за кращу чоловічу роль («Трафік»)
3992
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Як козаки...
Чорні вітрила
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.