,
КітПес
Величне століття. Нова володарка
Закон і порядок. Спеціальний корпус

Американські кінотеатри воюють зі студіями за прокат

Американські кінотеатри воюють зі студіями за прокат Американські кінотеатри воюють зі студіями за прокат Американські кінотеатри воюють зі студіями за прокат Американські кінотеатри воюють зі студіями за прокат Американські кінотеатри воюють зі студіями за прокат Американські кінотеатри воюють зі студіями за прокат
З сьогоднішнього дня в американського кінопрокату починається нове життя. Компанія DirecTV, що надає послуги «відео на вимогу» (VOD), представляє передплатникам свого HD-каналу Home Premiere комедію «Дружина напрокат», яка вийшла в прокат лише на початку лютого.

Вартість перегляду складає $ 29.99, що набагато більше, ніж звичайний фільм, замовлений за VOD. Проблема в тому, що власники кінотеатрів побачили в нововведенні DirecTV потенційну загрозу. Вже не в перший раз студії роблять замах на збори кінотеатрів. Пам'ятна історія з «Алісою в країні чудес», яка була випущена на DVD набагато раніше терміну.

Тепер же Sony, Warner Bros., Universal і Fox скоротили вікно між початком прокату і показом фільму на VOD до 60 днів. Мейджори вважають, що більшість їхніх фільмів заробляє гроші в період від чотирьох до п'яти тижнів зі старту прокату.

Кінотеатри вважають, що скорочення вікна до 60 днів - всього лише верхівка айсберга і студії насправді хочуть скоротити цей термін. Власники задають цілком логічне запитання: навіщо людині платити 30 доларів, щоб подивитися фільм, який вже через пару місяців буде доступний на звичайному VOD і на DVD? Студії в свою чергу запевняють, що немає нічого страшного, а преміум-сервіс розрахований на тих, хто і без того не ходить в кінотеатри. Також студіям потрібно шукати заміну поступово відмираючому стандарту DVD. Крім іншого, мейджори вважають, що власники кінотеатрів приносять шкоду прокату, завищуючи вартість квитків.

В Америці у DirecTV 6 мільйонів передплатників. Ті, у кого є можливість дивитися кіно в високій якості, можуть купити показ нового фільму протягом двох тижнів і дивитися його протягом 48 годин, після чого він буде недоступний. Після Sony настане черга Warner і Fox - вони нададуть свої нові картини «Безбрачна неділя» і «Сідар-Рапідс». Через два тижні Universal віддадуть DirecTV «Змінюючи реальність».

Що ж буде, якщо фільм, викладений на DirecTV, все ще йде в кінотеатрах? Власники запросто можуть зняти його з прокату. Хоча після 60 днів збори більшості картин важко назвати успішними, комедію «Дружина напрокат» до цих пір показують 326 кінотеатрів. Щоб зібрати 270 000 доларів, які принесла стрічка за останній уїк-енд у кіно, DirecTV потрібно, щоб її замовили 9003 людини. Який прибуток отримають студії від послуг DirecTV, не оголошується, але, приміром, Disney залишилася не в захваті від тестування послуги, проведеного в січні цього року в Португалії на фільмі «Рапунцель: Заплутана історія». Фільм продавався за 24,99 євро всього через шість тижнів після кінопрем'єри, але його замовили менше 1000 чоловік.

Спочатку DirecTV збиралися вийти на ринок з помпою 14 квітня, але після того як у березні на виставці в Лас-Вегасі компанія оголосила про запуск сервісу, власники кінотеатрів, м'яко кажучи, вийшли з себе. Студії опинилися у непростому положенні. Більш того, режисери Джеймс Камерон і Тодд Філліпс стали на бік кінотеатрів, що не допомагало позитивному сприйняттю сервісу. У результаті студії вирішили не анонсувати нову послугу каналу Home Premiere раніше тижня до її запуску.

Чи буде цей проект успішним, поки рано сказати. Студії будуть експериментувати з цінами і часовими вікнами. «Hollywood Reporter» пише, що студія Paramount турбується щодо піратства і тут варто сказати, що турбується не дарма. Копії фільмів, зняті з VOD, потрапляють в інтернет задовго до релізу фільму на DVD, а з появою високоякісного контенту через пару місяців після початку прокату, пірати можуть отримати більш якісні матеріали.
2590
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Табу
Безсоромні
Вікінги
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
В категорії новини кіно Ви завжди знайдете гарячі новини про нові фільми. Новини російського та зарубіжного кіно, новини фільмів, акторів Головні події світового кінематографа: фестивалі, презентації, вручення нагород. Нові фільми в прокаті на найближчий час і в наступному сезоні. Детально про кіно новинки, всі новинки і прем'єри фільмів 2017 і 2018 року онлайн, найцікавіші новини світу кіно. Постійне оновлення новин. Ви можете дізнатися все про останні події з життя Ваших кумирів кіно