,
Хроніки Шаннари
Друзі
Край «Дикий Захід»
Загрузка...

Том Хіддлстон

Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Tom Hiddleston
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 9 лютого, 1981 | водолій
Місце народження: Вестмінстер, Лондон, Велика Британія
Жанри: Драма, фентезі, комедія

Біографія:

Том Хіддлстон (Thomas William «Tom» Hiddleston) народився 9 лютого 1981 року в Лондоні. Батько Джеймс Хіддлстон був професором хімії і займав пост директора фармацевтичної компанії. Мати Діана Патрісія працювала асистентом театрального режисера, а пізніше стала директором з кастингу. У Тома є старша сестра Сара, яка стала журналісткою, і молодша Емма, теж актриса. Батьки розлучилися, коли Тому було тринадцять, але незважаючи на це Джеймс Хіддлстон продовжував дбати про Тома і його сестер.

Предки актора чимало зробили для своєї країни. Прапрадід Хіддлстон з боку матері, будучи есквайром, отримав титул баронета за доставку свіжої провізії для англійських солдатів в ході Першої світової війни.

Том Хіддлстон отримав блискучу освіту. Він навчався в кращих англійських університетах - Оксфорді, Ітоні та Кембриджі. Допитливий Томас вивчав культуру древніх цивілізацій, латину та давньогрецьку мову. Актора можна сміливо назвати поліглотом - він вільно володіє французькою, іспанською та німецькою.

Під час навчання Хіддлстон займався в театральному гуртку. Том зізнається, що пристрасть до акторського ремесла з'явилася у нього ще в дитинстві, коли він разом з кузенами влітку ставив спектаклі для батьків. Хіддлстон завжди любив пародіювати людей. Спочатку це були герої рекламних роликів, а потім Том переключився на класичних персонажів. Роль в студентській постановці «Трамвай «Бажання» привернула до нього увагу агентів з Hamilton Handell (агентство, що займається підбором театральних акторів). З цією організацією Хіддлстон працює й донині.

У 2002 році Том вступив до Королівської академії драматичного мистецтва, з якої випустився через три роки. За цей час він встиг знятися в декількох телефільмах («Життя і пригоди Ніколаса Ніклбі», «Змова», «Черчілль», «Загадка сонетів Шекспіра,) і серіалах («Передмістя у вогні» і «Герої Хреста Вікторії»).

У 2007 він зіграв в картині «Чужа» в компанії своєї сестри і серіалі «Катастрофа». Після цих робіт молодий актор сподобався телепродюсерам ВВС і став зніматися в історичних міні-серіалах, якими славиться цей канал. Том зіграв Чарльза Дарвіна в «Галапагосах», отримав важливу роль містера Джона Пламптра у вікторіанській мелодрамі «Любовні невдачі Джейн Остін» і став завидним нареченим Вільямом Бакстоном у драмі «Кренфорд».

Незважаючи на свою зайнятість на знімальному майданчику, Хіддлстон не в силах відмовитися від гри в театрі. За ролі у постановках «Цімбілін» і «Отелло» актор був відзначений престижними театральними преміями «Laurence Olivier» Awards та «Theatregoers 'Choice Awards». Саме на сцені його і помітив впливовий англійський режисер, постановник, сценарист і актор Кеннет Брана. У 2010 році вони разом зіграли в детективному серіалі «Волландер», за яким в тому ж році вийшов драматичний «Архіпелаг».

Проте справжнім проривом в кар'єрі Тома став його контракт з компанією Marvel Studios. Хіддлстона запрошують на роль злого генія - скандинавського бога Локі у фантастичний бойовик «Тор». Після виходу фільму, в якому також зіграли Кріс Хемсворт і Наталі Портман, актор здобув популярність світового масштабу, схвальні відгуки кінокритків і безліч фанатів. Отриманий успіх закріпили картини «Месники» та «Тор 2: Царство темряви».

Паралельно зі зйомками у всесвіті Marvel Хіддлстон задіяний у проектах Вуді Аллена (мелодраматична комедія «Опівночі в Парижі»), Стівена Спілберга (військова драма «Бойовий кінь») та Теренса Девіса (драма «Глибоке синє море»).

У 2012 році Хіддлстон зіграв Генріха V в черговому історичному проекті ВВС «Порожня корона», заснованому на шекспірівських п'єсах про британських монархів. У 2013 році Том грає меланхолійного вампіра Адама в гучному фільмі Джима Джармуша «Виживуть тільки коханці» - історію про вампірську пару, яка сходиться знову після довгої перерви. В цьому ж році Хіддлстон блискуче відіграв головну роль у новій постановці «Коріолана», а також зіграв агента з нерухомості в артхаусній стрічці «Виставка».

У 2014 році Хіддлстон вирішив спробувати себе в новому амплуа - він озвучив пірата Джеймса в мультику «Феї: Таємниці піратського острова», а також відзначився в ляльковій комедії «Маппет 2».

З останніх робіт актора хочеться відзначити його майстерну гру у фільмах «Я бачив світло», «Висотка», «Багряний пік», і особливо, роль колишнього британського солдата Джонатана Пайна в серіалі каналу AMC «Нічний адміністратор», яка принесла актору перший «Золотий глобус».

Про своє особисте життя Том вважає за краще не поширюватися. Йому приписували романи з колегами по знімальному майданчику - Скарлетт Йоганссон, Кет Деннінг, Джессіка Честейн, Сюзан Філдінг. У липні 2016 року актор підтвердив, що перебуває у відносинах з американською співачкою Тейлор Свіфт.

Фільмографія:

2018 Перша людина / Early Man ... Lord Nooth, озвучка
2017 Тор 3: Рагнарек / Thor: Ragnarök ... Loki
2017 Конг Острів черепа / Kong: Skull Island ... James Conrad
2016 - ... Мисливці на тролів / Trollhunters (серіал) ... Kanjigar
2016 Нічний адміністратор / The Night Manager (серіал) ... Jonathan Pine
2015 WillShake ... оповідач, озвучка; короткометражка
2015 Багряний пік / Crimson Peak ... Thomas Sharpe
2015 Висотка / High-Rise ... Laing
2015 Я бачив світло / I Saw the Light ... Hank Williams
2014 Маппет 2 / Muppets Most Wanted ... The Great Escapo
2014 Феї: Таємниці піратського острова / The Pirate Fairy ... James, озвучка
2014 Jaguar: Rendezvous (короткометражний)
2013 Коріолан / Coriolanus ... Coriolanus
2013 Тор 2: Царство темряви / Thor: The Dark World ... Loki
2013 Out of Darkness (короткометражний) ... Male
2013 Виставка / Exhibition ... Estate Agent
2013 Виживуть тільки коханці / Only Lovers Left Alive ... Adam
2012 Stars in Shorts ... Tom
2012 Запит в друзі чекає підтвердження / Friend Request Pending (короткометражний) ... Tom
2012 Порожня корона / The Hollow Crown (міні-серіал) ... Prince Hal
2012 Відкриваємо Шекспіра / Shakespeare Uncovered (міні-серіал) ... Henry V
2012 Поза часом / Out of Time (короткометражний) ... Man
2012 Месники / The Avengers ... Loki
2011 Бойовий кінь / War Horse ... Capt. Nicholls
2011 Глибоке синє море / The Deep Blue Sea ... Freddie Page
2011 Опівночі в Парижі / Midnight in Paris ... F. Scott Fitzgerald
2011 Тор / Thor ... Loki
2010 Архіпелаг / Archipelago ... Edward
2008 - ... Валландер / Wallander (серіал) ... Magnus Martinsson
2008 Любовні невдачі Джейн Остін / Miss Austen Regrets (ТБ) ... Mr. John Plumptre
2007 Чужа / Unrelated ... Oakley
2007 - 2009 Кренфорд / Cranford (серіал) ... William Buxton
2006 Герої Хреста Вікторії / Victoria Cross Heroes (серіал) ... Capt John 'Jack' Randle
2006 BBC: Галапагоси / Galápagos (міні-серіал) ... Charles Darwin
2006 - ... Передмістя у вогні / Suburban Shootout (серіал) ... Bill Hazledine
2005 Загадка сонетів Шекспіра / A Waste of Shame: The Mystery of Shakespeare and His Sonnets (ТБ) ... John Hall
2005 - ... Робоцип / Robot Chicken (серіал) ... Killer Robot # 1
2002 Черчілль / The Gathering Storm (ТБ) ... Randolph Churchill
2001 Армаділло / Armadillo (серіал) ... Toby Sherrifmuir
2001 Змова / Conspiracy (ТБ) ... Phone Operator
2001 Життя і пригоди Ніколаса Нікльбі / The Life and Adventures of Nicholas Nickleby (ТБ) ... Lord
1999 - ... Гріффіни / Family Guy (серіал) ... Statue Griffin
1986 - ... Катастрофа / Casualty (серіал) ... Chris Vaughan

Нагороди та премії:

Золотий глобус 2017 рік
Переможець: Кращий актор у телефільмі або міні-серіалі («Нічний адміністратор»)

Жорж, 2014 рік
Переможець: Кращий зарубіжний лиходій

Сатурн, 2014 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Тор 2: Царство темряви»)

Премія каналу «MTV» 2013 рік
Переможець: Кращий лиходій («Месники»); Краща бійка («Месники»)

Британська академія, 2012 рік
Номінації: Зірка, що сходить

Сатурн, 2012 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Тор»)
443
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Чужоземка
Помаранчевий - хіт сезону
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.