,
Футурама
Дракони: Захисники Тупу
Шерлок

Том Хіддлстон

Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон Том Хіддлстон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Tom Hiddleston
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 9 лютого, 1981 | водолій
Місце народження: Вестмінстер, Лондон, Велика Британія
Жанри: Драма, фентезі, комедія

Біографія:

Том Хіддлстон (Thomas William «Tom» Hiddleston) народився 9 лютого 1981 року в Лондоні. Батько Джеймс Хіддлстон був професором хімії і займав пост директора фармацевтичної компанії. Мати Діана Патрісія працювала асистентом театрального режисера, а пізніше стала директором з кастингу. У Тома є старша сестра Сара, яка стала журналісткою, і молодша Емма, теж актриса. Батьки розлучилися, коли Тому було тринадцять, але незважаючи на це Джеймс Хіддлстон продовжував дбати про Тома і його сестер.

Предки актора чимало зробили для своєї країни. Прапрадід Хіддлстон з боку матері, будучи есквайром, отримав титул баронета за доставку свіжої провізії для англійських солдатів в ході Першої світової війни.

Том Хіддлстон отримав блискучу освіту. Він навчався в кращих англійських університетах - Оксфорді, Ітоні та Кембриджі. Допитливий Томас вивчав культуру древніх цивілізацій, латину та давньогрецьку мову. Актора можна сміливо назвати поліглотом - він вільно володіє французькою, іспанською та німецькою.

Під час навчання Хіддлстон займався в театральному гуртку. Том зізнається, що пристрасть до акторського ремесла з'явилася у нього ще в дитинстві, коли він разом з кузенами влітку ставив спектаклі для батьків. Хіддлстон завжди любив пародіювати людей. Спочатку це були герої рекламних роликів, а потім Том переключився на класичних персонажів. Роль в студентській постановці «Трамвай «Бажання» привернула до нього увагу агентів з Hamilton Handell (агентство, що займається підбором театральних акторів). З цією організацією Хіддлстон працює й донині.

У 2002 році Том вступив до Королівської академії драматичного мистецтва, з якої випустився через три роки. За цей час він встиг знятися в декількох телефільмах («Життя і пригоди Ніколаса Ніклбі», «Змова», «Черчілль», «Загадка сонетів Шекспіра,) і серіалах («Передмістя у вогні» і «Герої Хреста Вікторії»).

У 2007 він зіграв в картині «Чужа» в компанії своєї сестри і серіалі «Катастрофа». Після цих робіт молодий актор сподобався телепродюсерам ВВС і став зніматися в історичних міні-серіалах, якими славиться цей канал. Том зіграв Чарльза Дарвіна в «Галапагосах», отримав важливу роль містера Джона Пламптра у вікторіанській мелодрамі «Любовні невдачі Джейн Остін» і став завидним нареченим Вільямом Бакстоном у драмі «Кренфорд».

Незважаючи на свою зайнятість на знімальному майданчику, Хіддлстон не в силах відмовитися від гри в театрі. За ролі у постановках «Цімбілін» і «Отелло» актор був відзначений престижними театральними преміями «Laurence Olivier» Awards та «Theatregoers 'Choice Awards». Саме на сцені його і помітив впливовий англійський режисер, постановник, сценарист і актор Кеннет Брана. У 2010 році вони разом зіграли в детективному серіалі «Волландер», за яким в тому ж році вийшов драматичний «Архіпелаг».

Проте справжнім проривом в кар'єрі Тома став його контракт з компанією Marvel Studios. Хіддлстона запрошують на роль злого генія - скандинавського бога Локі у фантастичний бойовик «Тор». Після виходу фільму, в якому також зіграли Кріс Хемсворт і Наталі Портман, актор здобув популярність світового масштабу, схвальні відгуки кінокритків і безліч фанатів. Отриманий успіх закріпили картини «Месники» та «Тор 2: Царство темряви».

Паралельно зі зйомками у всесвіті Marvel Хіддлстон задіяний у проектах Вуді Аллена (мелодраматична комедія «Опівночі в Парижі»), Стівена Спілберга (військова драма «Бойовий кінь») та Теренса Девіса (драма «Глибоке синє море»).

У 2012 році Хіддлстон зіграв Генріха V в черговому історичному проекті ВВС «Порожня корона», заснованому на шекспірівських п'єсах про британських монархів. У 2013 році Том грає меланхолійного вампіра Адама в гучному фільмі Джима Джармуша «Виживуть тільки коханці» - історію про вампірську пару, яка сходиться знову після довгої перерви. Цього ж року Хіддлстон блискуче відіграв головну роль у новій постановці «Коріолана», а також зіграв агента з нерухомості в артхаусній стрічці «Виставка».

У 2014 році Хіддлстон вирішив спробувати себе в новому амплуа - він озвучив пірата Джеймса в мультику «Феї: Таємниці піратського острова», а також відзначився в ляльковій комедії «Маппет 2».

З останніх робіт актора хочеться відзначити його майстерну гру у фільмах «Я бачив світло», «Висотка», «Багряний пік», і особливо, роль колишнього британського солдата Джонатана Пайна в серіалі каналу AMC «Нічний адміністратор», яка принесла актору перший «Золотий глобус».

Про своє особисте життя Том вважає за краще не поширюватися. Йому приписували романи з колегами по знімальному майданчику - Скарлетт Йоганссон, Кет Деннінг, Джессіка Честейн, Сюзан Філдінг. У липні 2016 року актор підтвердив, що перебуває у відносинах з американською співачкою Тейлор Свіфт.

Фільмографія:

2018 Перша людина / Early Man ... Lord Nooth, озвучення
2017 Тор: Раґнарок / Thor: Ragnarok ... Loki
2017 Конг: Острів черепа / Kong: Skull Island ... James Conrad
2016 - ... Мисливці на тролів / Trollhunters (серіал) ... Kanjigar
2016 Нічний адміністратор / The Night Manager (серіал) ... Jonathan Pine
2015 WillShake ... оповідач, озвучення; короткометражка
2015 Багряний пік / Crimson Peak ... Thomas Sharpe
2015 Висотка / High-Rise ... Laing
2015 Я бачив світло / I Saw the Light ... Hank Williams
2014 Маппет 2 / Muppets Most Wanted ... The Great Escapo
2014 Феї: Таємниці піратського острова / The Pirate Fairy ... James, озвучення
2014 Jaguar: Rendezvous (короткометражний)
2013 Тор 2: Царство темряви / Thor: The Dark World ... Loki
2013 Out of Darkness (короткометражний) ... Male
2013 Виставка / Exhibition ... Estate Agent
2013 Виживуть тільки коханці / Only Lovers Left Alive ... Adam
2012 Stars in Shorts ... Tom
2012 Запит в друзі чекає підтвердження / Friend Request Pending (короткометражний) ... Tom
2012 Порожня корона / The Hollow Crown (міні-серіал) ... Prince Hal
2012 Відкриваємо Шекспіра / Shakespeare Uncovered (міні-серіал) ... Henry V
2012 Поза часом / Out of Time (короткометражний) ... Man
2012 Месники / The Avengers ... Loki
2011 Бойовий кінь / War Horse ... Capt. Nicholls
2011 Глибоке синє море / The Deep Blue Sea ... Freddie Page
2011 Опівночі в Парижі / Midnight in Paris ... F. Scott Fitzgerald
2011 Тор / Thor ... Loki
2010 Архіпелаг / Archipelago ... Edward
2008 - ... Валландер / Wallander (серіал) ... Magnus Martinsson
2008 Любовні невдачі Джейн Остін / Miss Austen Regrets (ТБ) ... Mr. John Plumptre
2007 Чужа / Unrelated ... Oakley
2007 - 2009 Кренфорд / Cranford (серіал) ... William Buxton
2006 Герої Хреста Вікторії / Victoria Cross Heroes (серіал) ... Capt John 'Jack' Randle
2006 BBC: Галапагоси / Galápagos (міні-серіал) ... Charles Darwin
2006 - ... Передмістя у вогні / Suburban Shootout (серіал) ... Bill Hazledine
2005 Загадка сонетів Шекспіра / A Waste of Shame: The Mystery of Shakespeare and His Sonnets (ТБ) ... John Hall
2005 - ... Робоцип / Robot Chicken (серіал) ... Killer Robot # 1
2002 Черчілль / The Gathering Storm (ТБ) ... Randolph Churchill
2001 Армаділло / Armadillo (серіал) ... Toby Sherrifmuir
2001 Змова / Conspiracy (ТБ) ... Phone Operator
2001 Життя і пригоди Ніколаса Нікльбі / The Life and Adventures of Nicholas Nickleby (ТБ) ... Lord
1999 - ... Гріффіни / Family Guy (серіал) ... Statue Griffin
1986 - ... Катастрофа / Casualty (серіал) ... Chris Vaughan

Нагороди та премії:

Золотий глобус 2017 рік
Переможець: Кращий актор у телефільмі або міні-серіалі («Нічний адміністратор»)

Сатурн, 2014 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Тор 2: Царство темряви»)

Премія каналу «MTV» 2013 рік
Переможець: Кращий лиходій («Месники»); Краща бійка («Месники»)

Британська академія, 2012 рік
Номінації: Зірка, що сходить

Сатурн, 2012 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Тор»)
8421
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Стріла
Леді Баг та Супер-Кіт
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.