,
Краще подзвоніть Солу
Відьми Іст-Енду
Дві дівчини без копійчини

Кіт Герінґтон

Кіт Герінґтон Кіт Герінґтон Кіт Герінґтон Кіт Герінґтон Кіт Герінґтон Кіт Герінґтон Кіт Герінґтон Кіт Герінґтон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, продюсер
Ім’я (лат.): Kit Harington
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 26 грудня, 1986 | козоріг
Місце народження: Актон, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, пригоди, документальний

Біографія:

Кіт Герінґтон (Christopher Catesby «Kit» Harington) народився 26 грудня 1986 року в Актоні (район на заході Лондонa), в родині бізнесмена сера Девіда Герінґтона і драматурга Дебори Джейн Кейтсбі. У крові актора тече королівська кров: його дядько і прадід по батьківській лінії, сер Ніколас Джон Герінґтон і сер Річард Герінґтон - баронети, а по материнській лінії Кіт нащадок короля Англії Карла II. В дитинстві мати Кіта часто водила його і брата в театр, батьки вважали, що залучення до мистецтва - це основа освіти і розвитку дітей. Але маленький Кіт навіть і не думав про акторську кар'єру. Він хотів стати оператором, військовим кореспондентом і журналістом. Однак після школи Кіт все ж вирішив вступити в один з найпрестижніших акторських вузів Великої Британії - в Центральну школу сценічної мови і драматичного мистецтва в Лондоні.

Відразу після закінчення акторської школи Герінґтона запросили на головну роль Альберта Наракотта в музичному спектаклі під назвою «Бойовий кінь», який йшов на головній сцені Королівського національного театру і мав в Лондоні величезну популярність. Гра молодого актора дуже сподобалася глядачам і критикам. Пізніше Кіт зіграв ролі Еда Монтгомері у п'єсі «Перевага» театру Роял-Корт та Фауста в постановці Крістофера Марло «Доктор Фауст» на сцені Театру герцога Йоркського.

Але всесвітню популярність Кіту приніс зовсім не театр. У 2010 році молодий актор пройшов кастинг на участь в одному з найпопулярніших телепроектів - «Гра Престолів». Кіту дісталася одна з головних ролей Джона Сноу - незаконнонародженого сина Еддарда Старка. Ось як сам актор описує свого персонажа: «Джон Сноу в багатьох сенсах справжній юний герой. Я думаю, він в страшному сум'ятті почуттів, бореться зі своїми амбіціями якось виділитися, відзначитися». За цю роль Герінґтон був номінований на престижні премії «Сатурн» та «Еммі» в категорії «краща чоловіча роль другого плану».

У проміжку між зйомками першого і другого сезонів «Гри Престолів» Кіт встиг знятися в другій частині фільму Майкла Дж. Бассетта «Сайлент Хілл» в ролі Вінсента Картера. Як зізнався сам актор в одному зі своїх інтерв'ю, зйомки в цьому фільмі просто вирвали його з реальності.

Також Кіт взяв участь в озвучуванні мультфільму «Як приборкати дракона 2», отримав одну з головних ролей в фентезі-фільмі «Сьомий син», зіграв роль Самуїла в трилері Мартіна Кулховена «Пекло», а також виконав роль головного лиходія у відео-грі «Call of Duty: Infinite Warfare».

З останніх ролей варто відзначити гру Кіта в історичному міні-серіалі ВВС «Порохова змова», в якому він зіграв Роберта Кейтсбі, головного натхненника змови 1605 року, метою якої був підрив будівлі парламенту. Кейтсбі - друге ім'я Герінґтона і дівоче прізвище його матері, предком якої і був Роберт. «Мене цей епізод сімейної історії дійсно завжди цікавив. Адже мій предок очолював «Порохову змову», хоча організатором всі вважають Гая Фокса». Крім виконаної ролі Герінґтон також виступив автором сценарію та виконавчим продюсером проекту.

Своє приватне життя Кіт Герінґтон завжди тримав у таємниці. Якийсь час в пресі ширилися чутки про роман Кіта з колегою по «Грі престолів» Емілією Кларк (в серіалі - Дейєнеріс Таргарієн). Однак, як показав час, Кіт і Емілія - просто хороші друзі, які не проти провести дозвілля в компанії один одного. У 2016 році було офіційно підтверджено, що Герінґтон зустрічається з колегою по серіалу «Гра престолів» шотландською актрисою Роуз Леслі (Ігрітт) з 2012 року. У 2017 році Герінґтон і Леслі почали жити разом. У вересні 2017 року Кіт і Роуз оголосили про заручини.

Фільмографія:

2018 Смерть і життя Джона Ф. Донована / The Death and Life of John F. Donovan ... John F. Donovan
2016 Порохова змова / Gunpowder ... Robert Catesby
2016 Пекло / Brimstone ... Samuel
2015 Привиди: Краща доля / Spooks: The Greater Good ... Will Holloway
2015 7 днів в пеклі / 7 Days in Hell (ТБ) ... Charles Poole
2014 Сьомий син / Seventh Son ... Mr. Bradley
2014 Спогади про майбутнє / Testament of Youth ... Roland Leighton
2014 Як приборкати дракона 2 / How to Train Your Dragon 2 ... Eret, озвучення
2014 Помпеї / Pompeii ... Milo
2013 Гра престолів: Сезон 2 - Опис персонажів / Game of Thrones: Season 2 - Character Profiles (відео) ... Jon Snow
2012 Грати престолів: Сезон 2 - Запрошення на знімальний майданчик / Game of Thrones: Season 2 - Invitation to the Set (відео, короткометражний) ... Jon Snow
2012 Game of Thrones: Season 2 - In Production, Iceland (відео) ... Jon Snow
2012 Сайлент Хілл 2 / Silent Hill: Revelation 3D ... Vincent
2011 Грав престолів: Костюми / Game of Thrones: Costumes (відео) ... Jon Snow
2011 Game of Thrones: Inside the Night's Watch (відео, короткометражний) ... Jon Snow, грає самого себе
2011 - ... Гра престолів / Game of Thrones (серіал) ... Jon Snow

Нагороди та премії:

Сатурн 2017 рік
Номінації: Кращий актор другого плану в телесеріалі («Гра престолів»)

Премія Гільдії акторів 2017 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Гра престолів»)

Сатурн, 2016 рік
Номінації: Кращий актор другого плану в телесеріалі («Гра престолів»)

Еммі, 2016 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану в драматичному серіалі («Гра престолів»)

Премія Гільдії акторів, 2016 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу(«Гра престолів»)

Премія Гільдії акторів, 2015 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Гра престолів»)

Премія Гільдії акторів, 2014 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Гра престолів»)

Сатурн, 2012 рік
Номінації: Кращий телеактор другого плану («Гра престолів»)

Премія Гільдії акторів, 2012 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Гра престолів»)
8503
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Діагноз - майже не закохані
Гріфіни
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.