,
Сини Анархії
Безсоромні
Захисники

Скарлет Йоганссон

Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон Скарлет Йоганссон
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, режисер
Ім'я (лат.): Scarlett Johansson
Зріст: 1.63 м
Дата народження: 22 листопада 1984 | cкорпіон
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Райан Рейнольдс (розлучення);

Біографія:

22 листопада 1984 року в місті Нью-Йорк народилася майбутня голлівудська зірка, Скарлет Йоганссон (Scarlett Johansson). Її батько, Карстен Йоганссон (Karsten Johansson), родом із Данії, він був сином режисера і сценариста Ейнера Йоганссона. Мати, Мелані Слоан (Melanie Sloan) походить із сім'ї американських євреїв. Так як її батьки розлучилися, дівчина жила на два міста - Лос-Анджелес і Нью-Йорк.

У Нью-Йорку вона з самого дитинства відвідувала акторську школу Лі Страсберга, проте акторську кар'єру Скарлетт почала в Лос-Анджелесі: у 1992 році вона взяла участь у постановці під назвою «софістика» (Sophistry), де грала разом з Ітаном Хоуком. Старша сестра Скарлет, Ванесса (Vanessa), також акторка. У Скарлет є старший брат Едріан (Adrian), брат-близнюк Хантер (Hunter) і зведений брат Крістіан (Christian).

Ніхто з родичів Йоганссон не мав відношення ні до кіно, ні до театру - її знайомство зі світом шоу-бізнесу відбулося зовсім випадково. Друзі порекомендували віддати дівчат на який-небудь кастинг. Недовго роздумуючи, мати Скарлет відвела всіх дітей на проби для рекламного ролика - тоді дівчинці було всього 7 років. Тоді взяли тільки старшого сина - Едріана.

У 8 років вона зіграла з Ітаном Хоуком в п'єсі «Витонченість». Кінокритики помітили її у фільмі з Робертом Редфордом «Заклинатель» (1998). Титр з її ім'ям свідчив «вперше на екрані», хоча до цього вона знялася вже в шести стрічках («Норт» (1994), «Один удома-3» (1997), та інші.

Після серії драматичних ролей Йоганссон знялася у сімейній комедії «Мій Братик Свин» (My Brother The Pig). На жаль, незважаючи на великий багаж драматичних ролей, далеко не завжди акторам вдається вибирати собі і надалі тільки ті ролі, які їм найбільше близькі. Так, низка серйозних стрічок Скарлет була перервана молодіжним трилером «Атака Павуків», де вона зіграла дочку шерифа, що бореться з павуками-гігантами.

Свою першу кінороль Йоганссон отримала у фільмі «Норт», де зіграла разом з юним Елайджо Вудом. Кілька наступних її ролей залишилися непоміченими. Однак у 1996 році Скарлетт зіграла свою першу головну роль у фільмі «Менні і Ло», за яку отримала номінацію премії Independent Spirit Awards як краща виконавиця жіночої ролі. Роль Грейс Маклін у фільмі Роберта Редфорда «Заклинатель», зіграна Скарлет в 1998 році, принесла актрисі першу популярність в США.

Після цього Йоганссон знімалася в невеликих ролях у різної якості фільмах (у тому числі в чудово зустрінутих критикою «Світі привидів» і «Чоловік, якого не було»), поки не була запрошена режисером Софією Копполою у фільм «Труднощі перекладу». Роль Шарлоти у фільмі, що вийшов в 2003 році, принесла Йоганссон визнання по обидва боки Атлантики, а також ряд премій (у тому числі премію BAFTA як кращій актрисі) і номінацій на престижні кінонагороди (номінація на «Золотий глобус» як кращій виконавиці ролі в комедії / мюзиклі).

У тому ж році у Йоганссон виходить фільм «Дівчина з перловою сережкою»: Скарлет грає там роль Гріт, служниці голландського живописця Вермеєра, за яку в той же рік отримує номінацію на «Золотий глобус», але вже як найкраща актриса в драмі.

У 2004 році Йоганссон була запрошена в Американську кіноакадемію, члени якої щорічним голосуванням присуджують премію «Оскар». У тому ж році за роль у малобюджетном фільмі «Любовна пісня для Боббі Лонга» (у російському прокаті «Любовна лихоманка») акторка отримала свою третю номінацію на премію «Золотий глобус».

У 2005 році Скарлет випускає два радикально різних фільмів: великобюджетний фантастичний бойовик на тему клонування «Острів» режисера Майкла Бея, і камерну історію «Матч пойнт» знаменитого Вуді Аллена.

Перший фільм зазнав невдачі в бокс-офісі США, причому продюсери картини не в останню чергу звинуватили у провалі Йоганссон: за їхніми словами, «актриса виявилася не в змозі залучити своїм ім'ям широку аудиторію». Крім того, Йоганссон посварилася з режисером фільму під час зйомок постільної сцени з Еваном Макгрегором: актриса наполягала на оголення грудей своєї героїні, проте творці картини, побоявшись посилення рейтингу, змусили її надягнути бюстгальтер. Так чи інакше, «Острів» зібрав близько 180 млн доларів у світовому прокаті. Другий фільм виявився набагато вдалішим для її кар'єри.

Картина Вуді Аллена «Матч пойнт» була відібрана до позаконкурсної програми Каннського кінофестивалю 2005 року, отримала безліч позитивних критичних відгуків у пресі, зібрала касу майже в 80 млн доларів при типовому для Вуді Аллена бюджеті в 15 млн, а також принесла Скарлет четверту номінацію на премію «Золотий глобус».

У 2006 році на екрани вийшли 2 фільми за участю Скарлет: "Сенсація" і "Чорна Орхідея". У лондонському проекті Вуді АлленаСенсація») Скарлет грає комедійну роль американської студентки-журналістки, зав'язується роман з англійським аристократом (Х'ю Джекман), намагаючись розкрити загадкові злочину. «Чорна орхідея» - трилер-нуар Брайана Де Пальми, екранізація кримінальної історії, що розгортається навколо реального вбивства молодої актриси Елізабет Шорт в Голлівуді в 1940 році. Крім Скарлет у фільмі також беруть участь Хіларі Суонк, Джош Гартнетт і Ейрон Екхарт.

У 2007 році так само вийшло 2 фільми за участю Скарлет: "Щоденники няні" і "Престиж". "Щоденники Няні" екранізація однойменної книги Миколи Краус і Емми Маклафлін. Героїня Скарлет підробляє нянею в багатому нью-йоркському сімействі. Другий проект - екранізація книги Крістофера Приста «Престиж» режисера Крістофера Нолана, де Скарлет зіграла Олівію Уенскомб, асистентку двох протиборчих фокусників, чия боротьба зайшла занадто далеко.

Один з останніх проектів, в якому зіграла Скарлет - історична драма «Ще одна з роду Болейн», де Скарлет зіграла з Наталі Портман і Еріком Бана Мері Болейн, сестру знаменитої Анни Болейн, суперничати з нею за серце і постіль короля Генріха VIII з династії Тюдорів.

Взимку 2007 року почався запис студійного альбому актриси: планувалося, що Скарлет в 2007 році випустить свій альбом кавер-версій пісень Тома Вейтса, але вихід альбому відклали до 20 травня 2008 року.

Фільмографія:

Чорна Вдова / Black Widow ... Natasha Romanoff, Black Widow
2015 Аве, Цезар! / Hail, Caesar! ... чутки
2015 Книга джунглів / The Jungle Book ... Kaa, озвучення
2015 Месники: Ера Альтрона / Avengers: Age of Ultron ... Natasha Romanoff / Black Widow
2014 Люсі / Lucy ... Lucy
2014 Повар на колесах / Chef ... Molly
2014 Перший месник: Друга війна / Captain America: The Winter Soldier ... Natasha Romanoff, Black Widow
2013 Вона / Her ... Samantha, озвучення
2013 Під шкірою / Under the Skin
2013 Пристрасті Дон Жуана / Don Jon ... Barbara
2012 Гічкок / Hitchcock ... Janet Leigh
2012 Месники / Avengers, The ... Natasha Romanoff, Black Widow
2011 Скубі-Ду: Напад Пантазаура / Scooby Doo: Attack of the Phantosaur (відео) ... озвучення
2011 Ми купили зоопарк / We Bought a Zoo ... Kelly Foster
2010 Залізна людина 2 / Iron Man 2 ... Natalie Rushman / Natasha Romanoff
2010 Амазонка / Amazon
2010 Діамант / Brilliant
2009 Обіцяти - ще не одружитись / He's Just Not That Into You ... Anna
2008 Месник / Spirit, The ... Silken Floss
2008 Вікі Крістіна Барселона / Vicky Cristina Barcelona ... Cristina
2008 Ще одна з роду Болейн / Other Boleyn Girl, The ... Mary Boleyn
2007 Щоденники няні / Nanny Diaries, The ... Annie Braddock
2006 Престиж / Prestige, The ... Olivia Wenscombe
2006 Чорна орхідея / Black Dahlia, The ... Kay Lake
2006 Сенсація / Scoop ... Sondra Pransky
2005 Острів / Island, The ... Jordan Two Delta / Sarah Jordan
2005 Матч поінт / Match Point ... Nola Rice
2004 Крута компанія / In Good Company ... Alex Foreman
2004 Губка Боб - квадратні штани / SpongeBob SquarePants Movie, The ... Mindy, озвучення
2004 Хороша жінка / A Good Woman ... Meg Windermere
2004 Любовна лихоманка / A Love Song for Bobby Long ... Pursy Will
2004 Вищий бал / Perfect Score, The ... Francesca Curtis
2003 Дівчина з перловою сережкою / Girl with a Pearl Earring ... Griet
2003 Труднощі перекладу / Lost in Translation ... Charlotte
2002 Атака павуків / Eight Legged Freaks ... Ashley Parker
2001 Американська рапсодія / An American Rhapsody ... Suzanne - at 15
2001 Світ примар / Ghost World ... Rebecca
2001 Людина, якої не було / Man Who Wasn't There, The ... Rachael 'Birdy' Abundas
1999 Мій братик Бейб / My Brother the Pig ... Kathy Caldwell
1998 Заклинатель коней / Horse Whisperer, The ... Grace MacLean
1997 Один дома 3 / Home Alone 3 ... Molly Pruitt
1997 Бабине літо / Fall ... Little Girl
1996 Злодюжки / Manny & Lo ... Amanda
1996 Якщо Люсі впаде / If Lucy Fell ... Emily
1995 Справедливий суд / Just Cause ... Kate Armstrong
1994 Норт / North ... Laura Nelson
2005 - 2008 Робоцип / Robot Chicken ... Amy

Нагороди та премії:

Жорж, 2007 рік
Номінації: Краща зарубіжна актриса

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Матч поінт»)

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Любовна лихоманка»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Дівчина з перловою сережкою»); Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Труднощі перекладу»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Жіночий прорив року («Труднощі перекладу»)

Британська академія, 2004 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Труднощі перекладу»)
Номінації: Краща жіноча роль («Дівчина з перловою сережкою»)

Венеціанський кінофестиваль, 2003 рік
Переможець: Приз Upstream - краща жіноча роль («Труднощі перекладу»)

Посилання:

www.scarlettjohansson.org
22696
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Сліпа зона
Готем
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.