,
Стріла
Хороший лікар
Грімм

Джош Гартнетт

Джош Гартнетт Джош Гартнетт Джош Гартнетт Джош Гартнетт Джош Гартнетт Джош Гартнетт Джош Гартнетт Джош Гартнетт Джош Гартнетт
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Josh Hartnett
Зріст: 1.91 м
Дата народження: 21 липня 1978 | рак
Місце народження: Сан-Франциско, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, трилер, комедія

Біографія:

Джош Гартнетт (Joshua Daniel Hartnett) народився 21 червня 1978 року в Сан-Франциско, штат Каліфорнія. Батьки Джоша Гартнетта в молодості жили в комунах для хіппі і дух свободи не вивітрився навіть тоді, коли в сім'ї з'явилися діти - всіх чотирьох дітей батьки, чомусь, назвали іменами, що починаються на букву J - сам Джош, сестра - Джессіка і два молодших брата -Джейк і Джо. Незважаючи на те що народився Джош в самому відповідному для майбутнього актора штаті, про акторську кар'єру він не мріяв. Після розлучення батьків Джош переїзджає разом з батьком у Сент-Пол, штат Міннесота. У шкільні роки Джош серйозно захоплювався футболом, однак про спорт довелося забути після важкої травми коліна. Тоді він вирішив спробувати себе в якості актора і з легкістю отримав роль Гекльберрі Фінна в п'єсі «Том Сойєр», поставленої силами дитячого театру. Після школи Джош вступив на акторський факультет коледжу при Нью-Йоркському університеті. Однак, не маючи бажання вивчати теорію професії Джош залишив заняття і почав активно зніматися в кіно і рекламних роликах.

У лютому 1997 року Джош отримав запрошення виконати роль Майкла Фітца, сина головного героя, професора психології Джеррі Фітцджеральда, в телесеріалі «Крекер».

Першою ж помітною роботою в кіно для Джоша Гартнетта стала роль Джона Тейта у фільмі жахів «Хелловін: 20 років потому» у 1998 році. Картина привернула до себе увагу глядачів і кінокритиків, а Джош був представлений в номінації «Кращий Прорив» на MTV Movie Awards.

Після вдалого старту Джош майже відразу отримує пропозицію від відомого режисер Роберта Родрігеса. Режисер запрошує його на роль Зака Тайлера в свій «Факультет» - комедію жахів, що оповідає про боротьбу школярів з викладачами-інопланетянами. Роль стає зоряної для Джоша. Потім молодого актора помічає режисер Софія Коппола (дочка легендарного Френсіса Форда Копполи), яка готувалася до зйомок досить незвичайного фільму «Незаймані самогубці». У цій зворушливій історії про дівчат, які пережили страшне нещастя (самогубство сестри), Джошу дісталася роль юного підступного спокусника Тріпа Фонтейна. Фільм отримав безліч нагород і навіть був проголошений критиками як кращий фільм десятиліття.

Однак, світову славу Джошу Гартнетту принесла роль молодого льотчика Денні Волкера у військовій драмі Майкла Бея і Джеррі Брукхаймера «Перл Харбор». Історія про любов і дружбу, яка відбувається під час трагічних подій Другої світової війни, стала сенсацією. Фільм отримав «Оскара» і безліч інших нагород, а Джош Гартнетт, який зіграв одну з головних ролей, став справжньою зіркою.

У продовження військової тематики Джош грає у фільмі Рідлі Скотта «Падіння чорного яструба» про військову операцію в Сомалі. Цього разу він зіграв американського солдата, який бере участь в операції ООН в Сомалі у 1993 році. Як пізніше зізнавався сам Джош в інтерв'ю, зйомки в цих картинах зажадали від нього колосальних емоційних витрат. Йому було необхідно по-справжньому відчути своїх героїв - людей з дуже непростою долею. Крім того, графік зйомок блокбастерів був надзвичайно жорстким.

У 2002 році Джош вирішив спробувати себе в новому амплуа, зігравши в романтичній комедії режисера Майкла Леманна «40 днів, 40 ночей». За сюжетом його герой переймається через розлучення з дівчиною і вирішує дотримуватися Піст - утримуватися від стосунків з жінками протягом 40 діб.

У 2003 році Джош зіграв в детективній комедії «Голлівудські копи», в якому також знявся знаменитий актор Гаррісон Форд - Джош з дитинства захоплювався його грою.

У 2005 році Гартнетт знову працює з Робертом Родрігесом, виконавши роль другого плану в кримінальній драмі «Місто гріхів», а також грає разом з Радою Мітчелл головні ролі в мелодрамі «Без розуму від любові» Петтера Несса.

Одна з найбільш успішних робіт «Щасливе число Слевіна» стала також однією з найвідповідальніших. Гартнетту довелося грати з такими метрами кіно, як Морган Фрімен, Брюс Вілліс і Бен Кінґслі. Сам фільм схожий на кримінальну драму із закрученим сюжетом, багатослівними діалогами в дусі Тарантіно. Герой Гартнетта - кмітливий негідник з чарівною посмішкою, який опинився в центрі бандитських суперечок. Актор виклався тут по повній, що негайно позначилося на успіху картини у глядачів і критиків. У 2006-му грає зі Скарлет Йоганссон в ретро-драмі «Чорна орхідея», у 2007-му - у драмі на спортивну тематику «Resurrecting the Champ» і вампірському фільмі жахів «30 днів ночі».

Останнім часом кар'єрний вектор Джоша змінив напрямок: актор вирішив піти з Голлівуду, оскільки комерційні фільми не давали йому необхідних можливостей для самореалізації. Гартнетт звернувся до малобюджетного кіно і став зніматися в картинах, які знімають не заради прибутку, а заради мистецтва.

Джош не дуже-то любить присвячувати навколишніх у подробиці свого особистого життя, але все ж відомо, що на рахунку Гартнетта чимало розбитих жіночих сердець. До 2004 року він зустрічався зі своєю колишньою однокласницею Еллен Фенстер. Найгучніший зв'язок трапився у 2004 - 2006 році з кінозіркою Скарлет Йоганссон. Пізніше актор зустрічався з Амандою Сейфрід. Зараз його подругою є британська актриса Тамсін Егертон.

Гартнетт любить малювати, слухає джаз і блюз, улюблена книга - «Ідіот» Ф. М. Достоєвського.

Фільмографія:

2014 Поза часом / The Lovers ... James Stewart / Jay Fennel
2014 Одна мільярдна частка / Parts Per Billion ... Len
2014 - ... Дешеві жахи / Penny Dreadful (серіал) ... Ethan Chandler
2013 Дивина / Singularity ... James Stewart / Jay Fennel
2011 Застряг між станціями / Stuck Between Stations ... Paddy
2011 Дівчина входить в бар / Girl Walks Into a Bar ... Sam Salazar
2010 Бунраку / Bunraku ... The Drifter
2009 Я приходжу з дощем / I Come with the Rain ... Kline
2008 T Takes: Josh Hartnett (відео; короктометражний) ... Josh
2008 T Takes: Lobby (відео; короктометражний) ... Josh
2008 Серпень / August ... Tom Sterling
2007 Історії Америки / Stories USA ... Gianni, (segment 'Member')
2007 30 днів ночі / 30 Days of Night ... Sheriff Eben Oleson
2007 Resurrecting the Champ ... Erik Kernan Jr.
2006 Чорна орхідея / The Black Dahlia ... Dwight 'Bucky' Bleichert
2006 Щасливе число Слевіна / Lucky Number Slevin ... Slevin Kelevra
2005 Божевільні від кохання / Mozart and the Whale ... Donald Morton
2005 Місто гріхів / Sin City ... The Man
2004 Одержимість / Wicker Park ... Matthew
2003 Нуль один / Zéro un ... The Neighbor, (segment 'The Same')
2003 Голлівудські копи / Hollywood Homicide ... Det. K.C. Calden
2002 40 днів і 40 ночей / 40 Days and 40 Nights (короктометражний) ... Matt Sullivan
2001 Такий же / The Same (короткометражний) ... The Neighbor
2001 Падіння чорного яструба / Black Hawk Down ... Eversmann
2001 О / O ... Hugo Goulding
2001 Перл Харбор / Pearl Harbor ... Capt. Danny Walker
2001 Місто і село / Town & Country ... Tom Stoddard
2001 Член / Member (короткометражний) ... Gianni
2001 Англійський цирульник / Blow Dry ... Brian Allen
2000 Тут на Землі / Here on Earth ... Jasper Arnold
1999 Незаймані самогубці / The Virgin Suicides ... Trip Fontaine
1998 Факультет / The Faculty ... Zeke Tyler
1998 Дебютант / Debutante ... Bill
1998 Хелловін: 20 років потому / Halloween H20: 20 Years Later ... John Tate
1997 - 1998 Крекер / Cracker (серіал) ... Michael Fitzgerald

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2002
Номінації: Краща чоловіча роль («Перл Харбор»)

Премія каналу «MTV», 1999
Номінації: Чоловічий прорив року («Хелловін: 20 років потому»)

Сатурн, 1999
Номінації: Кращий молодий актор («Факультет»)
9764
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Нескінченне кохання
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.