,
Дві дівчини без копійчини
Табу
Султан мого серця
загрузка...

Гаррісон Форд

Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім'я (лат.): Harrison Ford
Зріст: 1.85 м
Дата народження: 13 липня 1942 | рак
Місце народження: Чикаго, Іллінойс, США
Жанри: Драма, документальний, бойовик
Дружина: Мелісса Метісон (розлучення) ... двоє дітей; Мері Марквардт (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Народився Гаррісон Форд у Чикаго (штат Іллінойс) 13 червня 1942 року. Популярність і слава до актора прийшли далеко не відразу, на вівтар акторської майстерності було пролито чимало крові і поту. Втім, результати відповідні - на сьогоднішній день актор входить в десятку найбільш високооплачуваних акторів світу. Батько актора працював на телебаченні і радіо, крім того, був зайнятий у рекламному бізнесі. Освіта Форд отримав в, розташованому в штаті Вінсконсін, Ріпонском коледжі, де більшу частину часу Форд присвятив вивченню філософії, добившись чималих успіхів.

Зі своєю майбутньою дружиною Мері Марквардт, Форд знайомиться в коледжі, а в 1964 році відправляється на задвірки Голівуду в пошуках щастя. Невеликі ролі в декількох малобюджетних картинах не принесли акторові успіху, однак він не опускає руки і продовжує невпинно працювати над собою. Шанс акторові надається в 1973 році, у вигляді можливості пройти кастинг на роль у фільмі «Американське Граффіті» (1973). Свій шанс актор використовував, отримавши роль другого плану. Фільм же, несподівано для всіх, стає однією з кращих картин тих років. У ході зйомок цієї картини, актора зауважує Джордж Лукас, на той момент всього лише «початківець режисер».

Першою, по-справжньому зоряною роллю Гаррісона Форда, стає роль капітана Соло в що мала приголомшливий успіх кіносазі «Зоряні Війни». Рекорд за касовими зборами в 300 мільйонів доларів, установлений цією стрічкою, залишався не побитим протягом 21 року, аж до виходу на екрани драми «Титанік» у 1998. Заключна частина трилогії про «Зоряних війнах», що вийшла на екрани в 1983 році, дозволила розкритися акторові, довівши всім, що його амплуа не обмежується ролями одних лише тільки «екшен-героїв». Однак, як виявилося, справжній успіх очікував актора попереду. Роль археолога-мандрівника Індіани Джонса відразу перетворила Форда на кумира мільйонів глядачів, у секс-символ епохи. Що вийшов в прокат в 1981 році фільм зібрав 231 мільйон доларів. Неймовірний успіх стрічки зумовив три частини продовжень, головна роль в яких незмінно діставалася Форду. Зоряні ролі у двох зоряних трилогіях донині залишаються найкращими акторськими роботами Гаррісона.

Про своє особисте життя актор поширюватися не любить, вважається досить замкненою людиною. Від шлюбу зі своєю першою дружиною, з якою він розлучився в 1978 році, у нього залишилися двоє синів Віллард і Бен. Ще двоє дітей у актора від шлюбу з Мелісою Маттісон в 1983 році. З Мелісою Форд розводиться в 2001 році, проживши з нею 18 років. На сьогоднішній день він живе разом зі своєю новою коханою - Калістою Флокхарт.

Фільмографія:

Ти належиш мені / You Belong to Me
Індіана Джонс 5 / Indiana Jones 5 ... Indiana Jones
2015 Зоряні війни: Епізод 7 / Star Wars: Episode VII ... Han Solo, чутки
2013 Телепартач: І знову здрастє / Anchorman: The Legend Continues ... Mack Tannen
2013 Гра Ендера / Ender ... Colonel Hyrum Graff
2013 Параноя / Paranoia ... Jock Goddard
2013 42/42 ... Branch Rickey
2011 Ковбої проти прибульців / Cowboys & Aliens ... Woodrow Dolarhyde
2010 Ранковий підйом / Morning Glory ... Mike Pomeroy
2010 Крайні заходи / Extraordinary Measures ... Dr. Robert Stonehill
2010 Ранковий підйом / Morning Glory ... Mike Pomeroy
2009 Кроулі / Crowley ... Dr. Robert Stonehill
2009 Перетинаючи кордон / Crossing Over ... Max Brogan
2008 Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа / Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ... Indiana Jones
2006 Бомби і блокбастери Тінсельтауна / Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters ... Indiana Jones, хроніка, у титрах не зазначений
2006 Вогняна стіна / Firewall ... Jack Stanfield
2003 - 2008 Руйнівники легенд / MythBusters (серіал)
2003 Голлівудські копи / Hollywood Homicide ... Sgt. Joe Gavilan
2002 К-19 / K-19: The Widowmaker ... Alexei Vostrikov
2001 AFI's 100 Years, 100 Thrills: America's Most Heart-Pounding Movies (ТБ) ... Host
2000 Що приховує брехня / What Lies Beneath ... Dr. Norman Spencer
1999 Павутина брехні / Random Hearts ... Dutch Van Den Broeck
1998 Шість днів, сім ночей / Six Days Seven Nights ... Quinn Harris
1997 Літак президента / Air Force One ... President James Marshall
1997 Власність диявола / Devil's Own, The ... Tom O'Meara
1995 Сабріна / Sabrina ... Linus Larrabee
1994 Пряма та очевидна загроза / Clear and Present Danger ... Jack Ryan
1993 Втікач / Fugitive, The ... Dr. Richard Kimble
1992 Secret World of Spying, The (ТБ) ... Jack Ryan
1992 Ігри патріотів / Patriot Games ... Jack Ryan
1992 - 1993 Хроніки молодого Індіани Джонса / Young Indiana Jones Chronicles, The (серіал) ... Indiana Jones - age 50
1991 Дещо про Генрі / Regarding Henry ... Henry Turner
1990 Презумпція невинності / Presumed Innocent ... Rusty Sabich
1989 Індіана Джонс і останній хрестовий похід / Indiana Jones and the Last Crusade ... Indiana Jones
1988 Ділова жінка / Working Girl ... Jack Trainer
1988 Несамовитий / Frantic ... Dr. Richard Walker
1986 Берег москітів / Mosquito Coast, The ... Allie Fox
1984 Свідок / Witness ... Det. Capt. John Book
1984 Індіана Джонс і Храм Долі / Indiana Jones and the Temple of Doom ... Indiana Jones
1983 Зоряні війни: Епізод VI - Повернення Джедая / Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi ... Han Solo
1982 Той що біжить по лезу бритви / Blade Runner ... Rick Deckard
1981 Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега / Raiders of the Lost Ark ... Indiana Jones
1980 Зоряні війни. Епізод V: Імперія завдає удару у відповідь / Star Wars V: The Empire Strikes Back ... Han Solo
1979 Нові американські графіті / More American Graffiti ... Officer Bob Falfa, в титрах не вказаний
1979 Фріско Кід / Frisco Kid, The ... Tommy Lillard
1979 Ганновер - Стріт / Hanover Street ... David Halloran
1979 Апокаліпсис сьогодні / Apocalypse Now ... Colonel Lucas
1978 Зоряний війни: Святковий спецвипуск / Star Wars Holiday Special, The (ТБ) ... Han Solo
1978 Загін 10 з Наварон / Force 10 from Navarone ... Lieutenant Colonel Mike Barnsby
1977 Герої / Heroes ... Ken Boyd
1977 Зоряні війни: Епізод IV: Нова надія / Star Wars: Episode IV - A New Hope ... Han Solo
1977 Одержимість / Possessed, The (ТБ) ... Paul Winjam
1976 Династія / Dynasty (ТБ) ... Mark Blackwood
1975 Правосуддя / Judgment: The Court Martial of Lieutenant William Calley (ТБ) ... Frank Crowder
1974 - 1976 Petrocelli (серіал) ... Tom Brannigan
1974 Розмова / Conversation, The ... Martin Stett
1973 Американські графіті / American Graffiti ... Bob Falfa
1972 - 1975 Кунг-фу / Kung Fu (серіал) ... Harrison
1970 Порушник / Intruders, The (ТБ) ... Carl
1970 - 1971 Dan August (серіал) ... Hewett
1970 Навпростець / Getting Straight ... Jake
1969 Забріскі Пойнт / Zabriskie Point ... Airport Worker, в титрах не вказаний
1969 - 1974 Love, American Style ... Roger Crane
1968 - 1973 Mod Squad, The ... Beach Patrol Cop, в титрах не вказаний
1968 Поїздка в Шайло / Journey to Shiloh ... Willie Bill Bearden
1967 - 1975 Айронсайд / Ironside (серіал) ... Tom Stowe
1967 Час вбивати / A Time for Killing ... Lt Shaffer
1967 Лав / Luv ... Irate Motorist, в титрах не вказаний
1966 Смертельний жар на каруселі / Dead Heat on a Merry-Go-Round ... Bellhop, в титрах не вказаний
1965 - 1974 ФБР / FBI, The (серіал) ... Everett Giles
1955 - 1975 Gunsmoke (серіал) ... Hobey

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Краща бійка («Літак президента»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Сабріна»)

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Втікач»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Переможець: Кращий екранний дует («Втікач»)
Номінації: Краща чоловіча роль («Втікач»)

Золотий глобус, 1987 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Берег москітів»)

Оскар, 1986 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Свідок»)

Золотий глобус, 1986 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Свідок»)

Британська академія, 1986 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Свідок»)
19714
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коментарі для сайту Cackle
Коломбо
Чорний список
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.