,
Останнє королівство
Таємниці Ґравіті Фолз
Надприродне
загрузка...

Джош Гатчерсон

Джош Гатчерсон Джош Гатчерсон Джош Гатчерсон Джош Гатчерсон Джош Гатчерсон Джош Гатчерсон Джош Гатчерсон Джош Гатчерсон Джош Гатчерсон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист
Ім’я (лат.): Josh Hutcherson
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 12 жовтня, 1992 | терези
Місце народження: Юніон, Кентуккі, США
Жанри: Драма, комедія, пригоди

Біографія:

Джош Гатчерсон (Joshua Ryan Hutcherson) народився 12 жовтня 1992 року в невеликому містечку Юніон в штаті Кентуккі, в сім'ї Мішель Файтмастер і Кріса Гатчерсона. Його батько працював аналітиком з охорони навколишнього середовища, а мати була співробітницею авіакомпанії «Delta Air Lines», тепер вона є агентом Джоша. Пізніше в сім'ї з'явився молодший брат Джоша - Коннор, який також став актором. Джош з дитинства мріяв стати актором: вони з братом часто влаштовували цілі вистави для батьків та домашніх вихованців - двох собак і двох котів.

Коли Джошу виповнилось дев'ять років родина переїхала з Кентуккі до Каліфорнії. Хлопець разом з мамою почав відвідував різноманітні кастинги. І одного дня його помітили. Свою першу роль він зіграв у популярному телесеріалі «Швидка допомога». І хоча роль була епізодичною, зйомка в серіалі відкрила йому шлях у світ великого кіно.

У 2003 році він знявся в біографічній драмі режисерів Шарі Спрінгер Бермана і Роберта Пульчини «Американська пишність», а також у телевізійній драмі «Дикі дні» Девіда М. Еванса і в серіалі «Лінія вогню».

У 2005 році Джош Гатчерсон з'явився в декількох голлівудських стрічках: комедії «Бий і кричи», романтичній картині «Маленький Мангеттен» і фантастичному екшні «Затура: Космічні пригоди». Через рік Гатчерсон зіграв сина персонажа актора Робіна Вільямса в сімейній стрічці «Дурдом на колесах» і головного героя Джессі Ааронса в драмі «Міст у Терабітію». Остання картина отримала визнання критиків, а сам Гатчерсон заявив, що навіть не читав однойменний роман перед тим, як його затвердили на роль.

У 2008 році Джош Гатчерсон зіграв племінника вченого, який відправився на пошуки центру Землі у пригодницькому фільмі Еріка Бревига «Подорож до центру Землі». Картина, зроблена у форматі цифрового 3D-відео, оповідає про загублений світ, повний загадок і небезпек. У актора залишилися незабуваємі враження від зйомок. «Мене здивувала можливість знімати кіно без зеленого екрану. У багатьох сценах другої частини його взагалі не використовували. Всі сцени з динозаврами в першому фільмі знімалися на тлі зеленого екрану, а тут ми бігали від всяких потвор просто так. Це було дивно!».

У 2010 році на екрани кінотеатрів вийшов драматичний фільм Дена Бредлі «Невловимі». Це історія про групу підлітків, які створили власний партизанський загін під назвою «Росомахи», щоб захистити рідне місто під час війни.

Також актор неодноразово брав участь в озвучуванні анімаційних проектів. Так, його голос можна почути в японській анімаційній стрічці «Мандрівний замок», а також в мультфільмах «Полярний експрес» і «Епік».

У 2012 на широкі екрани вийшла чергова гучна картина з Джошем Гатчерсоном - «Голодні ігри». Стрічка, яка була знята за романом Сюзанни Коллінз, вкрай успішно пройшли в прокаті, зібравши понад $684 млн. В цьому фільмі Джош виконав одну з головних ролей – персонаж Піта Мелларка, якого було відправлено разом з Катніс Евердін на щорічний турнір на виживання. Як каже актор, підготовка до зйомок була дуже серйозна. «Мені довелося набрати 15 фунтів м'язової маси, а такого я ще не робив. Так що потрібно було їсти багато курки, споживати побільше протеїну і поменше вуглеводів. Також я ходив у тренажерний зал, працював над різними групами м'язів. Зі мною займався колишній спецназівець, який, в хорошому сенсі, хотів «докачати» мене до смерті». Пізніше з'явилися продовження цього екшену - «Голодні ігри: У вогні», «Голодні ігри: Переспівниця. Частина І» і «Голодні ігри: Переспівниця. Частина 2». За цю роль Джош отримав премії MTV Movie Awards, Teen Choice Awards, People's Choice Awards і CinemaCon Award.

У 2017 році актор з'явився у байопіку Джеймса Франко «Горе-творець», а також зіграв головну роль прибиральника Джоша Футтурмана у фантастичному телесеріалі «Людина майбутнього».

У Джоша був таємний роман з Вікторією Джастіс, що познайомилася з Джошем через їх спільного друга Евана Джога. Гатчерсон зустрічався з колегою по фільму «Подорож 2: Таємничий острів» Ванессою Гадженс. Після розставання Гадженс заявила, що вони залишаються хорошими друзями. Також він є хорошим другом своєї партнерки по фільму «Голодні ігри» Дженніфер Лоуренс. Тепер Гатчерсон зустрічається з колегою по фільму «Втрачений рай» Клаудією Траісак.

Крім творчої кар'єри, молодий актор захоплюється футболом, тріатлоном, боулінгом, а найбільша пристрасть в його житті – автомобілі.

Фільмографія:

2018 Довгий дім / The Long Home ... Nathan Winer
2017 Елліот / Elliot the Littlest Reindeer ... Elliot, озвучення
2017 Вбити за лайк / Tragedy Girls ... Toby Mitchell
2017 - ... Людина майбутнього / Future Man (серіал)
2017 Горе-творець / The Disaster Artist ... Philip, 'Denny'
2017 Мавпа / Ape (короткометражний) ... Travis
2016 І програли бій / In Dubious Battle ... Vinnie
2016 DJ Snake and Bipolar Sunshine: Middle (відео, короткометражний)
2015 Голодні ігри: Переспівниця. Частина 2 / The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 ... Peeta Mellark
2015 Рожевий / The Rusted (короткометражний) ... Max
2014 Голодні ігри: Переспівниця. Частина І / The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 ... Peeta Mellark
2014 Втрачений рай / Escobar: Paradise Lost ... Nick
2013 Голодні ігри: У вогні / The Hunger Games: Catching Fire ... Peeta Mellark
2013 Епік / Epic ... Nod, озвучення
2012 Невловимі / Red Dawn ... Robert Kitner
2012 Кармел / The Forger ... Joshua
2012 Гавано, я люблю тебе / 7 días en La Habana ... Teddy
2012 Голодні ігри / The Hunger Games ... Peeta Mellark
2012 Подорож 2: Таємничий острів / Journey 2: The Mysterious Island ... Sean
2011 Покарання / Detention ... Clapton Davis
2010 Трете правило / The Third Rule (короткометражний) ... Chuck
2010 Дітки в порядку / The Kids Are All Right ... Laser
2009 Історія одного вампіра / Cirque du Freak: The Vampire's Assistant ... Steve
2008 Подорож до центру Землі / Journey to the Center of the Earth ... Sean Anderson
2008 Політ довжиною з життя / Winged Creatures ... Jimmy Jaspersen
2006 Пожежний пес / Firehouse Dog ... Shane Fahey
2006 Міст у Терабітію / Bridge to Terabithia ... Jess Aarons
2006 Дурдом на колесах / RV ... Carl Munro
2005 Затура: Космічні пригоди / Zathura: A Space Adventure ... Walter
2005 Маленький Мангеттен / Little Manhattan ... Gabe
2005 Бий і кричи / Kicking & Screaming ... Bucky Weston
2004 Батько Едді / Eddie's Father (ТБ) ... Eddie Corbett
2004 Полярний експрес / The Polar Express ... Hero Boy, озвучення
2004 Мандрівний замок / Hauru no ugoku shiro ... Markl, озвучення
2004 - 2006 Ліга справедливості: Без кордонів / Justice League Unlimited (серіал) ... Van-El
2004 Веселий візок / Party Wagon (ТБ) ... Toad E. Bartley, озвучення
2004 Остання поїздка / One Last Ride ... Joey
2004 Королі мототреку / Motocross Kids ... TJ
2003 - 2005 Лінія вогню / Line of Fire (серіал) ... Donny Rawlings
2003 Дикі деньки / Wilder Days (ТБ) ... Chris Morse
2003 Чудові пси / Miracle Dogs (ТБ) ... Charlie Logan
2003 Американська пишнота / American Splendor ... Robin
2002 Стати Гленом / Becoming Glen (ТБ) ... Young Glen
2002 Домашній переполох / House Blend (ТБ) ... Nicky Harper
2001 - 2004 Жіноча бригада / The Division (серіал) ... Matthew Inwood
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Matt
1975 - ... Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Craig

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2014 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Голодні ігри: У вогні»)
Номінації: Краща бійка («Голодні ігри: У вогні»)

Премія каналу «MTV», 2012 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Голодні ігри»); Краща бійка («Голодні ігри»)
Номінації: Кращий акторський склад («Голодні ігри»); Кращий поцілунок («Голодні ігри»)

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Дітки в порядку»)

Сатурн, 2008 рік
Номінації: Кращий молодий актор («Міст у Терабітію»)

Сатурн, 2006 год
Номінації: Кращий молодий актор («Затура: Космічні пригоди»)
222
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Еш проти Зловісних Мерців
Нескінченне кохання
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.