,
Кохання напрокат
Лютер
Чужоземка

Кріс Хемсворт

Кріс Хемсворт Кріс Хемсворт Кріс Хемсворт Кріс Хемсворт Кріс Хемсворт Кріс Хемсворт Кріс Хемсворт
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Chris Hemsworth
Зріст: 1.90 м
Дата народження: 11 серпня 1983 | лев
Місце народження: Мельбурн, Вікторія, Австралія
Жанри: Пригоди, бойовик, драма
Дружина: Ельза Патакі ... троє дітей

Біографія:

Кріс Хемсворт (Chris Hemsworth) народився 11 серпня 1983 року в австралійському місті Мельбурні в небагатій родині. Його мати була вчителькою в школі, а батько - консультантом з соціальних послуг. Кріс разом зі старшим і молодшим братами обожнювали кататися на серфі і мріяти про акторське майбутне.

В Австралії Кріс легко і швидко став знаменитістю. У 21 рік хлопець разом з братами приїхав в столицю Сідней на кастинг скажено популярної мильної опери «Сусіди». Брати Хемсворт отримали невеликі ролі, після чого стали активно ходити на всі проби. Незабаром Кріса затвердили на роль Короля Артура в серіалі «Гвен Джонс - учениця Мерліна», потім він став з'являтися в інших серіалах («Маршалл Лоу», «Такий різний Фергус Макфайл»). У 2005 році 22-річний актор придбав роль Кіма Хайда в серіалі «Додому і в дорогу», яка виявилася для нього досить вдалою. За три роки зйомок у телепроекті він не тільки знайшов мільйони прихильників по всій Австралії, але і отримав схвалення професійної спільноти: його тричі номінували на премію Logie Award (щорічна національна премія Австралії) і назвали «найталановитішим молодим актором» країни.

Натхнений легким успіхом на батьківщині, Кріс вирішив податися в Америку і підкорити «великий екран». Разом з братом він переїхав до Лос-Анджелес. Але пробивати собі кар'єру в Голлівуді виявилося не так легко, як на батьківщині. Хемсворти жили в будиночку для гостей у свого агента, безнадійно бігаючи по кастингах. Через декілька місяців, Крісу пощастило - його затвердили у фільм «Зоряний шлях». Він зіграв хоч і невелику, але знакову роль - батька одного з найвідоміших героїв в фантастиці, капітана Кірка. «Зоряний шлях» став кіносенсаціей, що послужило могутнім поштовхом для розвитку кар'єри австралійця в Америці. В цьому ж році Хемсворт знявся ще у двох фільмах - «Ідеальна втеча» і «Великі гроші».

А коли студія Marvel запустила грандіозний проект - комікс-екранізацію «Тор», Кріс просто не міг не приміряти на себе образ скандинавського супергероя з молотом, який захищає землян. Але Крісу відмовили. І тільки через час, зневірившись відшукати головного актора, продюсери погодилися знову подивитися на Хемсворта. На цей раз, придивившись до австралійця, команда Marvel в один голос заявила, що нарешті знайшла Тора! Це був золотий квиток для Хемсворта. З ним підписали контракт відразу на три масштабних комікс-екранізації (дві частини «Тора» і «Месники»). Прем'єра «Тора» у 2011 році прославила 28-річного Хемсворта по всьому світу. Разом зі своїм героєм він переможно увійшов до голлівудської суперліги. У «Месниках» Тор грає на одному майданчику з Робертом Дауні молодшим, Скарлетт Йоганссон, Семюелем Л. Джексон, Марком Руффало, Крісом Евансом. В цьому ж 2012 році Хемсворт з'являється на великому екрані в ролі мисливця разом з Крістен Стюарт і Шарліз Терон у фільмі «Білосніжка і мисливець», у бойовику «Невловимі», і у фільмі жахів «Хижа у лісі».

За два роки перебування в Америці м'язистий австралієць підкорив Голлівуд, забравшись на саму вершину слави.

У 2012 році Хемсворта номінували на престижну премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA) в категорії «Зірка, що сходить».

Серед останніх робіт актора, які вже вийшли на великі екрани, його участь у спортивній драмі Рона Хогварда «Гонка» та продовженні культового пригодницького бойовика «Тор 2: Царство темряви» Алана Тейлора, за яку Хемсворт отримав премію МТV, як «кращий герой».

Кріс одружений на іспанській актрисі Ельзі Патакі. У травні 2012 року в Лондоні у 28-річного актора народилася дочка Індіа Роуз Хемсворт, а через два роки, у 2014, сімейство поповнилося синами двійнятами - Трістаном і Сашею.

Фільмографія:

Док Севедж / Doc Savage ... чутки
2016 Мисливець / The Huntsman ... The Huntsman
2015 Месники: Ера Альтрона / Avengers: Age of Ultron ... Thor
2015 В серці моря / In the Heart of the Sea ... Owen Chase
2015 Кібер / Blackhat ... Nicholas Hathaway
2013 Канікули / Vacation ... Stone Crandall
2013 Тор 2: Царство темряви / Thor: The Dark World ... Thor
2013 Гонка / Rush ... James Hunt
2013 Стартрек: Відплата / Star Trek Into Darkness ... George Kirk
2012 Невловимі / Red Dawn ... Jed Eckert
2012 Білосніжка і мисливець / Snow White and the Huntsman ... The Huntsman
2012 Месники / The Avengers ... Thor
2012 Хижа у лісі / The Cabin in the Woods ... Curt
2011 Тор / Thor ... Thor
2011 Talk About It! (відео, короткометражний) ... Thor
2010 Оллі Клаблерштерф проти нацистів / Ollie Klublershturf vs. the Nazis (короткометражний) ... Chad
2009 Великі гроші / Ca$h ... Sam Phelan
2009 Ідеальна втеча / A Perfect Getaway ... Kale
2009 Зоряний шлях / Star Trek ... George Kirk
2004 Такий різний Фергус Макфайл / Fergus McPhail (серіал) ... Craig
2002 Маршалл Лоу / Marshall Law (серіал) ... The Kid
2002 Гвен Джонс - учениця Мерліна / Guinevere Jones (серіал) ... King Arthur
2001 - 2002 Кінний клуб / The Saddle Club (серіал) ... The New Vet
1988 - ... Додому і в дорогу / Home and Away (серіал) ... Kim Hyde
1985 Сусіди / Neighbours (серіал) ... Jamie Kane

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2014
Номінації: Кращий герой («Тор 2: Царство темряви»); Краще виконання ролі без сорочки («Тор 2: Царство темряви»)

Премія каналу «MTV», 2013
Переможець: Краща бійка («Месники»)

Британська академія, 2012 рік
Номінації: Зірка, що сходить
16733
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
11.22.63
Безсоромні
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.