,
ЕГО - Чоловікам не можна довіряти
Моє чуже життя
Сімпсони

Кая Скоделаріо

Кая Скоделаріо Кая Скоделаріо Кая Скоделаріо Кая Скоделаріо Кая Скоделаріо Кая Скоделаріо Кая Скоделаріо
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Kaya Scodelario
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 13 березня, 1992 | риби
Місце народження: Лондон, Англія, Великобританія
Жанри: Драма, бойовик, трилер
Чоловік: Бенджамін Вокер ... одна дитина

Біографія:

Кая Скоделаріо (Kaya Scodelario) народилася 13 березня 1992 року в передмісті Лондона місті Хейвордс Хіт. Батько акторки - британець Роджер Хамфрі - колишній банкір, мама - бразилійка Катя Скоделаріо, яка переїхала в Лондон у 1990 році, працювала бухгалтером. Не минуло й року після народження Каї, як її батько пішов з сім'ї і в подальшому не брав участі у вихованні доньки. Він помер у 2010 році від раку. Турбота про дочку повністю лягла на плечі Каті, за словами Каї, вона була для неї і матір'ю, і батьком. Завдяки матері, дівчинка зберегла в собі справжній бразильський дух, відмінно говорить португальською, готує страви бразильської національної кухні. Вдома з мамою Кая завжди спілкується її рідною мовою, а також з ранніх років використовує її прізвище.

Дитинство Скоделаріо пройшло в скромній муніципальній квартирі. Але більшу частину часу дівчина тусувалася з друзями. За визнанням актриси, мама досить строго її виховувала, в той же час, між матір'ю і дочкою завжди зберігалися довірчі відносини. Зараз вона безмежно вдячна матері за те, що вона допомогла уникнути багатьох неприємностей, які очікують підлітка з не надто благополучного кварталу.

У дівчинки були серйозні проблеми з промовою, Кая страждала дислексією, причина яких не була діагностована до тих пір поки вона не пішла в середню школу. «Це жахливо, коли ти не розумієш, чому твій мозок не дозволяє тобі прочитати правильно якесь слово», - говорить актриса. У підсумку, остаточно зацькована однокласниками, дівчинка перестала взагалі відвідувати школу. Через два тижні в сім'ю прийшли соціальні працівники, які намагалися з'ясувати, що відбувається. Було прийнято рішення про переведення Каї в іншу школу - Islington Arts and Media. Нова школа надихнула Скоделаріо. Минуло зовсім небагато часу, а вона вже була задіяна в постановці драматичного гуртка. Вперше відчувши смак успіху, дівчина зрозуміла, що вже не зможе жити без сцени.

У 2007 році 14-річна Кая Скоделаріо прийшла на кастинг молодіжного серіалу «Скінс». Дівчина моторошно ніяковіла - вона виявилася наймолодшою з претенденток на роль Еффі Стонем. Кая вже було зібралася непомітно покинути приміщення, як її зупинив продюсер, який попросив дівчину пройти проби. На подив суперниць, Кая пройшла і отримала свою першу роль. «Я поняття не мала, що це буде схоже на «секс, наркотики і рок'н'ролл», але мені відразу сподобався сценарій. Я подумала, що це різкий і несхожий ні на що проект, частиною якого я хочу бути», - згадує Скоделаріо. Її роботу у цьому проекті високо оцінили критики. Молода актриса була двічі номінована на премію TV Quick в категорії «Краща жіноча роль» у 2009 і 2010 роках.

Крім зйомок у серіалі Кая шукала додаткові можливості для свого кар'єрного росту. Вона була прийнята в елітне модельне агентство Models 1 і незабаром вже працювала для таких журналів, як Teen Vogue, Nylon, Instyle UK, Elle UK, Dazed & Confused, Vogue, SuperSuper Magazine. Так само вона з'явилася в кліпах «Stay Too Long» і «She Said» музиканта Plan B.

У 2009 році відбувся дебют Скоделаріо на великому екрані в науково-фантастичному фільмі «Місяць 2112». Другою повнометражною картиною за участю актриси став бойовик «Заточка» 2010 року. Її першим блокбастером стала картина «Битва титанів». Партнерами починаючої британської актриси стали такі зірки, як Сем Ворінгтон, Ральф Файнс і Ліам Ніісон. І хоча у Скоделаріо в картині невелика роль їй «вдалося поспостерігати за репетиціями і грою цих чудових акторів».

У 2011 році Кая з'явилася в артхаузній екранізації класичного роману «Буремний перевал» режисера Андреа Арнольда в ролі Кетрін Ерншоу. Тут актриса вперше зіграла головну роль і отримала масу позитивних відгуків критиків.

Наступними великими проектами для Каї стали британський трилер «28 тисяч» і мелодрама «Саме час».

У 2014 році Кая Скоделаріо з'явилася в новому для себе жанрі - молодіжній антиутопії «Той, що біжить лабіринтом», де зіграла головну жіночу роль - Терезу Агнес. Саме ця робота вивела актрису на новий рівень. Також вона знялась у продовженні картини «Той, що біжить лабіринтом. Випробування вогнем», яка вийшла у прокат у 2015 році.

На 2017 рік запланований вихід п'ятої картини із серії франшизи про піратів Карибського моря - «Пірати Карибського моря 5: Мерці казок не розказують», після якої, на думку критиків, Кая Скоделаріо з британської зірки молодіжного кіно перейде в статус світової знаменитості.

З 2014 року Скоделаріо почала зустрічатися з американським актором Бенджаміном Вокером. Через рік вони одружилися, а нещодавно, 1 грудня 2016 року, у Каї і Бенджаміна народився син.

Кая завжди була фанаткою голлівудської зірки Арнольда Шварценеггера. В його честь вона навіть назвала свого домашнього вихованця - французького бульдога Арні.

Кращою подругою Каї Скоделаріо є молода британська зірка Емма Вотсон.

Фільмографія:

Залишся зі мною / Stay with Me
Невидимка / Invisible ... Lola
2018 Той, що біжить в лабіринті: Ліки від смерті / The Maze Runner: The Death
2017 Місяць і Сонце / The King's Daughter ... Marie-Josephe D'Alember
2017 Пірати Карибського моря 5: Мерці казок не розказують / Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales ... Carina Smyth
2015 Той, що біжить лабіринтом. Випробування вогнем / The Scorch Trials ... Teresa
2015 A Plea for Grimsby ... Jone's Girlfriend; короткометражка
2014 Будинок тигра / Tiger House ... Kelly
2014 Той, що біжить лабіринтом / The Maze Runner ... Teresa
2013 Walking Stories ... Sara Campbell; короткометражка
2013 Сауткліфф / Southcliffe (міні-серіал) ... Anna Salter
2013 Емануель і правда про риб / The Truth About Emanuel ... Emanuel
2012 Спайк Айленд / Spike Island ... T-shirt Vendor
2012 Саме час / Now Is Good ... Zoey
2012 28 тисяч / Twenty8k ... Sally Weaver
2012 Справжня любов / True Love (серіал) ... Karen
2011 Буремний перевал / Wuthering Heights ... Older Cathy
2010 Битва Титанів / Clash of the Titans ... Peshet
2010 Заточка / Shank ... Tasha
2009 Місяць 2112 / Moon ... Eve
2007 - 2013 Скінс / Skins (серіал) ... Effy Stonem
7500
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Вікінги
Всі жінки відьми
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.