,
Абатство Даунтон
Хороший лікар
Дві дівчини без копійчини
загрузка...

Ліззі Каплан

Ліззі Каплан Ліззі Каплан Ліззі Каплан Ліззі Каплан Ліззі Каплан Ліззі Каплан Ліззі Каплан Ліззі Каплан Ліззі Каплан
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Lizzy Caplan
Зріст: 1.63 м
Дата народження: 30 червня 1982 | рак
Місце народження: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Комедія, драма

Біографія:

Ліззі Каплан (Elizabeth Anne «Lizzy» Caplan) народилася 30 червня 1982 року в Лос-Анджелесі, в єврейській сім'ї, яка твердо дотримувалась національних традицій. Коли Каплан виповнилося тринадцять років її мати померла. «Ця подія перетворила мене в самостійного, цілеспрямованого підлітка. Я вибивалася з сил, переконуючи всіх навколо, що в мене все в порядку, а найпростіше було робити це, відпускаючи жарти», - згадує актриса.

Ліззі була ученицею середньої школи «Alexander Hamilton High School», випускниками якої в різні роки були відомі представники різних сфер суспільства: актриса і танцівниця Рита Хейворт і актор Шайа Лабаф, дочка Мохаммеда Алі професійна спортсменка-боксер Лейла Алі і хіп-хоп виконавець Omarion. Паралельно зі шкільною програмою Каплан брала уроки музики в «Academy of Music». Спочатку мрією дівчини була гра на фортепіано. З часом її інтереси змінилися, і Ліззі захопилася драматичним мистецтвом.

Кінематографічний дебют Ліззі відбувся у 1999 році. Її героїнею стала подружка персонажа Джейсона Сігела в підлітковій драмі Пола Фейга «Диваки і чокнуті». Потім починаюча актриса взяла участь в декількох популярних телешоу - «Хулігани і ботани», «Таємниці Смолвіля». Їй також дісталася роль у відеокліпі відомого співака Джейсона Мраза на його пісню «You and I Both».

Першою помітною роботою стала роль в комедії для підлітків «Круті дівчата» Марка Вотерса, головні ролі в якій виконали Ліндсей Лохан і Рейчел МакАдамс. Героїнею Ліззі стала дівчина-вигнанець Дженіс Ієн - яскрава й епатажна подруга головної героїні фільму.

У 2007 році проходили зйомки ситуаційної комедії Девіда Крейна і Джеффрі Кларіка «Клас», що розповідає про життя кількох героїв, що у минулому були учнями одного класу початкової школи. На цей раз героїнею Каплан стала добра, але дуже саркастична подруга головного героя Кет Воблер. Проект настільки сподобався глядачам і кінокритикам, що був удостоєний премії «Вибір народу», як кращий ситком, а також висувався на здобуття премії «Еммі».

У 2008 році Ліззі Каплан з'являється повністю голою в серіалі «Реальна Кров» в сцені психоделічного сексу двох вампірів. Батько Ліззі забажав не бачити цієї сцени, зате друзі із задоволенням обговорювали всі моменти інтимного процесу. «Я люблю зніматися у постільних сценах. Це шалено смішно, що частина твоєї роботи - зображувати секс з людиною, з якою ти познайомилася кілька днів тому, на очах у десяти інших людей, яких ти взагалі не знаєш. Зовсім інша справа - потім побачити все на екрані. Зазвичай я закриваю очі і відчуваю себе жахливо незручно». Завдяки пікантному епізоду Ліззі Каплан потрапила у список журналу Nuts «100 знаменитостей топлес», зайнявши 16 місце.

У тому ж році Каплан отримала запрошення на роль Марлен Даймонд у псевдодокументальному фантастичному фільмі жахів «Монстро», знятому режисером Меттом Рівзом. За цю роль Ліззі була номінована на премію «Сатурн», як краща актриса другого плану.

У 2010 році Ліззі Каплан знялася в драмі Денні Бойла «127 годин». Історія заснована на реальних подіях, Каплан грає сестру альпиниста Арона Ралстона (Джеймс Франко), який був змушений ампутувати собі руку після того, як потрапив у пастку.

У 2011 році разом з Кірстен Данст і Айлою Фішер Ліззі зіграла у комедії Леслі Хедланда «Холостячки». Стрічка розповідає історію трьох самотніх подружок, яким прийшло запрошення на весілля від шкільної подруги-товстушки. Вперше фільми був показаний в рамках кінофестивалю «Санденс».

У 2013 році Ліззі зіграла роль Вірджинії у драматичному серіалі каналу Showtime «Майстри сексу». В основі сюжету біографічна книга Мішель Ешфорд, яка розповідає історію доктора Вільяма Мастерса і Вірджинії Джонсон, які займалися дослідженням сексуального життя людини.

Останні кінороботи актриси - гра у комедійному бойовику Евана Голдберга і Сета Рогена «Спецоперація «Інтерв'ю»», де Ліззі зіграла спокусливого агент ЦРУ Лейсі та участь у різдвяній комедії Джонатана Левіна «Ніч перед похміллям».

У наступному році на екрани має вийти продовження детективного трилера «Ілюзії обману», в якому замість Айли Фішер, яка вибула з проекту, з'явиться нова героїня у виконанні Ліззі Каплан.

Актриса поки що незаміжня. Протягом шести років у Ліззі були серйозні стосунки з популярним комедійним актором Метью Перрі. Але у 2012 році пара розлучилася. Ліззі стверджує, що її зовсім даремно хвалять за ощадливість і «правильний вибір»: просто вона не звикла витрачати гроші, брати в кредит розкішний маєток або машину, хоча вона зуміла непогано заробити, активно знімаючись на ТБ. Ліззі Каплан живе в Голлівуді в будинку з декількома сусідами і кішкою, яку назвала на честь героїні її улюбленого підліткового шоу «Врятовані дзвінком» - Ліза-Черепаха.

Фільмографія:

Майстри вечірок / Party Down ... Casey Klein
2016 Ілюзія обману: Другий акт / Now You See Me: The Second Act ... Lula
2015 Ніч перед похміллям / The Night Before ... Diana
2014 Спецоперація «Інтерв'ю» / The Interview ... Agent Lacey
2013 - ... Майстри сексу / Masters of Sex (серіал) ... Virginia Johnson
2013 Бічний удар / The Sidekick (короткометражний) ... Bailey
2013 Fashion Film (короткометражний)
2013 - ... Телеведучі / Newsreaders (серіал) ... Anya Turpo
2013 - ... Шоу Кролла / Kroll Show (серіал) ... Signing Bonus Contestant # 1
2012 Marvel: Зразок 47 / Marvel One-Shot: Item 47 (відео, короткометражний) ... Claire
2012 Королеви кантрі / Queens of Country ... Jolene Gillis
2012 Холостячки / Bachelorette ... Gena
2012 Важлива дата / Save the Date ... Sarah
2011 Френкі наводить шорох / Frankie Go Boom ... Lassie
2011 Home for Actresses (короткометражний) ... Lizzy
2011 У дорозі / High Road ... Sheila
2011 - ... Новенька / New Girl (серіал) ... Julia
2011 - 2012 Містер Саншайн / Mr. Sunshine (серіал) ... Vivian Cornelli
2010 Справжня любов / True Love (ТБ) ... Connie
2010 127 годин / 127 Hours ... Sonja
2010 Успішні алкоголіки / Successful Alcoholics (короткометражний) ... Lindsay
2010 Панахида за Ренс Прайд / The Last Rites of Ransom Pride ... Juliette Flowers
2010 Машина часу в джакузі / Hot Tub Time Machine ... April
2009 - ... Ліга / The League (серіал) ... Rebecca Ruxin
2009 - 2013 Шоу Клівленда / The Cleveland Show (серіал) ... Patty
2009 - 2010 Майстри вечірок / Party Down (серіал) ... Casey Klein
2009 Перетинаючи кордон / Crossing Over ... Marla
2008 - ... Дитяча лікарня / Childrens Hospital (серіал) ... Casey Klein
2008 Дівчина мого найкращого друга / My Best Friend's Girl ... Ami
2008 - 2014 Реальна Кров / True Blood (серіал) ... Amy Burley
2008 Монстро / Cloverfield ... Marlena Diamond
2007 - 2011 Дні Вейна / Wainy Days (серіал) ... Arielle
2007 Крах / Crashing ... Jacqueline
2006 Любов - це наркотик / Love Is the Drug ... Sara Weller
2006 - 2007 Клас / The Class (серіал) ... Kat Warbler
2005 - 2006 Пов'язані / Related (серіал) ... Marjee Sorelli
2005 - ... Американський татусь! / American Dad! (серіал) ... Debbie
2004 Круті дівчата / Mean Girls ... Janis Ian
2003 Hardcore Action News (короткометражний) ... Lizzy Lyons
2003 - 2005 Повернути з мертвих / Tru Calling (серіал) ... Avery Bishop
2003 The Pitts (серіал) ... Faith Pitt
2002 Everybody's Doing It (ТБ) ... Angela
2001 Ближче до будинку / Close to Home (ТБ) ... Leigh
2001 Країна диваків / Orange County ... Party Girl
2001 - 2003 Хто не визначився / Undeclared (серіал) ... Beautiful Girl
2001 - 2011 Таємниці Смолвіля / Smallville (серіал) ... Tina Greer
2000 Звідти, де я сиджу / From Where I Sit (ТБ) ... Lily
1999 - 2000 Хулігани і ботани / Freaks and Geeks (серіал) ... Sara
1999 - 2002 Знову і знову / Once and Again (серіал) ... Sarah

Нагороди та премії:

Еммі, 2014
Номінації: Краща жіноча роль у драматичному серіалі («Майстра сексу»)

Сатурн, 2008 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Монстро»)
4273
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Нескінченне кохання
Злі пташки
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.