,
Друзі
Крила кохання
Стріла

Еммі Россум

Еммі Россум Еммі Россум Еммі Россум Еммі Россум Еммі Россум Еммі Россум Еммі Россум Еммі Россум
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Emmy Rossum
Зріст: 1,73 м
Дата народження: 12 вересня 1986 | діва
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, трилер, мелодрама
Чоловік: Джастін Сігел (розлучення)

Біографія:

Еммі Россум (Emmanuelle Grey «Emmy» Rossum) народилася 12 вересня 1986 року в Нью-Йорку. Мама майбутньої зірки Шеріл Россум розлучилася з чоловіком ще до народження дочки, тому виховувати Еммануель їй довелося на самоті. Втім, будучи інвестиційним банкіром і підробляючи фотографом, Шеріл цілком справлялася з цим завданням. Еммануель отримала ім'я на честь діда. У неї єврейські, російські, голландські та британське коріння, а ще вона племінниця відомого дизайнери Віри Вонг.

З дитинства Еммі приваблювала музика: вона слухала оперу і непогано співала. Тому в 7 років мама відправила дівчинку в дитячий хор Метрополітен-опери, де вона брала участь в оперних постановках і виступала на сцені з такими оперними зірками, як Пласідо Домінго, Лучано Паваротті та Дмитро Хворостовський. Коли Россум виповнилося 12 років, дитячих ролей для неї більше не залишилося і дівчина вирішила взяти курс на кар'єру актриси. Вона почала брати уроки акторської майстерності, найняла агента і приходила на кастинги.

У 1997 році відбувся її телевізійний дебют в серіалі «Закон і порядок», через два роки вона зіграла невелику роль у серіалі «Як обертається світ». У 1999 році Еммі отримала номінацію на премію «Молодий актор» за телевізійний фільм «Геній». На початку нового тисячоліття артистка виконала давню мрію і зіграла свою улюблену актрису в телевізійному байопіку «Історія Одрі Хепберн».

Як і більшість телезірок, Еммі хотіла потрапити у велике кіно. Це трапилося в 2000 році, коли дівчина опинилася у фільмі «Ловець пісень». Крім ролі, Еммі записала для стрічки дует разом з кантрі-легендою Доллі Партон. Стрічка відкривала фестиваль Sundance і отримала спеціальний приз журі за видатну гру акторів. А особисто Еммі вручили премію «Незалежний дух» (у номінації «Краща дебютна роль») і місце в списку «Десять акторів і актрис, обов'язкових до перегляду», складеному авторитетним журналом Variety.

Не дивно, що після такого старту Рассум помітили. Клінт Іствуд запросив Еммі в свій детектив «Таємнича річка», де актриса зіграла дочку героя Шона Пенна. Паралельно з жорстким графіком зйомок Еммі спромоглася завершити середню освіту і у 2001 році отримала атестат, закінчивши школу за допомогою інтернет-програми університету Стенфорда.

2002 приніс Россум зоряну роль в мюзиклі «Привид опери». Музичне минуле принесло свої плоди: 18-річна Емі була номінована на «Золотий глобус» і стала наймолодшою актрисою, що коли-небудь одержувала номінацію на цю премію.

Цей досвід надихнув Еммі на запис власного альбому «Inside Out» у 2007 році. За її власним визнанням, в піснях вона спробувала відтворити стиль ранньої Мадонни, Барбари Стрейзанд і Шер. У цьому ж році дівчина випустила міні-альбом з різдвяними піснями «Carol of the Bells». Еммі також співала в рамках кількох національних заходів: на чемпіонаті з перегонів Toyota, на хокейній грі та на різдвяних святах у Лос-Анджелесі та Атланті.

Разом з музикою і кінопроектами Еммі відкрила для себе театр. У 2006 році вона перевтілилася в Джульєтту в постановці театрального фестивалю Вільямстаун, присвяченого п'єсами Шекспіра. Через три роки Россум взяла участь у 24-годинних п'єсах Бродвейського театру, в яких актори грали без зупинки цілу добу по одному акту в шести п'єсах.

Не забула Россум і про телебачення, з якого почалася її кар'єра. У 2009 році вона стала однією з провідних актрис серіалу «Безсоромні». Це шоу привернуло до Еммі ще більше шанувальників, які стали порівнювати актрису з її героїнею Фіоною - легковажною дівчиною, яка бігає від хлопця до хлопця.

У Еммі також залишається час на благодійність. Вона посол організацій «YouthAIDS» і «PiNKiTUDE», що розповідає жінкам про рак молочної залози. Еммі також з'являлася в декількох соціальних рекламах з охорони природних ресурсів.

Півтора роки Еммі була одружена з музичним продюсером Джастіном Сігелом, який у вересні 2009 року подав на розлучення. Однією з можливих причин розриву пари преса називала роман Россум з фронтменом групи «Counting Crows» Адамом Дьюріцем. З 2013 року актриса зустрічається з режисером Семом Есмейлом, з яким познайомилася на зйомках фільму «Комета».

Завдяки шоу-бізнесу Еммі також знайшла кращих подруг: зірку серіалу «Пліткарка» Лейтон Містер та актрису і співачку Ешлі Сімпсон.

Фільмографія:

2014 Ти не ти / You're Not You ... Back
2014 Comet ... Kimberly
2014 Поки я не зникну / Before I Disappear ... Maggie
2013 Прекрасні створіння / Beautiful Creatures ... Ridley Duchannes
2011 - ... Безсоромні / Shameless (серіал) ... Fiona Gallagher
2010 - ... Спеціальне колекційне видання / Edición Especial Coleccionista (серіал) ... Bulma
2009 Виклик / Dare ... Alexa Walker
2009 Перлини дракона: Еволюція / Dragonball Evolution ... Bulma
2006 Посейдон / Poseidon ... Jennifer Ramsey
2004 Привид Опери / The Phantom of the Opera ... Christine
2004 Післязавтра / The Day After Tomorrow ... Laura Chapman
2003 Таємнича річка / Mystic River ... Katie Markum
2003 Нола / Nola ... Nola
2002 Апассіоната / Passionada ... Vicky Amonte
2001 Рок відплати / Happy Now ... Jenny Thomas, Nicky Trent
2000 Американська рапсодія / An American Rhapsody ... Sheila - at 15
2000 Історія Одрі Хепберн / The Audrey Hepburn Story (ТБ) ... Young Audrey Hepburn (ages 12-16)
2000 Від долі не втечеш / It Had to Be You ... Young Girl
2000 Ловець пісень / Songcatcher ... Deladis Slocumb
1999 - 2000 Шукачі / Snoops (серіал) ... Caroline Beels
1999 Геній / Genius (ТБ) ... Claire Addison
1998 Грейс і Глорія / Grace & Glorie (ТБ) ... Luanne
1998 Їх власна воля / A Will of Their Own (міні-серіал) ... Sarah (10 yrs.)
1998 Тільки любов / Only Love (ТБ) ... Lily
1997 - 2004 Практика / The Practice (серіал) ... Allison Ellison
1990 - 2010 Закон і порядок / Law & Order (серіал) ... Alison Martin
1956 - 2010 Як обертається світ / As the World Turns (серіал) ... Abigail Williams #1 (1999)

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Привид Опери»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Жіночий прорив року («Післязавтра»)

Сатурн, 2005 рік
Переможець: Кращий молодий актор / актриса («Привид Опери»)
9405
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гільда
Вікінги
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.