,
Сини Анархії
Відьми Іст-Енду
Вікінги

Лора Лінні

Лора Лінні Лора Лінні Лора Лінні Лора Лінні Лора Лінні Лора Лінні Лора Лінні Лора Лінні Лора Лінні Лора Лінні Лора Лінні
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Laura Linney
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 5 лютого 1964 | водолій
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Чоловік: Девід Едкінс (розлучення); Марк Шауер ... одна дитина

Біографія:

Лора Лінні (Laura Leggett Linney) народилася 5 лютого 1964 року в Нью-Йорку на Мангеттені. Її мати Міріам «Енн» Леггет працювала медсестрою в онкологічному центрі Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, а батько Ромул Захарія Лінні був дуже відомим професором і драматургом. Прапрадідом Лори по батьківській лінії був конгресмен від Республіканської партії. Незабаром після появи дитини батьки подали на розлучення. Дівчинка залишилася з матір'ю, досить скромно живучи в маленькій двокімнатній квартирі.

У 1982 році Лінні закінчила елітну підготовчу школу Northfield Mount Hermon School. Після випуску вона вступила до університету Northwestern University, а потім перевелася в Brown University, де вчилася акторській майстерності і виступала у складі університетської театральної трупи. На одному з старших курсів Лора зіграла леді Аду Лавлейс в постановці п'єси свого батька «Childe Byron». У центрі оповідання - історія складних взаємин Лорда Байрона і його дочки Ади. Закінчивши університет у 1986 році, Лора отримала диплом бакалавра в галузі образотворчих мистецтв.

Наступним кроком Лінні на акторському терені став вступ до Джульярдської школи, розташованої в нью-йоркському Лінкольн-центрі, де вона вчилася разом з Джинн Тріпплхорн. Пізніше дівчина була удостоєна почесного ступеня Доктора Витончених мистецтв.

Кінематографічний дебют Лори відбувся на початку дев'яностих років у драмі Джорджа Міллера «Масло Лоренцо», де вона співпрацювала з Ніком Нолті і Сьюзен Сарандон.

Наступним проектом Лінні стала комедія Айвана Райтмана «Дейв», де знімалися такі знамениті актори, як Сіґурні Вівер і Бен Кінґслі. Картина номінувалася на премію «Оскар» і «Золотий глобус».

Потім у кар'єрі Лінні послідувала низка трилерів. Найяскравішими роботами того періоду виявилися фантастичний фільм Френка Маршалла «Конго», знятий за однойменним романом Майкла Крайтона, гостросюжетний трилер Грегорі Хобліта «Первісний страх», а також драматичний трилер Клінта Іствуда «Абсолютна влада».

Справжнім кар'єрним проривом для Лінні стала участь у драмі Пітера Віра «Шоу Трумана», в якій вона зіграла дружину героя Джима Керрі.

У 2005 році актриса взяла участь відразу в двох помітних проектах: виконала роль адвоката Ерін Брунер у фільмі жахів Скотта Дерріксона «Екзорцизм Емілі Роуз» і успішної письменниці Джоан Беркман в комедії Ноя Баумбаха «Кальмар і кит», за роботу в якій вона удостоїлася номінації на премію «Золотий глобус».

У наступному році актриса працювала разом з Рупертом Грінтом над створенням комедії Джеремі Брока «Уроки водіння». Паралельно йшли зйомки стрічки Баррі Левінсона «Людина року», де центральний образ втілив Робін Вільямс.

У 2007 році режисер Біллі Рей запросив Лінні на роль Кейт Берроуз в шпигунський трилер «Зрада». Наступною героїнею Лори стала бездушна і жорстока місіс Ікс в комедії Шарі Спрінгера Бермана «Щоденники няні». Пізніше актриса з'явилася в образі взуттєвого дизайнера Ліси в драматичному трилері Річарда Ейра «Інший чоловік».

У 2013 році актриса знялась у фільмі Білла Кондона «П'ята влада», заснованому на історії створення інтернет-ресурсу WikiLeaks.

Перший шлюб Лори з Девідом Едкінсом тривав п'ять років і завершився у 2000 році. У 2009 році вона вийшла заміж за ріелтора з Колорадо Марка Шауера, з яким познайомилася на кінофестивалі і зустрічалася кілька років. Удруге до вівтаря її вів колега і друг Ліам Нісон. Це сталося через два місяці після трагічної загибелі його дружини Наташи Річардсон.

Фільмографія:

2016 Саллі / Sully ... Lorraine Sullenberger
2016 Черепашки-ніндзя 2 / Teenage Mutant Ninja Turtles 2
2015 Геній / Genius ... Louise Saunders
2015 Містер Холмс / Mr. Holmes ... Mrs. Munro
2013 П'ята влада / The Fifth Estate ... Sarah Shaw
2012 Гайд-Парк на Гудзоні / Hyde Park on Hudson ... Daisy
2011 Деталі / The Details ... Lila
2011 Місія: Різдвяний порятунок / Arthur Christmas ... North Pole Computer, озвучка
2010 - 2013 Велика буква «Р» / The Big C (серіал) ... Cathy Jamison
2010 Утро / Morning ... Doctor Goodman
2010 Співчуття до прекрасного / Sympathy for Delicious ... Nina Hogue
2009 Місто фінального призначення / The City of Your Final Destination ... Caroline
2008 Інший чоловік / The Other Man ... Lisa
2008 Джон Адамс / John Adams (міні-серіал) ... Abigail Adams
2007 Щоденники няні / The Nanny Diaries ... Mrs. X
2006 Зрада / Breach ... Kate Burroughs
2006 Дикуни / The Savages ... Wendy Savage
2006 Людина року / Man of the Year ... Eleanor Green
2006 Найспекотніший штат / The Hottest State ... Jesse
2006 Вірменський геноцид / Armenian Genocide (ТБ) ... Maria Jacobsen, озвучка
2006 Уроки водіння / Driving Lessons ... Laura
2005 Джіндабайн / Jindabyne ... Claire
2005 Кальмар і кит / The Squid and the Whale ... Joan Berkman
2005 Екзорцизм Емілі Роуз / The Exorcism of Emily Rose ... Erin Bruner
2005 - ... Американський папаша / American Dad! (серіал) ... Doctor Gupta
2004 Доктор Кінсі / Kinsey ... Clara McMillen
2004 Постскриптум / P.S. ... Louise Harrington
2003 Реальна любов / Love Actually ... Sarah
2003 Таємнича річка / Mystic River ... Annabeth Markum
2002 Життя Девіда Гейла / The Life of David Gale ... Constance Harraway
2002 Проект Лярамі / The Laramie Project (ТБ) ... Sherry Johnson
2001 You Can Count on Me: A Look Inside (відео, короткометражний)
2001 Людина-метелик / The Mothman Prophecies ... Connie Mills
2001 Неприборкана Айріс / Wild Iris (ТБ) ... Iris Bravard
2001 Міські історії / Further Tales of the City (міні-серіал) ... Mary Ann Singleton
2000 Мейз / Maze ... Callie
2000 Кандидат і його жінки / Running Mates (ТБ) ... Lauren Hartman
2000 Обитель радості / The House of Mirth ... Bertha Dorset
2000 Можеш розраховувати на мене / You Can Count on Me ... Samantha 'Sammy' Prescott
1999 Lush ... Rachel Van Dyke
1999 Любовні листи / Love Letters (ТБ) ... Melissa Gardner Cobb
1998 Міські історії / Armistead Maupin's More Tales of the City (міні-серіал) ... Mary Ann Singleton
1998 Шоу Трумана / The Truman Show ... Meryl Burbank, Hannah Gill
1997 - 2010 Цар гори / King of the Hill (серіал) ... Marlene, озвучка
1997 Абсолютна влада / Absolute Power ... Kate Whitney
1996 Первісний страх / Primal Fear ... Janet Venable
1995 Конго / Congo ... Dr. Karen Ross
1994 Поворот долі / A Simple Twist of Fate ... Nancy Lambert Newland
1993 Міські історії / Armistead Maupin's Tales of the City (міні-серіал) ... Mary Ann Singleton
1993 - 2004 Фрейзер / Frasier (серіал) ... Charlotte
1993 Вибір гри / Searching for Bobby Fischer ... School Teacher
1993 Дейв / Dave ... Randi
1993 Слабке місце / Blind Spot (ТБ) ... Phoebe
1993 Випуск 61-го року / Class of '61 (ТБ) ... Lily Magraw
1992 Масло Лоренцо / Lorenzo's Oil ... Young Teacher
1990 - 2010 Закон і порядок / Law & Order (серіал) ... Martha Bowen
1985 - ... Американські майстри / American Masters (серіал) ... Zelda Fitzgerald

Нагороди та премії:

Еммі, 2013
Переможець: Краща жіноча роль у міні-серіалі або телефільмі («Велика буква «Р»)

Золотий глобус, 2012 рік
Номінації: Краща жіноча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Велика буква «Р»)

Золотий глобус, 2011 рік
Переможець: Краща жіноча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Велика буква «Р»)

Еммі, 2011 рік
Номінації: Краща жіноча роль у комедійному серіалі («Велика буква «Р»)

Золотий глобус, 2009 рік
Переможець: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Джон Адамс»)

Премія Гільдії акторів, 2009 рік
Переможець: Краща жіноча роль у телефільмі або мінісеріалі («Джон Адамс»)

Оскар, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Дикуни»)

Еммі, 2008 рік
Переможець: Краща жіноча роль у міні-серіалі або телефільмі («Джон Адамс»)

Золотий глобус, 2006 год
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Кальмар і кит»)

Сатурн, 2006 год
Номінації: Краща актриса («Екзорцизм Емілі Роуз»)

Оскар, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Доктор Кінсі»)

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Доктор Кінсі»)

Премія Гільдії акторів, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Доктор Кінсі»)

Британська академія, 2004
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Таємнича річка»)

Еммі, 2004
Переможець: Краща запрошена актриса в комедійному серіалі («Фрейзер»)

Премія Гільдії акторів, 2004
Номінації: Кращий акторський склад («Таємнича річка»)

Еммі, 2002
Переможець: Краща жіноча роль у міні-серіалі або телефільмі («Неприборкана Айріс»)

Оскар, 2001 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Можеш розраховувати на мене»)

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Можеш розраховувати на мене»)

Премія Гільдії акторів, 2001 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Можеш розраховувати на мене»)

1941
А ці обличчя Вам знайомі?:
Загрузка...
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Стародавні
Вейворд Пайнс
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.