,
Надприродне
Касл
Як козаки...

Рей Ліотта

Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта Рей Ліотта
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Ray Liotta
Зріст: 1.83 м
Дата народження: 18 грудня 1955 | стрілець
Місце народження: Ньюарк, Нью-Джерсі, США
Жанри: Драма, комедія, кримінал
Чоловік/Дружина: Мішель Грейс (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Рей Ліотта (Raymond Allen Liotta) народився 18 грудня 1954 року в місті Ньюарк, штат Нью-Джерсі. Ще в дитячому віці хлопчика усиновили і він отримав італійське прізвище, яке пізнійше стало відоме у всьому світі.

Після школи Рей поступив в Університет Майамі по класу драми, потім юнак переїхав у Нью-Йорк, де в 1964 році дебютував на телевізійних екранах в серіалі «Інший світ». Кар'єра Рея Ліотта у світі великого кіно почалася в 1983 році в картині «Самотня жінка», проте його першою помітною роллю стала роль Рея Сінклера у фільмі Джонатана Демме «Дика штучка». У цій стрічці партнерами початківця актора були такі знаменитості, як Джефф Деніелс і Мелані Гріффіт.

Далі послідували такі стрічки за участю Рея Ліотта як: «Розумники на арені», «Домінік і Юджін», «Поле мрії». У 90-ті роки акторська кар'єра Рея Ліотта потихеньку набирала обертів. Його стали частіше запрошувати на головні ролі в досить відомі фільми, в тому числі в один з кращих фільмів майстра кримінального жанру Мартіна Скорсезе «Славні хлопці», найвідоміші фільми якого, так чи інакше були пов'язані з кримінальною тематикою. Так сталося і цього разу. Захоплюючий з перших секунд сюжет фільму був заснований на реальних фактах з історії життя Генрі Хілла, викладеної в романі Ніколаса Піледжі «Розумник». Три актора бездоганно змогли втілити на екрані абсолютно три різні характери: негідника - актор Джо Пеші, симпатяги - актор Рей Ліотта і крутого дядька - актор Роберт Де Ніро.

Ліотта взяв участь у зйомках картини «Жінки і чоловіки - історії спокушання». Серед кіноробіт актора значилися такі фільми як: «Стаття 99» і «Незаконне вторгнення». В останньому йому дісталася головна роль Піта Девіса, з якою актор чудово впорався.

У 1994 році в прокат вийшов популярний серіал «Швидка допомога». Кожна серія цієї драми зачаровувала грою акторів: Рей Ліотта, Люсі Лью, Ноа Вайл, Лаура Іннес і Ерік Ла Саль, а сюжет не зміг залишити байдужим нікого. Від першої до останньої серії лікарі боролися за життя людей. Всі дії серіалу розгорталися на тлі особистого життя героїв.

За роль смертельно хворого Чарлі Меткалфа в серії «Час вмирати» Рей Ліотта у 2005 році отримав премію «Еммі». Між зйомками актор з'явився в головній ролі капітана Роббінса в американській стрічці «Втеча неможлива» і в ролі другого плану в картині «Корріна, Корріна».

З 1995 року по 1997 рік Рей Ліотта грав у фільмах «Операція Слон», «Журнал мод», «Незабутнє».

У 1997 році глядачі побачили гібрид фільму-катастрофи і трилера режисера Роберта Батлера «Турбулентність» з Реєм Ліотта в головній ролі Райана. Дія фільму відбувається в літаку, на якому до місця страти перевозили двох найнебезпечніших злочинців. На борту авіалайнера розігралася напружена боротьба за виживання. Саме в цей період Рей Ліотта також знявся в стрічках: «Поліцейські», «Фенікс» і «Щуряча зграя».

У 1999 році режисер і сценарист Пол Шредер запросив Рея Ліотта, Джозеф Файнс, Гретхен Мол, Вінсента Лареску на головні ролі в драму «Навіки моя». Картина досить захоплююче розповіла про драматичний любовний роман між Еллою Брайс і Аланом Рипли. У цьому ж 1999 році на екрани вийшов ще один фільм за участю Ліотти «Маппет-шоу з космосу».

Так крок за кроком талановитий актор створив помітний ряд яскравих і різнопланових кінообразів, кожен з яких по праву був наділений увагою глядачів і критиків. На початку 2000-х років Рей Ліотта встиг знятися в ряді досить успішних картин, включаючи: «Шепіт ангелів», «Пілігрим», «Серцеїдки», «Кокаїн», «Ганнібал», «Точка спалаху».

У 2003 році в прокат вийшов психологічний трилер «Ідентифікація» режисера Джеймса Менголда. Головні ролі чудово зіграли: Рей Ліотта, Аманда Піт і Джон Кьюсак. У фільмі цікавий сюжет і незвичайна кінцівка: десять абсолютно різних людей з вини обставин або рятуючись від негоди, зібралися в придорожньому мотелі, що самотньо стоїть посеред пустельної місцевості. Вони не знайомі один з одним і між ними немає нічого спільного, але їх об'єднувала одна страшна доля.

У 2004 році у послужному списку Рея значилися зйомки в картині «Останній кадр» - роль Джека Девіна і в стрічці «Контроль» - роль Лі Рея.

Роком пізніше шанувальники актора побачили його в головній ролі Дороті Мака в блискучому трилері режисера і сценариста Гая Річі «Револьвер», який подарував глядачам гру найяскравіших зірок світового кіно: Джейсона Стетхема і Вінсента Пасторе. Продюсером і автором сценарію фільму виступив сам Люк Бессон.

Трохи пізніше Рею дісталася головна роль Форда Коула в картині «Лють», роль другого плану у стрічці «Місцевий колорит» і головна роль Тома Карвера у фільмі «Велика ставка».

У 2006 році режисер Джо Карнахан запросив Рея Ліотта на головну роль Дональда в кримінальну драму «Козирні тузи». Сюжет картини детально розповідав про те, як колишній протеже гангстерського боса, успішний комік, вирішив виступити в суді зі свідченнями «проти своїх».

Рей Ліотта не поспішаючи йшов до вершини голлівудського «Олімпу» і поступово, але впевнено завойовував своєю грою серця глядачів.
Помітною роботою чудового актора стала і одна з головних ролей - роль Джека в комедійному бойовику режисера Волта Беккера «Реальні кабани», що вийшов на екрани в 2007 році. Колегами Рея на знімальному майданчику стали Джон Траволта, Тім Аллен і Вільям Мейсі.

Актор яскраво зіграв Галліана у фантастичному пригодницькому бойовику режисера Уве Болла «В ім′я короля: Історія облоги підземелля». Цього разу Ліотта сяяв в оточенні таких зірок кіно як: Джейсон Стетхем, Джон Ріс-Дейвіс, Меттью Ліллард.

Кіноглядачів Рей Ліотта також запам'ятався і за стрічками: «Битва у Сіетлі», «Розшукується герой», «Лінія».

Його голос знайомий шанувальникам відео-ігр усього світу. У 2002 році Ліотта озвучив головного героя культової гри «GTA Vice City» Томмі Версетті.

Рей є пристрасним уболівальником. Вже багато років він вболіває за лондонський футбольний клуб «Tottenham Hotspur».

Про особисте життя актора відомо небагато. З 1997 по 2004 рік Ліотта був одружений на актрисі Мішель Грейс і в 1998 році у них народилася дочка Карсен Ліотта. Рей із задоволенням розповідає про себе як про люблячого батька і домосіда. Він і його колишня дружина, на рівних беруть участь у вихованні доньки Карсен. «Обожнюю бути батьком, - заявляє Ліотта. - Добре готую, до речі. Ні, звичайно, я не шеф-кухар, але посмажити м'ясо і зробити локшину можу. Я допомагаю Карсен з домашніми завданнями і активно беру участь в житті її шкільної футбольної команди. Забираю її зі школи, і ми йдемо по магазинах, а повернувшись додому, дивимося передачу «Американський ідол».

Фільмографія:

Жорстокий талант Violent Talent
2015 Alone ... Mr. Ancilla
2015 Texas Rising (міні-серіал)
2015 The Field ... Charu
2014 The Lost Girl ... Judge Bass, чутки
2014 Гроші (ТБ) / The Money ... George Archer
2014 Into the Americas ... Jonathan Thompson
2014 Flock of Dudes ... Uncle Reed
2014 Вбити гінця / Kill the Messenger ... John Cullen
2014 Такий самий / The Identical ... Reece Wade
2014 Місто гріхів 2: Жінка, заради якої варто вбивати / Sin City: A Dame to Kill For ... Joey
2014 Драйвер на ніч / Stretch
2014 Маппети 2 / Muppets Most Wanted ... Big Papa
2013 Любов за рецептом і без / Better Living Through Chemistry ... Jack Roberts
2013 В облозі / Suddenly ... Deputy Todd Shaw
2012 Диявол в деталях / The Devil's in the Details ... Dr. Bruce Michaels
2012 Місце під соснами / The Place Beyond the Pines ... Deluca
2012 Крижаний / The Iceman ... Roy Demeo
2012 Пограбування казино / Killing Them Softly ... Markie Trattman
2012 Breathless / Breathless ... Sheriff Cooley
2011 Погана карма / Bad Karma ... Molloy
2011 Деталі / The Details ... Peter
2011 Неназваний / The Entitled ... Richard Nader
2011 Поле мрії 2: Локаут / Field of Dreams 2: Lockout ... Roger Goodell; короткометражка
2011 Річкові вбивства / The River Murders ... Jack Verdon
2011 Королі вулиць 2 / Street Kings 2: Motor City (відео) ... Marty Kingston
2011 Різні речі / All Things Fall Apart ... Dr. Brintall
2011 Небезпечний квартал / The Son of No One ... Captain Marion Mathers
2010 Ticket Out / Ticket Out ... Jim
2010 Життя і смерть Чарлі Сент-Клауда / Charlie St. Cloud ... Florio Ferrente
2010 У гонитві за тритисячним / Chasing 3000 ... Adult Mickey
2010 Сніговики / Snowmen ... Reggie Kirkfield
2009 Протест молодості / Youth in Revolt ... Lance Wescott
2009 Божевільний на волі / Crazy on the Outside ... Gray
2009 Типу крутий охоронець / Observe and Report ... Detective Harrison
2009 Переправа / Crossing Over ... Cole Frankel
2009 Лінія / La linea ... Mark Shields
2008 Окис / Powder Blue (відео) ... Jack Doheny
2008 Chasing 3000 / ... Adult Mickey
2008 Розшукується герой / Hero Wanted ... Detective Terry Subcott
2007 Бі Муві: Медова змова / Bee Movie ... Ray Liotta, озвучення
2007 Битва в Сіетлі / Battle in Seattle ... Mayor Jim Tobin
2007 Реальні кабани / Wild Hogs ... Jack
2007 В ім?я короля: Історія облоги підземелля / In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale ... Gallian
2006 Велика ставка / Even Money ... Tom Carver
2006 Злодії Екстра класу / Smith (серіал) ... Bobby Stevens
2006 Козирні тузи / Smokin 'Aces ... Donald Carruthers
2006 Поза грою / Comeback Season ... Walter Pearce
2006 Місцевий колорит / Local Color ... John Talia Sr.
2005 Лють / Slow Burn ... Ford Cole
2005 Револьвер / Revolver ... Macha
2004 Контроль / Control ... Lee Ray Oliver
2004 Останній кадр / Last Shot, The ... Jack Devine
2003 Boyz Up Unauthorized / ... Ray Liotta
2003 Ідентифікація / Identity ... Rhodes
2002 Маятник / Ticker ... FBI Agent, в титрах не вказаний
2002 Точка займання / Point of Origin (ТБ) ... John Orr / Aaron
2002 Джон Кью / John Q ... Chief Gus Monroe
2002 Наркобарон / Narc ... Det. Lt. Henry Oak
2001 Кокаїн / Blow ... Fred Jung
2001 Серцеїдки / Heartbreakers ... Dean Cumanno
2001 Ганнібал / Hannibal ... Paul Krendler
2000 Шепіт ангелів / A Rumor of Angels ... Nathan Neubauer
2000 Пілігрим / Pilgrim ... Jack
1999 Навіки моя / Forever Mine ... Mark Brice
1999 - 2009 Губка Боб Квадратні Штани / Sponge Bob Square Pants (серіал) ... озвучення
1999 Маппет - шоу з космосу / Muppets from Space ... Gate Guard
1999 - 2009 Гріффіни / Family Guy (серіал) ... Zack
1998 Щуряча зграя / Rat Pack, The (ТБ) ... Frank Sinatra
1998 Фенікс / Phoenix ... Harry Collins
1997 Поліцейські / Cop Land ... Gary 'Figgsy' Figgis
1997 Турбулентність / Turbulence ... Ryan Weaver
1996 Незабутнє / Unforgettable ... Dr. David Krane
1995 Операція «Слон» / Operation Dumbo Drop ... Capt. T.C. Doyle
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал)
1994 Корріна, Корріна / Corrina, Corrina ... Manny Singer
1994 Втеча неможлива / No Escape ... Capt. J.T. Robbins
1993 - 2004 Фрейзьєр / Frasier (серіал) ... Bob, озвучення
1992 Незаконне вторгнення / Unlawful Entry ... Officer Pete Davis
1992 Стаття 99 / Article 99 ... Dr. Richard Sturgess
1991 Жінки і чоловіки 2: У любові немає правил / Women & Men 2: In Love There Are No Rules (ТБ) ... Martin Meadows
1990 Жінки і чоловіки: Історії спокушання / Women and Men: Stories of Seduction (ТБ)
1990 Славні хлопці / Goodfellas ... Henry Hill
1989 Поле мрії / Field of Dreams ... Shoeless Joe Jackson
1988 Розумники на арені / Arena Brains ... The Artist
1988 Домінік і Юджін / Dominick and Eugene ... Eugene 'Gino' Luciano
1986 Дика штучка / Something Wild ... Ray Sinclair
1985 Our Family Honor (ТБ) ... Officer Ed Santini
1985 - 1986 Our Family Honor (серіал) ... Ed Santini
1984 - 1987 Детектив Майк Хаммер / Mike Hammer (серіал) ... Tony Cable
1983 Самотня леді / Lonely Lady, The ... Joe Heron
1983 Касабланка / Casablanca (серіал) ... Sacha
1982 - 1988 Сент-Елсвер / St. Elsewhere (серіал) ... Murray
1981 Crazy Times (ТБ) ... Johnny 'Wizard' Lazarra
1980 Hardhat and Legs (ТБ) ... Family
1975 - 2009 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Host
1964 - 1999 Інший світ / Another World (серіал) ... Joey Perrini # 2

Продюсер:

2008 Лінія / La linea
2006 Тримай ритм / Take the Lead
2005 Лють / Slow Burn
2002 Наркобарон / Narc
1998 Фенікс / Phoenix

Нагороди та премії:

2005 Еммі
Переможець: Видатний запрошений актор (серіал «Швидка допомога» (ER), епізод «Час смерті» / Time of Death)

1993 Премія каналу «MTV»
Номінації: Кращий лиходій («Незаконне вторгнення»)

1987 Золотий глобус
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Дика штучка»)

Посилання:

www.rayliotta.net
9574
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Доктор Хаус
Баффі - переможниця вампірів
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.