,
Нескінченне кохання
Баффі - переможниця вампірів
Помаранчевий - хіт сезону

Люсі Лью

Люсі Лью Люсі Лью Люсі Лью Люсі Лью Люсі Лью Люсі Лью Люсі Лью Люсі Лью Люсі Лью Люсі Лью Люсі Лью
Коротка біографія:

Рід занять: Акторка, продюсер
Ім’я (лат.): Lucy Liu
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 2 грудня 1968 | стрілець
Місце народження: Квінс, Нью-Йорк, США
Жанри: Комедія, драма, бойовик

Біографія:

Американська кіноактриса, найбільш відома за фільмами «Вбити Білла» і «Янголи Чарлі», Люсі Алексіс Лью народилася 2 грудня 1968 року в Квінсі, Нью-Йорк, в родині емігрантів з Тайваню. Батько Люсі - інженер-будівельник, а мати - біохімік. У 1986 році Люсі Лью закінчила середню школу Stuyvesant і вступила до університету Нью-Йорка, але по закінченні першого курсу перевелася у Мічиганський університет, який і закінчила з вченим ступенем з китайської мови та культури. Під час навчання в університеті Люсі Лью відвідувала курси танців, співу та акторської майстерності, а на останньому курсі дівчина пройшла кастинг на постановку «Аліси в Країні чудес», де отримала головну роль. Приблизно в той же час актриса стала отримувати невеликі ролі в телесеріалах: її кар'єра почалася зі зйомок в серіалах: «Поліція Нью-Йорка», «Цілком Таємно», «Великий ремонт», «Беверлі-Хіллз 90210», «Тренер» і «Закон Лос-Анджелеса».

У 1993 році Люсі Лью зіграла головну роль в авторській короткометражці «Протозоа», дипломній роботі режисера Даррена Ароноффскі. У 1995 році актриса отримала невелику роль у кримінальній драмі «Лягава», а на наступний рік - роль другого плану в драмі «Джеррі Магуайер». Весь цей час актриса продовжувала зніматися в серіалах, таких як «Цар гори», «Неймовірні пригоди Джонні Квеста», «Детектив Неш Бріджес», «Дивовижні мандри Геракла» і «Швидка допомога». Справжню славу Люсі Лью принесли зйомки в серіалі «Еллі Макбіл», де актриса зіграла одного із значущих персонажів - адвоката Лінг Ву.

У великому кіно Люсі Лью знімалася багато, але переважно в ролях другого плану. В кінці дев'яностих актриса знялася в чорній комедії «У тупику», драмі «Гай», трилерах «Зона злочинності», «Вбивча любов», «Розплата» і «Справжній злочин», комедіях «Моллі» і «Шлюбні ігри земних мешканців», а також спортивній драмі «Бий в кістку».

Поворотним для актриси став 2000 рік. Пригодницький бойовик з Джекі Чаном «Шанхайський полудень», в якому Люсі зіграла одну з головних ролей, з успіхом пройшов у прокаті, а актрису помітили критики і глядачі. Восени того ж року вийшов комедійний пригодницький бойовик «Янголи Чарлі», який став касовим хітом, а Люсі Лью - однієї з найбільш впізнаваних акторок Голлівуду. У тому ж році Люсі Лью надійшла пропозиція від компанії Revlon стати її офіційною особою, яку актриса прийняла.

У 2001 році Лью знялася в маловідомій драмі Майка Фіггіса «Готель», а в 2002 році - в бойовику «Балістика: Екс проти Сівер», в якому напарником Лью став Антоніо Бандерас. Цей фільм провалився в прокаті, а наступна картина Лью - фантастичний трилер «Кодер» від режисера «Куба» Вінченцо Наталі - пройшла зовсім непоміченою.

У 2003 році ім'я Люсі Лью знову стало часто з'являтися на обкладинках журналів: на початку літа вийшло продовження блокбастера «Янголи Чарлі» - «Янголи Чарлі 2: Повний вперед». Критики прийняли стрічку більш ніж прохолодно, проте світові прокатні збори склали понад 250 мільйонів доларів, що цілком порівнянно з доходами першої частини «Янголів Чарлі». Восени того ж року вийшов довгоочікуваний четвертий фільм культового режисера Квентіна Тарантіно «Вбити Білла», в якому Люсі Лью зіграла одну з головних ролей - мафіозі китайсько-японсько-американського походження, що виросла з найманої вбивці в ватажка токійської мафії. За словами Квентіна Тарантіно, він планував запросити японську актрису на роль О-Рен Ішії, проте коли він побачив Люсі Лью в «Шанхайському полудні», то змінив національність О-Рен, щоб Люсі могла зіграти цю роль.

У 2005 році Люсі Лью з'явилася в канадській драмі «Три голки» та бойовику «Доміно». У 2006 році вийшла картина «Щасливе число Слевіна», в якій Лью зіграла головну жіночу роль, а її напарниками по картині стали Джош Гартнетт, Брюс Вілліс і Морган Фрімен.

У 2008 році Лью взяла участь в озвучці мультфільмів «Кунг-фу Панда» і «Феї». Також, Люсі озвучила продовження мультфільму «Феї»: «Фантастичний порятунок» і «Феї: Загублений скарб». У 2011 році на екрани вийшло одразу кілька фільмів за участю Люсі Лью, в тому числі драма «Учитель на заміну» з Едріаном Броуді і комедія «Одного разу ця біль принесе тобі користь». Пізніше актриса знялася в детективному серіалі «Елементарно», що представляє собою вільну інтерпретацію пригод Шерлока Холмса. Люсі зіграла Джоан Ватсон, напарницю знаменитого сищика.

Люсі Лью незаміжня, вона живе в Нью-Йорку разом зі своїм братом Алексом Лью і його дружиною. Актриса підтримує дружбу зі своїми напарницями по фільму «Янголи Чарлі» Кемерон Діаз і Дрю Беррімор, а також є хорошою подругою Демі Мур.

Фільмографія:

2014 Кунг-фу Панда 3 / Kung Fu Panda 3 ... Viper, озвучення, чутки
2013 The No Name Painting Association ... Zheng Ziyan, озвучення; короткометражка
2012 Залізний кулак / The Man with the Iron Fists ... Madam Blossom
2012 - ... Елементарно / Elementary (серіал) ... Dr. Joan Watson
2012 Таємниця магічних крил / Secret of the Wings ... Silvermist, озвучення
2011 Змагання у долині фей / Pixie Hollow Games (ТБ) ... Silvermist, озвучення; короткометражка
2011 Одного разу цей біль принесе тобі користь / Someday This Pain Will Be Useful to You ... Life Coach
2011 - ... Кунг-фу Панда: Дивовижні легенди / Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness (серіал) ... Viper, озвучення
2011 Кунг-фу Панда 2 / Kung Fu Panda 2 ... Viper, озвучення
2011 Блаженство з п'ятої східної / The Trouble with Bliss ... Andrea
2011 Учитель на заміну / Detachment ... Dr. Doris Parker
2010 Одружись на мене / Marry Me (міні-серіал) ... Rae Ann Carter
2010 Кунг-фу Панда: Свято / Kung Fu Panda Holiday (ТБ) ... Viper, озвучення; короткометражка
2010 Кочівники / Nomads ... Susan
2010 Феї: Фантастичний порятунок / Tinker Bell and the Great Fairy Rescue (відео) ... Silvermist, озвучення
2009 Феї: Загублений скарб / Tinker Bell and the Lost Treasure (відео) ... Silvermist, озвучення
2009 - 2013 Саутленд / Southland (серіал) ... Officer Jessica Tang
2009 Афросамурай: Воскресіння / Afro Samurai: Resurrection (ТБ) ... Sio, озвучення, англійська версія
2008 Кашемірова мафія / Cashmere Mafia (серіал) ... Mia Mason
2008 Маленький дух: Різдво в Нью-Йорку / Little Spirit: Christmas in New York (ТБ) ... озвучення
2008 Феї / Tinker Bell (відео) ... Silvermist, озвучення
2008 Кунг-фу Панда / Kung Fu Panda ... Viper, озвучення
2007 Сховай це якнайдалі / The Year of Getting to Know Us ... Anne
2007 - 2009 Брудні мокрі гроші / Dirty Sexy Money (серіал) ... Nola Lyons
2007 Надивившись детективів / Watching the Detectives ... Violet
2007 Вампірша / Rise ... Sadie Blake
2007 На прізвисько «Чистильник» / Code Name: The Cleaner ... Gina
2006 - 2010 Погануля / Ugly Betty (серіал) ... Grace Chin
2005 Щасливе число Слевіна / Lucky Number Slevin ... Lindsey
2005 Доміно / Domino ... Taryn Mills
2005 Три голки / 3 Needles ... Jin Ping, the Blood Smuggler
2004 Мулан 2 / Mulan II (відео) ... Mei, озвучення
2004 - 2006 Джоуї / Joey (серіал) ... Lauren Beck
2004 Вбити Білла 2 / Kill Bill: Vol. 2 ... O-Ren Ishii
2003 Вбити Білла / Kill Bill: Vol. 1 ... O-Ren Ishii
2003 Янголи Чарлі 2: Повний вперед / Charlie's Angels: Full Throttle ... Alex Munday
2002 Чикаго / Chicago ... Kitty Baxter
2002 Кодер / Cypher ... Rita Foster
2002 Балістика: Екс проти Сівер / Ballistic: Ecks vs. Sever ... Agent Sever
2001 Готель / Hotel ... Kawika
2000 Янголи Чарлі / Charlie's Angels ... Alex Munday
2000 - 2005 Пригоди Джекі Чана / Jackie Chan Adventures (серіал) ... Adult Jade, озвучення
2000 Шанхайський полудень / Shanghai Noon ... Princess Pei Pei
1999 Бий в кістку / Play It to the Bone ... Lia
1999 Шлюбні ігри земних мешканців / The Mating Habits of the Earthbound Human ... The Female's Friend, (Lydia)
1999 Моллі / Molly ... Brenda
1999 Справжній злочин / True Crime ... Toy Shop Girl, (у титрах: Lucy Alexis Liu)
1999 Розплата / Payback ... Pearl, (у титрах: Lucy Alexis Liu)
1999 Убивча любов / Love Kills ... Kashi
1997 Мухоловка / Flypaper ... Dot, (у титрах: Lucy Alexis Liu)
1997 Гай / Guy ... Woman at newsstand, (у титрах: Lucy Lui)
1997 - 1998 Dellaventura / Dellaventura (серіал) ... Yuling Chong, (у титрах: Lucy Alexis Liu)
1997 - 2002 Еллі МакБіл / Ally McBeal (серіал) ... Ling Woo
1997 Бунт / Riot (ТБ) ... Tiffany, (segment 'Empty')
1997 Зона злочинності / City of Industry ... Cathi Rose, (у титрах: Lucy Alexis Liu)
1997 В безвиході / Gridlock'd ... Cee-Cee, (у титрах: Lucy Alexis Liu)
1997 - 2010 Цар гори / King of the Hill (серіал) ... Tid Pao, озвучення
1996 Джері Магуайер / Jerry Maguire ... Former Girlfriend, (у титрах: Lucy Alexis Liu)
1996 - 1997 Pearl / Pearl (серіал) ... Amy Li
1996 - 1997 Неймовірні пригоди Джонні Квеста / The Real Adventures of Jonny Quest (серіал) ... Melana, озвучення
1996 - 2001 Детектив Неш Бріджес / Nash Bridges (серіал) ... Joy Powell
1995 Лягава / Bang ... Hooker, (у титрах: Lucy Lui)
1995 - 1999 Дивовижні мандри Геракла / Hercules: The Legendary Journeys (серіал) ... Oi-Lan
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Mei-Sun Leow
1994 Готель Малібу / Hotel Malibu (серіал) ... Co-Worker
1993 Протозоа / Protozoa ... Ari; короткометражка
1993 - 2005 Поліція Нью-Йорка / NYPD Blue (серіал) ... Amy Chu, (у титрах: Lucy Alexis Liu)
1993 - 2002 Цілком Таємно / The X Files (серіал) ... Kim Hsin, (у титрах: Lucy Alexis Liu)
1992 Ритм долі / Ban wo zong heng ... Donna, (у титрах: Lucy Alexis Liu)
1991 - 1999 Великий ремонт / Home Improvement (серіал) ... Woman # 3
1990 - 2000 Беверлі-Хіллз 90210 / Beverly Hills, 90210 (серіал) ... Courtney
1989 - ... Сімпсони / The Simpsons (серіал) ... Madam Wu, озвучення
1989 - 1997 Тренер / Coach (серіал) ... Nicole Wong
1986 - 1994 Закон Лос-Анджелеса / LA Law (серіал) ... Mai Lin

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2004
Переможець: Кращий лиходій («Вбити Білла»)
Номінації: Кращий танець («Янголи Чарлі 2: Повний вперед»)

MTV Movie Award, 2004
Номінація: «Кращий хореографічний номер» (у фільмі «Вбити Білла»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Переможець: Краща екранна команда («Янголи Чарлі»)
Номінації: Краща одяг («Янголи Чарлі»)

Еммі, 1999 год
Переможець: Видатна роль другого плану (у фільмі «Еллі МакБіл»)
5243
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Доктор Хаус
Надприродне
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.