,
Тихий океан
Південний Парк
Вікінги
Загрузка...

Джон Траволта

Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта Джон Траволта
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист
Ім*я (лат.): John Travolta
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 18 лютого 1954 | водолій
Місце народження: Енглвуд, Нью-Джерсі, США
Жанри: Драма, комедія, документальний
Чоловік / Дружина Келлі Престон ... двоє дітей

Біографія:

Народився в сім'ї напівпрофесійного футболіста Сальваторе Траволта та актриси Хелен, яка викладала драму. Джон був шостою, наймолодшою, дитиною в сім'ї. Мама з дитинства прищеплювала своїм дітям любов до мистецтва, Джон з шести років займався танцями, брав участь в аматорських спектаклях, а в шістнадцять вступив до Школи драматичного мистецтва в Нью-Йорку. Після декількох невеликих ролей в кіно Траволта отримує перші ролі в серіалі «Ласкаво просимо назад, Котеров" та у фільмі жахів «Пекельний дощ», грає в бродвейських постановках.

Драматичний актор, прекрасний танцюрист, володар неабияких вокальних даних - такі таланти не могли пропасти дарма. У 1977 році Траволта знімається у фільмі-мюзиклі «Лихоманка суботнього вечора» (1977), який став візитною карткою актора. Герой Траволти - Тоні Манеро, хлопець з робочої сім'ї, який працює п'ять днів на тиждень, щоб у суботу ввечері надіти сліпучий білий костюм з чорною сорочкою, укласти волосся бріоліном і танцювати до упаду в надії хоч якось вирватися з порочного кола. Танці під диско, любовні переживання, пошуки себе - все це знайшло відгук у глядачів і зробило Траволту суперпопулярним.

Потім були зйомки у телемюзикл «Бріолін », де Джон заспівав кілька пісень з Олівією Ньютон-Джон, миттєво стали хітами. І все б було добре, нові пропозиції від режисерів, нові ролі, але Траволта ніяк не може звільнитися від амплуа «танцюючого» актора, та й сам відмовляється від багатьох зоряних ролей через депресію. Причина такого занепадницького стану в смерті його коханої, акторки Дайни Хайланд, яка вмирає від раку під час зйомок «Лихоманки», від цієї ж хвороби через рік помирає мати актора. Це вибило його з колії на довгий час.

Джон знімається у сімейній комедії «Вже хто б говорив», де знайомиться з майбутньою дружиною Келлі Престон. Серед праць того часу можна виділити хіба що трилер Брайана де Пальми «Прокол» (1981).

Друге пришестя Джона Траволти відбулося в 1994 році, коли на екрани вийшло «Кримінальне чтиво» Квентіна Тарантіно. Найсмішніше, що гонорар актора склав всього якихось 140 тис. доларів і погодився він зіграти у нікому тоді не відомого молодого режисера так, жартома. Фільм відразу ж увійшов в історію кінематографа, а Траволта проявив себе в новому амплуа гангстера-раздолбая Вінсента Веги, танцюючого лихий твіст з Умою Турман - свого роду пародійний реверанс у бік своїх ранніх ролей.

Після такої великої удачі все по-новому дивляться на Джона, запрошують в нові цікаві проекти. За порадою того ж Тарантіно він погоджується на роль у комедії з кримінальним ухилом «Дістати коротуна» (1995). Тут він грає гангстера Чилі Палмера, який вирішив зняти кіно в Голлівуді, грунтуючись на реальних подіях свого багатого мафіозного минулого і сьогодення. Правда, Чарлі не знає, що голлівудська кіноіндустрія буде чистіше кримінальної.

Далі слідують не менш знакові ролі у китайського режисера Джона Ву. У «Зламаній стрілі» (1996) Траволта продовжує грати в «поганого хлопця», будучи антиподом героя Крістіана Слейтера. Під час зйомок бойовика «Без обличчя» (1997) гонорар актора виростає до 15 млн доларів. У цьому приголомшливому екшені з закрученим сюжетом Траволта склав приголомшливий акторський дует з Ніколасом Кейджем, примірявши на себе одночасно роль агента ФБР Шона Арчера і терориста Кастора Троя. Також грає не чужого земного життя ангела у фільмі «Майкл», автомеханіка, наділеного здатністю читати думки в «Феномені».

Знімається у кримінальній драмі «Генеральська дочка» (1999) в ролі військового слідчого Пола Бреннера, розкриває справу про вбивство дочки генерала. Траволта не боїться експериментувати, тому знімається у фільмі «Поле битви: Земля», що віддає данину науковій фантастиці першої половини XX століття. Фільм отримав «Золоту малину», поділивши глядачів на його завзятих противників і не менш завзятих шанувальників.

Також помічений в "Пароль" Риба-меч "» (2001), «Реальні кабани» (2007). Грає товсту матусю пухкенькою дівчини, яка мріє стати зіркою танцювального шоу, в «Лак для волосся» (для цієї ролі Траволта гримувався по 4 години щодня), харизматичного секретного агента у фільмі П'єра Мореля «З Парижа з любов'ю» (2010).

Одружений на актрисі Келлі Престон. Тринадцятого квітня 1992 у Джона і Келлі народився син Джетт, а третього квітня 2000 року - донька Елла Блю. На превеликий жаль, син Траволти трагічно загинув у віці 16 років. 23 листопада 2010 року у родині Траволта народився хлопчик - Бенжамін.

Фільмографія:

2017 Життя і смерть Джона Готті / The Life and Death of John Gotti ... John Gotti Sr.
2016 Я є гнів / I Am Wrath ... Stanley
2016 У долині насильства / In a Valley of Violence ... Marshal
2016 - ... Американська історія злочинів / American Crime Story (серіал) ... Robert Shapiro
2015 Злочинна діяльність / Criminal Activities ... Eddie
2015 Життя на межі / Life on the Line ... Beau
2014 Фальсифікатор / The Forger ... Raymond J. Cutter
2013 - 2014 Керсті / Kirstie (серіал) ... Mickey Russo
2013 Сезон вбивць / Killing Season ... Emil Kovac
2012 Дикуниі / Savages ... Dennis
2010 З Парижа з любов'ю / From Paris with Love ... FBI agent Charlie Wax
2009 Старі пси / Old Dogs ... Charlie
2009 Захоплення підземки 123 / Taking of Pelham 1 2 3, The ... Ryder
2008 Вольт / Bolt ... Вольт (озвучка)
2007 ... Edna Turnblad
2007 [url=http://moviestape.net/katalog_filmiv/komedija/5104-realn-kabani.html]Реальні кабани / Wild Hogs
... Woody Stevens
2006 Самотні серця / Lonely Hearts ... Elmer Robinson
2005 Будь крутішим / Be Cool ... Chili Palmer
2004 Команда 49: Вогняні сходи / Ladder 49 ... Captain Mike Kennedy
2004 Любовна лихоманка / A Love Song for Bobby Long ... Bobby Long
2004 Каратель / Punisher, The ... Howard Saint
2003 База «Клейтон» / Basic ... Hardy
2002 Остін Паверс: Золотий орган / Austin Powers in Goldmember ... Goldmember
2001 Прихована загроза / Domestic Disturbance ... Frank Morrison
2001 Пароль «Риба-меч» / Swordfish ... Gabriel Shear
2000 Щасливі числа / Lucky Numbers ... Russ Richards
2000 Поле битви: Земля / Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 ... Terl
1999 Дочка генерала / The General's Daughter ... Warr. Off. Paul Brenner / Sgt. Frank White
1998 Цивільний позов / A Civil Action ... Jan Schlichtmann
1998 Тонка червона лінія / Thin Red Line, The ... Brig. Gen. Quintard
1998 Основні кольори / Primary Colors ... Governor Jack Stanton
1997 Божевільне місто / Mad City ... Sam Baily
1997 Без особи / Face / Off ... Sean Archer, Castor Troy
1997 Вона прекрасна / She's So Lovely ... Joey Germoni
1996 Майкл / Michael ... Michael
1996 Феномен / Phenomenon ... George Malley
1996 Зламана стріла / Broken Arrow ... Maj. Vic 'Deak' Deakins
1995 Знайти коротуна / Get Shorty ... Chili Palmer
1995 Доля білої людини / White Man's Burden ... Louis Pinnock
1994 Кримінальне чтиво / Pulp Fiction ... Vincent Vega
1993 Дивіться, хто тепер заговорив / Look Who's Talking Now ... James Ubriacco
1991 Крик / Shout ... Jack Cabe
1991 Очі ангела / Eyes of an Angel ... Bobby
1991 Золоті ланцюга (ТБ) / Chains of Gold ... Scott Barnes
1990 Ну, хто б казав 2 / Look Who's Talking Too ... James Ubriacco
1989 Експерти / Experts, The ... Travis
1989 Хто б казав / Look Who's Talking ... James Ubriacco
1987 Підстава / Basements (ТБ) ... Ben
1985 Ідеально / Perfect ... Adam
1983 Двоє в своєму роді / Two of a Kind ... Zack
1983 Залишитися в живих / Staying Alive ... Tony Manero
1981 Прокол / Blow Out ... Jack Terry
1980 Міський ковбой / Urban Cowboy ... Bud
1978 Мить за миттю / Moment by Moment ... Strip Harrison
1978 Бріолін / Grease ... Danny Zuko
1977 Лихоманка суботнього вечора / Saturday Night Fever ... Tony Manero
1976 Під ковпаком (ТБ) / Boy in the Plastic Bubble, The ... Tod Lubitch
1976 Керрі / Carrie ... Billy Nolan
1975 Пекельний дощ / Devil's Rain, The ... Дені
1975 Десятий рівень (ТБ) / Tenth Level, The
1975 - 1979 Ласкаво просимо назад, Коттер / Welcome Back, Kotter (серіал) ... Vinnie Barbarino
1972 - 1976 Новобранці / Rookies, The (серіал) .. Eddie Halley
1972 - 1979 Критичне становище! / Emergency! (Серіал) ... Chuck Benson
1969 - 1976 Medical Center (серіал) ... Danny

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Лак для волосся»)

Золота малина, 2002 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Прихована загроза»)

Золота малина, 2001 рік
Переможець: Найгірший фільм («Поле битви: Земля»); Найгірша чоловіча роль («Поле битви: Земля»); Найгірша чоловіча роль («Cчастлівие номера»)

Золотий глобус, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Основні кольори»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Переможець: Кращий екранний дует («Без особи»)
Номінації: Кращий лиходій («Без особи»); Краща чоловіча роль («Без особи»)

Премія каналу «MTV», 1997 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Феномен»); Краща чоловіча роль («Феномен»)

Золотий глобус, 1996 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Дістати коротуна»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Краща бійка («Зламана стріла»); Кращий лиходій («Зламана стріла»)

Оскар, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Кримінальне чтиво»)

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Кримінальне чтиво»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Переможець: Кращий танець («Кримінальне чтиво»)
Номінації: Кращий екранний дует («Кримінальне чтиво»); Краща чоловіча роль («Кримінальне чтиво»)

Британська академія, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Кримінальне чтиво»)

Золота малина, 1992 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Крик»)

Золота малина, 1990 рік
Номінації: Гірший актор десятиліття

Золота малина, 1986 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Ідеально»)

Золота малина, 1984 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Залишитися в живих»)

Золотий глобус, 1979 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Бріолін»)

Оскар, 1978 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Лихоманка суботнього вечора»)

Золотий глобус, 1978 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Лихоманка суботнього вечора»)
7104
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Дракони: Захисники Тупу
Злі пташки
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.