,
Захисники
Стріла
Вейворд Пайнс

Девід Швіммер

Девід Швіммер Девід Швіммер Девід Швіммер Девід Швіммер Девід Швіммер Девід Швіммер Девід Швіммер Девід Швіммер Девід Швіммер Девід Швіммер
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер
Ім’я (лат.): David Schwimmer
Зріст: 1.85 м
Дата народження: 2 листопада, 1966 | скорпіон
Місце народження: Асторія, Нью-Йорк, США
Жанри: Комедія, драма, мелодрама
Дружина: Зої Бакмен (одна дитина)

Біографія:

Девід Швіммер народився 2 листопада 1966 року в Нью-Йорку, в сім'ї адвокатів Артура Швіммера і Арлін Колман. У Девіда є старша сестра Еллі. Коли йому виповнилося два роки родина переїхала до Лос-Анджелеса. Навчаючись у школі Беверлі-Гіллз, він брав участь у багатьох драматичних постановках. У 12 років Девід почав відвідувати театральну школу-студію британського актора Іена МакКеллена. Тут Девід спробував себе не тільки в класичному репертуарі, але і в сучасних постановках. За виконання ролей в шекспірівських п'єсах Девід два рази отримував найвищу нагороду молодіжного театрального фестивалю.

Швіммер навчався у Північно-західного Університеті на факультеті театрального мистецтва. Закінчивши виш, Девід Швіммер разом з однокурсниками створив театр «Локунігглас», а також асоціацію акторів, сценаристів і режисерів.

У 1989 році молодий актор дебютував на телебаченні в епізодичній ролі в стрічці «Смертельна тиша». У 1992 році Швіммер відзначився в серіалах «Закон Лос-Анджелеса» і «Чудові роки» та вперше з'явився на великому екрані: він зіграв у драмі «Міст» разом з Джошем Чарльзом.

У 1993 році актор був задіяний відразу в декількох проектах: «Дірка», «Двадцять баксів», «Швидка допомога». Наступного року він знявся в серіалі «Монті», а також виконав невелику роль копа у фільмі жахів Майка Ніколса «Вовк», головні ролі в якому зіграли Джек Ніколсон і Мішель Пфайффер.

Справжня слава прийшла до нього після ролі палеонтолога Росса Геллера в культовому молодіжному серіалі «Друзі», що вийшов у 1994 році. Проект швидко знайшов свою аудиторію і став неймовірно популярним. Роль принесла Девіду премію «Еммі» в номінації «Кращий актор комедії». Окрім акторської гри, Девід реалізувався в серіалі і як режисер, знявши самостійно 10 епізодів. «Спочатку до слави звикнути було складно - в публічних місцях фанатки буквально шматували мене на частини, підбігаючи з дикими зойками», - згадує актор. Девід досі не дуже любить, коли його впізнають на вулицях, і іноді намагається ховати своє обличчя від перехожих.

Після успіху у «Друзях» Швіммеру стали пропонувати головні ролі у великих проектах. У 1996 році актор разом з Гвінет Пелтроу знявся в комедії Метта Рівза «Чужі похорони». Він зіграв роль інфантильного хлопця, який на прохання загадкової незнайомки відправився на похорони незнайомої йому людини. Трохи пізніше актор знявся в пригодницькому бойовику «Шість днів, сім ночей», комедіі «По шматочках» з Вуді Алленом, міні-серіалі Стівена Спілберга і Тома Генкса «Брати по зброї», військовій драмі «Повстання».

У 2005 році на екрани вийшла комедійна драма «Каяття», де Девід втілив образ алкоголіка Двейна Хопвуда, який намагається розібратися в собі і кинути пити. Цього ж року Швіммер озвучив жирафа Мелмана в мультфільмі «Мадагаскар». Його голосом персонаж розмовляв й у всіх наступних частинах успішного проекту.

У 2007 році Девід Швіммер зняв свою першу картину - комедію «Біжи, товстун, біжи» з Саймоном Пеггом і Діланом Мораном в головних ролях. За талановито виконану роботу дебютанта в режисурі номінували премію Британської Академії Незалежного Кіно в категорії «Кращий режисерський дебют». У 2010 році Швіммер знову спробував свої сили в режисурі і випустив драму «Довіра» з Клайвом Овеном в головній ролі.

У 2012 році акторові дісталася епізодична роль в пригодницькому бойовику «Джон Картер: між двох світів». У 2014 році Девід Швіммер став режисером кількох епізодів комедійного телесеріалу «Путівник сімейного життя» з Дж. К. Сіммонс в головній ролі.

У 2016 році Девіду дісталася роль другого плану в серіалі Райана Мерфі «Американська історія злочинів», за яку він удостоївся номінації на премію «Еммі». В цьому ж році актор зіграв головну роль в телесеріалі про ресторанний бізнес «Нагодуй звіра», де його партнером став Джим Стерджесс.

З 2007 року актор почав зустрічатися з англійським фотографом Зої Бакмен, з якою познайомився в Лондоні. У березні 2010 року пара оголосила про заручини, а в червні відбулося їх весілля. 8 травня 2011 року у них народилася дочка, яку назвали Клео Бакмен Швіммер. У квітні 2017 року Швіммер зробив офіційну заяву про те, що після 7 років шлюбу розлучається з Зої.

Фільмографія:

2016 Нагодуй звіра / Feed the Beast (серіал) ... Tommy Moran
2016 - ... Американська історія злочинів / American Crime Story (серіал) ... Robert Kardashian
2014 Irreversible (ТБ)
2012 Крижаний / The Iceman ... Josh Rosenthal
2012 Мадагаскар 3 / Madagascar 3: Europe's Most Wanted ... Melman, озвучка
2012 Джон Картер: між двох світів / John Carter ... Young Thark Warrior
2011 - ... Веб-терапія / Web Therapy (серіал) ... Newell L. Miller
2011 - ... Епізоди / Episodes (серіал) ... David Schwimmer
2009 Веселого Мадагаскару / Merry Madagascar (ТВ) ... Melman; короткометражка
2009 Studs Terkel: Listening to America (ТВ, короткометражний)
2008 Мадагаскар 2: Втеча до Африки / Madagascar: Escape 2 Africa ... Melman, озвучка
2008 Нічого, крім правди / Nothing But the Truth ... Ray Armstrong
2006 Повний облом / Big Nothing ... Charlie
2006 - 2013 Студія 30/30 Rock (серіал) ... Greenzo
2005 Мадагаскар / Madagascar ... Melman, озвучка
2005 Friends Gag Reel: Season 9 (відео, короткометражний) ... Ross Geller
2005 Каяття / Duane Hopwood ... Duane Hopwood
2001 Повстання / Uprising (ТБ) ... Yitzhak Zuckerman
2001 Готель / Hotel ... Jonathan Danderfine
2001 Брати по зброї / Band of Brothers (серіал) ... Herbert M. Sobel
2000 По шматочках / Picking Up the Pieces ... Father Leo Jerome
1999 Лють / All the Rage ... Chris
1998 Тонка рожева лінія / The Thin Pink Line ... Kelly Goodish, J.T.
1998 Шість днів, сім ночей / Six Days Seven Nights ... Frank Martin
1998 Де тебе носило / Since You've Been Gone (ТБ) ... Robert S. Levitt
1998 Kissing a Fool ... Max Abbitt
1997 Здібний учень / Apt Pupil ... Edward French
1997 Імплантатор / Breast Men (ТБ) ... Dr. Kevin Saunders
1996 Чужі похорони / The Pallbearer ... Tom Thompson
1995 The Party Favor (короткометражний)
1995 - 1997 Одинокий хлопець / The Single Guy (серіал) ... Dr. Ross Geller
1994 - 2004 Друзі / Friends (серіал) ... Dr. Ross Geller
1994 Вовк / Wolf ... Cop
1994 Монті / Monty (серіал) ... Greg Richardson
1993 Офіціант / The Waiter ... Evil Waiter
1993 The Pitch (короткометражний) ... Vinnie
1993 Двадцять баксів / Twenty Bucks ... Neil Campbell
1993 - 2005 Поліція Нью-Йорка / NYPD Blue (серіал) ... Josh '4B' Goldstein
1992 Міст / Crossing the Bridge ... John Anderson
1990 Політ «Порушника» / Flight of the Intruder ... Duty Officer
1990 - 1995 Витончена квітка / Blossom (серіал) ... Sonny Catalano
1989 Смертельна тиша / A Deadly Silence (ТБ) ... Robert 'Rob' Cuccio
1988 - 1993 Чудові роки / The Wonder Years (серіал) ... Michael
1986 - 1994 Закон Лос-Анджелеса / L.A. Law (серіал) ... City Atty. Dana Romney
1975 - ... Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Friend.

Нагороди та премії:

Еммі, 2016 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі («Американська історія злочинів»)

Премія Гільдії акторів, 2004 рік
Номінації: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Друзі»)

Премія Гільдії акторів, 2003 рік
Номінації: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Друзі»)

Премія Гільдії акторів 2002 рік
Номінації: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Друзі»)

Премія Гільдії акторів, 2001 рік
Номінації: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Друзі»)

Премія Гільдії акторів, 2000 рік
Номінації: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Друзі»)

Премія Гільдії акторів, 1999 год
Номінації: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Друзі»)

Золота малина, 1997 рік
Номінації: Найгірша нова зірка

Премія Гільдії акторів, 1996 год
Переможець: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Друзі»)

Еммі, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану в комедійному серіалі («Друзі»)
1397
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Край «Дикий Захід»
Як козаки...
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.