,
Всі жінки відьми
Закон і порядок. Спеціальний корпус
Гострі козирки

Джим Стерджесс

Джим Стерджесс Джим Стерджесс Джим Стерджесс Джим Стерджесс Джим Стерджесс Джим Стерджесс Джим Стерджесс Джим Стерджесс Джим Стерджесс
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Jim Sturgess
Зріст: 1.84 м
Дата народження: 16 травня, 1978 | телець
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, кримінал, трилер

Біографія:

Джим Стерджесс (James Anthony «Jim» Sturgess) народився 16 травня 1978 року у Вандсворті, південному районі Лондона. Крім нього в сім'ї Пітера Дж. С. Стерджесса і Джей О (Мартін) було ще двоє дітей - старший син Вілл і молодша донька Тіа. Його дитинство пройшло в графстві Суррей, де він навчався в Frensham Heights School. Ріс він як і всі звичайні діти, любив з друзями поганяти мяча, покататися на скейті. З дитинства Джим любив музику і у 15 років він заснував свій перший музичний проект - рок-групу «Dilated Spies». Навчаючись в школі, ходив в драмгурток, тому що це давало можливість пропускати звичайні уроки. У 1997 році він вступив до університету Салфорда, де два роки вивчав акторську майстерність, музику і медіа. Під час студентства написав поетичну п'єсу для одного актора, поставив її і сам виконав головну роль, після чого був помічений лондонським акторським агентством.

Протягом майже десяти років Джим Стерджесс знімався в основному на телебаченні в серіалах («Детектив Джек Фрост», «Багряний первоцвіт», «Суддя Джон Дід») і в телефільмах (трилогія «Поєдинок», «Версія Браунінга», «Дванадцятий четвер»). Його дебют на великому екрані відбувся у 2004 році, актор зіграв невелику роль у драмі «Віч-на-віч».

Кар'єра Джима різко пішла в гору після того, як його затвердили на головну роль у музичному фільмі Джулі Теймор «Крізь Всесвіт», де Джим зіграв молодого англійця, який потрапив у 60-і роки в Америку. В цій картині, побудованій навколо музики «The Beatles», Джим сам виконав усі пісні.

У 2008 році Стерджесс знявся в історичній драмі «Ще одна з роду Болейн» разом з Наталі Портман і Скарлет Йоганссон. У своєму наступному фільмі, драмі «Двадцять одне», він зіграв Бена Кемпбелла, талановитого студента Массачусетського університету, якого професор математики втягує в світ професійних гравців у покер. Партнером Джима по фільму став Кевін Спейсі. Фільм зібрав у світовому прокаті 134 млн дол., отримавши визнання як публіки, так і критиків.

У 2009 році Стерджесс зіграв музиканта в драмі Вейна Крамера «Перетинаючи кордон». Потім актор повернувся в британський кінематограф з фільмом «П'ятдесят ходячих трупів» - про молодого ірландця, якого завербували для шпигунства на користь британської поліції. Наступною стрічкою Джима став ще один британський фільм «Безсердечний», в якому він зіграв молоду людину, яка продала душу дияволу.

У 2010-му відбулася прем'єра історичної драми «Шлях додому», де Джим грає польського офіцера, який втік під час Другої світової війни з ГУЛАГу. У фільмі також знялися Ед Гарріс і Колін Фаррелл. Цього ж року на екрани вийшла фантастична мелодрама Хуана Соланоса «Паралельні світи», головні ролі в якій зіграли Джим Стерджесс і Кірстен Данст. Незабаром Джим втілив і свою давню - озвучив анімаційного персонажа в мультфільмі «Легенди нічної варти».

У 2011 році вийшла чудова мелодрама Лоне Шерфіґ «Один день». Стерджесс і Енн Гетевей зіграли двох студентів, які випивши зайвого на випускному — прокидаються в одному ліжку. Вони вирішують залишитися друзями і зустрічатися щороку саме в цей день — 15 липня.

Наступним проектом Джима став незалежний блокбастер «Хмарний атлас» режисерів Вачовські і Тома Тиквера. Дія епічної картини відбувалася відразу в шести епохах; як і інші актори, Стерджесс зобразив кількох персонажів.

У 2013 році відбулася прем'єра італійської мелодрами режисера Джузеппе Торнаторе «Найкраща пропозиція», де актор зіграв разом з Джеффрі Рашем, Сільвією Хукс і Дональдом Сазерлендом. Наступного року Джим постав в образі Едді Додсона, знаменитого грабіжника банків, у кримінальній біографічній драмі «Джентльмен грабіжник», а також знявся в психологічному трилері Бреда Андерсона з Кейт Бекінсейл, Майклом Кейном і Бренданом Ґлісоном «Будинок проклятих» про жахливі події в психіатричній лікарні.

У 2015 році Стерджесс з'явився у фільмі «Викрадення Фредді Гайнекена» з Семом Вортінгтоном і Ентоні Хопкінсом. У 2016 році актор був задіяний в перших сезонах серіалів «Ворог близько» і «Нагодуй звіра», після чого отримав ролі в фільмах «Геошторм» з Джерардом Батлером і «Лондонські поля» з Ембер Херд.

Активно знімаючись в кіно, Джим не забуває і про музичну кар'єру: він продовжує писати пісні, періодично виступає з концертами. «У мене немає переваги, чим займатися: музикою або кіно. Мені завжди треба робити і те, і інше. Я пишу пісні, співаю, граю в групі з п'ятнадцяти років. Граю і в кіно. Хоча не можу сказати, що вчився цьому, скоріше, мені подобалося спілкуватися з людьми, які писали сценарії і знімали. Вони брали участь в моїх постановках, а я – в їх. Це був прекрасний час, коли ми всі отримували задоволення від процесу, головним була творчість. Загалом, я не відчуваю, що мені потрібно розділяти і вибирати-музика або кіно. Мені це подобається». Серед улюблених музикантів Джима – The Beastie Boys, Nick Drake, The Beatles, Stone Roses, The Klaxons, Gorrillaz, Том Вейтс.

З 2007 року по 2013 рік Джим зустрічався з Мікі О'Брайен, яка грала на клавішних в групах Tragic Toys і La Roux. З 2014 року у Стерджесса був роман з його партнеркою по фільму «Хмарний атлас», південнокорейською актрисою Пе Ду На, але навесні 2015-го пара розпалася.

Фільмографія:

The Lion's Share
2018 Берлін, я люблю тебе / Berlin, I Love You
2018 Джеремай Термінатор ЛеРой / Jeremiah Terminator LeRoy ... Geoffrey Knoop
2018 Лондонські поля / London Fields ... Keith Talent
2018 - ... Безжальне сонце / Hard Sun (серіал) ... DCI Charlie Hick
2017 Геошторм / Geostorm ... Max Lawson
2016 Ворог близько / Close to the Enemy (міні-серіал) ... Callum Ferguson
2016 Нагодуй звіра / Feed the Beast (серіал) ... Dion Patras
2014 Викрадення Фредді Гайнекена / Kidnapping Mr. Heineken ... Cor Van Hout
2014 Будинок проклятих / Eliza Graves ... Edward Newgate
2014 Джентльмен грабіжник / Electric Slide ... Eddie Dodson
2012 Найкраща пропозиція / La migliore offerta ... Robert
2012 Прах / Ashes ... James
2012 Хмарний атлас / Cloud Atlas ... Adam Ewing, Poor Hotel Guest, Megan's Dad, Highlander, Hae-Joo Chang, Adam (Zachry's Brother-in-Law)
2011 Паралельні світи / Upside Down ... Adam
2011 Один день / One Day ... Dexter
2010 Легенди нічної варти / Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole ... Soren, озвучення
2010 Шлях додому / The Way Back ... Janusz
2009 Безсердечний / Heartless ... Jamie Morgan
2009 Перетинаючи кордон / Crossing Over ... Gavin Kossef
2008 П'ятдесят ходячих трупів / Fifty Dead Men Walking ... Martin
2008 Двадцять одне / 21 ... Ben
2008 Ще одна з роду Болейн / The Other Boleyn Girl ... George Boleyn
2008 Розробка фільму «Через Всесвіт» / The Making of 'Across the Universe' (відео, короткометражний) ... Jude
2007 Крізь Всесвіт / Across the Universe ... Jude
2004 Віч-на-віч / Mouth to Mouth ... Red
2004 Заключний квест / The Final Quest (ТБ) ... Young Charlie
2004 Поєдинок 2 / The Second Quest (ТБ) ... Young Charlie
2003 Дванадцятий четвер / Thursday the 12th (ТБ) ... Martin Bannister
2003 Реабілітація / Rehab (ТБ) ... Daryll
2003 - 2005 Останній детектив / The Last Detective (серіал) ... Ryan
2002 Квест / The Quest (ТБ) ... Young Charlie
2001 - 2007 Суддя Джон Дід / Judge John Deed (серіал) ... Gary Patterson
2001 Hawk (ТБ) ... Shop assistant
2000 Діти інших людей / Other People's Children (серіал) ... Barry
1998 Багряний первоцвіт / The Scarlet Pimpernel (міні-серіал) ... Erik
1994 Версія Браунінга / The Browning Version ... Bryant
1992 - 2010 Детектив Джек Фрост / A Touch of Frost (серіал) ... Laurence Burrell
1992 - ... Биття серця / Heartbeat (серіал) ... Robert
4856
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Шерлок
Флінстоуни
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.