,
Лютер
Нескінченне кохання
Всі жінки відьми

Марія Вальверде

Марія Вальверде Марія Вальверде Марія Вальверде Марія Вальверде Марія Вальверде Марія Вальверде Марія Вальверде Марія Вальверде
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): María Valverde
Зріст: 1.65 м
Дата народження: 24 березня, 1987 | овен
Місце народження: Мадрид, Іспанія
Жанри: Драма, трилер, мелодрама
Чоловік: Густаво Дудамель

Біографія:

Марія Вальверде (Maria Valverde Rodriguez) народилася 24 березня 1987 року в Мадриді. Майже всі близькі актриси пов'язані з мистецтвом: батько - художник, мама, хоч і працювала медсестрою, за освітою скульптор, а дідусь керував театром. Своє дитинство Марія провела в оточенні творчих людей - у їх гостинному домі завжди було багато друзів сім'ї. Вона часто проводила час за театральними лаштунками у дідуся, розглядала кіноафіші на вулицях Мадрида і мріяла стати актрисою. «Я вибрала цю професію, тому що хотіла, щоб і через сто років моє ім'я залишалося в пам'яті ... залишило слід в історії», - зізнається Марія. Одночасно з навчанням в школі вона відвідувала курси драматичного мистецтва і вже в 10 років дебютувала на театральних підмостках.

У 15 дівчина вперше знялася у великому кіно, і відразу - в головній ролі. Марія зіграла школярку, в яку закохується банкір, в іспанській мелодрамі Мануеля Мартіна Куенка «Слабкість більшовика». Дебют виявився більш ніж успішним для актриси: Вальверде отримала головну національну нагороду Іспанії - премію Гойя в номінації «Краща актриса-дебютант».

Після цього тріумфу 17-річна Вальверде знялася в іспанському трилері «Поза тілом» і в драмі «Vorvik». Незважаючи на юний вік вона вже була дуже популярна в рідній Іспанії, журнали включали її в топ «Найкрасивіших актрис» країни.

У 2005 році Марія знялася в головній ролі в іспано-італійській драмі «Одкровення Мелісси» режисера Лука Гуаданьїно. В основі фільму - скандальний роман Мелісси Панарелло, де описані одкровення автора про перші еротичні переживання і сексуальні досліди. «Роль Мелісси змінила моє життя. Мені довелося відмовитися від звичних речей. Це був величезний крок вперед, крок зрілої людини. Мені було неймовірно важко на зйомках, тому що не вистачало професіоналізму і твердого характеру. Але я зробила це. А все, що нас не вбиває, робить нас сильнішими», - зізнається Вальверде.

Наступна роль іспанської актриси теж була пов'язана з темою сексуальної розбещеності: в драмі Антоніо Хернандеза «Борджіа» Марія виконала роль фатальної Лукреції Борджіа - позашлюбної доньки Папи Римського Олександра VI, якою маніпулювали, видаючи заміж за різних політиків.

У 2007 році на екрани вийшли відразу кілька іспанських фільмів за участю Вальверде: «Злодії», «Цар гори» і «Людина з піску».

У 2008 році Марія Вальверде з'явилася в драмі Марі Ноель і Петера Зера «Дружина анархіста», в якій актриса виконала роль вірної дружини борця з режимом Франко, який потрапив до концентраційного табору. Незабаром після цієї ролі англійська режисерка Джорджан Скотт (донька Рідлі Скотта) затвердила Марію в свою драму «Тріщини». Фільм був знятий за популярним однойменним романом Шейлі Кохлер. Вальверде виконала роль молодої іспанки Фіамми, яка в 1930-х роках потрапляє в британський жіночий інтернат, де стикається з нерозумінням як однокласниць так і викладачки (героїні Єви Ґрін). Ця роль зробила актрису відомою далеко за межами батьківщини.

Проте ще більшу популярність їй принесла роль Бабі Алькасар в романтичній мелодрамі Фернандо Ґонсалеса Моліни «Три метри над рівнем неба», де її партнером став Маріо Касас. Стрічка, в основу якої покладено перший роман італійського письменника Федеріко Моччіа, принесла обом акторам неймовірну популярність. У 2012 році вони з'явилися в продовженні цієї історії - мелодрамі «Три метри над рівнем неба: Я тебе хочу».

У 2011 році Вальверде зіграла головну роль в пригодницько-фантастичному серіалі «Втеча», а у 2013 році знялася у військових драмах «Мул» з Маріо Касасом і «Визволитель» з Едгаром Раміресом. Потім її фільмографія поповнилася історичної стрічкою Рідлі Скотта «Вихід: Боги та Царі», мюзиклом «Ти і я» з іспанським поп-співаком Давідом Бісбалем, а також актриса постала в образі Вірджинії Родрігез в драматичному телепроекті з Антоніо Веласкесом і Альваро Сервантесом «Брати».

У 2015 році в парі з Дені Ровіра виконала головну роль в комедійній стрічці «Зараз або ніколи». У 2016 році світ побачив британський фільм жахів режисера Хуана Карлоса Медіна «Голем Лаймхаузу», що оповідає про серію страшних вбивств у Вікторіанському Лондоні. У стрічці Марія виконала роль Евелін Ортеги.

У 2017 році актриса з'явилася у двох французьких фільмах: комедії «Повернення до Бургундії», в якій спадкоємці намагаються повернути і відродити сімейну справу з вирощування винограду та виробництва вин, і драмі Мелані Лоран «Безодня» - історії пристрасного і трагічного роману між талановитою дівчиною-фотографом Пас і військовим репортером Сесаром. У 2018 році зіграла у бойовику «Ґальвестон», головні ролі в якому зіграли Бен Фостер і Ель Феннінг.

Про особисте життя актриси відомо небагато. У 2010 році актриса почала зустрічатися Маріо Касасом. Вони всюди з'являлися разом, навіть пішли чутки про їхне майбутнє весілля, але восени 2014 року Марія оголосила, що вони розішлися. У березні 2017 року Вальверде вийшла заміж за Густаво Адольфо Дудамеля Раміреса - венесуельського диригента і скрипаля, музичного директора симфонічного оркестру Симона Болівара і Лос-анджелеської філармонії.

Фільмографія:

Across the River and Into the Trees ... Contessa Renata
Distancia de rescate ... Amanda
2019 Araña
2018 Ґальвестон / Galveston ... Carmen
2017 Безодня / Plonger ... Paz Aguilera
2016 Повернення до Бургундії / Ce qui nous lie ... Alicia
2016 Голем Лаймхаузу / The Limehouse Golem ... Aveline Ortega
2016 La carga ... Elisa
2015 Герніка / Gernika ... Teresa
2015 Алі і Ніно / Ali and Nino ... Nino Kipiani
2015 Зараз або ніколи / Ahora o nunca ... Eva
2014 Загнані коні / Broken Horses ... Vittoria (в титрах: Maria Valverde)
2014 Вихід: Боги та Царі / Exodus: Gods and Kings ... Zipporah
2014 – ... Брати / Hermanos (серіал) ... Virginia Rodríguez
2014 Ти і я / Tú y yo ... Laura
2013 Визволитель / Libertador ... Maria Teresa Bolivar
2013 Мул / La mula ... Conchi
2012 Три метри над рівнем неба: Я тебе хочу / Tengo ganas de ti ... Babi
2012 A puerta fría ... Inés
2012 - ... Втеча / La fuga (серіал) ... Anna Serra
2011 Мадрид, 1987 рік / Madrid, 1987 ... Ángela
2010 Три метри над рівнем неба / Tres metros sobre el cielo ... Babi
2009 Тріщини / Cracks ... Fiamma
2008 Дружина анархіста / The Anarchist's Wife ... Manuela
2007 Людина з піску / El hombre de arena ... Lola
2007 Цар гори / El rey de la montaña ... Bea
2007 Злодії / Ladrones ... Ladrona
2006 Борджіа / Los Borgia ... Lucrecia Borgia
2005 Одкровення Мелісси / Melissa P. ... Melissa P.
2005 Vorvik ... Sofía
2004 Поза тілом / Fuera del cuerpo ... Cuca
2003 Слабкість більшовика / La flaqueza del bolchevique ... María

Нагороди та премії:

Гойя, 2004 рік
Переможець: Краща актриса-дебютант («Слабкість більшовика»)
5088
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Сини Анархії
Чорні вітрила
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.