,
Гріфіни
Секс і Каліфорнія
Останнє королівство

Мелані Лоран

Мелані Лоран Мелані Лоран Мелані Лоран Мелані Лоран Мелані Лоран Мелані Лоран Мелані Лоран Мелані Лоран Мелані Лоран Мелані Лоран
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, режисер, сценарист
Ім’я (лат.): Melanie Laurent
Зріст: 1.57 м
Дата народження: 21 лютого, 1983 | риби
Місце народження: Париж, Франція
Жанри: Драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Мелані Лоран (Melanie Laurent) з'явилася на світ 21 лютого 1983 року в Парижі. Її батько П'єр Лоран - актор дубляжу (саме його голосом говорив персонаж популярного мультсеріалу «Сімпсони» Нед Фландерс у французькій версії проекту), мати Аннік - балерина і хореограф. Дитинство майбутньої актриси пройшло в дев'ятому окрузі Парижа на правому березі Сени, відомому своїм сусідством з Опера Гарньє, музеєм воскових фігур «Гревен», кабаре «Фолі-Бержер», концертним залом «Олімпія» і собором Нотр-Дам де Парі.

У кінематограф дівчина потрапила випадково. Батько її подруги знімався у фільмі «Астерікс та Обелікс проти Цезаря». Потрапивши на знімальний майданчик, Мелані помітив відомий актор Жерар Депардьє. Він поцікавився, чи не хоче вона бути актрисою, і порадив їй не брати уроки акторської майстерності, які тільки завадять їй в професії. У 16 років Мелані вже знімалася в його фільмі «Міст між двох берегів» в невеликій ролі Лізбет. Незважаючи на пораду Депардьє вона все ж отримала диплом бакалавра в галузі кінематографу.

У 2001 році Лоран зіграла роль Клари в любовній драмі «Це моє тіло» з Луї Гаррелем і Джейн Біркін. Цей фільм був представлений на Канському кінофестивалі. Через рік вона попрацювала з Шарлоттою Ремплінг і Кароль Буке на знімальному майданчику комедії «Цілуй кого хочеш». Далі Лоран зіграла кілька епізодичних ролей у хітових стрічках «Максимальний екстрим», «Я так довго чекав тебе», «Рисова рапсодія», а також в драмі про стосунки батька й сина «Моє серце припинило битися».

Режисер Філліп Ліора, побачивши гру Мелані у фільмі «Моє серце припинило битися», був настільки вражений, що затвердив молоду актрису без проб на головну роль у своїй картині «Не хвилюйся, у мене все гаразд» за романом Олівера Адама. За сюжетом, головна героїня, яка страждає від депресії і анорексії, розшукує свого брата-близнюка який втік з дому. Блискуча гра Лоран в цьому фільмі була відзначена премією «Сезар» і нагородою імені Ромі Шнайдер.

У 2007-му Мелані знялася відразу в кількох фільмах: драмі «Приховане кохання», трилері «Кілер» та кримінальному детективі «Кімнаті смерті». Останній фільм був неоднозначно прийнятий публікою, проте за цю роль француженку номінували на премію «Люм'єр».

У 2008 році Лоран дебютувала в якості режисера і сценариста, створивши короткометражну стрічку «Все менше і менше», яка була номінована на здобуття премії Каннського кінофестивалю. Іншою режисерською роботою став еротичний фільм «A ses pieds» - частина багатосерійного проекту «Жінки Ікс», присвяченому жіночому сприйняттю еротики.

У 2009 році Тарантіно запросив актрису виконати головну жіночу роль в своїй альтернативній ретроспективі «Безславні виродки» з вражаючим зоряним складом - Бред Пітт, Крістоф Вальц, Дайан Крюгер, Даніель Брюль, Майкл Фассбендер. Мелані зіграла єврейську дівчину, яка зуміла сховатися від нацистів. Вона управляє власним кінотеатром і сподівається помститися окупантам. Для участі в цьому фільмі Лоран довелося навчитися розмовляти англійською мовою. За свою роль актриса отримала кілька нагород. У 2010 році Лоран знову зіштовхнулася з темою Другої світової війни в картині «Облава» з Жаном Рено у головній ролі.

Після зйомок у Тарантіно актрису завалили цікавими пропозиціями. Вона зіграла з Еваном МакГрегором в оскароносному фільмі «Початківці». У 2011-му Мелані знялася в двох фільмах на батьківщині: трилері «Реквієм по вбивці», де вона увійшла в образ холоднокровного кілера, і сімейній драмі «І раптом мені всіх не вистачає».

У 2013-му Лоран з'явилася в захоплюючій картині «Нічний потяг до Лісабона», де професор-лінгвіст (Джеремі Айронс) намагається розгадати давню загадку. Також вона зіграла в голлівудському блокбастері Луї Летерье «Ілюзія обману», де її партнерами по знімальному майданчику стали Джессі Айзенберг, Марк Руффало, Вуді Гаррельсон, Майкл Кейн і Морган Фріман. Після цього актриса стала партнеркою Джейка Джилленгола в трилері Дені Вільнева «Ворог». У 2014 році актриса зіграла в драматичній картині «В повітрі» про жінку, яка сподівається зцілити свою дитину.

В лютому 2017 року відбудеться прем'єра драми «Вічність», в якій розповідається історія кохання трьох поколінь жінок однієї французької буржуазної родини. Одну з провідних ролей в картині зіграла Мелані Лоран.

Мелані Лоран вважає за краще тримати своє особисте життя під сімома замками, проте якісь крихти інформації все ж просочуються. На зйомках «Не хвилюйся, у мене все гаразд» Лоран познайомилася з актором Жюльєном Бойссельє, їх роман тривав кілька років. Потім пішли чутки, що Мелані зустрічається з ірландським співаком Дем'єном Райсом, крім того, дівчину «підозрювали» в романі з Бредлі Купером. Відомо, що актриса вийшла заміж і 30 вересня 2013 року народила первістка - Лео. Однак ім'я її чоловіка залишається таємницею.

Актриса:

2016 Вічність / Éternité ... Mathilde
2015 Біля моря / By the Sea ... Lea
2015 Бумеранг / Boomerang ... Agathe Rey
2014 Створення фільму «Ворог» / Lucid Dreams: The Making of Enemy (відео, короткометражний)
2014 У повітрі / Aloft ... Jannia Ressmore
2013 Ворог / Enemy ... Mary
2013 Ілюзія обману / Now You See Me ... Alma Dray
2013 Нічний потяг до Лісабона / Night Train to Lisbon ... Young Estefania
2011 Рідні / Les adoptés ... Lisa
2011 І раптом мені всіх не вистачає / Et soudain tout le monde me manque ... Justine Dhrey
2011 Реквієм по вбивці / Requiem pour une tueuse ... Lucrèce
2010 Початківці / Beginners ... Anna
2010 Облава / La rafle ... Annette Monod
2009 Концерт / Le concert ... Anne-Marie Jacquet, Lea
2009 Безславні виродки / Inglourious Basterds ... Shosanna
2009 Один співає, інший підхопить / L'une chante, l'autre aussi (ТБ)
2008 Джек і Джилл: Любов на валізах / Jusqu ... Chloe
2008 Відрядження / Voyage d'affaires (короткометражний) ... Réceptioniste de Hôtel
2008 Париж / Paris ... Laetitia
2007 Кімната смерті / La chambre des morts ... Lucie Hennebelle
2007 Кілер / Le tueur ... Stella
2007 Білуга / Beluga
2007 Приховане кохання / L'amore nascosto ... Sophie
2006 Не хвилюйся, у мене все гаразд / Je vais bien, ne t'en fais pas ... Elise 'Lili' Tellier
2006 Діккенек / Dikkenek ... Natacha
2006 Патріоти / Indigènes ... Margueritte village Vosges
2005 Les visages d'Alice (короткометражний) ... Alice
2005 Моє серце битися перестало / De battre mon coeur s'est arrêté ... Minskov's Girlfriend
2004 Останній день / Le dernier jour ... Louise
2004 Рисова рапсодія / Hainan ji fan ... Sabine
2004 Я так довго чекав тебе / Une vie à t'attendre ... La jeune fille à l'usine
2003 La faucheuse (короткометражний) ... Isabelle
2003 Максимальний екстрим / Snowboarder ... Célia
2003 Jean Moulin, une affaire française (ТБ) ... Alice Arguel (jeune)
2002 Цілуй, кого хочеш / Embrassez qui vous voudrez ... Carole
2001 Це моє тіло / Ceci est mon corps ... Clara
2000 Нічна дорога / Route de nuit (ТБ) ... Francesca
1999 Міст між двох берегів / Un pont entre deux rives ... Lisbeth
1998 Витівки Софі / Les malheurs de Sophie (серіал) ... Madeleine de Fleurville enfant

Режисер:

2017 Галвестон / Galveston
2015 Завтра / Demain
2014 Я дихаю / Respire
2011 Рідні / Les adoptés
2008 – ... Жінки Ікс / X Феммес (серіал)
2008 Всі менше і менше / De moins en moins ... короткометражка

Нагороди та премії:

Сезар, 2016 рік
Переможець: Кращий документальний фільм («Завтра»)

Каннський кінофестиваль, 2014 рік
Номінації: Квір-Пальмова гілка за висвітлення ЛГБТ-теми в кіно («Я дихаю»)

Сатурн, 2010 рік
Номінації: Краща актриса («Безславні виродки»)

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Переможець: Кращий акторський склад («Безславні виродки»)

Каннський кінофестиваль, 2008 рік
Номінації: Золота пальмова гілка за кращий короткометражний фільм («Все менше і менше»)

Сезар, 2007 рік
Переможець: Найперспективніша актриса («Не хвилюйся, у мене все гаразд»)
6365
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Грімм
КітПес
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.