,
Еш проти Зловісних Мерців
Сини Анархії
Футурама

Гіларі Свонк

Гіларі Свонк Гіларі Свонк Гіларі Свонк Гіларі Свонк Гіларі Свонк Гіларі Свонк Гіларі Свонк Гіларі Свонк Гіларі Свонк Гіларі Свонк Гіларі Свонк
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Hilary Swank
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 30 июля, 1974 | лев
Місце народження: Лінкольн, Небраска, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Чоловік: Чад Лоу (розлучення)

Біографія:

Гіларі Свонк (Hilary Ann Swank) народилася 30 липня 1974 року в місті Лінкольні (штат Небраска). З дитинства активно займалася спортом, особливу увагу приділяючи плаванню та гімнастиці. У десять років Гіларі вперше вийшла на сцену: зіграла Мауглі в шкільному спектаклі «Книга джунглів». Після розлучення батьків Свонк разом з матір'ю переїхала до Каліфорнії, де їм доводилося жити в трейлері. Саме в той час Гіларі почала зніматися в кіно. «Я росла в досить скромних умовах. Коли живеш в середовищі, близькому до бідності, це дає дещо інший погляд на світ, ніж життя в достатку. Я знаю, що означає бути аутсайдером. Напевно, в кожному з нас є аутсайдер, в тій чи іншій мірі. У кожного з нас, незалежно від достатку, бувають моменти, коли ми відчуваємо себе поза певного кола. Через те, що у нас не було грошей, я рано зрозуміла і відчула на собі класовий поділ».

Після переїзду до Каліфорнії Свонк почала зніматися в маленьких епізодах для телевізійних шоу. Першу велику роль вона отримала у 1994 році, зігравши у фільмі «Малюк-каратист 4». Картина не принесла актрисі слави. Наступні кілька років Гіларі продовжувала зніматися в телешоу і маловідомих фільмах.

У 1998 році вона з'явилася в ролі матері-одиначки в популярному молодіжному серіалі «Беверлі-Хіллз 90210». Спочатку планувалося ввести її героїню на два роки, але вже через 16 епізодів персонаж був видалений зі сценарію. Втім, розчарування актриси тривало недовго: незабаром вона була запрошена на головну роль в незалежній картині режисера Кімберлі Пірс «Хлопці не плачуть». В основу фільму лягла реальна історія Брендона Тіни - транссексуала, згвалтованого і убитого своїми знайомими, які виявили його справжню стать. Гра Гіларі Свонк справила ефект бомби, що розірвалася: вона отримала практично всі премії як краща актриса 1999 року, в тому числі і премію «Оскар» за виконання головної жіночої ролі. Майже фізичне перевтілення Гіларі Свонк в юнака було названо у 2006 році впливовим журналом «Premiere» однієї зі ста найбільших кіноролей всіх часів.

У 2000 році Гіларі знялася у фільмі «Дар», де її партнерами по знімальному майданчику стали Кейт Бланшетт і Кіану Рівз. Вона виконала невелику роль, а картина була схвалена критиками і була номінована на «Оскар». За нею послідувала костюмована драма «Історія з намистом», де актриса зіграла впливову француженку Жанну де ля Мотт-Валуа.

У 2004 році Гіларі знялася в стрічці Клінта Іствуда «Крихітка на мільйон доларів». І знову Гіларі Свонк шокує глядачів і критиків тотальним фізичним перетворенням в героїню, грубувату Меггі Фіцджеральд, яка трагічно завершує свою боксерську кар'єру. Стрічка отримала безліч нагород, в тому числі «Оскар» як кращий фільм 2004 року, а Гіларі знову була визнана кращою актрисою. Гіларі Свонк стала другою актрисою, що отримала дві премії «Оскар» до 30 років (раніше такого успіху домагалася Джоді Фостер).

Після цього актриса зробила перерву в кар'єрі і в наступний раз з'явилася на екрані в 2006 році - в картині «Чорна орхідея». Пізніше вона знялася у фільмах «Жнива», «P.S. Я люблю тебе» і «Амелія».

У 2010 році Свонк зіграла реального персонажа - Бетті Енн Вотерс - в заснованому на життєвій історії драматичному трилері режисера Тоні Голдуїна «Вирок», де були задіяні Сем Роквелл, Джульєтт Льюїс і Мінні Драйвер. Потім актриса з'явилася в образі лікаря швидкої допомоги Джульєт Деверо в трилері з Джеффрі Діном Морганом та Крістофером Лі «Пастка», знялася в комедійному кіноальманаху Геррі Маршалла «Старий Новий рік», драмі Філіпа Нойса з Брендою Блетін, Семом Клафліном і Френком Грілло «Мері та Марта», вестерні культового актора Томмі Лі Джонса «Місцевий», драмі з Еммі Россум і Джошем Дюамель «Ти не ти», після виходу якої Гіларі знову робить перерву у кінокар'єрі.

Перепочинок, як пояснила на той момент 40-річна актриса, вона вирішила зробити, щоб повністю присвятити себе догляду за хворим батьком Стівеном Свонком, який переніс операцію з пересадки легенів. «Сім'я для мене безперечно важливіше будь-якої роботи. Мій батько живе зі мною. Зараз я його єдина доглядальниця. Звичайно, це вимагає часу, але в масштабах усього життя це лише одна мить. Мені довелося відмовитися від деяких пропозицій по роботі, але ж наше справжнє призначення в цьому світі - сім'я. Я була не надто близька з батьком в роки моєї юності. Тепер хоч трохи надолужу згаяне. Не можна повернути той час. Озираючись назад, шкодую, що не дбала про нього тоді. Зараз це для мене справжня честь».

У 2016 році Свонк озвучила одного з персонажів анімаційної стрічки режисера Аарона Вудлі «Спарк. Герой Всесвіту», у 2017 році приєдналася до акторського складу комедії оскароносного Стівена Содерберга «Удача Логанів» з Ченнінгом Татумом і Адамом Драйвером.

У 1997 році, під час зйомок «Тихі дні в Голлівуді», Свонк познайомилася з актором Чадом Лоу. Їх романтичні відносини закінчилися весіллям, яке відбулося 28 вересня 1997 року. Через вісім років сімейного життя пара оголосила про початок шлюборозлучного процесу, який офіційно завершився 1 листопада 2007 року. На той момент Гіларі вже зустрічалася з новим бойфрендом - своїм агентом Джоном Кампізі. Він був цивільним чоловіком Свонк протягом п'яти років, а у травні 2012 року їх відносини були розірвані. У березні 2016 року Гіларі повідомила, що у неї намічаються заручини з колишнім професійним тенісистом, фінансовим радником Рубеном Торресом, з яким вона познайомилася в 2015 році. Однак уже через кілька місяців, у червні 2016 року, представник зірки оголосив: заручин не буде, оскільки Свонк і Торрес розлучилися. Про причини цього сама оскароносна зірка воліла промовчати.

Фільмографія:

2018 What They Had ... Bridget Ertz
2018 Trust (серіал) ... Gail Getty
2017 55 Steps ... Colette Hughes
2017 Удача Лоґанів / Logan Lucky
2016 СПАРК. Герой Всесвіту / Spark: A Space Tail ... The Queen, озвучення
2014 Ти не ти / You're Not You ... Kate
2014 Місцевий / The Homesman ... Mary Bee Cuddy
2013 Мері і Марта / Mary and Martha (ТБ) ... Mary
2011 «Старий» Новий рік / New Year's Eve ... Claire Morgan - Times Square Story
2010 Пастка / The Resident ... Dr. Juliet Devereau
2010 Вирок / Conviction ... Betty Anne Waters
2009 Амелія / Amelia ... Amelia Earhart
2008 Птахи Америки / Birds of America ... Laura
2007 P.S. Я кохаю тебе / P.S. I Love You ... Holly
2007 Жнива / Reaping, The ... Katherine
2007 Письменники свободи / Freedom Writers ... Erin Gruwell
2006 Чорна орхідея / Black Dahlia, The ... Madeleine Linscott
2006 50 premios Sant Jordi de cinematografía (ТБ) ... Maggie Fitzgerald, хроніка
2004 Крихітка на мільйон доларів / Million Dollar Baby ... Maggie Fitzgerald
2004 Червоний пил / Red Dust ... Sarah Barcant
2004 Ангели із залізними зубами / Iron Jawed Angels (ТБ) ... Alice Paul
2003 11:14 / 11:14 ... Buzzy
2003 Ядро землі/ Core, The ... Maj. Rebecca Childs
2002 Space Between, The
2002 Безсоння / Insomnia ... Detective Ellie Burr
2001 Історія з намистом / Affair of the Necklace, The ... Jeanne St. Remy de Valois
2000 Дар / Gift, The ... Valerie Barksdale
2000 Прослуховування ... Audition, The
1999 Хлопці не плачуть / Boys Do not Cry ... Brandon Teena
1998 Heartwood ... Sylvia Orsini
1997 Тихі дні в Голлівуді / Quiet Days in Hollywood ... Lolita
1997 Sleepwalker Killing, The (ТБ) ... Lauren Schall
1997 Leaving L.A. (Серіал) ... Tiffany Roebuck
1997 Dying to Belong (ТБ) ... Lisa Connors
1996 Підробка / Kounterfeit ... Colleen
1996 Іноді вони повертаються знову / Sometimes They Come Back (відео) ... Again / Michelle Porter
1996 Terror in the Family (ТБ) ... Deena Martin
1994 Малюк-каратист 4 / Next Karate Kid, The ... Julie Pierce
1994 Cries Unheard: The Donna Yaklich Story (ТБ) ... Patty Yaklich
1992 Баффі - переможниця вампірів / Buffy the Vampire Slayer ... Kimberly Hannah
1991 - 1993 Гаррі і Хендерсон / Harry and the Hendersons (серіал)
1990 - 2000 Беверлі-Хіллз 90210 / Beverly Hills, 90210. (Серіал) .. Carly Reynolds
1990 - 1994 Вечірня тінь / Evening Shade (серіал) ... Aimee # 1
1990 - 2001 ABC TGIF (серіал) ... Danielle
1985 - 1992 Growing Pains (серіал) ... Sasha Serotsky

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Вирок»)

Оскар, 2005 рік
Переможець: Краща актриса («Крихітка на мільйон доларів»)

Золотий глобус, 2005 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Крихітка на мільйон доларів»)
Номінації: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Ангели із залізними зубами»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Крихітка на мільйон доларів»)

Премія Гільдії акторів, 2005 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Крихітка на мільйон доларів»)
Номінації: Кращий акторський склад («Крихітка на мільйон доларів»); Краща жіноча роль в телефільмі або міні-серіалі («Ангели із залізними зубами»)

Сатурн, 2001 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Дар»)

Британська академія, 2001 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Хлопці не плачуть»)

Оскар, 2000 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Хлопці не плачуть»)

Золотий глобус, 2000 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Хлопці не плачуть»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Жіночий прорив року («Хлопці не плачуть»); Кращий поцілунок («Хлопці не плачуть»)

Премія Гільдії акторів, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Хлопці не плачуть»)
9470
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Як козаки...
11.22.63
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.