,
Гострі козирки
Останнє королівство
Друзі
Загрузка...

Джоді Фостер

Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер, режисер
Ім’я (лат.): Jodie Foster
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 19 листопада 1962 | скорпіон
Місце народження: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, комедія, трилер

Біографія:

Справжнє ім'я актриси - Алісія Крістіан Фостер (Alicia Christian Foster). Вона народилася у Лос-Анджелесі (Каліфорнія) 19 листопада 1962 року. Батько Джоді пішов з сім'ї ще до її народження, і матері довелося виховувати дочку одній. У два роки дівчинка почала з'являтися в рекламних роликах, а вже у шесть стала грати невеликі ролі в телесеріалах.

Грошей, які заробляла юна актриса, вистачало на безбідне існування. Джоді Фостер вчилася в одній з кращих шкіл і, незважаючи на свою високу зайнятість, мала дуже хороші оцінки. У 70-х роках вона знялася в декількох повнометражних фільмах: «Один маленький індіанець» (1973), «Том Соейр» (1973), «Сенсація Канзас-сіті» (1972). У 1974 році Джоді Фостер з'явилася в картині «Аліса тут більше не живе» (1974) Мартіна Скорсезе.

У 1976 році 14-річна Джоді Фостер була номінована на премію «Оскар» за роль неповнолітньої повії у драмі «Таксист» (1976). Її партнерами по знімальному майданчику стали Роберт Де Ніро, Сібіл Шепард, Харві Кейтель і Пітер Бойл, а режисером виступив Мартін Скорсезе. Картина отримала 18 різних кінопремій.

Після зйомок у фільмі «Таксист» Джоді Фостер став переслідувати маніяк Джон Хінклі. У 1981 році він навіть здійснив замах на президента США Рональда Рейгана, щоб справити враження на актрису (за сюжетом картини герой Де Ніро намагається вбити кандидата в президенти).

Після закінчення школи Джоді Фостер вирішила присвятити себе подальшому навчанню і зробила перерву в кінокар'єрі. Вона вступила до одного з найпрестижніших ВУЗів світу - Єльського університету, і у 1985 році закінчила його з відзнакою за спеціальністю «літературознавство». У середині 80-х вона повернулася до роботи, але перші після перерви фільми розчарували критиків і не користувалися особливим успіхом у глядачів. Але у 1988 році на екрани вийшла картина Джонатана Каплана «Обвинувачені» (1988), за головну роль в якій Джоді Фостер отримала премію «Оскар», а у 1990-му була нагороджена ще однієї статуеткою за роботу в «Мовчання ягнят» (1990).

У 90-ті роки Джоді Фостер знялася в картинах «Маверік» (1994), «Анна і король» (1999), «Контакт» (1997). Пізніше вона з'явилася у «Кімнаті страху» (2002), «Довгі заручини» (2004), «Ілюзії польоту» (2005).

Про особисте життя актриси відомо небагато: вона завжди намагалася оберігати цю сферу від журналістів. У Джоді двоє синів: Чарльз (20 липня 1998 року) і Кристофер (29 вересня 2001 р.). Сама актриса ще в 1998-му говорила в інтерв'ю, що у дитини немає батька, поклавши початок чутками про штучне зачаття хлопчика. У грудні 2007 року Фостер оголосила про свою нетрадиційну орієнтацію і повідомила, що вже 14 років живе з партнеркою-лесбіянкою - продюсером Сідні Бернард. Незабаром після цього пара розпалася, а новою коханої Джоді стала 51-річна сценарист і продюсер Сінді Морт.

Фільмографія:

2013 Елізіум / Elysium ... Secretary Rhodes
2011 Різанина / Carnage ... Penelope Longstreet
2010 Бобер / The Beaver ... Meredith Black
2008 Острів Нім / Nim's Island ... Alexandra Rover
2007 Відважна / Brave One, The ... Erica
2006 Не спійманий - не злодій / Inside Man ... Madeline White
2005 Ілюзія польоту / Flightplan ... Kyle Pratt
2005 Starz Special: On the Set of 'Flightplan' (ТБ) ... Kyle Pratt
2004 Тривалі заручини / Un long dimanche de fiançailles ... Elodie Gordes
2002 Кімната страху / Panic Room ... Meg Altman
2002 Небезпечні ігри / Dangerous Lives of Altar Boys, The ... Sister Assumpta
1999 Анна і король / Anna and the King ... Anna Leonowens
1997 Контакт / Contact ... Eleanor Arroway
1994 Нелл / Nell ... Nell Kellty
1994 Маверік / Maverick ... Mrs. Annabelle Bransford
1993 Соммерсби / Sommersby ... Laurel Sommersby
1992 Тіні і туман / Shadows and Fog ... Prostitute
1991 Маленька людина Тейт / Little Man Tate ... Dede Tate
1990 Мовчання ягнят / The Silence of the Lambs ... Clarice Starling
1990 Зворотний слід / Catchfire ... Anne Benton
1989 Rabbit Ears: The Fisherman and His Wife (відео; короткометражний) ... Storyteller
1988 Обвинувачені / Accused, The ... Sarah Tobias
1988 Вкрасти будинок / Stealing Home ... Katie Chandler
1987 Сієста / Siesta ... Nancy
1987 П'ять кутів / Five Corners ... Linda
1986 Зачарована / Mesmerized ... Victoria
1984 Чужа кров / Sang des autres, Le ... Hélène
1984 Готель Hью-Гемпшир / Hotel New Hampshire, The ... Frannie Berry
1983 Свенгалі / Svengali (ТБ) ... Zoe Alexander
1982 Дружина О'хари / O'Hara's Wife ... Barbara O'Hara
1980 Керні / Carny ... Donna
1980 Лисиці / Foxes
1977 Свічка у черевику / Candleshoe
1977 Казотт / Casotto
1977 Перестань називати мене крихтою / Moi, fleur bleue ... Isabelle Tristan, AKA Fleur bleue
1976 Дівчинка з провулка / Little Girl Who Lives Down the Lane, The ... Rynn
1976 Чумова п'ятниця / Freaky Friday ... Annabel Andrews
1976 Багсі Мелоун / Bugsy Malone ... Tallulah
1976 Таксист / Taxi Driver ... Iris Steensma
1976 Відлуння літа / Echoes of a Summer ... Deirdre Striden
1974 Аліса тут більше не живе / Alice Doesn't Live Here Anymore ... Audrey
1974 - 1975 Паперова місяць / Paper Moon (серіал)
1974 Посміхайся, Дженні, ти покійниця / Smile, Jenny, You're Dead (ТБ) ... Liberty Cole
1973 - 1974 New Perry Mason, The (серіал) ... Hildy Haynes
1973 Боб і Керол і Тед і Еліс / Bob & Carol & Ted & Alice (серіал)
1973 - 1975 Сімейка Адамс / Addams Family, The (серіал)
1973 Один маленький індіанець / One Little Indian
1973 Том Сойєр / Tom Sawyer ... Becky Thatcher
1972 - 1975 Кунг-фу / Kung Fu (серіал) ... Alethea Patricia Ingram
1972 - 1995 ABC Afterschool Specials (серіал) ... Sharon Lee
1972 - 1973 Ghost Story (серіал) ... Judy
1972 - 1973 Paul Lynde Show, The (серіал)
1972 Дивовижний Чан і Клан Чана / Amazing Chan and the Chan Clan, The (серіал) ... Anne Chan
1972 Сенсація Канзас-сіті / Kansas City Bomber ... Rita
1972 Наполеон і Саманта / Napoleon and Samantha ... Samantha
1972 Моя сестра Хенк / My Sister Hank (ТБ) ... Henrietta 'Hank' Bennett
1970 - 1974 Сім'я Партрідж / Partridge Family, The (серіал) ... Julie Lawrence
1970 Загроза з гори / Menace on the Mountain (ТБ) ... Suellen McIver
1970 - 1971 Nanny and the Professor (серіал) ... Angela
1969 - 1976 Medical Center (серіал) ... Ivy
1969 - 1972 Courtship of Eddie's Father, The (серіал) ... Joey Kelly
1968 - 1973 Doris Day Show, The (серіал) ... Jenny Benson
1968 - 1971 Mayberry R.F.D. (Серіал) ... Fairy
1968 - 1971 Julia (серіал) ... Cindy
1967 - 1975 Айронсайд / Ironside (серіал) ... Pip Barker
1960 - 1972 My Three Sons (серіал) ... Susan
1959 - 1973 Бонанца / Bonanza (серіал) ... Bluebird
1955 - 1975 Gunsmoke (серіал) ... Marieanne Johnson
1954 - 1990 Діснейленд / Disneyland (серіал) ... Suellen McIver

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2012 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Різанина»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Відважна»)

Сатурн, 2006 год
Номінації: Краща актриса («Ілюзія польоту»)

Сатурн, 2003 рік
Номінації: Краща актриса («Кімната страху»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Контакт»)

Сатурн, 1998 рік
Переможець: Краща актриса («Контакт»)

Берлінський кінофестиваль, 1996 рік
Переможець: Почесний приз Berlinale Camera Award

Оскар, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Нелл»)

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Нелл»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Нелл»)

Оскар, 1992 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Мовчання ягнят»)

Золотий глобус, 1992 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Мовчання ягнят»)

Британська академія, 1992 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Мовчання ягнят»)

Сатурн, 1992 рік
Номінації: Краща актриса («Мовчання ягнят»)

Британська академія, 1990 год
Номінації: Краща жіноча роль («Обвинувачені»)

Оскар, 1989 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Обвинувачені»)

Золотий глобус, 1989 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Обвинувачені»)

Сатурн, 1978
Переможець: Краща актриса («Дівчинка з провулка»)

Оскар, 1977
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Таксист»)

Золотий глобус, 1977
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Чумова п'ятниця»)

Британська академія, 1977
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Багсі Мелоун»); Кращий новачок («Багсі Мелоун»)
2851
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Дракони: Захисники Тупу
Декстер
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.