,
Південний Парк
Готем
Коломбо
Загрузка...

Джон Кенді

Джон Кенді Джон Кенді Джон Кенді Джон Кенді Джон Кенді Джон Кенді Джон Кенді Джон Кенді Джон Кенді
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, продюсер, режисер
Ім’я (лат.): John Candy
Зріст: 1.89 м
Дата народження: 31 жовтня, 1950 | скорпіон
Місце народження: Торонто, Онтаріо, Канада
Дата смерті: 4 березня, 1994 | 43 роки
Місце смерті: Дуранго, Мексика
Жанри: Комедія, драма
Дружина: Розмарі Маргарет Хобор ... двоє дітей

Біографія:

Джон Кенді (John Franklin Candy) народився 31 жовтня 1950 року в містечку Ньюмаркет, Онтаріо, в сім'ї торговця автомобілями Сідні Джеймса і продавчині іграшок Євангеліни Акер. Батьки матері Джона, бабуся Юзефа Стефанюк і дід Франк Майкл Акер, мали українсько-польське коріння і були іммігрантами зі східної Європи. Кенді-молодший відвідував католицьку школу, а у вільний час грав у футбол і виступав в дитячому театрі. У чотири роки хлопчик втратив батька і з тих пір виховувався матір'ю і сестрою, яка теж працювала в іграшковому магазині.

Після школи Джон закінчив факультет журналістики, але за професією працювати не став. У 1972 році він знявся в декількох рекламних роликах, а у 1975-му виконав головну роль в малобюджетній стрічці «Це здавалося тоді хорошою ідеєю».

Ще через рік Кенді зіграв одного з клоунів-вбивць у фільмі жахів «Кривавий жарт». Після виходу нічного ток-шоу Пітера Гзовські, де Джон брав участь, його запросили в комедійну імпровізаційну телепередачу «Second City TV». Телепередача прославила актора на всю Північну Америку. Найбільшою популярністю користувалися такі персонажі Кенді, як ведучий-нехлюй Джонні Ла Рю, корумпований мер Томмі Шенкс. Крім того, Джону прекрасно вдавалися пародії. На момент початку зйомок в «Second City TV» актор також працював над фільмом «Знайти леді», де зіграв інспектора Копека, який розшукує разом з напарником дочку впливового бізнесмена.

Проект «Second TV City» завершився у 1981 році, і після цього на Кенді посипалися пропозиції. У вісімдесятих він майже не покидав знімальний майданчик, перевтілюючись в найрізноманітніших персонажів: рядового Фолі у фільмі Спілберга «1941», Бертона Мерсера в «Братах Блюз», Фредді Бауера в фентезі «Сплеск», горе-миротворця Тома Таттла в «Добровольцях», авіадиспетчера Джека Честера в «Літі напрокат». У фільмі Джона Райтмана «Нашивки» Кенді зіграв солдата на прізвисько Бик, який прийшов в армію в надії скинути вагу. Згадуючи про зйомки фільму, режисер Іван Райтман розповідав: «Він мені був немов старший брат. Якщо мені треба було вийти на холод, він поїв мене кавою з печивом. Він був колоною, яка підтримувала мене».

Кенді виступив співпродюсером картини «Остання полька», де зіграв одразу двох героїв - близнюків Йоша і Па Шменге. Роль екс-поліцейського, несправедливо звільненого за хабарництво, дісталася Кенді у фільмі «Озброєні та небезпечні», а в картині «Хто такий Гаррі Крамб» він постав в образі детектива, який провалюється всі справи. Крім того, популярний актор зіграв чарівного і самотнього продавця кілець для фіранок Дела Ґріффіта у стрічці «Літаком, потягом, автомобілем», а також сім'янина в комедії «Добре на природі».

У дев'яностих Джону Кенді надходило значно менше пропозицій. Невелика роль корумпованого адвоката у фільмі Олівера Стоуна «Джон Ф. Кеннеді: Постріли в Далласі» виявила величезний драматичний талант Джона.

У 1991 році Кенді знявся в картині Кріса Коламбуса «Усі чоловіки роблять це», де постав у образі холостяка Денні, який працює в поліції перевізником трупів, зворушливо піклується про свою маму і закохуються в дівчину, яка працює в похоронному агентстві свого батька. Вдалою виявилася і його робота в «Каравані на схід» (1994), де Кенді зіграв головного героя Джеймса Харлоу.

Джон Кенді виділявся своїми особливими людськими якостями. Так, він вмів бути смішним. Але ще більш яскравою його рисою була абсолютна щирість і ніжність, особисті якості, якими він наділяв своїх екранних героїв. При цьому в одному зі своїх вкрай нечисленних інтерв'ю Джон Кенді казав: «Я не дивлюся свої фільми. Для цього я занадто самокритичний. Думаю, я став актором для того, щоб сховатися від самого себе. Сховатися в моїх ролях».

4 березня 1994 року, саме на зйомках «Каравану на схід» в Мексиці, 43-річний актор помер від інфаркту. Улюбленець публіки похований в Калвер-Сіті на кладовищі Святого хреста. Римсько-католицька середня школа імені Ніла Мікніла, що знаходиться в районі Скарборо в місті Торонто, Канада, має студію образотворчого мистецтва імені Джона Кенді. Будучи одним з найбільш знаменитих випускників школи, Джон одного разу сказав: «Основи мого успіху були закладені на принципах і життєві цінності, яким мене навчили в цій школі, включаючи поняття дисципліни і взаємоповаги».

Кенді був одружений на Розмарі Маргарет Хобор, у них двоє дітей: дочка Дженніфер і син Крістофер.

Фільмографія:

1995 Канадський бекон / Canadian Bacon ... Sheriff Bud B. Boomer
1994 Караван на схід / Wagons East ... James H. Harlow
1994 Заручник на день / Hostage for a Day ... Yuri Petrovich, в титрах не вказаний
1993 Круті віражі / Cool Runnings ... Irving "Irv" Blitzer
1993 Новачок року / Rookie of the Year ... Announcer, в титрах не вказаний
1992 Борис і Наташа / Boris and Natasha ... Kalishak
1992 Одного разу порушивши закон / Once Upon a Crime ... ... Augie Morosco
1991 Джон Ф. Кеннеді: Постріли в Далласі / JFK ... Dean Andrews
1991 Неочікуваний удар / Delirious ... Jack Gable
1993 Усі чоловіки роблять це / Only the Lonely ... Danny Muldoon
1993 Можливості кар'єри / Career Opportunities ... C.D. Marsh, в титрах не вказаний
1993 Суцільні неприємності / Nothing But Trouble ... Dennis, Eldona
1990 Рятувальники в Австралії / Rescuers Down Under, The ... Wilbur
1990 Один вдома / Home Alone ... Gus Polinski
1990 Майстри загрози / Masters of Menace ... Beer Truck Driver
1989 Rocket Boy, The ... The Hawk
1989 Дядечко Бак / Uncle Buck ... Buck Russell
1989 Зона швидкості / Speed ​​Zone! ... Charlie Cronan
1989 Хто такий Гаррі Крамб? / Who's Harry Crumb? ... Harry Crumb
1988 Best of SCTV, The ... Various Characters, хроніка
1988 Добре на природі / The Great Outdoors ... Chet Ripley
1988 У неї буде дитина / She's Having a Baby ... Chet from 'The Great Outdoors', в титрах не вказаний
1987 Літаком, потягом, автомобілем / Planes, Trains & Automobiles ... Del Griffith
1987 Космічні яйця / Spaceballs ... Barfolemew "Barf"
1987 По-справжньому дивні історії / Really Weird Tales (ТБ) ... Howard Jensen
1986 Big City Comedy ... Various
1986 Крамничка жахів / Little Shop of Horrors ... Wink Wilkinson
1986 Озброєний і небезпечний / Armed and Dangerous ... Frank Dooley
1986 Сміх для полегшення / Comic Relief ... Stan Shmenge
1985 Мартін Шорт Концерт в Північній Америці / Martin Short: Concert for the North Americas ... Marcel
1985 Канадський змова / Canadian Conspiracy, The ... Various
1985 Добровольці / Volunteers ... Tom Tuttle
1985 Літо напрокат / Summer Rental ... Jack Chester
1985 Вулиця Сезам представляє: Іди за те птахом / Sesame Street Presents: Follow that Bird ... State Trooper
1985 Мільйони Брюстера / Brewster's Millions ... Spike Nolan
1985 Остання полька / Last Polka, The ... Yosh Shmenge / Pa Shmenge
1984 Сплеск / Splash ... Freddie Bauer
1983 - 1984 Канал ССТВ / SCTV Channel (серіал) ... Various
1983 Зліт з котушок / Going Berserk ... John Bourgignon
1983 Канікули / Vacation ... Lasky, Guard at Walleyworld
1981 Нашивки / Stripes ... Dewey "Ox" Oxberger
1981 - 1983 ССТВ Нетворк 90 / SCTV Network 90 (серіал) ... Various
1980 Подвійний негатив / Double Negative ... John
1980 Брати Блюз / The Blues Brothers ... Burton Mercer
1980 Courage of Kavik, the Wolf Dog, The ... Pinky
1979 1941/1941 ... Pvt. Foley
1979 Знайти і втратити / Lost and Found ... Carpentier
1978 Мовчазний партнер / Silent Partner, The ... Simonsen
1976 Tunnel Vision ... Cooper
1976 Знайти леді / Find the Lady ... Kopek
1976 - 1981 Секонд Сіті ТВ / Second City TV (серіал) ... Various
1976 Кривавий жарт / Clown Murders, The ... Ollie
1975 It Seemed Like a Good Idea at the Time ... Kopek
1973 Class of '44 ... Paule, в титрах не вказаний

Нагороди та премії:

Золота малина, 1992 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Суцільні неприємності»)

Сатурн, 1985 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Сплеск»)
909
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Бійся ходячих мерців
Тихий океан
Cпільнота
  • Facebook
  • ВКонтакте
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.