,
Баффі - переможниця вампірів
Манускрипт всевладдя
Пригоди Джекі Чана
загрузка...

Ден Ейкройд

Ден Ейкройд Ден Ейкройд Ден Ейкройд Ден Ейкройд Ден Ейкройд Ден Ейкройд Ден Ейкройд Ден Ейкройд Ден Ейкройд Ден Ейкройд
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, продюсер, режисер
Ім’я (лат.): Dan Aykroyd
Зріст: 1.85 м
Дата народження: 1 липня 1952 | рак
Місце народження: Оттава, Онтаріо, Канада
Жанри: Комедія, драма, документальний
Дружина: Донна Діксон ... троє дітей

Біографія:

Відомий американський кіноактор канадського походження Ден Ейкройд народився в Оттаві (Канада) 1 липня 1952 року. Після школи вивчав соціологію в Університеті Карлтона (Оттава), в процесі навчання в якому почав писати і виконувати комедійні скетчі. Закінчивши університет працював комедійним актором розмовного жанру в різних Канадських нічних клубах. Його успіх як коміка привів його до канадської філії відомої імпровізаційної трупи «Друге місто». Приблизно в цей же час Ейкройд зустрів іншого молодого комедіанта і письменника Джона Белуші, який прибув в Торонто в пошуках нового таланту для програми «The National Lampoon Radio Hour».

У 1975 році Ейкройда і Белуші відібрали на ролі в першому сезоні інноваційного комедійного телешоу канадського продюсера Лорна Майклса «Суботнім вечором в прямому ефірі». Чудові, неймовірно точні пародії Ейкройда на президентів Картера і Ніксона, продемонстровані їм на цьому шоу, принесли йому першу справжню популярність.

У 1980 році разом з Белуші виконали ролі своїх популярних персонажів шоу в «Братах Блюз» - неймовірно успішної музичної комедії, яка стала не тільки найбільш цитованою картиною десятиліття, а й по-справжньому культовою класикою. В останній раз (в 1982 році Белуші не стало) Ейкройд працював в команді з Белуші в комедії «Сусіди».

Якість наступних фільмів за участю Ейкройда змінювалась від картин, які абсолютно не запам'ятовуються до неймовірно успішних, в числі яких широко відомі комедії «Мисливці за привидами» і «Мережі зла». В процесі роботи над цими картинами акторові довелося попрацювати з багатьма відомими голлівудськими комедіантами, в тому числі з кількома іншими «випускниками» шоу «Суботнім вечором в прямому ефірі»: Чеві Чейзом, Білом Мюррейєм, Едді Мерфі, Томом Генксом і Джоном Кенді.

Спробував свої сили в драмі в 1989 році, виконавши роль сина Джессіки Тенді в картині «Шофер Міс Дейзі», за що був удостоєний «Оскара» в номінації «Кращий актор другого плану». У числі найбільш вдалих робіт актора, ролі в картинах: «Моя дівчинка», «Чаплін», «Каспер», «Вбивство в Гросс-Пойнті», «Мураха Антц», «Диявол і Деніел Вебстер», «50 перших поцілунків», «Різдво з невдахами» та інші.

Новими ролями в кіно і на телебаченні своїх численних шанувальників радує регулярно. Проживає разом зі своєю дружиною і матір'ю трьох його дочок, актрисою Донною Діксон.

Фільмографія:

Defend, Conserve, Protect ... оповідач
2017 - ... Workin 'Moms (серіал) ... Kate's Dad
2016 Мисливці за привидами / Ghostbusters ... Cabbie
2015 Пікселі / Pixels ... 1982 Championship MC
2015 Saturday Night Live: 40th Anniversary Special (ТБ) ... Elwood Blues
2014 Джеймс Браун: Шлях вгору / Get on Up ... Ben Bart
2014 Теммі / Tammy ... Don
2013 The Game Changer ... Detective Spencer; короткометражка
2013 Оз: Повернення в Смарагдове Місто / Legends of Oz: Dorothy's Return ... Scarecrow, озвучення
2013 За канделябрами / Behind the Candelabra (ТБ) ... Seymour Heller
2012 Брудна кампанія за чесні вибори / The Campaign ... Wade Motch
2011 - 2013 Щасливо розведені / Happily Divorced (серіал) ... Harold
2010 Ведмідь Йогі / Yogi Bear ... Yogi Bear, озвучення
2010 - 2011 Фішки. Гроші. Адвокати / The Defenders (серіал) ... Judge Max Hunter
2010 Президентське возз'єднання / Presidential Reunion (відео) ... Jimmy Carter; короткометражка
2009 Slimer Mode (відео)
2007 Корпорація «Війна» / War, Inc. ... Mr. Vice President
2007 Чак і Ларрі: Запальні молодята / I Now Pronounce You Chuck & Larry ... Captain Tucker
2007 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live in the '90s: Pop Culture Nation (ТБ) ... President Carter, хроніка, в титрах не вказаний
2005 Суботнім вечором в прямому ефірі: Ден Екройд / Saturday Night Live: The Best of Dan Aykroyd (відео) ... Various Characters, хроніка
2005 - 2006 Життя з Френні / Living with Fran (серіал) ... Judge
2005 Суботнім вечором в прямому ефірі: Джиммі Феллон / Saturday Night Live: The Best of Jimmy Fallon (відео) ... Leatherman, хроніка, в титрах не вказаний
2004 Диявол і Деніел Вебстер / Shortcut to Happiness ... Julius Jenson
2004 Різдво з невдахами / Christmas with the Kranks ... Vic Frohmeyer
2004 Saturday Night Live: Presidential Bash 2004 (ТБ) ... Governor Jimmy Carter, хроніка, в титрах не вказаний
2004 Медична академія / Intern Academy ... Dr. Cyrill Kipp
2004 50 перших поцілунків / 50 First Dates ... Dr. Keats
2004 Unseen + Untold: The Blues Brothers (ТБ) ... Interviewee
2003 Toronto Rocks (ТБ) ... Performer
2003 Сяюча молодь / Bright Young Things ... Lord Monomark
2002 Хто вбив Віктора Фокса / Unconditional Love ... Max Beasley
2002 Перехрестя / Crossroads ... Pete Wagner
2001 Земля проти павука / Earth vs. the Spider (ТБ) ... Det. Insp. Jack Grillo
2001 - 2008 Як сказав Джим / According to Jim (серіал) ... Officer Danny Michalski
2001 На носі / On the Nose ... Dr. Barry Davis
2001 Прокляття нефритового скорпіона / Curse of the Jade Scorpion, The ... Chris Magruder
2001 Еволюція / Evolution ... Governor Lewis
2001 Перл Харбор / Pearl Harbor ... Capt. Thurman
2000 Будинок радості / House of Mirth, The ... Augustus 'Gus' Trenor
2000 Невдаха / Loser ... Dad
2000 Зоряна хвороба / Stardom ... Barry Levine
1999 Діаманти / Diamonds ... Lance Agensky
1998 Підступний план Сюзан / Susan's Plan ... Bob
1998 Мураха Антц / Antz ... Chip, озвучення
1998 Брати Блюз / Blues Brothers ... Elwood Blues
1997 Вбивство в Гросс-Пойнті / Grosse Pointe Blank ... Grocer
1997 Arrow, The (ТБ) ... Crawford Gordon
1996 Мої дорогі американці / My Fellow Americans ... President William Haney
1996 Відчуваючи Міннесоту / Feeling Minnesota ... Det. Ben Costikyan
1996 Баскетбольна лихоманка / Celtic Pride ... Jimmy Flaherty
1996 Зигзаг невдачі / Getting Away with Murder ... Jack Lambert
1996 Сержант Білко / Sgt. Bilko ... Colonel John T. Hall
1995 Веселка / Rainbow ... Sheriff Wyatt Hampton
1995 Канадський бекон / Canadian Bacon ... OPP Officer
1995 Каспер / Casper ... Dr. Raymond Stantz, в титрах не вказаний
1995 Тюхтій Томмі / Tommy Boy ... Ray Zalinsky
1994 Райська насолода / Exit to Eden ... Fred Lavery
1994 Норт / North ... Pa Tex
1994 Вперед у минуле / My Girl 2 ... Harry Sultenfuss
1993 - 1999 Няня / Nanny, The (серіал) ... Repair Man, в титрах не вказаний
1993 Яйцеголові / Coneheads ... Beldar Conehead, Donald R. DeCicco
1992 Чаплін / Chaplin ... Mack Sennett
1992 Saturday Night Live: Presidential Bash (ТБ) ... President Richard M. Nixon, President Jimmy Carter, хроніка, в титрах не вказаний
1992 Зломники / Sneakers ... Mother
1992 Це моє життя / This Is My Life ... Arnold Moss
1992 Історії про сильних людей / Two-Fisted Tales (ТБ) ... Milligan
1991 Saturday Night Live Goes Commercial (ТБ) ... Various Characters, хроніка, в титрах не вказаний
1991 Моя дівчинка / My Girl ... Harry Sultenfuss
1991 - 1999 Великий ремонт / Home Improvement (серіал) ... Rev. Mike Webber
1991 Суцільні неприємності / Nothing But Trouble ... Judge Alvin 'J.P' Valkenheiser, Bobo
1990 Майстри загрози / Masters of Menace ... Johnny Lewis
1990 Великий калібр / Loose Cannons ... Ellis Fielding
1989 Шофер Міс Дейзі / Driving Miss Daisy ... Boolie Werthan
1989 Мисливці за привидами 2 / Ghostbusters II ... Dr. Raymond Stantz
1989 - 1996 Байки зі склепу / Tales from the Crypt (серіал) ... Captain Milligan
1988 Моя мачуха іншопланетянка / My Stepmother Is an Alien ... Steven Mills
1988 Гольф-клуб 2 / Caddyshack II ... Capt. Tom Everett
1988 Добре на природі / Great Outdoors, The ... Roman Craig
1988 У неї буде дитина / She's Having a Baby ... Roman from 'The Great Outdoors', в титрах не вказаний
1987 Пустун із психлікарні / Couch Trip, The ... John W. Burns, Jr.
1987 Тенета зла / Dragnet ... Sgt. Joe Friday
1985 Шпигуни як ми / Spies Like Us ... Austin Millbarge
1985 Біч Бойз і Сатана / Beach Boys: An American Band, The ... Police Officer # 1, в титрах не вказаний
1985 В ночі / Into the Night ... Herb
1984 Ніщо не вічне / Nothing Lasts Forever ... Buck Heller
1984 Мисливці за привидами / Ghost Busters ... Dr. Raymond Stantz
1984 Індіана Джонс і Храм Долі / Indiana Jones and the Temple of Doom ... Earl Weber
1983 Сутінкова зона / Twilight Zone: The Movie ... Passenger, Ambulance Driver, Segment # 4)
1983 Помінятися місцями / Trading Places ... Louis Winthorpe III
1983 Доктор Детройт / Doctor Detroit ... Clifford Skridlow / Doctor Detroit
1982 E.T. and Friends: Magical Movie Visitors (ТБ) ... Conehead
1981 Сусіди / Neighbors ... Vic
1981 Steve Martin's Best Show Ever (ТБ) ... Yortuk Festrunk / Irwin Mainway / Dr. Frederick Treves
1980 Брати Блюз / Blues Brothers, The ... Elwood Blues
1979 1941/1941 ... Sgt. Frank Tree
1978 Ратлз: Все, що тобі потрібно - бабки / Rutles: All You Need Is Cash, The (ТБ) ... Brian Thigh, Ex-Record producer who turned down the Rutles
1977 Love at First Sight ... Roy
1975 - 2009 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Various

Нагороди та премії:

Золота малина, 1995 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Райська насолода»)

Золота малина, 1992 рік
Переможець: Найгірша чоловіча роль другого плану («Суцільні неприємності»)
Номінації: Гірший режисер («Суцільні неприємності»); Найгірший сценарій («Суцільні неприємності»)

Оскар, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Шофер Міс Дейзі»)

Золота малина, 1989 рік
Переможець: Найгірша чоловіча роль другого плану («Гольф-клуб 2»)
4522
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Полдарк
Статус стосунків: усе складно
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.