,
Вейворд Пайнс
Пуаро Агати Крісті
Стародавні
Загрузка...

Патрік Демпсі

Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер
Ім’я (лат.): Patrick Dempsey
Зріст: 1.79 м
Дата народження: 13 січня, 1966 | козеріг
Місце народження: Льюїстон, Мен, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Дружина: Рокі Паркер (розлучення); Джилл Фінк (розлучення) ... троє дітей

Біографія:

Патрік Гален Демпсі (Patrick Galen Dempsey) народився 13 січня 1966 року в родині шкільного адміністратора Аманди і страхового агента Вільяма Демпсі. Патрік став наймолодшим з трьох дітей нащадків ірландських іммігрантів Демпсі. У шкільному віці у Патріка діагностували дислексію, через що у хлопця були труднощі з навчанням. Проте спортом він займався активно, найбільше любив кататися на лижах і велосипедах. Але головним хобі Патріка було жонглювання, він навіть зайняв призове місце у своїй віковій категорії на національному чемпіонаті.

На початку 80-х Патрік відправився підкорювати Нью-Йорк, де взяв участь в конкурсі молодих талантів і швидко обзавівся агентом. Не отримавши спеціальної освіти, Демпсі почав робити акторську кар'єру. Його запросили співати і жонглювати в телешоу «Успіх за ніч», потім він отримав головну роль в інший театральній постановці.

У 1985 році Патрік Демпсі дебютував на великому екрані в картині «Так допоможуть нам небеса!». У мелодрамі «Під настрій» 21-річний Патрік зіграв молодого коханця заміжньої жінки набагато старший за нього. Далі були ролі в романтичних комедіях «Любов не можна купити», «Деякі дівчата», «Герой-коханець» і «Щасливі разом». На той момент привабливому молодому акторові не пропонували нічого, крім підліткових або романтичних комедій, лише в 1991 році він зіграв справжнього мафіозі у фільмі «Гангстери».

У 90-і Патрік Демпсі, намагаючись піти від стереотипних ролей, став частіше з'являтися на телебаченні. У 1993 році він зіграв Президента США Джона Кеннеді в двосерійному телефільмі «Безрозсудна молодість». Також, його запросили в популярне шоу «Вілл і Грейс». А створений Демпсі образ психологічно неврівноваженого брата головної героїні в телесеріалі «Знову і знову» приніс йому номінацію на «Еммі».

У 2000 році Патрік зіграв роль детектива в третій частині фільму-жахів «Крик». У 2001 році актор знявся у мелодрамі «Стильна штучка», в якій він зіграв нареченого героїні Різ Візерспун. У 2004 критики високо оцінили його роботу в «Ангелах із залізними зубами».

Поворотним в кар'єрі Патріка Демпсі став 2005 рік, коли він отримав головну роль в медичній драмі «Анатомія Грей». Його персонаж, нейрохірург Дерек Шеперд, став одним з найпопулярніших героїв на ТБ, принісши Патріку статус зірки. Популярність на телебаченні допомогла Патріку Демпсі повернутися на великий екран. Він знявся в касових романтичних комедіях «Зачарована», «Як відбити наречену», «День Святого Валентина», незалежній драмі «Письменники свободи», фантастичному бойовику «Трансформери 3». Нещодавно вийшла третя частина романтичної комедії «Бріджит Джонс», в якій Патрік зіграв роль американського мільярдера Джека Кванта.

Патрік Демпсі відомий не тільки як зірка екрану, але і як володар найбільшої колекції ретро-автомобілів. Але колекціонування не єдина пристрасть Демпсі - крім усього іншого, він професійний автогонщик. У 2015 році команда Патріка Демпсі - Dempsey-Proton Racing - зуміла посісти друге місце в класі GTE Am в престижній гонці «24 години Ле-Ман».

У 1987 році він одружився на актрисі Рокі Паркер, разом з якою знімався у фільмі «Під настрій». У 1994 вони розлучилися. Через пять років Патрік Демпсі одружився з Джилліан Фінк. Подружжя виховує трьох дітей: дочку Таллулу Файф (2002) і синів-близнюків Саллівана Патрика і Дарбі Галена, що народилися у 2007 році. Разом зі своєю сім'єю Патрік Демпсі живе в Малібу, у нього також є будинки в Техасі і в рідному штаті Мен.

Фільмографія:

Чудовий вечір / Wonderful Tonight
2018 Зачарована 2 / Disenchanted ... Robert Philip, чутки
2017 Вбивці за листівками / The Postcard Killings ... Jacob Kanon
2017 - ... Мікронезійской блюз / Micronesian Blues (серіал)
2016 Дитина Бріджит Джонс / Bridget Jones's Baby ... Jack
2013 Патрік Демпсі в перегонах Ле-Ман / Patrick Dempsey: Racing Le Mans (міні-серіал)
2011 Трансформери 3 / Transformers: Dark of the Moon ... Dylan
2011 Липучка / Flypaper ... Tripp
2010 День Святого Валентина / Valentine's Day ... Dr. Harrison Copeland
2008 Як відбити наречену / Made of Honor ... Tom
2007 Зачарована / Enchanted ... Robert Philip
2007 - 2013 Приватна практика / Private Practice (серіал) ... Dr. Derek Shepherd
2006 Письменники свободи / Freedom Writers ... Scott Casey
2006 Shade (короткометражний) ... Paul Parker
2005 - ... Анатомія Грей / Grey's Anatomy (серіал) ... Dr. Derek Shepherd
2004 Ангели із залізними зубами / Iron Jawed Angels (ТБ) ... Ben Weissman
2003 About a Boy (ТБ) ... Will
2003 - 2004 Карен Сіско / Karen Sisco (серіал) ... Carl Wilkens
2003 Щаслива сімка / Lucky 7 (ТВ) ... Peter Connor
2002 Corsairs (ТБ)
2002 Стильна штучка / Sweet Home Alabama ... Andrew Hennings
2002 Імператорський клуб / The Emperor's Club ... Older Louis Masoudi
2002 Повстання / Rebellion ... Tyler Rae
2001 Chestnut Hill (ТБ) ... Michael Eastman
2001 Блондинка / Blonde (міні-серіал) ... Cass
2000 Крик 3 / Scream 3 ... Detective Mark Kincaid
1999 Я і Вілл / Me and Will ... Fast Eddie
1999 - 2002 Знову і знову / Once and Again (серіал) ... Aaron Brooks
1998 Чарівна пригода Еви / Ava's Magical Adventure ... Jeffrey
1998 Пророк Єремія: Викривач царів / Jeremiah (ТБ) ... Jeremiah
1998 У раю рибою не годують / There's No Fish Food in Heaven ... The Stranger
1998 Злочин і покарання / Crime and Punishment (ТБ) ... Rodya Raskolnikov
1998 - 2006 Уїлл і Грейс / Will & Grace (серіал) ... Matthew
1998 Насолода / The Treat ... Mike
1998 Дещо про секс / Denial ... Sam
1998 Втеча / The Escape (ТБ) ... Clayton
1997 Гравець / The Player (ТБ) ... Griffin Mill
1997 Odd Jobs (ТБ)
1997 Басейн Х'юго / Hugo Pool ... Floyd Gaylen
1997 20000 льє під водою / 20,000 Leagues Under the Sea (ТБ) ... Pierre Arronax
1997 - 2004 Практика / The Practice (серіал) ... Dr. Paul Stewart
1996 Сезон в чистилище / A Season in Purgatory (ТБ) ... Harrison Burns
1996 Право не відповідати на питання / The Right to Remain Silent (ТБ) ... Tom Harris
1995 Кровні узи / Bloodknot (ТБ) ... Tom
1995 Епідемія / Outbreak ... Jimbo Scott
1994 З почестями / With Honors ... Everett Calloway
1993 Обличчям до обличчя з музикою / Face the Music ... Charlie Hunter
1993 І в горі, і в радості / For Better and for Worse (ТБ) ... Robert Faldo
1993 Грабіжник банків / Bank Robber ... Billy
1993 Безрозсудна молодість / J.F.K .: Reckless Youth (ТБ) ... John F. Kennedy
1991 Merry Christmas Baby (ТБ)
1991 Гангстери / Mobsters ... Meyer Lansky
1991 - 1993 The General Motors Playwrights Theater (серіал)
1990 Біжи / Run ... Charlie Farrow
1990 Кадиллак / Coupe de Ville ... Robert 'Bobby' Libner
1989 Супершоу супер братів Маріо / The Super Mario Bros. Super Show! (Серіал) ... The Plant
1989 Щасливі разом / Happy Together ... Christopher Wooden
1989 Герой-коханець / Loverboy ... Randy Bodek
1988 Отакі дівчатка / Some Girls ... Michael
1988 Неглибока могила / In a Shallow Grave ... Potter Daventry
1987 Кохання не купиш / Can not Buy Me Love ... Ronald Miller
1987 Під настрій / In the Mood ... Ellsworth 'Sonny' Wisecarver
1986 Фрикадельки 3 / Meatballs III: Summer Job ... Rudy
1986 A Fighting Choice (ТБ) ... Kellin Taylor
1986 - ... Безтурботні часи / Fast Times (серіал) ... Mike Damone
1985 Так допоможуть нам небеса! / Heaven Help Us ... Corbet
1954 - 1992 Діснейленд / Disneyland (серіал) ... Kellin Taylor

Нагороди та премії:

Золота малина, 2012 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Трансформери 3»)

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Зачарована»)

Премія Гільдії акторів, 2008 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Анатомія Грей»)

Золотий глобус, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Анатомія Грей»)

Премія Гільдії акторів, 2007 рік
Переможець: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Анатомія Грей»)

Золотий глобус, 2006 год
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Анатомія Грей»)

Премія Гільдії акторів, 2006 год
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Анатомія Грей»); Кращий актор драматичного серіалу («Анатомія Грей»)

Еммі, 2001 рік
Номінації: Кращий запрошений актор в драматичному серіалі («Знову і знову»)
664
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Чорний список
Таємниці Ґравіті Фолз
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.