,
Сини Анархії
Нарко
Діагноз - майже не закохані

Ерік Бана

Ерік Бана Ерік Бана Ерік Бана Ерік Бана Ерік Бана Ерік Бана Ерік Бана
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист
Ім’я (лат.): Eric Bana
Зріст: 1.89 м
Дата народження: 9 серпня 1968 | лев
Місце народження: Мельбурн, Вікторія, Австралія
Жанри: Драма, комедія, трилер
Дружина: Ребекка Гліссон ... двоє дітей

Біографія:

Ерік Бана (Eric Banadinovic;) народився влітку 1968 року у австралійському місті Мельбурн в сім'ї хорвата і німкені. Його батько, Іван Банадіновіч, працював менеджером з логістики, мати, Елеонора, була перукарем. Відразу по закінченні школи Ерік віришив піти попрацювати: він мив машини, збирав візки в супермаркеті, працював робітником у компанії морських перевезень. Потім йому вдалося влаштуватися барменом в готель Castle Hotel. Саме тут у 1991 році завдяки щасливому збігу обставин Ерік вперше потрапив на сцену, де він зіграв в жанрі stand-up comedy.

Після цього впродовж двох років Бана підробляв коміком в пабах, а у 1993 році успішно дебютував в вечірньому ток-шоу Стіва Візарда - Tonight Live. Незабаром на талановитого юнака звернули увагу продюсери скетч-серіалу «Вид спереду», і Ерік був запрошений в якості актора і сценариста. В цьому проекті Ерік Бана пропрацював три роки і набув чималої популярності, після чого вирішив відкрити власне телешоу під назвою «Ерік». Але воно не виправдало покладених на нього надій і через деякий час його припинили показувати на ТБ. Ця невдача не завадила Еріку Бана стати кращим коміком Австралії в 1997 році і отримати премію Logie Award.

На великий екран молодий актор потрапив у 1997 році. Дебютом для Еріка стала невелика роль у сімейній комедії австралійского режисера Роба Сітча «Замок».

Наприкінці 90-х Ерік Бана знімається в серіалах «Всі святі» і «Щось в повітрі», а у 2000 році на екрани виходить кримінальна драма «Погляд зсередини». В основу сценарію цього фільму лягла автобіографічна книга відомого австралійського злочинця Марка Брендона Ріда на прізвисько М'ясник, роль якого виконав Ерік Бана. Заради цієї ролі Еріку Бані довелося поголитися наголо і набрати 13 кг, а також провести кілька днів у суспільстві злочинця, щоб перейняти його манери. Фільм був схвально прийнятий кінокритиками, а гра Бана викликала захват глядачів і принесла йому популярність.

У 2001 році Ерік знявся у військовій драмі Рідлі Скотта «Падіння чорного яструба», в основу сценарію якого були покладені реальні події, що відбувалися під час військової операції американської армії в Сомалі у 1993 році.

У 2003 році Еріку Бана запропонували зіграти головну роль у фантастичному бойовику «Халк», створеному на основі однойменних коміксів.

Через рік на екрани виходить історичний фільм Вольфганга Петерсена «Троя», де Ерік Бана зіграв троянського царевича Гектора. Картина користувалася величезною популярністю в усьому світі, а про Бане вперше заговорили як про зірку першої величини.

У 2005 році Ерік Бана знявся у фільмі Стівена Спілберга «Мюнхен», стрічці, заснованій на реальних подіях, про трагедію яка сталася в німецькому місті під час Олімпійських ігор 1972 року. Фільм був номінований на п'ять «Оскарів» і ряд інших престижних кінонагород.

Не менш успішними виявилися й інші фільми за участю Еріка: «Ще одна з роду Болейн», «Дружина мандрівника у часі», «Зоряний шлях».

Бана також не забуває про своїх маленьких прихільників - на рахунку актора озвучування анімаційних стрічок «В пошуках Немо» та
«Мері і Макс».

У 2011 році Ерік бере участь у пригодницькому бойовику Джо Райта «Ханна», де він зіграв колишнього агента ЦРУ Еріка Хеллера, який намагається виховати зі своєї доньки Ханни справжню машину смерті. У стрічці також знялися Сірша Ронан і Кейт Бланшетт.

Серед останніх робіт актора гра в кримінальному трилері «Замкнутий ланцюг» Джона Краулі, військова драма Пітера Берга «Врятований» та головна роль у фільмі жахів «Визволи нас від зла» режисера Скотта Дерріксона.

У 1997 році Ерік Бана одружився з журналісткою Ребеккою Гліссон, з якою познайомився у 1995 році. Пара виховує двох дітей: сина Клауса (1999) і доньку Софію (2002). Незважаючи на те, що ми звикли бачити Еріка Бана на екрані в безпосередній близькості до зброї, будь то меч або гвинтівка, сам по собі він ненавидить зброю. А улюбленим його заняттям є подорожі на велосипеді або автомобілі.

Фільмографія:

Спеціальні кореспонденти / Special Correspondents
2015 Скрижалі долі / The Secret Scripture ... Dr. William Grene
2015 Найприємніші години / The Finest Hours
2014 Визволи нас від зла / Deliver Us from Evil ... Sarchie
2013 Врятований / Lone Survivor ... Erik Kristensen
2013 Замкнута ланцюг / Closed Circuit ... Martin Rose
2012 Чорний дрізд / Blackbird ... Addison
2011 Ханна / Hanna ... Erik
2009 Смішні люди / Funny People ... Clarke
2009 Зоряний шлях / Star Trek ... Nero
2009 Мері і Макс / Mary and Max ... Damien, озвучення
2008 Дружина мандрівника в часі / The Time Traveler's Wife ... Henry DeTamble
2008 Ще одна з роду Болейн / The Other Boleyn Girl ... Henry Tudor
2007 Ромул, батько мій / Romulus, My Father ... Romulus
2007 Щасливець / Lucky You ... Huck Cheever
2005 Мюнхен / Munich ... Avner
2004 Terrors of Tasmania ... оповідач
2004 Троя / Troy ... Hector
2003 Халк / Hulk ... Bruce Banner
2003 В пошуках Немо / Finding Nemo ... Anchor, озвучення
2002 Самородок / Nugget, The ... Lotto
2001 Падіння чорного яструба / Black Hawk Down ... Hoot
2000 Arctic Adventure ... Oz, озвучення
2000 Погляд зсередини / Chopper ... Mark Brandon 'Chopper' Read
2000 - 2002 Something in the Air ... Joe Sabatini (серіал)
1998 - 2009 All Saints ... Rob Biletsky (серіал)
1997 Замок / Castle, The ... Con Petropoulous
1996 Eric ... Various Characters

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Краща бійка («Троя»)

Сатурн, 2003 рік
Номінації: Премія журналу Cinescape (Genre Face of the Future) за кращу чоловічу роль («Халк»)
11301
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
І мертві підуть
Постукай в мої двері
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.