,
Рання пташка
Грімм
Гільда

Чарлі Ганнем

Чарлі Ганнем Чарлі Ганнем Чарлі Ганнем Чарлі Ганнем Чарлі Ганнем Чарлі Ганнем Чарлі Ганнем Чарлі Ганнем
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Charlie Hunnam
Зріст: 1.85 м
Дата народження: 10 квітня, 1980 | овен
Місце народження: Ньюкасл, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, трилер, мелодрама

Біографія:

Чарлі Ганнем (Charles Matthew Hunnam) народився 10 квітня 1980 року в англійському місті Ньюкасл, в родині торгівця металобрухтом Вільяма «Біллі» Ганнема і художниці Джейн Белл. Батьки хлопчика розлучились відразу після його народження, після чого мати вийшла заміж вдруге. У Чарлі є троє братів - старший Вільям і двоє молодших - Олівер і Крістіан, про яких актор висловлюється дуже ніжно: «Ми завжди були дуже дружні, моя сім'я підтримує мене до цих пір». Дитинство Ганнема пройшло у кварталі, де всі питання вирішувалися за допомогою кулаків. «Я виріс у місці, де люди відчували дуже сильно економічний і соціальний тиск. Вже у 7-8 років я добре розумів, що відбувається. Всі навколо думали лише про те, щоб вижити», - згадує актор.

У шкільні роки Чарлі Ганнем захоплювався грою в регбі. Через дислексію його виключили з середньої школи, тому він був змушений закінчити її екстерном, після чого вступив до Камбрійского коледжу мистецтва і дизайну, де здобув вищу освіту в галузі теорії та історії кіно.

Вперше на телеекрани Чарлі потрапив у 17 років. Агенти кіностудії випадково помітили хлопчину в одному із взуттєвих магазинів Ньюкасла і запросили його на роль моделі Джейсона в серіал BBC «Байкер-Гроув». Чарлі зіграв у трьох епізодах молодіжного шоу. У 1999 році Ганнема затвердили на головну роль в серіалі «Близькі друзі» про життя геїв. В цьому ж році Чарлі знявся в ролі молодого анархіста Даза в британському фільмі «Що сталося з Гарольдом Смітом?». Після завершення обох проектів Ганнем переїхав у Лос-Анджелес щоб продовжити кар'єру.

Молоді актори, потрапляючи в Голлівуд, в більшості випадків починають кар'єру, граючи в серіалах. Не став винятком і Чарлі Ганнем, знявшись в молодіжних телесеріалах «Молоді американці» і «Undeclared». У 2002 році Чарлі дебютував у «великому кіно», зігравши в одній компанії з Кеті Холмс у детективному трилері Стівена Гейгана «Покинута», а також був затверджений на головну роль в мелодрамі Дугласа МакГрата «Ніколас Ніклебі» за романом Чарльза Діккенса. Стрічка МакГрата була добре сприйнята глядачами та критиками і отримала престижну премію «Золотий глобус». Трохи пізніше Ганнем отримав невеликі ролі у військовій драмі «Холодна гора» і фантастичній стрічці «Дитя людське».

Наступним успішним проектом для молодого актора стала драма «Хулігани Зеленої вулиці». У картині, що розповідає про американського студента Гарварда Мета Бакнера (Елайджа Вуд), який випадково опинився у середовищі британських футбольних хуліганів, Чарлі перевтілився у Пітера Дангема - відчайдушного ватажка футбольних фанатів лондонського клубу «Вест Гем Юнайтед». Фільм Лексі Александр став культовим для всіх уболівальників і активних фанатів.

Але найбільшу популярність Чарлі Ганнему приніс телесеріал «Сини Анархії», в якому розповідається про міжнародний клуб байкерів з невеликого містечка Чармінг у Каліфорнії. Ганнем, знявшись в ролі ватажка клубу Джекса Теллера, вклав у свого персонажа всі свої акторські навички і вміння. В результаті глядач побачив не просто крутого байкера-вбивцю, а й батька, люблячого чоловіка, людину, що розривається між обов'язком перед братством і власними почуттями та бажаннями.

У 2012 році актор виконав одну з головних ролей в кримінальному трилері режисера Стефана Разовітскі «Чорний дрізд», де крім Чарлі з'явилися Олівія Вайлд і Ерік Бана. Далі Ганнем знявся в двох фільмах легендарного режисера Гільєрмо Дель Торо: у фантастичному бойовику «Тихоокеанський рубіж» в ролі пілота бойового робота Райлі Бекета та у фільмі жахів «Багряний пік», де у нього була невелика роль доктора Алана МакМайкла.

У 2016 році Ганнем взяв участь в історичному бойовику про дослідника Персі Фосетта «Загублене місто Z». Британський підполковник і мандрівник шукав розвинену цивілізацію в дельті Амазонки. При спробі науково довести цей факт він і його старший син зникли у 1925 році. Режисер Джеймс Грей відтворив цю історію і представив картину на Нью-Йоркському кінофестивалі. Критики зустріли фільм оваціями. Чарлі дісталася головна роль Персі Фосетта. В одному з інтерв'ю актор назвав цей фільм найкращим, що він зробив у своїй кар'єрі.

У 2017 році відбулася прем'єра пригодницького блокбастера Гая Річі «Король Артур: Легенда меча» про молодого Артура, який приєднується до руху опору та об'єднує навколо себе людей, щоби разом повалити тирана Вортігерна, який убив його батьків і захопив трон. Чарлі Ганнему випала честь зіграти національне надбання Британії - міфічного короля Артура. Також у фільмі зіграли Джуд Лоу, Ерік Бана, Поппі Дельвінь, Астрід Берже-Фрісбі та навіть відомий футболіст Девід Бекхем.

Чарлі Ганнем - аж ніяк не підкорювач жіночих сердець і вкрай рідко радує своїх шанувальниць. Мабуть тому, що він захоплений дуже серйозними стосунками з дизайнером ювелірних прикрас Морганой Макнеліс. Пара разом з 2007 року, але одружуватися поки не планує. Моргана подарувала Чарлі кільце, на якому викарбувано напис «Я нескінченно кохаю тебе» - судячи з усього, роман серйозний. На питання про те, чому Ганнем так мало часу проводить у суспільстві жінок, він відповів: «Навіщо? У мене є дівчина. Якщо тобі 25, то полювати за спідницями, будучи зіркою, - це круто, але мені це більше не потрібно».

Фільмографія:

2019 Потрійний кордон / Triple Frontier
2017 Метелик / Papillon ... Henri Charrière ('Papillon')
2017 Король Артур: Легенда меча / King Arthur: Legend of the Sword ... Arthur
2016 Загублене місто Z / The Lost City of Z ... Percy Fawcett
2015 Багряний пік / Crimson Peak ... Dr. Alan McMichael
2015 Carpe Diem: The Final Season of Sons of Anarchy (відео) ... Jax Teller
2014 Sons of Anarchy: Character Good Byes (відео) ... Jax Teller; короткометражка
2013 Тихоокеанський рубіж / Pacific Rim ... Raleigh Becket
2011 Чорний дрізд / Deadfall ... Jay
2011 Френкі наводить шороху / Frankie Go Boom ... Frankie
2011 Ціна пристрасті / The Ledge ... Gavin Nichols
2010 Sons of Anarchy: Happy Ending Roundtable (відео) ... Jax Teller; короткометражка
2010 Sons of Anarchy: The Moral Code of Sons of Anarchy (відео) ... Jax Teller; короткометражка
2008 - 2014 Сини анархії / Sons of Anarchy (серіал) ... Jackson 'Jax' Teller
2006 Дитя людське / Children of Men ... Patric
2005 Хулігани Зеленої вулиці / Hooligans ... Pete Dunham
2003 Холодна гора / Cold Mountain ... Bosie
2002 Ніколас Ніклебіі / Nicholas Nickleby ... Nicholas Nickleby
2002 Покинута / Abandon ... Embry Larkin
2001 - 2003 Undeclared (серіал) ... Lloyd Haythe
2000 Молоді американці / Young Americans (серіал) ... Gregor Ryder
1999 Що сталося з Гарольдом Смітом? / Whatever Happened to Harold Smith? ... Daz
1999 - 2000 Близькі друзі / Queer as Folk (серіал) ... Nathan Maloney
1998 - 2000 Microsoap (серіал) ... Brad
1996 - ... Моє чудове життя / My Wonderful Life (серіал) ... Wes
1989 - 2006 Байкер-Гроув / Byker Grove (серіал) ... Jason
9550
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Стародавні
Моє чуже життя
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.