,
Дві дівчини без копійчини
Краще подзвоніть Солу
Величне століття. Роксолана
Загрузка...

Робін Райт

Робін Райт Робін Райт Робін Райт Робін Райт Робін Райт Робін Райт Робін Райт Робін Райт
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Robin Wright
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 8 квітня, 1966 | овен
Місце народження: Даллас, Техас, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Дейн Візерспун (розлучення); Шон Пенн (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Робін Райт народилася 8 квітня 1966 року у Далласі, штат Техас США. Її батько, Фреді Гейл Райт, за фахом фармацевт, мати, Гейл Пенн, працювала незалежним експертом з продажу косметики Mary Kay Cosmetics.

Дівчинка рано почала працювати фотомоделлю, адже на той час вона ще не закінчила навчання в школі Тафта. До речі вже у чотирнадцять років Робін мала великий успіх завдяки своєму вродженому талантові й ефектній зовнішності. У такому юному віці вона змогла побувати в якості успішної моделі у таких країнах, як Японія і Франція.

Після успішного закінчення кар'єри моделі, Робін Райт твердо вирішила стати актрисою. Вже у 1984 році майбутня актриса отримала свою першу невелику роль у телевізійному серіалі «Жовта троянда». Трохи пізніше Робін Райт з успіхом зіграла роль героїні Келлі Кепвелл у всесвітньо відомому серіалі «Санта-Барбара», за яку пізніше тричі була номінована на премію «Еммі».

У великому кіно Робін дебютувала у 1986 році в ролі Лорі Стентон у кримінальній картині «Загін поліції Голлівуду». У цей час, до речі, актриса була одружена з актором Дейном Візерспуном, який виконував одну з ролей у «Санта-Барбарі». Разом з ним вони прожили два щасливих роки, після чого розлучилися і актриса захопилася новим романом з відомим Шоном Пенном.

Робін Райт Пенн робила у акторській кар'єрі блискучі кроки один за одним, її гра була цікава і різноманітна. У 1987 році актриса блискуче виконала головну роль у фентезі Роба Райнера «Принцеса наречена». Після виходу на екрани ця картина зайняла п'ятидесятий рядок у рейтингу найсмішніших фільмів.

Помітною сходинкою у творчій біографії актриси стала роль у британській картині «Пекло Данте», що вийшла на екрани у 1989 році.

У 1990 році актриса привернула до себе увагу роллю Кетлін у фільмі режисера Філа Жоана «Стан несамовитості» з Шоном Пенном, Едом Геррісом і Гері Олдманом у головних ролях. Незабаром глядачі побачили улюблену актрису разом з Альбертом Фінні і Ейданом Квінном у стрічці режисера Джіллса Маккіннона «Плейбої».

Справжню славу і світову популярність Райт отримала за роль Дженні у хіті світового прокату фільмі «Форрест Гамп» (1994), де її партнерами стали - Том Генкс і Саллі Філд. Ця роль принесла Робін номінацію на «Золотий глобус» і премію Гільдії кіноакторів.

У 1997 році актриса отримала ще одну головну роль тепер вже у фільмі «Молл Фландерс», а також знялася з Емі Медіган і Вільямом Гартом в судовій драмі «Улюблений».

Пізніше Робін Райт знялася у таких відомих фільмах, як «Біль любові» (1996), «Переполох» (1998), «Послання у пляшці» (1999), «Невразливий» (2000), «Обіцянка» (2000), «Як вбити собаку вашого сусіда» (2000), «Останній замок» (2001), «Білий Олеандр» (2002), «Співаючий детектив» (2003), «Злом і проникнення» (2006), «Беовульф» (2007) і «Різдвяна історія» (2009).

У 1996 році Робін Райт вийшла заміж за відомого голлівудського актора Шона Пенна, від якого народила двох дітей: дочку Ділан Френсіс, яку назвала на честь Боба Ділана, і сина Хоппера Джека, названого на честь друзів сім'ї - Денніса Хоппера і Джека Ніколсона. Так до її імені додалася приставка Пенн. Райт, чиї відносини з чоловіком завжди були складними, дала інтерв'ю журналу «More», де розповіла про те, що відтепер вона не хоче більше мати з Пенном відносин: «Я все життя чекала, що щось станеться. Тепер же я сама знаю напрямок, по якому треба рухатися. Ті, хто на борту, можуть відправитися зі мною».

Робін Райт володіє двома нафтовими свердловинами у Техасі. На питання журналістів про її подальшу кар'єру, Робін відповіла: «Тепер я точно знаю, чого не хочу. Я вже дуже стара для цього лайна». Але незважаючи на це, актриса досі успішно знімається у кіно.

Фільмографія:

2015 Еверест / Everest ... Peach Weathers
2013 Конгрес / The Congress ... Robin Wright
2013 Особливо небезпечний / A Most Wanted Man ... Martha Sullivan
2013 Дві матері / Two Mothers
2013 - ... Картковий будинок / House of Cards (серіал) ... Claire Underwood
2011 - ... Освічена / Enlightened (серіал) ... Sandy
2011 Дівчина з тату дракона / The Girl with the Dragon Tattoo ... Erika Berger
2011 Бастіон / Rampart ... Linda Fentress
2011 Людина, яка змінила все / Moneyball ... Sharon
2010 Змовниця / The Conspirator ... Mary Surratt
2009 Різдвяна історія / A Christmas Carol ... Fan / Belle, (в титрах: Robin Wright Penn)
2009 Ігри влади / State of Play ... Anne Collins, (в титрах: Robin Wright Penn)
2009 Приватне життя Піппи Лі / Private Lives of Pippa Lee, The ... Pippa Lee
2008 Нью-Йорк, я люблю тебе / New York, I Love You ... Anna
2008 Одного разу в Голлівуді / What Just Happened ... Kelly
2007 Беовульф / Beowulf ... Wealthow
2007 Зацькована / Hounddog ... Stranger Lady
2006 Кімната 10 / Room 10 ... Frannie
2006 Злом і проникнення / Breaking and Entering ... Liv
2005 Дев'ять життів / Nine Lives ... Diana
2005 Макс / Max ... Mother
2005 Пробачте, ненависники / Sorry, Haters ... Phoebe
2005 Емпайр Фоллс / Empire Falls ... Grace Roby
2004 Будинок на краю світу / A Home at the End of the World ... Clare
2003 Незаймана / Virgin ... Mrs. Reynolds
2003 Співаючий детектив / Singing Detective, The ... Nicola / Nina / Blonde
2002 Білий олеандр / White Oleander ... Starr
2001 Останній замок / Last Castle, The ... Rosalie Irwin, в титрах не вказана
2001 Обіцянка / Pledge, The ... Lori
2000 Невразливий / Unbreakable ... Audrey Dunn
2000 Як вбити собаку вашого сусіда / How to Kill Your Neighbor's Dog ... Melanie McGowan
1999 Послання в пляшці / Message in a Bottle ... Theresa Osborne
1998 Переполох / Hurlyburly ... Darlene
1997 Біль кохання / Loved ... Hedda Amerson
1997 Вона прекрасна / She's So Lovely ... Maureen Murphy Quinn
1996 Молл Флендерс / Moll Flanders ... Moll Flanders
1995 Постовий на перехресті / Crossing Guard, The ... Jojo
1994 Форрест Гамп / Forrest Gump ... Jenny Curran
1992 Іграшки / Toys ... Gwen Tyler
1992 Плейбой / Playboys, The ... Tara Maguire
1990 Заперечення / Denial ... Sara / Loon
1990 Стан несамовитості / State of Grace ... Kathleen Flannery
1989 Пекло Данте / A TV Dante (серіал) ... Lucrezia
1987 Принцеса наречена / Princess Bride, The ... Buttercup, The Princess Bride
1986 Голлівудська поліція / Hollywood Vice Squad ... Lori Stanton
1984 - 1993 Санта-Барбара / Santa Barbara (серіал) ... Kelly Capwell
1983 - 1984 Жовта троянда / Yellow Rose, The (серіал) ... Barbara Anderson

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Форрест Гамп»)

Сатурн, 1995 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Форрест Гамп»)

Сатурн, 1993 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Іграшки»)

Сатурн, 1988 рік
Номінації: Краща актриса («Принцеса наречена»)

Посилання:

www.robinwright.org.es
7636
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Американці
Уламки щастя
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.