,
Друзі
Безсоромні
Помаранчевий - хіт сезону
загрузка...

Лів Тайлер

Лів Тайлер Лів Тайлер Лів Тайлер Лів Тайлер Лів Тайлер Лів Тайлер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Liv Tyler
Зріст: 1.78
Дата народження: 1 липня 1977 | рак
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Рейстон Ленгдон (розлучення) ... одна дитина, Дейв Гарднер ... дві дитини

Біографія:

Лів Тайлер народилася 1 липня 1977 року в Нью-Йорку. Мати актриси, співачка і колишня модель Бебе Б'юел, в молодості зустрічалася з багатьма рок-музикантами. У десять років Лів, впевнена в тому, що є дочкою рок-зірки Тодда Рундгрена, дізнається правду - її батько Стів Тайлер, лідер рок-гурту Aerosmith, який досить часто приходив у гості до її матері. Після «важкої» розмови з матір'ю Лів змінює прізвище на Тайлер.

Свою кар'єру Лів починає в 14 років, працюючи моделлю. Перший раз на телевізійних екранах актриса з'являється в компанії Алісії Сільверстоун у кліпі на пісню «Crazy» (Aerosmith). У той же час Лів пропонують відразу дві ролі в фільмах «Безмовна сутичка» і «Важкий». Обидві роботи актриси отримують теплі відгуки кінокритиків.

У другій половині дев'яностих актриса грає головні та другорядні ролі у фільмах: «Поворот», «Винаходячи Ебботів» та інших. У 1998 році на екрани виходить комерційних суперхіт - фантастичний блокбастер «Армагеддон», в якому Лів блискуче грає кохану Бена Аффлека і доньку Брюса Вілліса. Трохи менш успішними з точки зору касових зборів виявляються наступні роботи актриси: «Планкетт і Маклейн» та «Онєгін» в якому актрисі дістається роль Тетяни Ларіної.

Однак справжнім проривом у кар'єрі акторки стає роль ельфійської принцеси Арвен у трилогії Пітера Джексона - «Володар Кілець». Один з найбільш великих проектів і найбільш очікуваних прем'єр нового тисячоліття відразу збільшує армію фанатів актриси в кілька разів, виводячи її на абсолютно новий рівень популярності.

З часу виходу на екрани останньої частини трилогії актриса зіграла ролі в семи фільмах, більшість з яких залишилися непоміченими. Виняток становить фантастична картина «Неймовірний Халк», що вийшла у 2008 році і зібрала в світовому кінопрокаті близько 250 мільйонів доларів.

В особистому житті актриси далеко не все так вдало як в кінокар'єрі. Трирічний роман з Хоакіном Феніксом, виконавцем ролі імператора Комода у фільмі «Гладіатор», для Лів закінчився нічим. 23 березня 2003 року акторка вийшла заміж за соліста рок-групи «Spacehog» - Ройстона Ленгдона. 14 грудня 2004 року на світ з'явилась їх син - Майло Вільям Ленгдон. Однак щастя тривало недовго - пара розлучилася 8 травня 2008 року. Далі були нетривалі романи з продюсером Стівом Бінгом, акторами Девідом Хіршем і Чарлі Ханнемом, фотографом Тео Веннером. З весни 2014 року Тайлер зустрічалася зі спортивним агентом Дейвом Гарднером і через рік вони вирішили одружитися. У пари є двоє дітей - син Сейлор Джин Гарднер (11 лютого 2015) і дочка Лула Роуз Гарднер (8 липня 2016).

Фільмографія:

2018 Здичавіла / Wildling ... Ellen Cooper
2017 Порохова змова / Gunpowder (міні-серіал) ... Anne Vaux
2017 - ... Куртизанки / Harlots (серіал) ... Lady Isabella Fitzwilliam
2014 - 2017 Залишені / The Leftovers (серіал) ... Meg Abbott
2014 Космічна станція 76 / Space Station 76 ... Jessica
2014 Джеймі Маркс мертвий / Jamie Marks Is Dead ... Linda McCormick
2012 Робот і Френк / Robot & Frank ... Madison
2011 Ціна пристрастіі / The Ledge ... Shauna
2010 Супер / Super ... Sarah
2008 Неймовірний Халк / Incredible Hulk, The ... Dr. Elizabeth 'Betty' Ross
2008 Незнайомці / Strangers, The ... Kristen McKay
2008 Матуся / Smother ... Clare Cooper
2007 Спустошене місто / Reign Over Me ... Angela Oakhurst
2005 Самотній Джим / Lonesome Jim ... Anika
2004 Дівчина з Джерсі / Jersey Girl ... Maya
2003 Володар перснів: Повернення короля / Lord of the Rings: The Return of the King, The ... Arwen
2002 Володар перснів: Дві вежі / Lord of the Rings: The Two Towers, The ... Arwen
2001 Володар перснів: Хранителі персня / Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The ... Arwen
2001 Ніч у барі Маккула / One Night at McCool's ... Jewel Valentine
2000 Доктор Ті та його жінки / Dr T and the Women ... Marilyn
1999 Планкетт і Маклейн / Plunkett & Macleane ... Lady Rebecca Gibson
1999 Колесо фортуни / Cookie's Fortune ... Emma Duvall
1998 Онєгін / Onegin ... Tatyana Larina
1998 Армагеддон / Armageddon ... Grace Stamper
1998 Не можу дочекатися / Can't Hardly Wait ... Gum Girl, озвучення, у титрах не вказана
1997 Поворот / U Turn ... Girl in Bus Station
1997 Винаходячи Ебботів / Inventing the Abbotts ... Pamela Abbott
1996 Те, що ти робиш / That Thing You Do! ... Faye Dolan
1996 Краса, що вислизає / Stealing Beauty ... Lucy
1995 Магазин «Імперія» / Empire Records ... Corey Mason
1995 Важкий / Heavy ... Callie
1994 Aerosmith: Big Ones You Can Look at ... Teenage Girl
1994 Безмовна сутичка / Silent Fall ... Sylvie Warden

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Армагеддон»); Краща жіноча роль («Армагеддон»)

Золота малина, 1999 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Армагеддон»)
9284
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Величне століття. Роксолана
Стріла
Cпільнота
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.